Joop

PvdA: grootverdieners publieke sector uit de partij

  •    •  
12-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
ANP-ploumen_cohen_300.jpg
Ploumen: "Als je opvattingen hebt, moet je daar ook naar leven"
De PvdA wil politiek actieve leden die in een publieke functie meer dan de balkenendenorm verdienen uit de partij zetten.
Ik heb me enorm gestoord aan partijgenoten die in de praktijk in strijd leefden met de uitgangspunten van de partij. Als je opvattingen hebt, moet je daar ook naar leven. Je moet voorleven, noemen wij dat in ons stuk.
Volgens de partijvoorzitter houden de meeste PvdA’ers zich nu al aan de erecode van de partij. ‘Maar ja, een aantal niet. Die moeten zich dus publiekelijk verantwoorden. De sancties zijn een aanvulling op onze code.’
Genoeg is genoeg: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (83)

Michiel Online
Michiel Online12 okt. 2011 - 6:42

He he, eindelijk heeft eindelijk iemand doorverteld aan de politiek wat ik al een jaar roep ofzo, en dat is dat politici een voorbeeldfunctie hebben. Pfff wat een log systeem is dit.

JoopSchouten
JoopSchouten12 okt. 2011 - 6:42

Mooi.

ZwareVanNelle
ZwareVanNelle12 okt. 2011 - 6:42

Had de PvdA dit niet eerder kunnen bedenken? Exorbitante salarissen worden uitgekeerd aan de top van de publieke sector (ongeacht partij). Dan hebben we het over de draaideur tussen topfuncties en de politiek. Vergeet ook niet te praten over "een socialer Nederland" terwijl je per jaar zo'n twee ton binnenharkt. Het is niet moeilijk om te constateren dat zulk gedrag niet echt op prijs wordt gesteld door de bevolking. En nu realiseert Ploumen zich ineens dat dit niet kan? Volgens mij realiseert de Nederlandse bevolking zich dit al jaren lang.

Klapschaats2
Klapschaats212 okt. 2011 - 6:42

Het werd tijd, maar nu is het er: een besluit dat laat zien waar de PVDA echt voor staat en waaraan de partij een actie koppelt. Dit vergroot de herkenbaarheid.

trujac
trujac12 okt. 2011 - 6:42

Dit is ook een manier om de PvdA te verjongen. Lost ook het probleem van het polieke leiderschap op, want volgens mij zit Cohen met zijn wachtgeld en kamer vergoeding ook boven die norm. Maar ik kan me vergissen. van der Laan als burgemeester van Amsterdam komt ook zeker boven die norm uit dacht ik. Veel van deze PvdA ers hebben overigens zelf niet gevraagd om dergelijke hoge salarissen. Het is ze in de schoot geworpen door de bestuurders cultuur waarin ze zijn terecht gekomen. Je moet dan wel heel altruístisch zijn om te weigeren. Bovendien, als je zo'n salaris zou weigeren dan kom je nooit meer aan de bak in de semi publieke sector en het bedrijfsleven. Zulke markt- en nestvervuilers kunnen ze missen als kiespijn in die kringen.

Yggdrasil
Yggdrasil12 okt. 2011 - 6:42

Of het symboolpolitiek is of misschien zelfs wel een vorm van populisme interesseert me niet zoveel. Wat me wel interesseert is een groeiende weerstand van de scheefgroei van het kapitalistische systeem. Zie de bezetting van Wall Straat die nu al als een olievlek zich uitbreidt en verder uit zal gaan breiden. Zie ook de groeiende weerstand nu in dit land waarbij je enerzijds de bijstandsontvangers, de chronisch zieken, de Wajongers en de ouderen laat betalen voor een crisis die zij echt niet hebben veroorzaakt. Zie ook de weerstand die er is nu het zittend kabinet met gedoogsteun van de PVV Griekenland in het zadel houdt met het storten van miljarden van onze belastingcenten, zie de groeiende weerstand tegen de nationale en Europese financieel economische politiek waarbij alles draait om de Euro en waar niets meer draait om de menselijke maat en de menselijke waarde want ook in Griekenland, net als in ons land, moeten de mensen aan de onderkant van de samenleving de centen ophoesten die het rechtse rijke deel zo driftig aan het verkwisten is. Symboolpolitie ? Prima, het maakt mij niet uit. De weerstand tegen het graaiende gedeelte van deze natie zal groeien en de SP zal er door groeien zonder dat ze er iets voor hoeft te doen. Een win-win situatie voor het socialisme.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 okt. 2011 - 6:42

Te triest voor woorden. Onder aanvoering van de PVV is rechts nederland fascitisch geworden, Onder invloed van de SP wordt links Nederland langzaam communistisch. Nederland zelf wordt door het gat in het midden dat achterblijft weggespoeld.

