Joop

'Harde lockdown tot 19 januari'

  •  
14-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Premier Rutte spreekt land toe over coronavirus

© UTRECHT - Minister-president Mark Rutte spreekt op televisie het land toe over het coronavirus. De minister-president gaat in op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak

Vanavond om 19:00 uur wordt via tv, radio en internet een toespraak uitgezonden waarin premier Mark Rutte vanuit het Torentje zich tot de bevolking richt. De premier zal spreken over de ernst van de coronacrisis en de noodzaak van maatregelen. Na afloop van de toespraak zal minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vragen van de pers beantwoorden.
Een deel van het kabinet is maandagochtend bijeengekomen voor crisisberaad. De NOS meldt :
"Voor aanvang van dat crisisberaad waren de betrokken ministers verder niet erg mededeelzaam over nieuwe maatregelen. De Jonge wees op de “aanhoudende druk op de zorg”, zowel in de ziekenhuizen als in de verpleeghuizen. Welke maatregelen genomen moeten worden, wilde De Jonge niet zeggen. “Later vandaag zal ik u informeren.” Op dit moment is een deel van het kabinet bijeen met experts om besluiten te nemen over strengere maatregelen. De meeste bewindslieden wilden alleen kwijt dat dat de zorgen groot zijn en dat de cijfers niet goed zijn. “Het is overal erg druk en mensen zitten te dicht op elkaar”, zei minister Dekker voor Rechtsbescherming."
Het crisisberaad wordt een dag eerder gehouden dan gepland. Dat wijst op het alarmerende karakter van de situatie. Het is de tweede keer dat premier Rutte een tv-toespraak houdt. In Nederland is het zeer zeldzaam dat een premier dat doet. Bij zijn eerste toespraak legde premier Rutte de nadruk op het belang van groepsimmuniteit. Later, na een golf van kritiek , ontkende hij dat hij daar op inzette.
Bij Kee & Van Jole werd afgelopen woensdag de noodzaak van een tv-toespraak besproken:
Update 12:00
De NOS meldt dat premier Rutte een harde lockdwon gaat afkondigen die tot 19 januari zal duren.
"Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters, melden bronnen in Den Haag aan de NOS. De maatregelen gaan vannacht om middernacht al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals de fysio en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (179)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*15 dec. 2020 - 20:17

Dag meneer EricDonkaew. Bij elk nadeel is er inderdaad ook een voordeel, in dit geval, namelijk al die Nederlanders die in eerste instantie helemaal geen of weinig bezwaar maken tegen, tot nu toe, wat betreft al die verschillende anti Covid-19 vaccines, hopelijk allemaal beschikbaar binnen een paar maanden al, bij ons in Nederland, wat eerder aan de beurt kunnen, qua vaccineren. Nou dat is sowieso ook iets democratischs en beschaafds, wat mij betreft. Een heel fijne avond verder.✌

EricDonkaew
EricDonkaew15 dec. 2020 - 3:16

Ik lees hier veel over de Hammer and the Dance. In Wuhan heeft die best gewerkt. Maar er zijn enkele redenen waarom dat in Nederland, en trouwens in de rest van de (westerse) wereld, niet gaat lukken. China is een totalitaire staat. Dat in de eerste plaats. Dus geen openlijke verschillen van inzichten binnen het gezag. Daarnaast zijn Chinezen, ja, zo is het gewoon, een groepsvolk. En uiterst autoriteitsgevoelig en zeer gedisciplineerd. Ik zag in februari of maart een filmpje van hoe het eraan toeging in Wuhan. Alles was zo precies georganiseerd, dat lukt niet in het anti-autoritaire Nederland, waar meer iets heerst (bij grote groepen mensen) van: wordt dit van boven opgelegd? Dan doen we het lekker toch niet. Je ziet het al met vaccineren: wellicht de helft wil er niet aan en zelfs een semi-verplichting gaat al lastig worden. Ga met die instelling maar even de Hammer and the Dance invoeren.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe15 dec. 2020 - 12:12

Hammer and Dance is een metafoor meer niet.

EricDonkaew
EricDonkaew16 dec. 2020 - 7:53

@DanielleDefoe --------------------------------- Ja, dat weet ik ook wel.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 dec. 2020 - 13:29

Vertaald in beleid zijn er verschillende versies . Maar dat weet u ook al neem ik aan.

