Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Prins Constantijn: meer eerbied voor de natuur

  •  
16-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
prop.JPG
'veronderstelde superioriteit heeft ernstige gevolgen'
Bij de uitreiking van de Prins Claus prijs aan de Colombiaanse architect Simon Velez trok Prins Constantijn aan de bel over hoe de mens met de natuur omgaat.
De Pers citeert:
We respecteerden ooit de natuurlijke stroming van de rivieren, die nu worden tegengehouden door stuwdammen en omgevormd worden tot kanalen om ruimte te creëren voor woonhuizen. Waar ooit nomaden wanhopig op zoek waren naar schoon water, vinden we nu de hoogste wolkenkrabber in de wereld en een overdekte skihelling.

Meer over:

nieuws, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

MAMASAYS
MAMASAYS16 dec. 2009 - 20:16

Perhaps he could talk his brother out of clearing the tree"s from his property to make way for the HACIENDA

StanB.
StanB.16 dec. 2009 - 20:16

Zoals wel vaker bij uitspraken van leden van het Koninklijk Huis vraag ik me af wie hier nu op zit te wachten, en wat hier de betekenis van is. Open deuren intrappen, daar zijn ze goed in. Wat bedoelt deze man nu eigenlijk? Is hij een tegenstander van stuwdammen? Moeten de wolkenkrabbers in New York worden afgebroken, zodat "nomaden" daar kunnen terugkeren? Ziet de Koninklijke familie voortaan af van het gebruik van skihellingen en natuur-oneerbiedige zaken als continentale vluchten? En hoe zit het met die "veronderstelde superioriteit" die deze meneer hier zo afkeurt - is dat niet de basis voor het bestaan van een Koningshuis?

UrcodeRufter
UrcodeRufter16 dec. 2009 - 20:16

Het zijn waarlijk de Koninklijken die vooropgaan in de strijd tegen de verloedering van de natuur! Zo werd prins Charles in 2007 een prijs toegekend voor zijn tomeloze inzet voor het milieu, uit te reiken in New York. Ja, u raadt het al...hij liet zich met het vliegtuig vervoeren om deze in ontvangst te nemen uit handen van die andere "milieu activist", Al Gore. De schijnvertoning van prins Constatijn sluit daar naadloos op aan. Bravo! "Waar ooit vogels heersers van het luchtruim waren, daar razen nu vervuilende regeringsvliegtuigen om hun vrachtje blauwbloedigen te droppen op hun vakantie adres".

2 Reacties
sam tosha
sam tosha16 dec. 2009 - 20:16

Die laatste zin is een knaller! Ja, Constatijn gaan we de daad bij het woord voegen en voortaan op de fiets naar Bakkum met alle prinsjes en prinsesjes? Of wat dacht je ervan het koningshuis op te doeken, zodra Beatrix de handdoek in de ring gooit? Kunnen we al die poen die al die prinsjes en prinsesje nu toe bedeeld krijgen bijvoorbeeld spenderen aan het milieu. Koning Alex ...... het idee alleen al. Tis wel mooi geweest met die dure poppenkast.

HugoSpanje
HugoSpanje16 dec. 2009 - 20:16

Een wolkenkrabber met een deugdelijk waterleidingsnet lijkt toch te preferen boven een arme Nomade die wanhopig en kennelijk vruchteloos naar water zoekt. Wel weer eens leuk zo'n schimmig koninklijk staaltje van naïviteit. Welke gedachten zouden er in het hoofd van vriend Constantijn ronddwalen? Heeft hij visioenen over een gouden paleis op een hoge heuvel met daaronder vochtige bamboe hutten aan de oevers van rivieren die hun natuurlijke loop weer hebben gevonden. Eeuwen geleden, na allesvernietigende stadsbranden kwam men tot het besef dat stenen huizen toch wel veiliger waren. Nee zegt een koninklijk orakel .... bamboe, wij gaan huizen bouwen van bamboe. Lieve lieve mensen, wat een oeverloos geleuter toch weer.