jozefjacobrachel
jozefjacobrachel12 okt. 2011 - 6:42

Ik ben hartstikke blij dat de PvdA eindelijk weer in de goede richting gaat qua haar beleid: binnenkort een nieuwe partijvoorzitter, liefst iemand zoals *straatvechter* Samsom graag en over één jaar of twee een nieuwe partijleider misschien, liefst iemand zoals populaire en charismatische PvdA *kroonprins* Aascher a.u.b. (beste meneer Aascher, zegt u maar ja over één jaar of twee om uit het partijsbelang en uit het landsbelang toch naar Den Haag te gaan!) = zeker rond 35 zetels bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen denk ik!

msj_meijerink
msj_meijerink12 okt. 2011 - 6:42

Dus als je jezelf wil inzetten voor de Sociaaldemocratie én een dikke portemonnaie hebt kandat niet. Meisje Ploumen is een beetje doorgedraaid, nadat ze heeft gemerkt dat 'bijdehante opmerkingen' maken naar Job Cohen bij iedereen helemaal fout zijn gevallen. Jammergenoeg/gelukkig slaat het niet op mij!

python
python12 okt. 2011 - 6:42

De PvdA wil politiek actieve leden die in een publieke functie meer dan de balkenendenorm verdienen uit de partij zetten. Dan blijft niemand over bij de PVDA, want de rest zit al bij de SP.

sjipke
sjipke12 okt. 2011 - 6:42

Het is niet te geloven. Mevrouw stapt op en geeft nog even snel een waarde oordeel over haar mede partij leden. Zij doet dit niet op inzet, op mening, op het betrokken zijn bij het sociaal gedachten goed! Nee, niets van dit alles Mevrouw geeft nog snel even een waarde oordeel over de socialistische opvattingen maar dan gebaseerd op het loonstrookje ! Waar haal je de moed vandaan. Wie zijn de volgende die geweerd moeten worden uit het socialistische naaikransje? Alle hoerenlopers , of past dat wel binnen het socialistische gedachten goed ! Alle pedofielen, misschien= Er is toch geen socialist die zich met die groep wil vereenzelvigen ! Alle criminelen dan? Crimineel zijn met een socialistische inslag, dat kan wel ! Tot slot misschien alle alcoholisten die gewoon weer met een slok op in de auto stappen en her en der paaltjes uit de grond rijden! Ach nee laat die alcoholisten maar blijven! Als je de partij hebt uitgedund op de wijze waarop mevrouw Ploumen dat kennelijk voorstaat hou je echt niemand meer over. Nee , laat die zuipschuiten in godsnaam gewoon blijven! Trouwens erg nieuwsgierig wat de volgende Job wordt waar ze voor in de race ligt? Zou ze misschien benaderd zijn door een multi-nationale en een aanbod hebben gehad dat de Balkenendenorm te boven gaat. Misschien is haar opstappen wel niet zo nobel en blijkt het later gewoon om de pecunia te gaan !

Opinius
Opinius12 okt. 2011 - 6:42

citaat: ""Als je opvattingen hebt, moet je daar ook naar leven" precies bij gebrek aan dat ,is in de breedste zin van de popularie de faries - de ego-tijdgeest,die zowel in de politiek leefde en onder velen van het volk precies daaraan is alles kapot gegaan. Bij gebrek aan elke intregiteit naar de medemens.de verschijnselen daaruit zijn sociaal maatschappelijk voor het oprapen. De bank de grootste gier aller tijden speelt enkel en altijd in op de tijdgeest zijner clienten ,en de daaruit overeenstemmig gekozen politieke leiders . grinn juist daaruit onstond een orgaan als bank . en opereert participeert de bank. de pleuris komt dan ooit vanuit dezelfde tijdsgeest als vanzelf. ook bij die suffende socialisten. en grijpgraaiende neoliberalisten. zijn vormen allemal evenzo het volk zelf. en dan is het http://www.youtube.com/watch?v=roJVpcDvwgk

cormol
cormol12 okt. 2011 - 6:42

Mevrouw Ploumen is altijd nogal slecht geweest in het organiseren van haar achterban. Misschien tijd voor een onderonsje met al die partijbobo's die hun huidige positie mede aan de sociaal democratie te danken hebben om dit eens in een bijeenkomst aan de orde te stellen? Hopelijk is de Jaarbeurs of de Rai groot genoeg om al die veelverdienende (sem-)ambtenaren van PvdA-huize bij elkaar te krijgen om tot een principebesluit te komen. Dit moet toch voor Ploumen's aftreden te organiseren zijn? Samenwerking op deze basis met GL en D66 zal hiermee wel een stuk onaantrekkelijker worden en het neo-liberalisme zal daarmee in die kringen wel zegevieren.

