Joop

Proost! Heineken-top geeft zichzelf nog een rondje

  •  
22-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
heineken-top-300px.jpg
Beloning van leiding flink hoger, ondanks protest
De top van bierconcern Heineken gaat flink meer verdienen. Ondanks protesten van onder meer vakbond FNV Bondgenoten steunden de aandeelhouders donderdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering het voorstel om het beloningsbeleid voor de top aan te passen. Een relatief grote groep van de aandeelhouders (18%) stemde tegen de verhoging.
Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer ziet met ingang van dit jaar zijn basissalaris toenemen van 750.000 euro naar 950.000 euro, zo meldt BNR. Ook financieel topman René Hooft Graafland krijgt meer salaris.
Voor beide heren wordt ook de bonus op lange termijn aangepast. Heineken wil de beloningen verhogen om meer in pas te lopen met de beloningen bij andere wereldwijde concerns.
Op de foto huidig topman Van Boxmeer (l) met zijn voorganger Thony Ruys.

Meer over:

economie, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

b-man
b-man22 apr. 2010 - 16:39

Je zal maar de hele dag voor Heineken in die ketels staan te roeren en dan krijgt de bestuursvoorzitter bijna 25% loonsverhoging terwijl jij blij moet zijn als je loonsverhoging de inflatie dekt.

RolandBru
RolandBru22 apr. 2010 - 16:39

Suggestieve kop. Protest is een minderheid. Daarnaast is het een privaat bedrijf. Naar mijn mening mogen die bedrijven het beloningsbeleid op dit moment nog steeds zelf bepalen... Dit soort salarissen zijn eigenlijk welzijnswerk, net als het kopen van een auto van een paar ton.

Ivo1976
Ivo197622 apr. 2010 - 16:39

2 ton meer is voor een multinational als Heineken niet veel. Het kromme is wel dat dezelfde mannen een lans breken voor loonmatiging en bij de geringste economische tegenslag de saneringsplannen weer uit de kast trekken.

PietPaaltjes
PietPaaltjes22 apr. 2010 - 16:39

Kost in elk geval geen belastingcenten.

b-man
b-man22 apr. 2010 - 16:39

De bedragen zijn voor de waarde van de aandelen onbelangrijk. Opmerkelijk dus dat toch maar liefst 18% van de aandeelhouders tegen heeft gestemd. Puur uit solidariteit met de gewone werknemers die bij de laatste CAO genoegen moesten nemen met een gematigde loonstijging.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 apr. 2010 - 16:39

Gelooft u het of gelooft u het niet, als ex-ober had die ook meneer Heineken en zijn echtgenoot geserveerd en beetje met ze gepraat, zij waren vriendelijk en zagen er uit als gewoon mensen, ik was zo trots en aan iedereen vertelde dat ik meneer en mevrouw Heineken had geserveerd en met grote plezier, want zij hadden hadden mij behandeld op een hele leuke manier, omdat wij als Obers moesten zich eerst voorstellen aan onze gasten: ''Mijn naam is Mostafa en ik ben uw gastheer vanavond''achter mijn vriendelijke gasten zaten twee bewakers die alleen water dronken in longdrinkglas. Op een moment moesten wij hard lachen tegelijk, mevrouw en meneer Heineken en ik. Wilt u iets drinken, mevrouw! zei ik. ''Ja, een biertje graag'', zei mevrouw Heineken. En u meneer? zei ik tegen meneer Heineken. ''Ja, ik drink geen bier meer, geef mij een glas water!'' Eerst ronde ging goed. Nog iets drinken, mevrouw? ''Ja, nog een een biertje, dank u wel'' zei mevrouw Heineken. En u meneer? ''Geef mij nog een glas water'' zei meneer. Tweede rond ging ook goed. Ik raakte even in een gezellig gesprek met mevrouw en meneer Heineken en nu gaat gebeuren, ik zou het nooit vergeten, let maar goed op. Wilt u iets drinken, mevrouw? ''Ja, doe maar nog een biertje'', zei mevrouw. En u meneer? ''Weet u wat! doe voor mij ook maar ook ééntje! zei de vrolijk mensen meneer Heineken tegen mij, het was een onvergetelijke avond in mijn geschiedenis. Lang leve Heineken bier, bij deze.

vanessa2
vanessa222 apr. 2010 - 16:39

Als je een beleid inzet dat grote multinationals nauwelijks belasting betalen, gelardeerd met een neiging sinds 1982 om de lagere lonen te bevriezen en arbeid steeds goedkoper te maken, dan moet je niet zeuren als ze het geld ergens kwijt moeten, ja.

StanB.
StanB.22 apr. 2010 - 16:39

Eén extra krat bier per jaar plus gratis oranje wk-roeptoeter was zeker weer niet goed genoeg.

Daivid
Daivid22 apr. 2010 - 16:39

Wat is hier mis mee? Heineken is een privaat bedrijf. Daarbij vind ik een groep van 18% niet echt groot, je kunt het ook formuleren dat een overgrote meerderheid van 82% het er wel mee eens was.

1 Reactie
shoarmabakker
shoarmabakker22 apr. 2010 - 16:39

Ja maar dat bekt niet lekker hier ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]22 apr. 2010 - 16:39

Mooi! Van die twee ton draagt hij 100.000 eurootjes aan de belasting af en dat is dan weer goed om enkele uitkeringsgerechtigden bij te staan. En zo dragen we allemaal bij aan de samenleving. Stel je toch eens voor dat iedereen arm was, dan hadden we dat schitterende systeem niet.

2 Reacties
Daivid
Daivid22 apr. 2010 - 16:39

En zo is het!

skinney
skinney22 apr. 2010 - 16:39

Dream on, hij met zijn financieel topman zullen geen constructies kennen om (zoals gewoon bij dit soort mensen ) max. een procent of 10 te betalen !!

JoopSchouten
JoopSchouten22 apr. 2010 - 16:39

Heineken is een gelegaliseerde harddrugsdealer die nepbier verkoopt. - Het is Wettelijk toegestaan, - alcohol is een van de de meest schadelijk drug, - en mais als zoetstof hoort niet in bier thuis. En die paar rotcenten die in dit land aan belasting wordt betaald is maar een schijntje gezien de huidige internationale financiele constructies waar H. ongetwijfeld creatief mee omgaat. Proost.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 apr. 2010 - 16:39

Een glas wijn bij het eten is goed voor de circulatie van het bloed, zeggen de wetenschappers, hier heeft mijn neus niets te zoeken, dat zijn wetenschappers. ja, Mostafa, maar moslims drinken geen wijn of bier! ja, dat denk je maar. Lange leve de wijn, gebraden kamelen en de buikdans is een routine bij de rijke Arabieren.