Joop

Promenade: Laat Me Niet Alleen

  •  
14-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Na de spectaculaire seizoensfinale van een week geleden deed Promenade, de tv-show die het kijken van alle andere tv-programma’s overbodig maakt, het deze week in de voorlopig laatste aflevering net een beetje anders dan we van hen gewend zijn.
Als een volleerd dagvoorzitter nam Diederik Ebbinge de kijker bij de hand in een uitzending die weer talloze hoogtepunten bevatte. Zo zetten de vaste gasten van Diederik Ebbinge een paar prachtige typetjes neer: Ton Kas speelde Johan Derksen, Henry van Loon overtrof zichzelf als Maarten van Rossem, terwijl Eva Crutzen een zeer geloofwaardige Angela de Jong-imitatie in huis bleek te hebben.
En toen moest het prachtige nummer Laat Me Niet Alleen nog komen – gezongen door, hoe kan het ook anders, Diederik Ebbinge. Kijken dus (als je dat nog niet gedaan had)! En hopen dat Diederik Ebbinge dit jaar nog terug mag komen met Kerstpromenade.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Poeha
Poeha14 sep. 2020 - 20:26

“ de tv-show die het kijken van alle andere tv-programma’s overbodig maakt” Ik hou zelf wat meer van een diverser programma. Promenade is enkel gemaakt door witte mensen en ook voor de schermen zijn er alleen maar witte mensen. Daar mag de publieke omroep van mij best wat meer aandacht aan besteden. Ook dan kunnen er echt wel goede programma’s worden gemaakt.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter15 sep. 2020 - 8:45

So what !!

Max6
Max614 sep. 2020 - 13:33

Ik heb het geprobeerd... gelukkig werd ik na 5 minuten gered door mijn vrouw die het grote onzin vond, en graag iets anders wilde kijken. Lang leve Netflix.

7 Reacties
Zandb
Zandb14 sep. 2020 - 14:36

Maximus Kun je nagaan hoe erg het gesteld is met wat ze parodiëren.

Tampert
Tampert14 sep. 2020 - 14:50

Het is satire, satire en satire. Ik houd daar wel van...

Max6
Max614 sep. 2020 - 15:05

@Zandb mee eens... maar dan nog kan de parodie wel leuk zijn om naar te kijken. Maar misschien heb ik het beste gemist... begin was echt te flauw om ons te boeien.

harmmeijer
harmmeijer14 sep. 2020 - 15:12

TV-programma’s als Promenade passen uitstekend in het rijtje van Cult- programma’s indertijd uitgezonden door de VPRO zoals Hoepla en De Fred Haché Show met de bekende personages als Fred Haché, Barend Servet en Sjef van Oekel bedacht door Wim T.Schippers. Met de komst van de bagger-TV, geïntroduceerd door de commerciëlen gevuld met leegheid, is het oppervlakkigheid qua kijkgedrag troef bij de ‘kijkbuiskinderen’.

Leontrotsky
Leontrotsky14 sep. 2020 - 18:10

@merel Wim T. Schippers zit qua absurdistische humor wel op een heel hoog voetstuk. De programma's die hij maakte (ook en met name het radioprogramma Ronflonflon) zijn wat mij betreft legendarisch en niet te overtreffen. Ik luister nog regelmatig naar de Ronflonflon uitzendingen op het VPRO weblog. Jeugdsentiment van zeer hoog absurdistisch niveau. https://weblogs.vpro.nl/ronflonflon/page/1/index.html

Thuiszitter
Thuiszitter15 sep. 2020 - 8:47

Maximus - wat een gezelligheid zal dat zijn bij jullie huis en vertel welke serie ging het worden op Netflix ?

Max6
Max615 sep. 2020 - 11:39

@Thuiszitter... nou, we kijken maar 1-2 uur per dag tv... en dan kijken we graag iets wat we wel leuk vinden. We zijn nu bezig met het eerste seizoen van Homeland. Da's het voordeel van weinig tv kijken, dan lijken series van 10 jaar geleden nu nog nieuw ;-)