Dehnus
Dehnus12 okt. 2011 - 6:42

En op die foto zie je gelijk wat er mis is met de NL politiek. "Kijk eens ik ben al zo ver met Angry Birds! Gelijk even tweeten die high score" Pubers.

ErikDoes
ErikDoes12 okt. 2011 - 6:42

Ik heb een beter idee. Als na je carriere als PvdA politicus je marktwaarde zo is gestegen dat je meer dan 3 ton kunt vangen, stort je het meerdere in de partijkas :-). Kom maar op met die bonussen.

Dewik2011
Dewik201112 okt. 2011 - 6:42

Wat zegt Cohen op de foto? He...mijn Blackberry doet ut weer...kan weer met je pingen. Maar nu serieus; het PVDA probleem met grootverdieners lost zichzelf op. Gewoon even wachten en er zit niemand meer in die partij.

hasp52
hasp5212 okt. 2011 - 6:42

Wat heerlijk. Rechts kan weer helemaal los gaan op dit topic. Met het topic " de massa immigratie komt van rechts" was het toch wat ongemakkelijk he. Dat waren feiten. Maar hier kunnen jullie weer "scoren". Maak ze maar belachelijk. Maar bedenk dat je daarmee je eigen onbenul niet verbergt.

JanJansen9
JanJansen912 okt. 2011 - 6:42

Goed voorbeeld dat navolging verdient. Probleem is alleen dat er bij de VVD (Vereniging Voor Dieven) en het CDA (Centrum Doorlopende Achterkamertjespolitiek) geen leden overblijven. Hoewel, is dit een probleem?

franv
franv12 okt. 2011 - 6:42

Ik denk dat sommige PVDA toppers vergeten zijn dat de partij ergens voor staat. Berichten over wantoestanden t.a.v. salaris hoogte vind ik de partij geen goed doen. Ik denk dat de voorbeeld functie naar de samenleving erg belangrijk is. Voor veel mensen is het "graaien" de norm worden. Een inkomen van € 100.000 voor een hoge functie in de publieke sector is genoeg. Verbeter de wereld en begin bij jezelf!

Sternenstaub
Sternenstaub12 okt. 2011 - 6:42

Een late inflatie-correctie op het verkwanselde oorspronkelijke gedachtegoed, maar een terechte, en beter laat dan nog later of nooit. Ik zou overigens veel verder gaan dan de "Balkenende-norm", eronder wel te verstaan, omdat deze ook maar arbitrair is, en de mensen in de publieke sector die dat, of om en nabij dat "verdienen" nog altijd tot de rijken gerekend moeten worden, hetgeen op zich al in strijd is met het gedachtegoed van een partij die in oorsprong opkomt voor de rechten van de gewone man en vrouw en staat voor volks-emancipatie. Maar complimenten voor deze herijking in de oorspronkelijke doelstellingen. Dat is ook wel hard nodig: anti-opportunistiche, anti-populistische eerlijkheid. Wie weet werkt het.

rgeurtsen
rgeurtsen12 okt. 2011 - 6:42

Het feit dat mevrouw Ploumen zich ergert over iets lijkt me geen positieve support voor dat punt. Leden royeren is absurd. Je kunt wel ervoor kiezen dat ze niet meer namens of door de partij in bestuursfuncties gevraagd worden. Doe normaal!

2 Reacties
Bakoe
Bakoe12 okt. 2011 - 6:42

Bang voor je lidmaatschap? :-)

Tom Meijer
Tom Meijer12 okt. 2011 - 6:42

"Leden royeren is absurd. Je kunt wel ervoor kiezen dat ze niet meer namens of door de partij in bestuursfuncties gevraagd worden." Om te beginnen, ik denk dat ik vrij normaal doe. Leden royeren is helemaal niet absurd. Dat zou voor de PvdA ook niet de eerste keer zijn (al is het een tijd geleden en was het indertijd een blunder van formaat). Wil de voormalige PvdA-aanhang zich weer ook maar enigszins tot deze partij aangetrokken vorlen dan zal de huidige partij echt radicaal moeten veranderen. Men zal HEEL duidelijk moeten maken te breken met de verkeerde weg die men sinds paars is ingeslagen. Men zal de mensen die deze keuzen hebben toegejuicht en in daad hebben ondersteund en daarmee de partij ongelooflijke schade hebben toegebracht zonder aanzien des persoons de partij uit moeten zetten. Royeren dus. Men begrijpt in de partij blijkbaar nog steeds niet waar de fundamentele fouten zitten. Als men niet echt heel snel iets zichtbaars doet denk ik dat de partij werkelijk definitief gemarginaliseerd zal worden. De PvdA is al ver op die weg gevorderd. Ik zie royeren van dergelijke lieden niet als een loos gebaar maar het is natuurlijk bij lange na niet voldoende. Zo'n actie zal gepaard moeten gaan met een actieve politiek tot herstel van oorspronkelijke sociaaldemocratische 'waarden', uiteraard wel vertaald naar de huidige realiteit. Ik zie daar echter nog geen begin van.

