Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Provincies onderzoeken randstedelijke fusie

  •  
04-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Noord-Holland, Flevoland en Utrecht willen 'bestuurlijke samenvoeging'
De provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland doen onderzoek naar een fusie. Ze laten dit middels een brief weten aan minister Donner van Binnenlandse Zaken.
De provincies hopen dat het onderzoek duidelijk zal maken welke voordelen ‘bestuurlijke samenvoeging’  kan bieden. Binnen een half jaar moet het onderzoek voltooid zijn.
De komende tijd gaan de provincies al samenwerken op het gebied van openbaar vervoer, onderhoud van provinciale wegen en subsidieverlening. De provincies hopen er zo voor te zorgen dat de bestuurlijke drukte afneemt.
cc-foto: RTL

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Echo10
Echo104 feb. 2011 - 19:48

Twee randstedelijke provincies en een Polder? Vreemde combinatie. Waarom niet N en Z Holland en Utrecht. Lijkt me veel logischer.

2 Reacties
Harmen2
Harmen24 feb. 2011 - 19:48

Blijven lezen is het devies: deze provincies hebben infrastructureel veel meer met elkaar te maken dan met Zuid=Holland.

Pjotrs
Pjotrs4 feb. 2011 - 19:48

"Twee randstedelijke provincies en een Polder? Vreemde combinatie." Het zijn precies de provincies die je nodig hebt om gezamenlijk het Markermeer vol te bouwen. Van Poelgeest (GL Amsterdam) en Duivesteijn (PvdA Almere) zullen zich er de vingers bij aflikken. Die beoogde samenwerking zie ik vooral als: ruim baan voor de betonmaffia.