Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

PvdA doet aangifte van aanvallen op websites

  •  
27-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Plenary session at the European Parliament

© Plenary session - Resumption of session and order of business Pix: PIRI Kati

De PvdA heeft aangifte gedaan van aanhoudende distributed denial of service-aanvallen op haar website en op de site van Europarlementariër Kati Piri. De partij vermoedt dat Turkse hackers achter de aanvallen zitten. De acties worden aangekondigd via een Turks Twitter-account.
Piri, die bij de Tweede Kamerverkiezingen op plaats 5 van de PvdA-lijst staat, was Turkije-rapporteur in het Europarlement. “Natuurlijk heb ik me ook fel uitgesproken tegen Erdogan, daarom ben ik nu persona non grata in Turkije”, zei ze eind vorig jaar in een interview met NRC Handelsblad. “Ik vind dat we er moeten zijn voor activisten en journalisten die al jaren gevangen zitten.”
Eerder deze maand besloot de PvdA vanwege de DDoS-aanvallen om al het verkeer uit het buitenland te blokkeren. “Wij laten ons door dit soort acties de mond niet snoeren”, zei Piri destijds.
De PvdA krijgt hulp van het Nationaal Cyber Security Centrum, zegt de demissionaire minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. “Ik ben steeds alert geweest op de mogelijkheid van buitenlandse inmenging. Dit is een manier waarop dat kan gebeuren.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 mrt. 2021 - 9:37

Hoeveel vogels zijn er eigenlijk door oliewinning aan hun einde gekomen? Teveel

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 mrt. 2021 - 13:55

Waarom wil je dat hier doen? Hoeveel vogels zijn er eigenlijk door oliewinning aan hun einde gekomen? Dat lek van BP en paar jaar geleden, hoeveel dierenlevens heeft dat gekost (als we dan toch offtopic bezig zijn)?

Paul Spijkers
Paul Spijkers1 mrt. 2021 - 8:45

Sterker. Men kijkt niet meer zo om als soorten of leef plekken er aan gaan. Want het gaat immers om dat abstracte klimaat, en niet om beestjes.

Paul Spijkers
Paul Spijkers1 mrt. 2021 - 8:43

Groene energie is gewoon technologie dat natuur vernietigt en vervuilt. Waarschijnlijk waren er in de negentiende eeuw ook kapiteinen van industrie die lyrisch werden dat de aarde zomaar energie gaf in de vorm van kolen. Soms zijn er een paar mensen een tijdje hier beter dan daar. Maar in het algemeen, betekent meer mensen meer natuur kapot.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 mrt. 2021 - 6:44

Ik heb het gelezen, doodzonde!

Albert_Bakker
Albert_Bakker1 mrt. 2021 - 4:59

Ja die zeearenden gaan niet met hun tijd mee. Conservatief als de pest. Ik heb gehoord dat ze het beter snappen als je een van de wieken zwart verft. Diversiteit is overal de oplossing.

DaanOuwens
DaanOuwens28 feb. 2021 - 14:50

@ The Apple Jij schrijft: Verstandige mensen stemmen op een partij die haar visie ook toont in haar daden. Zoals bijvoorbeeld de PvdA. Een partij als de SP komt bijvoorbeeld nooit tot daden. Die blijven slechts hangen in hun gedateerde visie.

4 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen28 feb. 2021 - 15:38

Je hebt meerdere wegen naar het laten vallen van je kiezers? Whataboutisms worden liefst vermeden.

The Apple
The Apple1 mrt. 2021 - 0:01

Als je zelf niets te bieden hebt...

DaanOuwens
DaanOuwens1 mrt. 2021 - 6:20

@ stokkickhuysen Jij schrijft: Whataboutisms worden liefst vermeden. Ik reageer op The Apple dan is een zinnige inhoudelijke reactie geheel overbodig.

The Apple
The Apple1 mrt. 2021 - 23:17

Dat verklaart een heleboel onzin.

VaderTijd
VaderTijd28 feb. 2021 - 10:22

Krek zo, heel e=Europa moet zich verweren en meer weerbaar maken tegen dit soort laf gedoe.

Visionair NL
Visionair NL27 feb. 2021 - 21:35

Piri is de enige reden om op de PvdA te stemmen.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens28 feb. 2021 - 9:33

@ Visionair NL Jij schrijft: Piri is de enige reden om op de PvdA te stemmen. Het is nogal simplistisch om op een partij te stemmen vanwege 1 politicus. Meer verstandige mensen stemmen op een partij vanwege hun visie.

The Apple
The Apple28 feb. 2021 - 11:49

Verstandige mensen stemmen op een partij die haar visie ook toont in haar daden.

Visionair NL
Visionair NL2 mrt. 2021 - 11:06

Klopt. Ik zeg niet voor niets: de enige reden. Gelukkig is er een goed alternatief. De SP. Zowel met de beste ideeën als met eerlijke en kundige kandidaten.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -27 feb. 2021 - 18:14

ah; worden ze tegenwoordig Hackers genoemd ? Als dat een waarschuwing of conclusie is , wordt het tijd dat Piri zich grote zorgen moet gaan maken .

1 Reactie
Ryan2
Ryan228 feb. 2021 - 10:23

@ Rechtse Bal Je toont weer eens overduidelijk de slappe knieën van rechts. Bang voor Erdogan en zijn kliek? Maak niet zo'n drukte. Mensen in Turkije zijn massaal gehersenspoeld. Rechts in Nederland, zoals Wilders en Baudet, geven juist Erdogan een perfect alibi om zijn positie als dictator te versterken. En jij heult daarin mee. Sneu.