Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Prostitutieboten Utrecht moeten dicht

  •  
24-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-24120018.jpg
Rechter ziet aanwijzingen mensenhandel, sluit Zandpad ... Prostituees plannen actie
De Utrechtse prostitutieboten aan het Zandpad worden donderdag om 09.00 uur gesloten, dat heeft de rechter bepaald nadat hij concludeerde dat er bij de exploitatie van de boten aanwijzingen waren voor mensenhandel. De prostituees hebben aangekondigd actie te gaan voeren op het stadhuis van Utrecht.
De rechter noemde sporen van mishandeling, uitzonderlijk hoge huur en lange werkdagen, hij baseerde zijn oordeel op vertrouwelijke stukken. 
Een aantal prostituees die door de sluiting van de seksboten geen werkplek meer hebben en bezorgd zijn over hun levensonderhoud, gaan morgen demonstreren bij het stadhuis. Om 12:00 uur verplaatsen zij hun activiteiten naar de binnenstad. Een van de actievoersters vertelde aan RTL Nieuws :
We gaan daar staan met tentjes, borden en spandoeken. We gaan er niet serieus klanten ontvangen natuurlijk, maar het is wel echt een protest.” 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

JoopSchouten
JoopSchouten24 jul. 2013 - 20:12

Mensenhandel als excuus voor overkill. Deze verdwijnt nu uit het gezicht. De dames van plezier worden gedwongen onder te duiken in een illegaal circuit. Kans op misbruik wordt groter. Idioten.

AntonyDaniels
AntonyDaniels24 jul. 2013 - 20:12

Dat mensen nu denken dat de hele handel ondergronds gaat is begrijpelijk. Toch is dat dat geen reden om deze sluiting ongedaan te maken. Als het bedrijf waarvoor je werkt of waarvan je een pand huurt illegaal opereert (en dat is aannemlijk gemaakt, hoewel niet bewezen - waarom eigenlijk niet?), zoek je een andere plek. Niet perse een illegale. Het werkt gaat door, er is vraag genoeg. Aan de andere kant krijg ik sterk de indruk dat justitie en veel bestuurders dit soort zaken aangrijpen om van het prostitutieprobleem af te zijn. Van het gedoe. Want hoe kun je als justitie een zaak maken als niemand een aanklacht durft in te dienen of bereid is te getuigen? Toch weten we na het debacle in Zweden dat verbieden de zaak niet oplost. Het stopt de misdaad niet. Daarom zullen de goeden onder de kwaden moeten lijden tot de zaken, voor zo ver dat mogelijk is, verbeterd zijn. De branche zal hard moeten werken omdat voor elkaar te krijgen want via dezelfde illegale lijnen lopen ook de drug- en wapenhandel.

techneutje2
techneutje224 jul. 2013 - 20:12

Een schandalig juridisch vonnis. Op grond van bewijzen leg je straffen/boetes op! Dat doe je niet op basis van 'aanwijzingen dat iets wel zo zal zijn'! Welkom in de 51-ste staat van de USA, want Nederland houdt op te bestaan na een dergelijk vonnis.

Rootman
Rootman24 jul. 2013 - 20:12

We zullen via een inside infostukje op het blog van http://zondares.blogspot.nl/ over een maand of zo wel horen hoe het de ca. 200 dames vergaan is: de illegaliteit in, of verhuist naar omringende landen. Een verbetering zal het niet zijn, want de machtspositie van kamerverhuurders neemt hierdoor sterk toe, evenals vacatures voor pooiers (omdat die nl. ook een beschermingsrol vervullen). Waar de politie naast een pestende rol ook nog een toezichtfunctie vervulde, staan de dames er nu echt alleen voor. Waar hulpverleners naast enorme bemoeizucht ook diensten zoals SOA preventie en signalering van zeldzame gevallen van echte misstanden boden, staan de dames er nu echt alleen voor. De sex zou onveiliger kunnen worden, omdat hygiene ook sterk wordt gestimuleerd door onderlinge sociale controle. Leuk voor de volksgezondheid. De klanten gaan nu via internet of een stukje verder. Er zijn over de grens genoeg clubs en bordelen waar vrijwel uitsluitend Nederlands wordt gesproken, al zijn de arbeidsomstandigheden er zwaarder dan in onze raambuurten. De klanten zijn natuurlijk bijna allemaal normale mannen, maar het is toch opmerkelijk dat het feministisch-preutse Zweden veruit het hoogte verkrachtingscijfer van Europa heeft. Daar is prostitutiebezoek illegaal gemaakt.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos24 jul. 2013 - 20:12

