Joop

Prins Willem-Alexander wint Zwarte Piet 2009

  •    •  
05-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_uil.jpg.jpg
Prins Willem-Alexander is zaterdagavond uitgeroepen tot winnaar van de Zwarte Piet Award 2009, een ‘prijs’ voor degene die dit jaar ‘oeroude Hollandsche waerden’ heeft geschonden.
De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het Sinterklaasgala voor Volwassenen in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het publiek kon op vier genomineerden stemmen via internet. De andere drie waren DSB Bank-oprichter Dirk Scheringa, Jan van V. (verdachte in de vastgoedfraudezaak) en Hubert Möllenkamp (ex-directeur van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale).

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

JoeMattie
JoeMattie5 dec. 2009 - 22:10

Nu ben ik toch even in de war. Is de Nederlandse cultuur nu inclusief of exclusief Zwarte Piet? Als hij er helemaal bij hoort, dan is hij juist een toonbeeld van ''oeroude Hollandsche waerden''. Rare jongens hoor, die van het Sinterklaasgala voor Volwassenen.

Hersenschraper
Hersenschraper5 dec. 2009 - 22:10

Makkelijk prijsschieten op iemand die zich niet in het openbaar verdedigen kan. Proberen we aan alle kanten Zwarte Piet zijn image op te vijzelen en dan wordt in Amsterdam de zwarte medemens wederom geassocieerd met "slecht"! Ik kan me voorstellen dat dit de komende maanden de politieke agenda in Den Haag volledig zal gaan beheersen. Voor de Zwarte Piet Award 2010 jaar hebben we alvast de vastgoedfraude in Argentinie. Lekker makkelijk, wederom prijsschieten!

objectivist
objectivist5 dec. 2009 - 22:10

Wat een slap verhaal zeg. En als we over de Oer Hollandse mentaliteit van de VOC hebben is het ook niet goed. Bah. Typisch voorbeeld van Hollandse verzuring. Wat zijn we toch een verschrikkelijk volk hier in Nederland. Langs de zijlijn schreeuwen en met modder gooien maar tegelijk te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. We hebben hier teveel tijd om te demonstreren. Ik zou niet weten wanneer ik dat zou moeten doen met mijn baan. Het gaat ons gewoon te goed. Dat is het.

trujac
trujac5 dec. 2009 - 22:10

Onze kroonprins doet wat iedereen zou doen namelijk aan de toekomst van zijn kinderen denken. Stel dat de monarchie overbodig wordt of dat onze multi-culturele samenleving onleefbaar wordt, dan moet je toch ergens naar toe kunnen vluchten. Wel, een optrekje in Afrika in Argentinie of elders is dan nooit weg. Als staatshoofd moet je vooruit kijken en dat doen Willem en Maxima heel goed.