Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Psst, schatje' roepen kan je in België duur komen te staan

  •  
13-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
belgieseksisme300.jpg
Seksisme wordt strafbaar: voortaan forse boete voor lastig vallen van vrouwen
‘Hey, pssst, schatje’ roepen kan je in België binnenkort duur komen te staan. Als het aan de minister van Gelijke Kansen, Joëlle Milquet ligt krijgt wie denigrerende of storende seksistische opmerkingen of geluiden maakt, in de toekomst een boete, variërend van 500 tot 1000 euro, of een gevangenisstraf van een maand tot één jaar.
Niet alleen vrouwen beschimpen en vernederen op straat, maar ook op het werk of sociale media als Facebook en Twitter wordt strafbaar. De minister van Gelijke Kansen heeft een wetsontwerp klaar, als alles volgens plan verloopt keurt de Kamer het voorstel begin april goed.
Het is aan de rechter om te bepalen waar de grens ligt, maar:
Wie opzet­telijk een gebaar of handeling stelt die vrouwen schade toe­brengt en de waardigheid van hun persoon ernstig aantast kan straks bij de kraag wor­den gevat.”
In 2012 zorgde de documentaire Femme de la Rue nog voor veel ophef. De documentairemaakster toont op een indringende manier aan hoe vrouwen in Brussel worden geïntimideerd en lastig gevallen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.