Joop

PvdA en D66 praten weer in Amsterdam

  •  
23-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asscher_300px.jpg
Tweede informateur: Gerrit-Jan Wolffensperger
PvdA en D66 in Amsterdam gaan toch met elkaar samenwerken om een college te vormen. Dat is de uitkomst van de gesprekken die informateur Eberhard van der Laan dinsdag met beide partijen voerde.
Vrijdag trok D66 zich nog terug uit de collegebesprekingen in Amsterdam, omdat de Amsterdamse PvdA-leider Lodewijk Asscher was beëdigd tot waarnemend burgemeester in de hoofdstad. Volgens D66 was sprake van ”een ontransparante bestuurscultuur en machtspolitiek”, omdat Asscher ook meeonderhandelde en op een wethouderschap aasde. De partij eiste dat Asscher zou terugtreden als burgemeester, maar dat is voor de PvdA onbespreekbaar.
Na gesprekken met Van der Laan is dit struikelblok uit de weg geruimd, zo meldt Het Parool. Er wordt een mede-informateur van D66 aangesteld die samen met Van der Laan gaat onderzoeken hoe het obstakel over de burgemeestersbenoeming weggenomen kan worden: oud-wethouder van Amsterdam en oud-voorzitter van de D66-Kamerfractie Gerrit-Jan Wolffensperger.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

PeerJawel
PeerJawel23 mrt. 2010 - 21:41

Als dat met de landelijke verkiezingen ook zo gaat kunnen we de plannen voor een socialer en beter Nederland wel op de buik schrijven cq door de plee spoelen.

Wilbert2
Wilbert223 mrt. 2010 - 21:41

Allemaal spelletjes om de sentimenten te peilen, denk ik. De landelijke TK-verkiezingen komen er immers weer aan. Peilen, peilen, peilen... Maar peilen is meten en je kunt niet aan een systeem meten zonder dat systeem te beïnvloeden. Peilingen over stemgedrag beïnvloeden dus ons democratische systeem. Hoe dat op een bepaald moment voor een bepaalde partij uitpakt, lijkt mij niet te voorspellen, maar dát het invloed heeft, staat wel vast. Waar het op neerkomt, is dat de man/vrouw in de straat op grond van de peilingen 'strategisch' gaat stemmen. Mijn stelling is, dat onze democratie daarmee wordt vekracht.

rgeurtsen
rgeurtsen23 mrt. 2010 - 21:41

Ja, boeiende powerplay van D'66. Partijtje handjedrukken, om stemmen te trekken en zich te onderschieden van PvdA tbv 9 juni. Dit gaat niet in rust zonder media lukken. Dit wordt meer Herrie in de tent dan met Blijker. Ach wat is spektakel toch leuk ook al is het maar praatjes voor de vaak, en voor de media. Het zijn net de gladiatoren in de Romeinse tijd. The game is on...

1 Reactie
Braxon
Braxon23 mrt. 2010 - 21:41

Ik krijg anders een Déja Vue van de vorige kabinetsformatie....alleen was dat niet een andere partij....wie was dat ook alweer.... hypocrisie is een kunst!