Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Prison Break-ster komt uit de kast met Rusland-boycot

  •  
22-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
miller300.png
Acteur Wentworth Miller niet naar Russisch filmfestival uit protest tegen anti-homowet Poetin … 'Als homoseksuele man moet ik uitnodiging weigeren'
De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het hoge woord er uit. Prison Break-hoofdrolspeler Wentworth Miller is homo. En hij gebruikt zijn opzienbarende coming out meteen voor een politiek statement. De acteur gaat niet naar het Internationaal Film Festival van Sint-Petersburg uit protest tegen de anti-homowet van de Russische president Poetin.
In een brief aan de directeur van het festival schrijft hij:
Bedankt voor uw vriendelijke uitnodiging. Als iemand die in het verleden altijd met veel plezier Rusland heeft bezocht en zelfs Russische voorouders heeft, had ik graag ‘ja’ gezegd. Maar helaas, als homoseksuele man moet ik de uitnodiging afwijzen.”
Miller noemt de behandeling van homo’s en lesbiennes door de Russische regering onaanvaardbaar. Hij vindt dat hij het niet kan maken om naar een feestelijke bijeenkomst te gaan in een land waar mensen als hij het recht wordt onthouden om in vrijheid te leven en lief te hebben.
Lees ook de opinie van Eduard Nazarski : De Olympische gedachte: eigen mensenrechten eerst
cc-foto: guccio, ©2006 Fox Broadcasting Co. Cr: Jeremy Cowart/FOX    

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Florian2
Florian222 aug. 2013 - 11:23

Apart dat ie pas nu uit de kast komt....maargoed....beter laat dan nooit! Knappe man trouwens -zwijmel- :-)

Sternenstaub
Sternenstaub22 aug. 2013 - 11:23

Een bewonderenswaardig besluit. Er is iets heel erg engs en gevaarlijks aan de hand in wat men eens min of meer terecht aanduidde als de beschaafde wereld, want in de overgrote meerderheid van de landen die daar, vaak nog maar slechts in naam, toe behoren, kan men nu een enorme ideologische, anti-humanitaire regressie zien, grofweg te onderscheiden in sociaal-politieke, neoconservatieve regressie en sociaal-economische, neoliberale regressie, de twee onderling verbonden, geglobaliseerde hoofdstromingen die verantwoording dragen voor de huidige verrechtsing, debilisering en destructie van de eens min of meer beschaafde wereld. Zoals ik al zei, heel erg eng en gevaarlijk. Men moet zich afvragen of de beschaafde wereld, ook wel aangeduid als het Westen, in '45 de oorlog wel gewonnen heeft, want de extreemrechtse beweging is toen duidelijk niet verslagen, maar staat overal in de wereld weer op, en is nog even dom, arrogant, brutaal en wreed als vóór '45. Ik wacht erop dat Adam Lambert (gastzanger Queen) hier ook iets over zegt, als hij dat niet al gedaan heeft.

gabrielm2013
gabrielm201322 aug. 2013 - 11:23

Niet boycotten wat betreft de wintersporters zelf maar gewoon naar Sochi gaan en bij de openingscremony een regenboog ribbon dragen uit solidareit met alle homosexualen en lesbiennes = een paar miljoen kijkers zullen dat zien via live tv op die dag, een echte klap in de gezicht voor Poeten en alle andere homohaters wereldwijd.

Nadiana
Nadiana22 aug. 2013 - 11:23

Leuk voor meneer Miller, maar de kans dat dit enige indruk op het Kremlin zal maken is behoorlijk klein.

1 Reactie
marietjejansen
marietjejansen22 aug. 2013 - 11:23

“the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.” ― Walter Isaacson, Steve Jobs

[verwijderd]
[verwijderd]22 aug. 2013 - 11:23

De ene Anglo-amerikaanse acteur na de andere wordt opgevoerd om een duit in het anti-Putin zakje te doen. Probeer je eens voor te stellen dat we hier op exact dezelfde manier Russische acteurs opgevoerd kregen die allemaal iets anti-Amerikaans mogen komen vertellen. Ondenkbaar, toch?

1 Reactie
ThomasWagenaar
ThomasWagenaar22 aug. 2013 - 11:23

Euh, dat gebeurt ook wel hoor, russische acteurs en sporters die 'er iets van vinden'. Sinds de vrijheid van meningsuiting denkt iedereen met een abjecte mening dat ze die toch verdorie mogen hebben, en dat men daar dan maar respect voor moet hebben. Daarbij, kun je je voorstellen wat voor effect zo'n wet heeft op gaybashers? Het geeft ze legitimiteit, en daarnaast voelen de slachtoffers zich nog meer onderdrukt en misschien zelfs wel 'schuldig'. Deze anglo-amerikaanse acteurs vinden er dan tenminste nog wat van, Nederland houdt zich weer eens op de vlakte. Bah.