Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Pro-Erdogan krant valt Turks-Nederlandse Kamerleden aan: 'Verraders'

  •  
24-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hollanda_3081
Een Turkse pro-Erdogan krant neemt vijf Nederlandse politici van Turkse afkomst onder vuur en noemt hen ‘verraders van het moederland’. Bovenaan het artikel op de website van En Son Haber prijken de foto’s van Sadet Karabulut en Cem Laçin (SP), Nevin Özütok en Zihni Özdil (GroenLinks), en Dilan Yesilgoz (VVD). Aanleiding voor de lastercampagne is het erkennen van de Armeense genocide door de Tweede Kamer.
‘Het Nederlandse parlement heeft een schandalig besluit genomen door de Armeense beschuldigingen met betrekking tot de gebeurtenissen van 1915 als “genocide” te erkennen,’ schrijft het blad. ‘Vijf Turkse afgevaardigden stemden “ja”. Apart vermeld wordt dat Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk van DENK tegen de motie stemden.
Onderaan het artikel worden nog eens groot foto’s van de vijf afzonderlijke Kamerleden geplaatst. Onder de foto van VVD’er Yesilgoz staat vermeld dat zij de ‘dochter van een PKK-terrorist’ is.
GroenLinks-Kamerlid Özdil heeft via Twitter gereageerd op de publicatie: ‘Pro-Erdogan media verspreidt gif over Nederlandse volksvertegenwoordigers die de Armeense Genocide erkennen. Het doel is intimidatie, maar eerlijk is eerlijk: ik word er alleen maar trots van.’

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (71)

Libertain
Libertain26 feb. 2018 - 11:45

(" Pro-Erdogan krant valt Turks-Nederlandse Kamerleden aan: ‘Verraders’") Gaat nu Wilders ze op zijn beurt weer aanvallen dat de ze dubbele paspoorten zouden hebben, daaromcvolgens hem en vele ultrarechtsen vormen ze 5e colonne?

geronimo3
geronimo325 feb. 2018 - 9:08

Vind het altijd goed om tegen onrecht te vechten maar vandaag nog belangrijker om te strijden tegen vervolgingen van wie ook, ik herdenk de 25e Februari waarin arbeiders het voortouw namen tegen de vervolging van hun Joodse landgenoten, op dat wij nooit meer vergeten, zouden Turkse mensen ook eens met de genocide van Armeense landgenoten kunnen doen, er is niemand als land of volk zonder zwarte bladzijden, het erkennen van de fouten is een begin, geen zwakte maar een kracht. Lang leve de arbeiders van de Staking, zij zitten in mijn hart, nooit zal ik hen vergeten!!!

GMatth52
GMatth5225 feb. 2018 - 9:07

Quatsch: "Of zou ik weer een te positief beeld hebben van Mark? " Ja, inderdaad. Van Mark Rutte heb je dan een veel te positief beeld. Hij heeft om electorale redenen op een schandalige manier profijt getrokken van zijn eigen besluit om de Turkse minister Kaya uit te wijzen, zodat zij niet het woord kon voeren in de campagne voor de door Erdogan voorgestelde grondwetswijziging in maart vorig jaar (website Rijksoverheid 12-03-2017). Dat is in het diplomatieke verkeer en niet te rechtvaardigen daad.: bewegingsvrijheid beperken van buitenlandse bewindspersonen en diplomaten. Bovendien mengde de regering Rutte-II zich hier in de binnenlandse aangelegenheden van Turkije, te weten het referendum over de voorgestelde grondwetsherziening in dat land. Het zou heel oneigenlijk zijn om de Turks-Nederlandse parlementariërs, die het besluit om minister Kaag af te vaardigen naar de herdenking van de genocide in Armenië, om deze reden "Nederlandse patriotten" te noemen. Nederlandse patriotten zijn zij zonder meer, omdat zij naar eer en geweten hun werk als Nederlandse volksvertegenwoordigers doen. En hetzelfde geldt even goed voor de heren KuZu en Öztürk van DENK, die tegen dit Tweede Kamerbesluit hebben gestemd! Ik vind het heel kwalijk om Nederlandse parlementariërs met een tegengestelde mening over de Armeense genocide als minder goede Nederlandse patriotten weg te zetten. Het debat over de genocide, dat de Turkse gemeenschap in Nederland verscheurt, moet in alle ernst gevoerd worden. En in alle zuiverheid.

