Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Provincie Brabant blieft 'onbehoorlijke en ongepaste' PVV-vragen niet

  •  
01-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-10-01-om-15.27.35
Het college van Gedeputeerde Staten in Brabant heeft vrijdag geweigerd in te gaan op schriftelijke vragen van de PVV, dat meldt Omroep Brabant. De populistische partij had zich druk gemaakt over de rol van Sportservice Noord-Brabant bij een bezoek aan een moskee tijdens de Kindersportweek. De vragen die daarop werden gesteld waren volgens het college ‘onbehoorlijk’ en ‘ongepast’.
De PVV riep in hun brief aan het college Sportservice Noord-Brabant onder meer op te ‘stoppen met de ondersteuning van activiteiten van islamitische organisaties’. Het college maakt al in de opening van de antwoordbrief aan de PVV duidelijk waar het op staat, door te verwijzen naar artikel 1 van de Grondwet waarin het verbod op discriminatie op grond van godsdienst staat.
Wij staan positief tegenover elk project dat bijdraagt aan sociale integratie en wederzijds begrip in Brabant, zo ook de sportdagen in de wijk Kortendijk in Roosendaal. De mensen van Sportservice Noord-Brabant, alsmede alle andere betrokkenen die de kinderbuurtsportweek mogelijk maken, verdienen daarmee onze uitdrukkelijke steun. Met de woordkeus en toonzetting van uw vragen veroordeelt u echter alle hierbij betrokken organisaties, medewerkers en vrijwilligers voor het naleven van de Grondwet, waaraan ook u trouw gezworen heeft of over verklaard heeft. Dat vinden wij onbehoorlijk en ongepast.
Ook vraagt u Gedeputeerde Staten uitdrukkelijk om onderscheid te maken op grond van godsdienst door uw verzoek aan Gedeputeerde Staten om Sportservice Noord Brabant of andere organisaties te vragen of op te dragen de samenwerking met moskeeën anders in te richten of te beëindigen. Gezien de strijdigheid van dit verzoek met de Grondwet zijn wij, met u, genoodzaakt hier afstand van te nemen.
Wij vinden uw vragen in hoge mate suggestief en ze doen de betreffende activiteit, de initiatiefnemers, de organisatie, vele vrijwilligers en medewerkers van betrokken organisaties zeer tekort.
De PVV zelf is uiteraard ‘verbolgen’ over het antwoord en heeft inmiddels vervolgvragen ingediend.
Beeld: Google Maps

Meer over:

politiek, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.