Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Protest conservatieve katholieken in Nijmegen tegen homovriendelijke zoenposters

  •  
10-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
nonnen

© cc-foto: Ben Sutherland https://flic.kr/p/5YAF7K

Een groep conservatieve katholieken protesteert zaterdagmiddag in het centrum van Nijmegen tegen de de reclamecampagne van kledingfabrikant SuitSupply. Op affiches van dat bedrijf zijn twee zoenende mannen te zien. Veel conservatieve krachten hebben moeite met die vrijheid. Dat leidde de afgelopen dagen tot vandalisme. De katholieken van de Nederlandse afdeling van de internationale Civitas Christiana, die eerder in actie kwamen voor het behoud van de racistische kenmerken van Zwarte Piet, gaan met onder meer handtekeningen inzamelen onder het publiek, meldt het AD :
“Het is een uitermate vulgaire afbeelding die niet te zien zou mogen zijn in het publieke domein”, zegt Hugo Bos, de manager van Civitas Christiana. (…) Civitas Christiana gaat van half twee tot vier uur in de buurt van het Keizer Karelplein in Nijmegen staan met spandoeken en een petitie. Die mag ondertekend worden door iedereen die ook vindt dat de posters van Suitsupply schadelijk zijn voor kinderen, aldus Bos. “Het grenst aan porno en je laat kinderen van zes jaar daar toch ook niet naar kijken op internet? Waarom dan wel buiten op straat?”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.