EricDonkaew
EricDonkaew17 dec. 2020 - 3:18

@DanielleDefoe: Maar dat weet u ook al neem ik aan. ----------------------------------------- Zeker. De Wuhan-versie is de enige die echt werkt. Maar zoiets lukt niet in anti-autoritair Nederland. De afgezwakte versies werken deels niet: het virus is er even wat minder, maar komt daarna gewoon weer terug. Vaccinatie is het enige dat hier echt werkt tegen het virus.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194714 dec. 2020 - 19:35

Krijg je hier weer dat ritueel, dat gezanik over de gelovigen die wel samen mogen komen. Vrijheid van godsdienst dat belangrijker zou zijn dan onderwijs terwijl dat toch ook een grondrecht is. Voor de volledigheid: hotels, drogisterijen, de Eredivisie, de fysiotherapeut, Schiphol, buurthuizen en het afhaalloket van de snackbar zijn ook allemaal belangrijker dan onderwijs.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard14 dec. 2020 - 19:35

Maurice de Hond is een foute sterrenwichelaar met het verkeerde beroep. Hij wil het virus loslaten en desnoods "een Ahoyhal inrichten als ziekenhuis". Desnoods? Om nog een paar levens te redden van de honderdduizenden die dan zullen sterven? Hij zal aan 1000 Ahoyhallen en een miljoen medisch personeel nog niet genoeg hebben om de dan aanstaande ramp te keren. Corona onder uiterste maatregelen die de ziekenhuizen op het nippertje aankonden leidde nu al tot 14.000 doden. Laat staan als de patienten door een losgeslagen virus niet meer verpleegd kunnen worden en zo sterven aan een overigens redelijk behandelbare ziekte.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard14 dec. 2020 - 18:34

. Feestje? Effe een vliegtuig afhuren. .

Mark Huysman
Mark Huysman14 dec. 2020 - 18:32

Als ie dit nou twee of drie maanden geleden gedaan had dan zouden we er nu totaal anders bij zitten. Bovendien zouden dan nog een heleboel mensen geleefd hebben en zou de zorg nu niet overbelast zijn. Het is precies zo gegaan zoals ik en anderen hier keer op keer voorspeld hebben. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Rutte heeft continu de economie zoveel mogelijk willen laten doordraaien met als resultaat dat er nu toch nog een gigantische klap komt. Wat een beleid. Wat een regering.

7 Reacties
The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 19:22

Wat je bovendien kon zien in de afgelopen tijd was, dat Rutte het steeds naliet om een duidelijke strategie te formuleren, omdat hij daarmee de fouten die in het verleden zijn gemaakt zou toegeven. Wel de hele tijd lullen over "de hamer" als er maatregelen werden aangekondigd, maar nooit over "de dans". En nog steeds niet, dus heb jij enig idee wat er gaat gebeuren na deze "hamer"-locldown? Ik heb het Rutte nog niet horen vertellen. Je hebt een goede kans dat we nu in de komende weken alleen maar te horen zullen krijgen dat we "nu vol moeten inzetten op het vaccin om iedereen ervan te overtuigen om zich in te laten enten." Daar is natuurlijk niets op tegen, maar het is slechts de helft. De andere helft laten ze moedwillig weg om geen slapende honden wakker te maken zo vlak voor de verkiezingen, want als de bevolking echt door zou hebben wat er allemaal mis gegaan is, dan kunnen ze het wel schudden. En als dat betekent dat "de dans" opnieuw niet wordt ingezet....

Mark Huysman
Mark Huysman14 dec. 2020 - 21:24

Ja, het zeer de vraag of er na de lockdown nu een effectief test-, traceer en isoleerbeleid gaat komen. Ook maak ik me zorgen over de vaccinatie. Rutte heeft bewezen niet vooruit te willen denken, dus het zal me niks verbazen als dit ook weer stukken langzamer en slechter gaat dan in andere landen. De voortekenen zijn alvast niet geweldig.