2 Reacties
Martinel
Martinel25 feb. 2018 - 16:06

Geweldige genuanceerde reactie! Zelf heb ik tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen Sadet Karabulut gestemd. En hahahahaha ik heb geen roots in Turkije. Zij is gewoon een zeer goed volksvertegenwoordiger. En daar gaat het om in ons parlement. Dat deed ze al toen ze nog de portefeuille 'wonen' had. Ik kan legio parlementariers noemen die de kiezer slechts schofferen (zal ik niet doen...). Je kan het er mee eens of oneens zijn, maar kwalificeer degene op zijn/haar bijdrage tbv de Nederlandse burger. Dat is namelijk de taak die volksvertegenwoordigers hebben. En binnen de kamerleden kunnen verschil van meningen zijn, dat is op ieder gebied. Dat Denk een andere visie heeft mag gewoon. Niet mijn partij, maar die mening kan en mag worden geventileerd. Daarbij, als je alle stemmingen bekijkt....stemt die partij meestal mee met links. En idd Rutte, ik zal niet uitweiden, maar die man gebruikt al zijn trucjes ter intimidatie, ben zwak gezegd geen fan!

DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2018 - 14:52

@ GMatth52 Jij schrijft: Het debat over de genocide, dat de Turkse gemeenschap in Nederland verscheurt, moet in alle ernst gevoerd worden. En in alle zuiverheid. En met die laatste zin sla je de plank helemaal mis. Zoals je in de tekst daarvoor al verschillende malen hebt gedaan. In Nederland is het debat gevoerd en afgerond in alle zuiverheid in de 2de kamer. Er is sprake van genocide want de kamer sprak dat uit. En in dat Nederlandse standpunt was ruimte voor alle kleuren en smaken inclusief het standpunt van Denk. En iedereen kon zich vrij uitspreken. De positie van Nederland is helder, verder moeten Turken in Turkije hun discussie maar voeren. En deze twee zaken haal jij op een nogal merkwaardige manier door elkaar in jou tekst. Wat te denken geeft, is de opstelling van Denk in dit debat. Kuzu heeft zelf uitgesproken dat hij van mening is dat alle Turken die zich kandidaat stellen zich moeten uitspreken over de genocide zaak. En vervolgens moet er op deze mensen dus niet gestemd worden door Turken. Als er dus iemand is die de Turkse discussie importeert naar Nederland dan is het Kuzu. Hij wil namelijk een onderverdeling maken in goede en slechte Turken. Goede Turken vinden dat die miljoenen dode Armeniërs geen genocide gedoemd mag worden en slechte wel. Dus Kuzu sluit zich geheel aan bij deze Turkse krant. Dat een Turkse krant niets weet van democratische rechten is logisch, dat de gemiddelde laag opgeleide turk in nederland of turkije dat niet weet is ook begrijpelijk. Maar Kuzu kan hier niet mee wegkomen. Hij heeft de democratische rechten van collega politici verraden. Kuzu is ongeschikt.

Spitsroeden van Graaihanden
Spitsroeden van Graaihanden25 feb. 2018 - 8:57

Het is nu volledig duidelijk. Was er na de eerste keer nog twijfel over het al dan niet bewust willen beinvloeden van de verkiezingen hier, is dat nu wel 100% duidelijk. Erdogan (de Dictatürk) bepaalt wie hier in de gemeenteraden komt.

quatsch
quatsch25 feb. 2018 - 2:04

Ik denk dat Rutte hierop zal antwoorden dat deze 5 geen Turkse Nederlanders zijn, maar Nederlandse patriotten. Of zou ik weer een te positief beeld hebben van Mark?

OlavM
OlavM25 feb. 2018 - 0:08

Nogal schokkend, ook omdat zo'n verhaal onderlinge haatgevoelens aanwakkert binnen de groepen mensen met Turkse en Koerdische achtergrond in Nederland. Het is zeer geboden dat de volksvertegenwoordigers van DENK zich, ondanks hun meningsverschillen met andere Tweede Kamerleden met een Turkse achtergrond, zich distantiëren van deze publicatie in een Turkse karnt. Anders zetten ze hun eigen geloofwaardigheid geheel op de tocht.

2 Reacties
Edwin8
Edwin825 feb. 2018 - 12:07

"Het is zeer geboden dat de volksvertegenwoordigers van DENK zich, ondanks hun meningsverschillen met andere Tweede Kamerleden met een Turkse achtergrond, zich distantiëren van deze publicatie in een Turkse karnt. Anders zetten ze hun eigen geloofwaardigheid geheel op de tocht." Olav, ze zijn zelf de aanstichters van dit hele verhaal. Je verwacht iets dat niet gaat gebeuren.

