Joop

Pro-Brexit groep maakt nepvideo over vluchtelingen

  •  
16-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nepvideo
Een video die viraal ging blijkt in scene gezet door de pro-Brexit campagne groep Leave.EU. De video, samen met foto’s waarop ‘migranten’ jonge vrouwen in Londen zouden aanvallen werden net voor het Brexit-referendum verspreid. De groep wordt gesteund door zakenman Arron Banks. Dit blijkt uit een onderzoek van Channel4. De totstandkoming van de video, waarin zogenaamd te zien is hoe ‘makkelijk’ het is om Europa binnen te komen als vluchteling, wordt besproken in onderstaande reportage:

Meer over:

nepnieuws, nieuws, brexit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Satya
Satya17 apr. 2019 - 17:57

Verbazend, nee dit is hoe de fascisten hun zaken regelen. Zoiets zie ik fvd ook zo doen.

Joop den Uil
Joop den Uil17 apr. 2019 - 12:55

angstaanjagend, slechter nog dan de Opsporing Verzocht filmpjes

1 Reactie
Satya
Satya17 apr. 2019 - 17:58

Tuurlijk en we komen allemaal voorbij in opsporing verzocht als migranten. Ik vind jouw reactie angstaanjagend.

José
José17 apr. 2019 - 11:32

Arron Banks, een van de Bad Boys of Brexit: https://badboysofbrexit.com/

3 Reacties
Satya
Satya17 apr. 2019 - 17:59

Je hebt altijd van die interessante links José.

José
José18 apr. 2019 - 5:28

Dank je, Satya. Heb je trouwens dit essay van Linda Polman al gelezen? https://www.groene.nl/artikel/vergeetgaten Ze was laatst ook te gast in VPRO Boeken, hier nog te zien: https://www.vpro.nl/boeken/programmas/boeken/2019/31-maart.html

Satya
Satya18 apr. 2019 - 10:28

Nee nog niet. Ik zal vanavond eens kijken.

ton14024
ton1402417 apr. 2019 - 9:29

Prachtig inkijkje, 007 is er niks bij. Cameron kan tevreden zijn.

Robbels
Robbels17 apr. 2019 - 7:40

Het Brexitstemmend publiek is gewoon glashard voorgelogen door gewetenloze charlatans. Het gaat mij te ver om te pleiten dat Brexit geannuleerd moet worden. Men is namelijk gewaarschuwd, heeft toch voor Brexit gestemd en moet nu maar op de blaren zitten. Een oproep aan remainers om zich achter Brexit te scharen onder het motto 'you lost get over it' is echter gebaseerd op drijfzand en volstrekte onzin. Dat 'recht' is hier mee verspeeld.

4 Reacties
Robbels
Robbels17 apr. 2019 - 10:42

Ik wil nog toevoegen. De mensen achter dit filmpje moeten wat mij betreft veroordeeld worden voor landverraad, grove misleiding en bedrog. En uiteraard moet Brexit gewoon doorgaan.

el doesj
el doesj17 apr. 2019 - 10:54

yep, want de remainers hebben in de aanloop naar het referendum niets anders dan de waarheid gesproken

Robbels
Robbels17 apr. 2019 - 11:49

@ el doesj Dat klopt. Goed dat je dat bevestigd! Remainers hebben voorspellingen gedaan op basis van economische modellen de een bepaalde zekerheid hebben om uit te komen. Deze voorspellingen zijn deels uitgekomen. De enige reden dat ze niet volledig zijn uitgekomen is omdat mensen bergen werk hebben verzet om dat te voorkomen. Neem nou bijvoorbeeld Mark Carney, de Governor of the Bank of England die allereerst waarschuwt voor de ernstige economische gevolgen van Brexit op basis van solide economische voorspellingen en vervolgens met zijn departement hemel en aarde verzet om maatregelen te treffen om de Britse economie te beschermen tegen de gevolgen van Brexit. Dat lukt wonderlijk genoeg nog redelijk. Wat is zijn loon? Nog steeds Brexiteerrancune. - Er is geen Bremain/Brexit vergelijk omtrent de 350 miljoen per week naar de NHS - Er is geen Bremain/Brexit vergelijk omtrent de Breaking point poster van Nigel Farage - Er is geen Bremain/Brexit vergelijk omtrent deze nepvideo over vluchtelingen - Er is geen Bremain/Brexit vergelijk omtrent de leugens over de ontkende problemen omtrent de Noord-Ierse grens - Er is geen Bremain/Brexit vergelijk omtrent de leugens over de ontkende problemen over toekomste EU/VK deals - Er is geen Bremain/Brexit vergelijk omtrent de leugens over schijnbaar gemakkelijke toekomstige handelsdeals met andere landen Deze rommel, die allemaal beloofd werd door de Brexiteer-prominenten, bestaat gewoon niet, heeft nooit bestaan en zal nooit kunnen bestaan.

DaanOuwens
DaanOuwens17 apr. 2019 - 12:53

@ el doesj Jij schrijft; yep, want de remainers hebben in de aanloop naar het referendum niets anders dan de waarheid gesproken Inderdaad die hadden geen leugens nodig om hun verhaal neer te zetten. Het is ook niet hun schuld dat het domme deel van het land voor een Brexit koos.

Norsemen
Norsemen17 apr. 2019 - 7:13

Vrijwel niets wat pro-brexit groepen zeggen klopt dus waarom zou een video van zo'n groep wel kloppen. Dit nieuws komt dus niet echt als een verrassing.

Le Chat Botté
Le Chat Botté17 apr. 2019 - 6:51

De fake news en microtargeting strategie van de leavers (quitters?) is genoeglijk bekend. Laat het een waarschuwing zijn voor de Nederlandse en Europese verkiezingen. Genoemde technieken worden ook hier ingezet en zijn ook hier effectief.