Mindfulness
Mindfulness12 okt. 2011 - 6:42

Geweldig weer 6 zetels minder, maar het wordt wel gezelliger.

1 Reactie
jozefjacobrachel
jozefjacobrachel12 okt. 2011 - 6:42

Juist meteen 6 extra virtuele zetels bij de peilingen van Maurice de Mond hoop ik of in ieder geval min of meer vergelijkbaar met de peilingen van Synovate! Mevrouw Ploumen spreekt toch de waarheid!!!

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2011 - 6:42

Mijn huur is €720 basis voor een 3 kamer flat en ik klaag niet. http://www.dejaap.nl/2011/01/30/solidariteit-volgens-marleen-barth-waarom-u-geen-pvda-stemt/ Juridisch zal het allemaal wel kloppen maar iets deugt er niet.

2 Reacties
politiekistuig
politiekistuig12 okt. 2011 - 6:42

marleen barth,is typisch zo'n mevrouw die niet te veel over "eerlijk delen" en "samen" moet praten.Marleen zorgt vooral goed voor haar zelf,wat overig haar goed recht is,maar je moet dan ook accepteren als partij dat er een zeteltje of tien a vijftien naar partijen als pvv,sp vertrekken.

arieroos
arieroos12 okt. 2011 - 6:42

En wat knaagt er dan ? Vind jij, dat PvdA-ers gedwongen moeten worden om gescheiden van hun partner te leven ? Dat is namelijk wat hier aan de hand is. Zij woont daar, omdat haar partner burgemeester is. Dat wordt meestal fijntjes verzwegen door de mensen die hier zo'n kabaal over maken. Maar het is natuurlijk wel gewoon de werkelijkheid. In ieder geval ... Wat wil jij, dat de PvdA aan het wonen van Barth gaat doen ?

boswachter2
boswachter212 okt. 2011 - 6:42

Doe normaal! Je wordt toch geïnspireerd door Wilders. Mevr. Ploumen doet nu in haar laatste dagen aan symbool poltiek en daar redt je het niet mee. Moeten nu Pauw, Witteman en van Nieuwkerk bang zijn voor hun salaris? Denk het niet.

3 Reacties
hansdekkers
hansdekkers12 okt. 2011 - 6:42

Pauw, Witteman en Van Nieuwkerk zijn dan ook geen lid van de PvdA.

boswachter2
boswachter212 okt. 2011 - 6:42

Deze was voor Rob Geurtsen bestemd.

kleine2de
kleine2de12 okt. 2011 - 6:42

Hoezo geinspireerd door Wilders? Heeft u een gegronde reden aan te nemen dat aanhangers van de PVV zich nooit schuldig zouden maken aan graaipraktijken? (Vooropgesteld dat het de vraag is of ze, bij gebrek aan kennis van zaken, ooit voor een dergelijke goed betaalde positie zouden worden gevraagd?)

Alexanderr2
Alexanderr212 okt. 2011 - 6:42

Tja... het is de publieke sector. Dus om hoeveel leden het gaat weet ik niet, maar een vreselijk hoog getal zal het niet zijn lijkt mij. Ik weet niet wat ik hier van moet vinden, kijk privaat sector is anders... dan was ik hier 100% tegen natuurlijk. Ik weet ook niet of dit zo'n goed statement afgeeft, wat bereikt de PvdA hiermee? En tja... wat voor topbanen zijn er allemaal in de publieke sector waar je zoveel verdiend? (dit is een serieuze vraag even, ik weet het namelijk niet, ben daar benieuwd naar)

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer12 okt. 2011 - 6:42

"kijk privaat sector is anders..." Nou, ik denk anders dat de verhouding tussen minmum en maximum best wettelijk vastgelegd mag worden.

Meta Foor
Meta Foor12 okt. 2011 - 6:42

en graag de namen publiceren. een rijtje ? - Bos - van dam

1 Reactie
hansdekkers
hansdekkers12 okt. 2011 - 6:42

Bos werkt niet in de publieke sector en Van Dam (ik neem aan dat je Marcel bedoelt) is al heel lang geen lid meer van de PvdA.

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2011 - 6:42

Oude wijn in nieuwe zakken. Exact hetzelfde concludeerde de commissie Dijksma al in 2008. Misschien even het functieprofiel voor de nieuwe voorzitter aanpassen; moet bereid zijn om iedere 3 jaar te zeggen dat er in de partij geen plaats is voor graaiers, zonder daar enige consequentie aan te verbinden.

1 Reactie
trujac
trujac12 okt. 2011 - 6:42

"Oude wijn in nieuwe zakken'. Piet bedoel je misschien 'oude zakken die hun binnenzakken vullen' ?