OlavM
OlavM27 feb. 2018 - 2:38

@ Edwin: Dat DENK "de aanstichters van dit hele verhaal" zouden zijn is nergens bewezen. Je denkt toch niet dat Turkije geen medewerkers in Nederland heeft die hier alles op de voet volgen, los van DENK? DENK zou zich wel degelijk kunnen distantiëren van de publicatie en met name de term "landverraders" op zich, afgezien van het eigen standpunt over de Tweede Kamermotie betreffende de "Armeense genocide". Die motie lijkt me erg ingegeven door de komende gemeenteraadsverkiezingen. Terecht merkt Kuzu op, dat de VVD, het CDA, D66 en de Christenunie nog een paar maanden geleden tegen een motie stemden waarin verzocht werd om te spreken over “Armeense genocide“. Trouwens, in het verkiezingsprogramma van DENK staat dat de partij voor een onafhankelijk internationaal onderzoek is, gebaseerd op waarheidsvinding, naar de toedracht en schaal van de Armeense kwestie.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin24 feb. 2018 - 21:34

Dit was te verwachten, geheel in overeenstemming met de turkse geest waarvan Denk een afdeling is, beschouwen Nederland als het ware een provincie van Turkije dat zich heeft te voegen naar de nukken van een natie dat er niet in slaagt op een fatsoenlijke manier van het verleden te leren en het te verwerken, geen beschaafd mens kan een beestachtige genocide terzijde schuiven omdat anders de eisende turken zich op hun teentjes getrapt voelen terwijl ieder weldenkend mens weet dat wat daar toen gebeurd is iedere beschrijving tart, dat zijn geen verhoudingen.

DaanOuwens
DaanOuwens24 feb. 2018 - 20:52

Wat mij het meest stoort aan dit soort excessen is dat ze geen consequenties hebben. Dit gedrag van nationalistische turken zou dat namelijk wel moeten hebben. In Turkije wordt iedere kritiek op de Turkse samenleving gevolgd door een haatcampagne van kranten, Turkse burgers en Turkse politici. Zeker is dat dit uiteindelijk gaat leiden tot geweld, ik heb daar geen enkele twijfel over. Dus een verschijningsverbod voor het krantje, een negatief reisadvies voor Turkije, het verbreken van diplomatieke banden en het beëindigen van economische banden. En de Nederlandse Turken die zich daar niet in kunnen vinden worden geholpen met een vertrekregeling om zich weer aan te sluiten bij vader Erdogan. Het stomme is dat dit soort maatregelen niet genomen gaan worden terwijl zij wel noodzakelijk zijn. Dit gaat namelijk keer op keer verder escaleren. Mooi is dat de teksten van soldaatvanerdogan en turkseturk hier te lezen zijn. Deze laten duidelijk zien dat deze groep turken steeds verder radicaliseert. Natuurlijk hebben ook deze mensen recht op hun eigen mening, het is hier Turkije niet, maar het wordt echt gevaarlijk. Er is een duidelijke overeenkomst tussen het turkse nationalisme en de ideeën van Baudet en Wilders. Dit soort opvattingen maken het vredig naast elkaar leven van mensen met verschillende meningen onmogelijk. Het zijn totalitaire ideeën die samenleven met andere groepen onmogelijk maken. Jammer genoeg moeten er serieuze zaken ook hier mis gaan voordat iedereen dat ook onder ogen wil zien.

1 Reactie
Buzzer
Buzzer25 feb. 2018 - 6:48

Een goed advies om her sancties op te zetten en een negatief reisadvies te geven.

Ria4
Ria424 feb. 2018 - 20:50

Dit is het verdacht maken van kamerleden. Er staat nog net geen prijs op hun hoofd. Mag dit zomaar? Wat is ‘Denk’ een hele enge Turkse PVV.

Driedubbel
Driedubbel24 feb. 2018 - 18:47

@ Herr-vorragend, ik heb het over Istanbul. 10 Jaar geleden een hele hippe en moderne stad. Inmiddels niet meer, veel vijandigheid, je voelt je als westerling erg onwelkom. Leuke barretjes, clubs zijn opeens verdwenen. O en alle anderen, veel succes met de Russen als toeristen, mijn hemel :) Laatst heb ik nog een reportage gezien vanuit Side, alle lokale ondernemers gaan stuk door het gebrek aan toeristen. Lege stranden. Al met al ben je behoorlijk stompzinnig als je nog naar Turkije op vakantie gaat. Laat staan met een andere sexuele geaardheid.

Soldaatvanerdogan
Soldaatvanerdogan24 feb. 2018 - 16:59

Wat gaan ze aankaarten? Het is media in Turkije.

Bernie2
Bernie224 feb. 2018 - 16:14

Een krant is een onafhankelijk instituut om het volk objectief te berichten over (actuele) zaken die spelen in het land en elders. Bij voorkeur in een zekere context. Belangrijk om vast te stellen dat Turkije geen kranten meer kent. Erdogan heeft volledige redacties immers in de gevangenis gegooid. Wat nog over is zijn geen kranten, maar redactieblaadjes van Erdogan en zijn handlangers waarin alleen maar regeringsgezind propagandamateriaal. Zoals dat in een dictatuur gaat. Een dictatuur met lange arm, dat zelfs tot in Nederland regeert. Zoals we regelmatig merken, en nu met de Armeense kwestie opnieuw. Marionetten als Kuzu en Öztürk helpen Erdogan ook ditmaal graag mee om 'verraders' met naam en rugnummers over te leveren aan Erdogan. Je kunt je afvragen wie hier de echte verraders zijn ...

