Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Prominente republikeinen vallen Trump af

  •  
22-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-01-22-om-22.44.42
Het invloedrijke conservatieve tijdschrift National Review heeft zich publiekelijk tegen Donald Trump gekeerd. In het laatste nummer, getiteld “ Against Trump ” trekt de redactie stevig van leer tegen de man die momenteel bovenaan staat in de race om de Republikeinse presidentskandidaat.
‘Trump is een filosofisch losgeslagen politiek opportunist,’ schrijft het blad. Volgens de National Review is Trump een populist die bovendien verdeeldheid zaait binnen de Republikeinse partij.
Aan het woord 22 prominente conservatieven, die stuk voor stuk in een kort essay hun kritiek mochten uiten op de uitspraken en plannen van Trump. Daar moet wel bij gezegd worden dat ze Trump niet conservatief  genoeg vinden. Trump blijkt namelijk eens te hebben gezegd geen tegenstander van abortus te zijn en ook zou hij zich eens hebben laten ontvallen wel wat te zien in een beperking van de wapenverkoop. Maar ook zijn geflirt met Vladimir Poetin wordt hem niet in dank afgenomen. En van nationale veiligheid heeft hij helemaal geen kaas gegeten, aldus de auteurs. Over Trumps plannen voor Mexicanen en moslims wordt door de republikeinen dan weer geen kritiek geleverd. 
T he Donald zelf liet in een reactie op Twitter weten allerminst onder de indruk te zijn. Zonder verder in te gaan op de geleverde kritiek, zei hij dat de National Review ‘een stervend tijdschrift’ is. ‘National Review is een falende publicatie die de weg kwijt is. De verkoopcijfers zijn gedaald en de invloed van het blad bereikt een dieptepunt. Droevig.’
De Republikeinse partij heeft intussen ook al laten weten dat ze de openlijke kritiek op een kandidaat uit de partij niet op prijs stelt. Als gevolg is de National Review niet meer welkom als medeorganisator van een politiek debat op 26 februari in Houston, Texas. Het blad zal tijdens het evenement worden vervangen door zender CNN.
National Review maakt zich niet druk om de sanctie. ‘We zagen dit aankomen. Het is een kleine prijs die we betalen om de waarheid te vertellen over The Donald,’ aldus Jack Fowler, uitgever van het tijdschrift.
Bron: HLN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.