BasVV
BasVV12 okt. 2011 - 6:42

Dit is symbool politiek. Deze grootverdieners stappen toch gewoon zelf uit de partij. Klaar is kees. Geen discussie waard.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer12 okt. 2011 - 6:42

"Dit is symbool politiek. Deze grootverdieners stappen toch gewoon zelf uit de partij. Klaar is kees. Geen discussie waard." Nee, het is geen symboolpolitiek. Als leden binnen een partij, en dat is beslist niet beperkt tot de PvdA, zich niet houden aan de mores van zo'n partij dan hebben zij daar niets te zoeken. Zij zijn dan schadelijk voor het beeld naar de buitenwacht en dat laat zich in verkiezingsresultaten merken. Niks specifieks voor de PvdA maar een algemene politieke regel. Het ware beter als dergelijke lieden de eer aan zichzelf zouden houden door met een lager salaris genoegen te nemen of een andere partij te zoeken. Als men dat niet doet dan is er maar één middel, een paardemiddel, en dat is royement. Het gaat trouwens helemaal niet om grootverdieners i.h.a. maar om grootverdieners in een publieke functie die met belastinggeld gefinancierd is. De PvdA/SDAP heeft een traditie van 'grootverdieners' buiten de publieke sector die het hart op de juiste plaats droegen en voor een linkse politiek kozen. Daar is niets mis mee. Als het salaris maar niet op belastinggeld gebaseerd is, dan heb je een verantwoordelijkheid t.o.v. de (alle) kiezers.

Gelijkhebber
Gelijkhebber12 okt. 2011 - 6:42

Goeie actie. Piet Jonker, oud-wethouder Amsterdam en PvdA'er, verdient als directeur van het drinkwaterbedrijf Dunea 250 k€ per jaar. Er uit met Piet.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer12 okt. 2011 - 6:42

"Goeie actie. Piet Jonker, oud-wethouder Amsterdam en PvdA'er, verdient als directeur van het drinkwaterbedrijf Dunea 250 k€ per jaar. Er uit met Piet." Denk je werkelijk dat de PvdA mensen als jou nodig heeft om aan te geven wie in aanmerking komt om de partij te verlaten? Kom nou, laat je nakijken.

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2011 - 6:42

Ik snap nog steeds niet zo goed waarom de private sector niet aangepakt zou mogen worden.

1 Reactie
boswachter2
boswachter212 okt. 2011 - 6:42

Omdat we het communisme net in de jaren negentig hebben afgeschaft.

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2011 - 6:42

En de directeur van Shell, wat gaat daar mee gebeuren??

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil12 okt. 2011 - 6:42

Shell en de publieke sector ? Er is me waarschijnlijk iets ontgaan de laatste jaren.

JoopSchouten
JoopSchouten12 okt. 2011 - 6:42

Die wordt voor het gerecht gesleept.

JoopSchouten
JoopSchouten12 okt. 2011 - 6:42

Opvallend dat tussen de reacties hier van de zogenaamde rechterzijde de afgunst op veelverdieners niet wordt opgenoemd. Als de schandalig hoge salarissen van 'de eigen soort' wordt bekritiseerd wordt dit verwijt steevast voor de voeten gegooid.

1 Reactie
Grootgelijk
Grootgelijk12 okt. 2011 - 6:42

Heeft te maken met de opvattingen over links en rechts. Als je als politicus claimt tegen te hoge salarissen te zijn (pvda, sp, gl) dan is het vreemd dat je wel je eigen zakken vult, al helemaal in de publieke sector. Wanneer iemand van de VVD of van D66 is, dan staat iemand (deels) voor de normen en waarden van het kapitalisme en is het aannemelijker dat iemand grootverdiener is.

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2011 - 6:42

Dat wordt dringen bij VVD

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer12 okt. 2011 - 6:42

"Dat wordt dringen bij VVD" Misschien. Maar D66 is een alternatief.

Yggdrasil
Yggdrasil12 okt. 2011 - 6:42

Waarmee u dus indirect en impliciet toegeeft dat obsceen graai gedrag uitstekend past binnen de VVD-filosofie. Niet dat ik dat al niet wist trouwens.

ElChe
ElChe12 okt. 2011 - 6:42

Alle graaiers naar de vvd.

EpiktKtistec
EpiktKtistec12 okt. 2011 - 6:42

Kok, Bos en vele anderen uit de partij? Zal mij benieuwen.

3 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil12 okt. 2011 - 6:42

In welke publieke functies zitten beide heren volgens u dan ?

cormol
cormol12 okt. 2011 - 6:42

Hebben die dan een publieke functie?

lancelot2
lancelot212 okt. 2011 - 6:42

Als zij zo hun inkomen kunnen behouden, dan stapt men vrolijk uit de pvda. Zeker weten. Geld gaat boven alles! Punt.

python
python12 okt. 2011 - 6:42

Deze personen worden groot via de PVDA en de vakbonden. Vervolgens verlaten ze de PVDA om eigen zakken te vullen.

