Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Prinses Amalia stort geld wel terug

  •  
11-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
210 keer bekeken
  •  
Geslaagde prinses Amalia hangt de vlag uit

© DEN HAAG - Prinses Amalia hangt de vlag uit bij Paleis Huis ten Bosch. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima is geslaagd voor haar eindexamens. Amalia zat op het Ch

Prinses Amalia zal haar uitkering gedurende haar studie terugstorten. Dat schrijft ze in een brief aan demissionair premier Rutte. De prinses noemt het ontvangen van een uitkering “ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zoveel moeilijker hebben”. Amalia heeft vanaf haar 18 e verjaardag recht op 1,6 miljoen euro per jaar.
De prinses sluit haar brief af met: “Ik hoop dat u dit begrijpt”. Het is in VVD-kringen ongebruikelijk om onterecht ontvangen inkomsten terug te storten. Zo besloot Rutte zelf in 2019 zijn reiskostenvergoeding over de periode 2006-2010 niet terug te betalen , terwijl hij in die periode een auto met chauffeur van zijn partij had.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.