5 Reacties
Soldaatvanerdogan
Soldaatvanerdogan24 feb. 2018 - 16:55

Ik stem op Denk omdat zij mijn ideeen waarmaken. Inzake armeense kwestie denk Nederland dat alles zal goedkomen. Het is grappig dat een land waarbij eigen hand vol in rood bloed zit ons aanwijst als schuldigen..

Ontwakend
Ontwakend24 feb. 2018 - 18:31

@Soldaatvanerdogan In Nederland wordt niet ontkend dat er landverraders -mensen waren die aan de foute kant stonden- tijdens de Nazi bezetting. En Joods bloed aan de handen hebben. Al zou het je wel je leven kosten als de bezetter ontdekte dan je Joden hielp. Dus moedig van die mensen die ze toch hielpen onderduiken. En het Van Heutz monument is het Van Heutz monument ook niet meer. Die fout gemaakt in voormalig Nederlands Indië is ook erkend, en sterk afgekeurd. Als je je fouten niet toegeeft en het jammer vindt dat ze vroeger begaan zijn door sommige van je voorouders leer je er niet van, en kan je die fouten zelf ook begaan.

marq
marq24 feb. 2018 - 18:33

Soldaatvanerdogan 24 februari 2018 at 17:55 Ik stem op Denk omdat zij mijn ideeen waarmaken. Welkom, soldaat van Erdogan, ik denk dat het heel goed is voor de diversiteit in deze discussies om eens direct van zijn aanhangers te kunnen horen wat hen zoal beweegt. Maar om bij het begin te beginnen: Welk rood bloed heeft Nederland zoal aan zijn handen?

Edwin8
Edwin824 feb. 2018 - 18:34

Welke ideeën gaat Denk voor je waarmaken vraag ik mij af?

Buzzer
Buzzer25 feb. 2018 - 6:55

@soldaatvan Bloed is altijd rood afgezien daarvan is de genocide die Turkije gepleegd heeft ongekend en voor nationalistischeTurken zo gevoelig ( want ze weten dat ze fout zaten en dat het wel degelijk genocide was) dat ze bang zijn zichzelf in de spiegel te bekijken. Nederland heeft ook veel bloed aan de handen, zeker, maar we durven dat tenminste wel te erkennen. Pas wanneer Turkije een nationale rouwdag voor de genocide op de Armeniërs in zal voeren is het land volwassen geworden. Zolang de dictatuur van Erdogan en de daarbij behorende corruptie duurt zal dat niet gebeuren.

Driedubbel
Driedubbel24 feb. 2018 - 14:54

Turkije is behoorlijk stom bezig. Het aantal toeristen vanuit Nederland is gehalveerd! Lege badplaatsen en je wordt buitengewoon onvriendelijk ontvangen. Drie jaar geleden nog een weekend naar Istanbul geweest, ik kan het niemand aanraden. Meerdere maken opgelicht, de terrasjes met biertjes zijn allemaal verdwenen. Kortom, ze snijden zichzelf in de vingers.

9 Reacties
punt2
punt224 feb. 2018 - 15:19

komen nu Russen... met meer geld te besteden dan die zuinige Nederlanders.

Herr Vorragend
Herr Vorragend24 feb. 2018 - 15:34

@Driedubbel Hoewel ik een verklaard tegenstander ben van de Erdo-kliek klopt er niet veel van je verhaal. Een minderheid van de wijken in Istanbul is orthodox-islamitisch en/of pro Erdogan. In die buurten kon je je al altijd beter niet vertonen en bier drinken deden ze daar al nooit. In de andere wijken en eigenlijk in alle steden aan de west- en zuidkust van Turkije is de meerderheid tegen Erdogan. Zijn de mensen iha vriendelijk voor toeristen en kan je overal bier drinken. Nog steeds. Wel is de afgelopen anderhalf jaar het aantal toeristen uit het Westen teruggelopen. deels wordt dat opgevangen door nieuwe toeristen uit niet-Westerse landen. Toeristen worden juist in bescherming genomen door Erdogan. Niet van harte maar hij zal wel moeten. Zijn uiteindelijke machtsbasis is, zoals altijd, het economisch welzijn van alle Turken

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)24 feb. 2018 - 15:38

"komen nu Russen… met meer geld te besteden dan die zuinige Nederlanders" Zo rijk is de gemiddelde Rus niet. Daarnaast hebben Russische toeristen een zeer negatief imago. Er zijn zelfs reisorganisaties (niet hier maar in andere landen) die vakanties aanbieden met de garantie dat er geen Russen in je hotel zijn.