[De klanten zijn natuurlijk bijna allemaal normale mannen, maar het is toch opmerkelijk dat het feministisch-preutse Zweden veruit het hoogte verkrachtingscijfer van Europa heeft. Daar is prostitutiebezoek illegaal gemaakt. ] Suggereer je nu dat deze 'normale mannen' nu ze niet meer naar de hoeren gaan meer verkrachten?

Jantje68
Jantje6824 jul. 2013 - 20:12

Waar is Pechtholt en D66? De roze wolk die ons beloofd werd door de liberalen dat met legalisatie van prostitutie alle ellende zou verdwijnen. Deze zelfde roze wolk voorspellen ze ons bij de legalisatie van drugs. Stuitend hoe hier en elders deze misstanden gebagatelliseerd worden. Ik hoor al “ja maar nu gaan ze in de illegaliteit en is er helemaal geen toezicht”. Dus mishandeling en verkrachting is niet erg als het maar onder toezicht gebeurd? Inbreken moord is niet erg zo lang het maar onder toezicht gebeurd. Prostitutie, drugsgebruik, dakloosheid zal zich altijd in de schemerzone van de maatschappij afspelen. Het idee dat het ooit ‘normaal’ wordt is een illusie. De basis is verbieden en zo de handen vrij houden om op elk moment te kunnen optreden waar overlast is.

1 Reactie
Rootman
Rootman24 jul. 2013 - 20:12

Bewezen flauwekul. Er bestaat een onmiskenbare, sterke, correlatie tussen beleid van landen zoals Nieuw Zeeland met een legale prostititutie en fatsoenlijk toezicht van de overheid tegen uitbuiters vs. sterke repressie en verbod door overheden (VS, en in mindere mate Zweden, waar alleen klandizie strafbaar is) en het voorkomen van uitbuiting, geweld, SOAs en verslavingen: hoe legaler hoe minder! Ik blijf refereren aan het blog van de Zondares, want bij mij is het slechts een mening, en bij haar wijsheid en ervaring: http://zondares.blogspot.nl/2013/04/plan-tegen-misstanden.html

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 jul. 2013 - 20:12

Bij mensenhandel worden alleen de dames gepakt en niet de mensenhandelaars. Logica!!

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen24 jul. 2013 - 20:12

De dames worden helemaal niet gepakt, ze worden verjaagd. Gaan van zichtbare controleerbare gecentraliseerde bootjes naar onzichtbare groezelige verspreidde appartementjes in achterstandswijken. Kortom elke vorm van beheersing, ondersteuning en controle wordt nu onmogelijk gemaakt en, hij zal het niet toegeven, maar dat is natuurlijk conform het doel van Wolfsen, want dan valt er door toegenomen illegaliteit nog meer aan te verdienen.

roher
roher24 jul. 2013 - 20:12

Echte liefde is toch eigenlijk het mooiste. Want als je jezelf in een rij zou zien van afgewerkten ( en nu wegwezen of bijbetalen) dan krijg je een ander beeld. En dan ben je blij dat je weer thuis bent.

1 Reactie
Rootman
Rootman24 jul. 2013 - 20:12

'Want als je jezelf in een rij zou zien van afgewerkten ( en nu wegwezen of bijbetalen)' Vooroordeel! -Een hoer is of slachtoffer of een cynische geldwolf-: het zijn gewoon echte vrouwen hoor- Niet allemaal sympathiek natuurlijk, maar vaak wel met zeer grote people skills. Respect doet wonderen, voor klant en maatschappij.