1 Reactie
jozefjacobrachel
jozefjacobrachel12 okt. 2011 - 6:42

By the way, geldt dat niet dezelfde b.v. voor de leden van de VVD en het CDA? Misschien zijn ze bijna allemaal gewoon goed in hun werk en qua hun kwaliteiten, hun ervaringen en hun opleidingen om toch zulke goede functies in de eerste instanties te krijgen!

Sjaak3
Sjaak312 okt. 2011 - 6:42

Heel goed idee. Als ik Vermeend bij WNL zie, en dit al meteen op de nuchtere maag, dan is gelijk m`n dag bedorven. Dan vraag ik me af of dat ik bij de verkeerde partij zit of Vermeend. Maar zo zijn er op dit moment en in het verleden meer van die gasten de revu gepaseerd. Nou moet u niet meteen gaan schreeuwen dat ze zoals het bij de SP zo is geregeld dat men een bepaalde percentage afdraagd aan de partijkas verkeerd is, dat is daar vooraf een ondertekende verklaring van kracht. Wat ik zou willen is dat mensen die ùberhaupt in de publieke sector werken aan normen moeten zijn gebonden. Dit moet dan wel vooraf bekend zijn. Dus Goed voorbeeld doet goed volgen. Laat dit voor alle partijen zo zijn. Als andere partijen dat anders zien dan moet dat maar.

1 Reactie
cormol
cormol12 okt. 2011 - 6:42

De heer Vermeend bracht samen met Bos het toptarief IB terug van 60% naar 52%. Acht jaar daarvoor was het nog 72%. Een veel gehoord argument is dat deze hoge tarieven er alleen maar toe leiden dat men minder gaat werken en dat de bruto inkomsten dus lager worden. Daarbij wordt continu buitenlands onderzoek aangedragen, terwijl juist de Nederlandse aanpassingen van 1990 en 2001 goed onderzoeksmateriaal opleveren. Na de forse verlagingen van het toptarief in 1990 en 2001 valt empirisch geen toename van de heffingsgrondslag van de meestverdieners in een overeenkomstige orde van grootte waar te nemen [Caminada, de Kam, Belastingen als instrument voor inkomenspolitiek}. Het argument is dus grotendeels een praatje voor de vaak, en de heer Vermeend heeft natuurlijk als onafhankelijk adviseur ook met zijn clientèle rekening te houden. Dit is overigens geen pleidooi voor een 72% tarief. PvdA en GL willen een tarief van 60% boven respectievelijk 180.000 en 150.000. Voor de verkiezingen praten ze niet met elkaar en na de verkiezingen ook niet. Tot een gemeenschappelijk standpunt zal het dan ook niet komen en maar blaten dat de oppositie niet één lijn trekt. Overigens zet het afschaffen van de HRA van de bovenmatige pensioenpremieaftrek, waardoor de top 10 percent slechts 32% belasting over inkomen uit arbeid en vermogen betaald, veel meer zoden aan de dijk.

johnnysisko
johnnysisko12 okt. 2011 - 6:42

Ze schieten de SP nog voorbij in extreemlinkse ideen. Bij de SP mag je wel veel verdienen als het maar niet extreem veel is en ten koste van een ander. We hebben ook veel leden onder de SP die goed verdienen. Iedereen is een mens. Als we gelijk met de botte bijl mensen gaan uitsluiten die enorm veel verdienen,dat werkt niet Je kan de mensen die veel verdienen niet kwalijk nemen die veel verdienen. je moet het systeem aanpassen die dit mogelijk heeft gemaakt. En daar mag de PVDA ook wel even schuld voor bekennen. Dus niet zo hoog van de toren blazen ploumen zou ik zeggen

1 Reactie
Cinema2
Cinema212 okt. 2011 - 6:42

U bent op de hoogte van uw eigen partijprogramma??

Radius
Radius12 okt. 2011 - 6:42

Prima voorstel, maar nu nog daadwerkelijk invoeren, zonder aanzien des persoons of functies. En voor de marktsector mag wat mij betreft een belastingtarief toegepast worden van tenminste 75% voor elke euro boven de stel 250.000. Dragen de exorbitant veel verdieners, bonusjagers, speculanten, zakkenvullende bestuurders enz. ook nog eens wat extra bij aan de algemene middelen. En wie schreeuwt dat hij of zij vertrekt naar het buitenland, prima er zijn genoeg even goede of zelfs betere vervangers, maar dat zullen die ijdeltuiten toch niet toegeven. Laat ze maar in hun eigen ranzige vet gaar koken.