Soldaatvanerdogan
Soldaatvanerdogan24 feb. 2018 - 16:57

Elke nederland boekt een vakantie van gemiddeld 350 euro persoon. Mijn vliegticket alleen is 700 euro naar turkije

TurkseTurk
TurkseTurk24 feb. 2018 - 17:55

Alle Toeristen zijn altijd welkom en wordt op handen gedragen. Turkije is in 2016/2017 minder bezocht door toeristen uit West Europa. Uit de rest van de wereld stijgt het aantal toeristen die Turkije bezoekt en dat wordt met de dag ook steeds meer. Westerse toeristen bezoeken Turkije vanwege de goede prijs kwaliteit verhouding en gaan met name voor all inclusief. Zulk service kunnen ze elders voor zo een prijs niet vinden daarom komen veel toeristen uit West Europa terug. Toerisme is goed voor ongeveer 5% van de Turkse economie. 5% lijkt weinig maar betreft buitenlandse geld is dat weer goed voor rond 20 a 30% van al het buitenlandse geld. Turkse economie groeit nu ondanks alles afgelopen 40 jaar gemiddeld 6% per jaar. Nu is onder Erdoğan de Turkse economie verder aan het ontwikkelen. Met de dag wordt de Turkse economie sterker.

marq
marq24 feb. 2018 - 18:50

Bane "Er zijn zelfs reisorganisaties (niet hier maar in andere landen) die vakanties aanbieden met de garantie dat er geen Russen in je hotel zijn." - Nou, als dat niet om een rechtszaak wegens haatzaaierij en discriminatie smeekt weet ik het ook niet meer. Als de rechters oordelen dat er ook racisme tegen het Russische volk bestaat is de ellende helemaal niet te overzien. Er moet dus hoognodig een gespecialiseerde EU antihaat-racisme-discriminatie rechtbank komen die hotels gaat verplichten tot het huisvesten van vaste quota Russen en niet-Russen, natuurlijk zonder gescheiden ontbijtzalen en zwembaden. Begeleid door reintegratie-ambtenaren en controlerend personeel. Dat gaat wat kosten maar dan heb je ook wat.

JanDuine2
JanDuine224 feb. 2018 - 23:34

Nou beste Rob Roy....had toch de stellige indruk dat het niet zóó goed ging met het toerisme in Turkije, maar ik kàn me natuurlijk vergissen?

Buzzer
Buzzer25 feb. 2018 - 6:57

@Rob Roy een reden temeer om niet meer naar Turkije te gaan.

punt2
punt225 feb. 2018 - 9:31

Voor het eerst in bijna twee jaar kwamen er in april weer meer toeristen naar Turkije. Het ging volgens de cijfers van het ministerie van Toerisme om een groei van 18 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het beeld is nog rooskleuriger als naar de grootste groeiers wordt gekeken: 486 procent meer Russen, 302 procent meer Irakezen, en 145 procent meer Israëliërs. Maar die vakantiegangers komen dan ook uit landen waarmee Turkije de afgelopen jaren flink ruzie maakte en die daarom Istanboel en de populaire badplaatsen massaal meden. Russen zijn traditioneel de grootste groep toeristen, na die uit Duitsland. De Russen komen weer. Nu Russische toeristen na een toerismeboycot weer massaal op vakantie naar Turkije gaan, worden naast de populaire Antalya ook andere Turkse steden bezocht. Zo startte deze week na een stop van anderhalf jaar de lijndienst tussen de Russische Krasnodar en de Turkse Samsun. Begin mei werd bekend dat het Turkse toerisme een goede maand achter de rug heeft gehad. Zo steeg in april het aantal toeristen uit Rusland in Antalya met meer dan 1.400 procent naar 188.914 Turkije blijft een populaire vakantiebestemming voor Russen. Zo zijn de vroege reserveringen uit Rusland nu al verdubbeld, vergeleken met 2015, het jaar voor de toerismeboycot. Dat meldt de voorzitter van de vereniging van professionele hotelmanagers Hakan Duran. “De laatste cijfers uit Rusland zijn zeer goed. De helft van alle vroege reserveringen zijn voor Turkije”, meldt Duran. “Dit laat zien dat we dit jaar de verwachte drie miljoen toeristen uit Rusland zullen halen. Er is een grote vraag uit Rusland.”

Inspector Gadget
Inspector Gadget24 feb. 2018 - 14:53

Ik denk dat een minister zijn of haar tijd beter kan besteden dan elke krant in het buitenland te controleren op wat wel of niet gezegd is. Dan komen de ministers nooit meer toe aan echt werk toe.