Mark Huysman
Mark Huysman15 dec. 2020 - 11:04

[[ Wat een beleid. Wat een regering.] En nou doet hij wat jij vraagt, is het weer niet goed. Maar vooral: waarom je stelselmatige weigering ook wat te brommen over het massaal negeren van voorschriften om verspreiding te voorkomen?] Dit is kennelijk het enige wat je bezighoudt. Ik (en anderen) zouden ook moeten ‘brommen’ over het negeren van de adviezen van onze regering. Ik heb al vaker gezegd dat als je er zo in staat dat je dan ook maar het vervangen van de verkeersregels door ‘adviezen’ moet bepleiten. Stringente regels en verboden zijn nodig in geval van dodelijk risico’s. Het is totaal nutteloos om te gaan brommen over mensen die zich niet aan de adviezen houden. Je geeft zelf de hele tijd aan dat de lockdown in de eerste golf goed werkte. Dan is het toch niet zo’n hele grote hersensprong om te bedenken dat we iets soortgelijks in de tweede golf nodig hebben? Waarom zo lang wachten daarmee terwijl iedereen kon zien hoe snel de besmettingen opliepen en iedereen weet dat besmettingen tot ziekenhuisopnames en doden leiden. Vergelijk: In de beginweken van de tweede golf liepen de besmettingen gelijk op met die van Victoria (Aus). Victoria koos in september voor een lockdown vergelijkbaar met die wij nu hebben. Hierdoor liep het aantal besmettingen daar snel terug terwijl het bij ons omhoog bleef schieten. Nu is corona helemaal verdwenen uit de deelstaat (met een heel klein aantal dodelijke slachtoffers) en hebben ze een zeer effectief en waakzaam test- en trace-apparaat dat bovenop elk nieuw geval kan springen. Vergelijk dat met de hopeloze situatie en het aantal doden dat Rutte's beleid ons gebracht heeft.

Mark Huysman
Mark Huysman15 dec. 2020 - 22:37

Blijf jij maar brommen over ‘de mensen’, dan herhaal ik hier nog een keer een aantal hoogtepunten uit het optreden van je favoriete premier en kabinet in crisistijd: a) ontkenning gevaar b) geen enkele voorbereiding ondanks alarmerende berichten en waarschuwingen vanuit de WHO die al in januari sprak van een internationale noodsituatie c) door laten gaan van carnaval en andere massa-activiteiten ondanks b) d) insteek op rampzalige groepsimmuniteit e) trage lockdown eerste golf f) sluiting scholen enkel onder druk van buitenaf g) ontkenning noodzaak testbeleid h) late opbouw testcapaciteit i) onbenut laten aanwezige testcapaciteit en aanbod testbedrijven j) verbod zorgpersoneel zich te mogen laten testen k) onvoldoende beschermingsmaterieel zorgpersoneel l) onbenut laten van aanbod bedrijven om over te schakelen op productie beschermingsmaterieel m) slachting verzorgingshuizen als gevolg van j), k) en l) n) te snelle afbouw maatregelen na de eerste golf o) falen opbouw capaciteit brononderzoek p) falen testbeleid op Schiphol in vakantietijd q) slap quarantainebeleid r) extreem laat en aanvankelijk zeer slap ingrijpen 2e golf s) idioot lang gedraai over mondkapjes.