3 Reacties
geejeehaa
geejeehaa12 okt. 2011 - 6:42

En wat draagt u zelf netto bij aan de Nederlandse schatkist, dat u met grote mond komt beweren dat veelverdieners 75% belasting moeten betalen boven de 250.000 euro?

FelixDeKlerk
FelixDeKlerk12 okt. 2011 - 6:42

Iemand die momenteel een miljoen verdient, zal in het huidige inkomstenbelastingstelsel per jaar ongeveer 500.000 euro (!!!) aan belasting afdragen. U vindt dat te weinig en zegt dat dit verhoogt moet worden naar 75%, zodat deze mensen, en ik citeer u, "ook nog eens wat extra bij[dragen] aan de algemene middelen". Ben wel heel benieuwd wat u zelf afdraagt ? Ik word daar altijd een beetje moe van, alsof 'rijken' niks zouden betalen, terwijl dit soort rijke mensen per jaar aan de belastingdienst meer afdragen dan anderen in een heel leven doen. Hopelijk komt dat 9-9-9 plan er in de USA door, 9% flattax inkomstenbelasting in de VS, vertrekken alle rijken lekker daarheen en kunt u hier rustig 75% gaan heffen. Ben benieuwd hoeveel dat dan nog gaat opbrengen.

kraland
kraland12 okt. 2011 - 6:42

Is het nu echt zo eenvoudig dat iedereen die wat meer verdiend een bonusjager, speculant, zakkenvullende bestuurder e.d. is? Of zitten er misschien ook rechtgeaarde Nederlanders bij die gewoon keihard werken en succesvol daarmee zijn? Ik schrik een beetje van de haat die er de laatste tijd aan het ontstaan is tegen iedereen die succesvol is. Stelt u zichzelf nooit eens de vraag hoe u het zou vinden als u succesvol was geweest, een bedrijf eigenhandig groot had gemaakt, werkgelegenheid had geboden aan honderden mensen, miljoenen belasting al had betaald, miljoenen geschonken aan goede doelen en de mensen die u al jaren in het zadel houdt reageren op een dergelijke manier?

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2011 - 6:42

Mooi stel, een paar appart. Dat doet ergens aan denken.... Zijn beiden "duurzaam" ontzichtbaar. Maar daar komt verandering in. PLoumen verdwijnt per 1januari 2012 uit de politiek en Job zal niet lang aarzelen om haar voorbeeld te volgen. Dan wordt het hoogste bereikt "voor altijd" onzichtbaar. Maar intussen zijn de betalende leden de partij uitgekieperd..... Wat overblijft is een mengeling van slechte betalers in vergelijk met de zorgpremie en de voetbalverenigingen.

1 Reactie
kleine2de
kleine2de12 okt. 2011 - 6:42

Zou u het erg bezwaarlijk vinden om gewoon in begrijpelijk en, vooral, foutloos Nederlands met ons te communiceren?

Heer010
Heer01012 okt. 2011 - 6:42

De voorzitter van de PvdA is overduidelijk de weg kwijt. Ze speelt paniekvoetbal, doet aan symboolpolitiek en probeert met dit soort ideeën de aandacht van de problematiek binnen de PvdA af te wenden, namelijk het gebrek aan sturing en zichtbaarheid. Wat betreft salarissen: Het zou goed zijn als een ieder eens zou stoppen om iedereen die meer verdient dan hij of zij meteen een graaier, crimineel of wat dan ook te noemen. Het draagt niet bij tot een opbouwende en zinvolle discussie. Tot slot: I" f you pay peanuts......you get monkeys". Hoe hoger het salaris, hoe meer afdracht er is aan de belastingdienst.

2 Reacties
Bakoe
Bakoe12 okt. 2011 - 6:42

Welbeschouwd, als ik het kader van de banken eens onder de loep neem, dan kan je ook stellen: If you pay monky's you get peanuts. If you pay these monky's a lot, the only thing you will eat are peanuts.

Gerald2
Gerald212 okt. 2011 - 6:42

De voorzitter van de PvdA is niet duidelijk de weg kwijt, al vind ik haar reactie wel erg laat. Dikke verdieners gaan maar lekker bij de VVD, het CDA of de PVV lekker ruften, hebben ze van niemand last van. Bij de PvdA horen ze niet thuis.

JoopSchouten
JoopSchouten12 okt. 2011 - 6:42

'Bolkestein: als ik links was, stemde ik Roemer' aldus 'mijn grote vriend' Bolkenstein de neoliberale utopist... http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2965414/2011/10/12/Bolkestein-als-ik-links-was-stemde-ik-Roemer.dhtml : )))))))

1 Reactie
Gerald2
Gerald212 okt. 2011 - 6:42

Joop, lief wensje van Bolkensten: zal ie daar vannacht een natte droom van krijgen?

lancelot2
lancelot212 okt. 2011 - 6:42

Gewoon onzin wat men nu roeptoetert bij de pvda. Wat gebeurt er straks..............een inkomen zoals men voorstelt en de rest komt via de achterdeur cq partijkas weer binnen. Kortom ze verdienen er beide aan, kan de pvda nog ff rente beuren. Wedden? Punt.