Buzzer
Buzzer24 feb. 2018 - 14:47

Wat kan je anders verwachten van zo een krant. De vieze Kuzu truc van een tijdje geleden staat me nog helder voor de geest.

punt2
punt224 feb. 2018 - 14:39

Waarom deze ophef? Aangeven in de media/op sociale media hoe het stemgedrag is van Nederlandse politici doet Denk toch al jaren?

Thuiszitter
Thuiszitter24 feb. 2018 - 14:05

In 1995 bepaalde de Hogeraad dat. Holocaust ontkennng strafbaar is ( discriminatie artikel ) nu de genocide is erkent op de Armeniërs zou een ontkenning op dezelfde wijze bestraft kunnen worden. Proefproces zou uitsluitsel kunnen geven .

enweerwordtervolopgedemoniseerd
enweerwordtervolopgedemoniseerd24 feb. 2018 - 13:59

Ik ken Saadet een beetje en heb een enorm hoge pet van haar op. Het is werkelijk een grof schandaal dat ze op deze wijze vanuit het buitenland wordt aangevallen. En vanuit DENK is het wat dit betreft oorverdovend stil. Vreemd, want je zou toch denken dat ze hun mede Turkse-paspoorthouders zouden ondersteunen. Gelukkig weten we nu voor de volle 100% zeker waar de loyaliteit van de heren van DENK ligt en die ligt niet in Nederland. Ik weet genoeg!

2 Reacties
Edwin8
Edwin824 feb. 2018 - 15:34

DENK is juist de grote aanstichter achter deze aanval. En stop mensen met hetzelfde paspoort of dezelfde etnische achtergrond in hetzelfde hokje te duwen. We moeten juist af van dat groepsdenken. En heel snel.

Edwin8
Edwin824 feb. 2018 - 15:39

* En stop met mensen....

L.Brusselman
L.Brusselman24 feb. 2018 - 13:49

Lekker belangrijk

NicoSchouten
NicoSchouten24 feb. 2018 - 13:17

Turkije bestond nog niet in 1915. Het gebied wat nu Turkije heet was een deel van het Ottomaanse rijk. Het waren wel Turken die de verjaging en massamoord op gang brachten. Maar een heleboel Turken deden daar helemaal niet aan mee. Hun eer wordt juist gered door de uitspraak van de Tweede Kamer. Er is een direct verband tussen de haatzaaiers van toen en van hier en nu. Chauvinistische eerloosheid.

TurkseTurk
TurkseTurk24 feb. 2018 - 12:14

Als deze mensen gestemd hebben voor de erkenning van de Armeense genocide is het wel belangrijk voor de Turken in Nederland om nadrukkelijk te weten waar zij voor staan om te zien dat zij hen niet vertegenwoordigd. Verder vind ik dat Turken en Turkije de zwaar gepolitiseErde Armeense genocide verhaal volledig moeten gaan negeren. Het is een schande dat het westen over lijken gaan om een geostrategische positie tegenover Turkije proberen te versterken door Armeense genocide aan te kaarten . Denk niet dat Nederland over zulke onderwerpen vrij en zelfstandig handelen kan die handelt weer in opdracht. ...van de grote westerse machten. De mens moet de mens centraal zetten. De mens moet zijn toekomst In veiligheid brengen. ... Door zulke onderwerpen als de Armeense genocide naar voren de halen staan we als mensheid verder weg van oplossingen .... de echtte genocides die afgelopen tien jaar geweest zijn en als de grote genocide die aanstaand is op wereldschaal worden totaal stik gehouden ...

9 Reacties
punt2
punt224 feb. 2018 - 15:24

@quote : "Als deze mensen gestemd hebben voor de erkenning van de Armeense genocide is het wel belangrijk voor de Turken in Nederland om nadrukkelijk te weten waar zij voor staan om te zien dat zij hen niet vertegenwoordigd. " Nou leefde ik altijd in de veronderstelling dat de Nederlandse volksvertegenwoordigers het Nederlandse volk vertegenwoordigden. In al haar hoedanigheden, Nederlanders van diverse afkomst ... Nederlands...niet Turks. Daar is volgens mij het Turkse parlement voor.

JanDuine2
JanDuine224 feb. 2018 - 15:45

Deze Kamerleden vertegenwoordigen inderdaad niet de Turken in Nederland, maar wèl óók de Nederlanders met een Turkse achtergrond....voelt u het verschil? En over lijken gaan? Ik denk zo maar dat Turkije/Erdogan hand in eigen (bebloede) boezem moeten steken: Turkije....een land met zo langzamerhand(?) extreem nationalistische trekjes onder leiding van hun Führer Erdogan! Turkije speelt in de regio een smerig spelletje: toen het hen uitkwam IS de hand boven het hoofd houden en ondersteunen (elk bericht in de Turkse pers daarover werd hardhandig onderdrukt "landverraad"). Rond de strijd om Kobany speelden de Turken eveneens een dubieuze rol. En nu: de operatie Olijftak: hoe smerig cynisch ben je wel niet als je het doden van vrouwen, kinderen en bejaarden onder die naam wilt verhullen. Turkije heeft sinds de Armeense genocide nog niets ingeboet aan wreed cynisme! Maar Turkije zal uiteindelijk aan het kortste eindje trekken! Ik kwam altijd graag o.a. in Istanbul, maar die vreugde is me allang vergaan!