Mark Huysman
Mark Huysman17 dec. 2020 - 8:38

[[a) Ik snap niet waarom je dat stelt. Natuurlijk had ik liever geen doofpot gehad. Ik had liever gehad dat de regering het gevaar erkende en goede voorbereidingen had getroffen. [b) De Duitsers hebben het beter gedaan. Die zagen vanaf het begin de noodzaak van testen. Daardoor hielden ze meer grip op het virus. Een aantal andere landen werd eerder overrompeld dan Nederland. Wij hadden het rampzalige voorbeeld van Italië. [c] Geen excuus [d] Dat was niet het devies van virologen wereldwijd. De WHO waarschuwde zelfs uitdrukkelijk tegen deze strategie die sterk ingegeven was door de wil om de economie door te laten draaien. [e] Ondertussen speelde zich een ramp in Italië af. Een land met een van de beste gezondheidssystemen in de wereld. Buitengewoon onverantwoord dat Nederland zo laat die lockdown inzette. [g] Niet alleen een ervaringskwestie maar vooral een kwestie van niet willen luisteren naar de WHO die vanaf het begin stelde dat testen, traceren en isoleren de enige methode is om het virus onder controle te krijgen. [i] Het belang van testen wordt niet overdreven. Dat is de enige manier om zicht te krijgen op het virus en om controle te krijgen als je het opvolgt met goed brononderzoek n verplichte quarantaine. [j] Ik heb het hier over de eerste golf. Er was testcapaciteit aanwezig maar personeel van verzorgingshuizen mocht zich niet laten testen. Hierdoor heeft het virus zich heel snel in de verzorgingstehuizen verspreidt. En dat terwijl Rutte in zijn befaamde groepsimmuniteitsspeech stelde dat alles in het werk gesteld zou worden om de kwetsbare groepen te beschermen. [k] Niet alleen ervaringskwestie maar vooral ook een kwestie van een neoliberale just-in-time benadering. Er was al jaren bekend dat er een pandemie uit zou kunnen uitbreken. Dan kun je je daar op voorbereiden door flink wat materieel in huis te hebben of je kunt denken: dat zien we dan wel. Nederland deed uiteraard het laatste. [l] Dat is de kwestie niet. Het gaat erom dat toen er dringend tekort was er niet op het aanbod ingegaan werd [m] Dat neemt niet weg dat gebrek aan beschermingsmaterieel en verbod op testen een centrale rol hebben gespeeld in de verspreiding in de verzorgingstehuizen. [n] Zelfs Rutte geeft achteraf toe dat de versoepeling te snel ging. [o] In de eerste golf was er op de piek brononderzoek. Er werd alleen gekeken naar wie iemand mogelijk besmet had, niet door wie iemand besmet was. Toen in juni de besmettingen erg laag waren besloot de GGD tot afbouw zodat toen de besmettingen weer toenamen men niks meer kon doen en het bijltj erbij neerlegde. Een hopeloos achter de feiten aanhobbelend beleid. In juni had men grip kunnen houden door een effectief test-, traceer- en isoleerbeleid. Dat heeft men verzaakt. [p] Natuurlijk zou testen geholpen hebben. Zeker als mensen bij positieve uitslag verplicht in quarantaine zouden moeten. In Duitsland staat er 25.000 boete op overtreden quarantaine. Hier werd alles op z’n beloop gelaten. En ja, het is stom om te gaan vliegen maar de regering straalde totaal geen urgentie meer uit en ging zelf ook op vakantie. [q] Ja, omdat er totaal geen sancties waren en de regering geen urgentie uitstraalde. Geen persconferenties meer maar vakantie vieren. [r] Het is de vraag in hoeverre dat mogelijk is zolang de scholen open zijn. Maar zelfs bij perfect gedrag van mensen kun je niet uitsluiten dat het virus overspringt. Als je weigert daar met een goed test-, contact- en brononderzoek bovenop te zitten en weigert de boel stil te leggen op moment dat je ziet dat het uit de hand loopt , dan faal je compleet. [s] Het overgrote deel van de wetenschappers stelt al geruime tijd dat mondkapjes bijdragen aan het tegengaan van verspreiding. Nederland is een van de laatste landen geweest die dit middel ingezet heeft. [t] Ja, duizenden mensen hebben maling gehad aan de preventieve maatregelen. Daarom moet je dus veel strenger handhaven. Dat lijkt me een no-brainer.

Mark Huysman
Mark Huysman17 dec. 2020 - 8:43

Correctie: [o] In de eerste golf was er op de piek GEEN brononderzoek.

Mark Huysman
Mark Huysman17 dec. 2020 - 9:15

Overigens kan aan het totaalplaatje van regeringsfalen nu ook toegevoegd worden dat Nederland het niet voor elkaar krijgt om na goedkeuring vaccin snel met de vaccinatie te beginnen. Het lijkt me dat je dat in elk geval niet in de schoenen van de bevolking kunt schuiven?

CharlesdeValois
CharlesdeValois14 dec. 2020 - 18:26

Wat ook zeer doet is dat als je in hert verleden iets had men heel snel zei of het niet tussen de oren zat. Zelfs als je een zwaar ongeluk achter de rug had. Moe stel je niet aan. etc. Je zwalkte als individu dan maar rond. Maar omdat het nu velen zijn horen we zoiets niet.

Sailor2
Sailor214 dec. 2020 - 18:11

Wel mooi zo'n gesprek van de minister-president met op de achtergrond de Gekkies van Engel met hun fluitje. Klinkt allemaal redelijk en doordacht. Natuurlijk zal er nog wel wat op z'n Nederlands aangepast worden maar ook dat mag. Of het op tijd kwam: dat is weer een andere discussie.

Phil2
Phil214 dec. 2020 - 18:07

Ik hoor Rutte met veel gefluit op de achtergrond. Zoals altijd verpesten de nonchalanten het voor de anderen. Ik ging 4 x wekelijks naar de fitness. Vaak was ik de enige tussen de 29 andere die een mondkapje droeg. Moeten jullie het ook maar leren. Horeca heeft helaas te lijden, maar reken maar dat menige uitbater zal gezegd hebben dat het allemaal maar onzin is.