1 Reactie
Heileeuw
Heileeuw12 okt. 2011 - 6:42

U vergist zich met de SP.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort12 okt. 2011 - 6:42

Is DIT nu echt het nieuwe elan? De duidelijke visie? De oplossingen voor al het leed? Doet me aan als geklooi op de vierkante micrometer. Kan direct in het rijtje van "EERLIJKER!" weggezet worden als nietszeggende actie. Gezever en gemier, waardoor echte issues niet aan bod komen, laat staan dat je er een zetel mee gaat pakken.

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer12 okt. 2011 - 6:42

"Is DIT nu echt het nieuwe elan? De duidelijke visie? De oplossingen voor al het leed? Doet me aan als geklooi op de vierkante micrometer. Kan direct in het rijtje van "EERLIJKER!" weggezet worden als nietszeggende actie. Gezever en gemier, waardoor echte issues niet aan bod komen, laat staan dat je er een zetel mee gaat pakken." Lijkepikker

Sternenstaub
Sternenstaub12 okt. 2011 - 6:42

Het door u geïmpliceerde surplus aan visionair inzicht waaraan u refereert is kennelijk zo enorm, dat er niets van terug te vinden is in het menselijk spectrum van expressie, c.q., perceptie; m.a.w.: ik hoor slecht de schrille echo van een lege kreet in de holle ruimte. Als een populistenpapegaai het niet meer weet, en dat is altijd, is dit het even lach- als zorgwekkende resultaat van te lang fladderen in een kooi zonder gevarieerd intellectueel dieet.

jan2b
jan2b12 okt. 2011 - 6:42

Als je aankondigt dat je je partijvoorzitterschap `neerlegt`, omdat jezelf gefaald hebt de partij `een smoel`te geven, vervolgens het lef hebt om je partijleider een schop na te geven,moet je je , lijkt me, maar eens wat `terughoudender`opstellen! Het mens zit er nog bij de gratie, dat wij, als partijleden haar nog gedogen, om maar eens een moderne term te gebruiken!! `We moeten voorleven, heet dat in ons stuk`` , precies! Voorleven???....Voorleven???? `Voorleven`, zijn van die onzinnige termen, die niemand begrijpt, net als in Ploumens nota over de scoiaal democratische visie op de publieke sector , die vorige week uitgebracht is, waar ze het had over het z.g. `samenredzaamheid` waar een normaal mens geen voorstelling bij heeft! In deze woorden ook, blijkt de totale `vervreemding`van de PvdA top van zijn natuurlijke achterban! Ze hebben, bij God, geen idee meer wat een normaal mens bezig houdt, halen een man als Job Cohen binnen, die nog enigzins doorheeft wat dat WEL is, en `serveren hem af, als blijkt dat hij blijkbaar niet als `schaamlap` voor hun eigen falen kan fungeren! Ik zou zeggen: de bezum erdoor! Weg met Ploumen en haar `voorleven` Wellicht kan ze een leuke functie bij het COA vinden, er is daar een vacature! En, ik durf er een `meier`om te verwedden: we horen nooit meer iets van mevrouw Ploumen! Er zijn wat mensen in de sociaal democratische traditie die zich bij zoveel onbenul, omdraaien in hun graf!

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub12 okt. 2011 - 6:42

"Voorleven`, zijn van die onzinnige termen, die niemand begrijpt [...]" Pleit u dan voor nog meer populistische Jip en Janneke-taal of juist absurde abstracties dan er al rondwaren in het publieke debat, de politieke journalistiek en de politiek, en het niveau en ervan al jaren naar beneden halen? Nee toch zeker?! In het kader van volksverheffing (?) en autodidactiek zijn het termen die heel best begrepen kunnen worden, en anders leert men maar ze te begrijpen, want dat kan iedereen, met wat meer of minder moeite.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 okt. 2011 - 6:42

Te laat te slap ongeloofwaardig en zinloos, het zal de dames en heren grootverdieners worst zijn de PVDA is toch al verkwanseld. Deze actie gaat de zaak niet redden te laat en te weinig. Is volgens mij in het verleden ook al eens voorgesteld maar daar is toen niets mee gebeurd denk dat het nu de zelfde kant opgaat. Je zit namelijk bij de PVDA vanwege goede vooruitzichten op een baan bij overheid of bedrijfsleven het gaat er bij me niet in dat een carrière binnen de PVDA een ander doel zou hebben.

1 Reactie
Heileeuw
Heileeuw12 okt. 2011 - 6:42

Lol het ging over de leden Hans....kennelijk heb je moeite met dat concept.