TurkseTurk
TurkseTurk24 feb. 2018 - 16:48

Verrekijker je bent gehersenspoeld. ... dat is jammer. Het is beter de wetenschap en het verstand te volgen inplaats van de kapitalistische propaganda die uw gebruiken als Slaaf binnen een alle cultuur vernietigende consumptie maatschappij. Die capitalisChe elite voert nu oorlog tegen de Turken en uw volgt slaafs uw heer in de veronderstelling dat uw meester eerlijk is en u van eerlijke informatie voorziet .

Nico de Mus
Nico de Mus24 feb. 2018 - 17:46

@TurkseTurk 24 februari 2018 at 17:48 !!Verrekijker je bent gehersenspoeld. !! Ik denk eerder dat jij gehersenspoeld bent ...en dat is jammer.

punt2
punt224 feb. 2018 - 17:46

quote Turkse Turk: " en uw volgt slaafs uw heer in de veronderstelling dat uw meester eerlijk is en u van eerlijke informatie voorziet ." ik ben het volkomen met u eens!! U heeft absoluut gelijk!! Die Erdogan toch.... valt die even door de mand....

Driedubbel
Driedubbel24 feb. 2018 - 18:51

@TurkseTurk Echte wetenschap is verboden in Turkije. Sterker nog, vele hoogleraren zitten op dit moment in de gevangenis door Erdogan...

Dick T.
Dick T.24 feb. 2018 - 19:08

Deze vijf politici vertegenwoordigen inderdaad niet de inwoners van Turkije, maar Nederlanders, waaronder de Nederlandse Turken. Voor de vertegenwoordigers van de inwoners van Turkije moet je in Turkije zijn. De politici van Denk snappen dit ook niet. Eigenlijk zouden ze zich Volg moeten noemen, aangezien ze niet denken voor de Nederlander, maar Turkije volgen.

JanDuine2
JanDuine224 feb. 2018 - 23:32

Turkse Turk, er is geen touw aan vast te knopen aan wat je loopt te bazelen. Ga eens inhoudelijk in op wat ik beweer over de rol van Turkije bv in relatie tot IS. En hersenspoelen: in Nederland heb je de mogelijkheid om je breed te oriënteren en je mening vrijuit te geven! Wat zou ..... nee wat gebeurt er in Turkije met mensen die een afwijkende mening te luid uiten, wat gebeurt er met een pers die Erdogan niet welgevallig is? De Turkse gevangenissen puilen uit van andersdenkenden. Wat vindt u daar van?

Buzzer
Buzzer25 feb. 2018 - 6:59

"Verder vind ik dat Turken en Turkije de zwaar gepolitiseErde Armeense genocide verhaal volledig moeten gaan negeren.' En dat kunnen nationalistische Turken zeker niet, ze weten dat ze fout zaten.

RonVa
RonVa24 feb. 2018 - 11:01

Van lastige bellers kun je het telefoonnummer blokkeren. Jammer dat dit niet bij turkije kan.

Remco5
Remco524 feb. 2018 - 10:50

Kuzu heeft dus op tegen een Turkse krant geroepen (ahaber) dat alle politici in Nederland met een Turkse afkomst een standpunt moeten innemen hierin. Denk zegt dus voor verbinding en tegen discriminatie te zijn, maar over dit onderwerp durven ze wel afkomst erbij te betrekken en moet je in een keurslijf lopen. Dus ze discrimineren op afkomst, wat ze natuurlijk wel vaker hebben gedaan met Turkse en Marokkaanse politici in NL. En verbinden is het niet, dat doe je wanneer mensen een andere mening heb dan jij hebt en dat jij dat kan accepteren en vredig met elkaar verder kan leven. Van mij mogen ze deze partijen boycotten in de tweede kamer en de gemeenteraden, ik zie niet in waarom zij anders dan de PVV zijn. Theoretische gelul, in de praktijk tonen ze heel wat anders.

3 Reacties
geronimo3
geronimo324 feb. 2018 - 14:16

Remco, Helemaal met jou eens, hypocrieten, net als Zijlstra de Russen van nepnieuws beschuldigen en ondertussen zelf zitten liegen. Het aantal afgeslachte Armeense burgers in Turkije daar is geen echt aantal voor te vinden maar dat een land als Turkije over iedereen en alles een harde mening hebben (en dat is prima) maar als het over hun eigen verleden gaat dan zijn ze niet voor reden vatbaar en veroordelen Turkse Nederlanders van de nieuwere generaties, wat fout is fout en dat gaat soms om het Nederlandse verleden of om een Turks verleden, gelijke monniken gelijke kappen!

Buzzer
Buzzer24 feb. 2018 - 14:48

"Kuzu heeft dus op tegen een Turkse krant geroepen (ahaber) dat alle politici in Nederland met een Turkse afkomst een standpunt moeten innemen hierin. " Het standpunt van Kuzu de Erdogan puppet weten we inmiddels.

Dick T.
Dick T.24 feb. 2018 - 19:12

Grappig, dat bij de gemeenteraadsverkiezingen de linkse partijen nu samenwerking zoeken met oa Denk. Bezint eer ge begint.

marq
marq24 feb. 2018 - 10:32

Maar het zijn wel 'onze' verraders?

Ontwakend
Ontwakend24 feb. 2018 - 10:10

Ik zou maar beter niet met vakantie gaan naar en/of familie bezoeken in Turkije als ik hun was... en zo zorgt Erdogan er voor dat die Neder-Turken steeds meer van Nederland gaan houden. "Elek nadeel heb z'n voordeel." ; )

6 Reacties
Soldaatvanerdogan
Soldaatvanerdogan24 feb. 2018 - 11:19

Ik hou niet van nederland ;)

LaBou
LaBou 24 feb. 2018 - 14:00

"Ik hou niet van nederland " En anderen dan weer niet van Turkije.

Onruststoker
Onruststoker24 feb. 2018 - 14:10

Ooit van trollen gehoord?

Herr Vorragend
Herr Vorragend24 feb. 2018 - 14:22

@Soldaat Voor een blinde volgeling van de dictator verwacht ik niet anders en beschouw het als een groot compliment.

bakkwast
bakkwast24 feb. 2018 - 17:21

Soldaatvanerdogan u hoeft hier niet te wonen!

Ontwakend
Ontwakend24 feb. 2018 - 18:21

@Soldaatvanerdogan Ik zou enkel in een land willen wonen waar ik niet van hield als ik een soldaat zou zijn van een mogendheid die dat land wil omvormen naar de wens van wie mij dat zou bevelen. Ik kan u daarin helaas geen succes wensen, anders zou ik niet loyaal zijn aan het land waar ik geboren en getogen ben, en gelukkig woon. Maar het zal gelukkig allemaal wel loslopen.

henk543
henk54324 feb. 2018 - 10:10

Compliment voor deze parlementariers die de rug recht houden en niet bezwijke voor de druk uit Istanbul

2 Reacties
Haastig
Haastig24 feb. 2018 - 11:08

Hear hear!

Onruststoker
Onruststoker24 feb. 2018 - 11:48

Ankara?

Herr Vorragend
Herr Vorragend24 feb. 2018 - 9:59

Haha en dan andere landen betichten van nazi-praktijken. Dit is toch echt niveau Völkischer Beobachter. Het niveau van het huidige Turkse regime dus. Apart en positief worden Kuzu en Öztürk vermeld. Waarvan wederom akte.

3 Reacties
Inspector Gadget
Inspector Gadget24 feb. 2018 - 11:42

"Haha en dan andere landen betichten van nazi-praktijken" Dat is gezegd door Erdo zelf. Dit bericht komt van een krant. Wat leiders en de media zeggen kun je niet aan elkaar opwegen, want dan zou elk land hypocriet zijn. Ik zal de roeptoeters voor zijn en meteen zeggen dat ik nu niet en nooit niet zal geloven dat die ene man alles controleert, leest of aanzet. Het is en blijft 1 man en hoeveel roeptoeters ook beweren dat hij alles in eigen handen heeft maakt mij niet uit, maar verstandige mensen zullen die roeptoeters alleen maar harder uitlachen wanneer ze weer beweren dat Erdo almachtig is.

Herr Vorragend
Herr Vorragend24 feb. 2018 - 14:17

@Inspector Gadget Wat is er roeptoeterig aan om te constateren dat dit het hele Turkse regime betreft. Een regime met één leider maar wel een regime dat inmiddels de hele media en de rechterlijke macht gelijkgeschakeld heeft. Denk je nou echt dat dit bericht op initiatief is van de krant zelf ?

TurkseTurk
TurkseTurk26 feb. 2018 - 7:29

Volgen de Herr verkondig ik hier niet mijn mening maar wordt ik persoonlijk beleid door de Turkse president Erdoğan. Man o man.... die man heeft geen tijd om zijn kont te krabben van de meetings die hij heeft met de leiders van de wereld al Poutin, Trumph Chineze leider Merkel etc... Hij moet de ene na de andere grote besluit nemen....