Hansie3
Hansie314 dec. 2020 - 18:07

Natuurlijk ik heb alweer een maand extra vakantie na die 3 maanden van 15-03-2020 t/m 15-06-2020 maar ik heb daar totaal geen behoefte aan. Ik doe liever mijn werk als TOA op school dat is veel leuker. Deze lockdown slaat trouwens helemaal nergens op!!!!!!!!!!!! Deze maatregelen worden namelijk getroffen op basis van besmettingen maar dat is geen exact getal. Het is slechts een optelsom van het aantal mensen dat zich heeft laten testen en dat zijn er veel meer dan eerst want nu mochten ook mensen zonder klachten zich laten testen. Kijk liever naar de ziekenhuisopnames en het aantal overlijdensgevallen. Dan kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat deze maatregelen zwaar overtrokken zijn. https://pbs.twimg.com/media/EpNigZxXUAMgzKq?format=jpg&name=large En Maurice de Hond schrijft exact hetzelfde "Foute beslissingen op verkeerde data": https://www.maurice.nl/2020/12/14/foute-beslissingen-op-verkeerde-data/

2 Reacties
LBNB
LBNB14 dec. 2020 - 22:23

@hansie Het is toch algemeen bekend dat ze niks van data snappen. Ik hoor net weer op tv dat de gemelde besmettingen van vandaag over 2 weken in de ziekenhuizen liggen. Dit is niet waar. Zullen ze dit nou echt geloven??

Crunchy Frog
Crunchy Frog15 dec. 2020 - 8:17

@LBNB [Het is toch algemeen bekend dat ze niks van data snappen.] Aangezien jij bij je 'conclusies' meermalen Case Fatality Rate en Infection Fatality Rate door elkaar haalt, en cijfers voor epidemieën met en zonder lockdown klakkeloos aan elkaar gelijk stelt, durf ik de stelling wel aan dat jij als wandelend Dunning-Krugereffect niet echt de meest betrouwbare beoordelaar bent of iemand wel of niet iets van data snapt.

Dehnus
Dehnus14 dec. 2020 - 17:53

Sorry voor mijn eerdere boze reacties maar, ik ben namelijk kwaad. Je zag het al weken die kant op gaan, niemand die nadacht over de gevolgen en al helemaal de regering niet. Dingen die in de zomer al geregeld hadden moeten worden werden niet geregeld. Het was namelijk belangrijker dat de regering Rutte zichzelf kon profileren en met zo weinig mogelijk impact op de macro economie als winnaar uit de bus kon komen. Hierom ben ik dus kwaad. Ik ben kwaad omdat de kleine bedrijven, werknemers en onzichtbaren weer keihard gepakt worden. Zij die geen vergoeding krijgen omdat ze bijvoorbeeld een 0 uren contract hebben of bezorgers die nu weer met gevaar voor eigen leven de boel maar in evenwicht moeten houden. Waarom? Omdat meneer de Jonge niet van een Zuid Korea wou leren. Ik ben kwaad, omdat mijn moeder (ik woon zelf in Noorwegen), dik moest betalen voor een test! Een test die gratis zou moeten zijn, omdat hiermee de overheid de infecties mee in kaart zou worden gebracht. Elke Nederlander zou zich eigenlijk 1 keer in de maand moeten laten testen… maar dat gebeurde niet, en de capaciteit werd niet aangelegd. Dit tezamen met contact onderzoek en compensatie voor mensen die in zelf- quarantaine moesten, hadden veel mensen het leven kunnen besparen. Ik ben kwaad omdat weer de onzichtbaren (mensen met een familie lid die een beperking/handicap heeft, depressie hebben, op straat leven, in een gezinsgeweldsituatie leven, etc) met de rekening worden gepresenteerd. Als ware VVDer en Calvinistische CDAer… krijgen die de klappen weer met WEER een lockdown. Ik ben kwaad omdat er veel meer regionaal aangepakt had moeten worden. Uitspraken als “het is niet eerlijk voor Rotterdam”, liet dus toe dat mensen uit zwaar geraakte regio's gewoon naar lichtere regio's konden gaan zonder impact. Of hoe een Vindicat zich er niks van aantrok, omdat door een maas in de wet de discobus mocht rijden (echt de onzichtbaren zijn jullie dankbaar! Korpsballetjes!). Ik ben kwaad omdat gereformeerd Nederland gewoon door mag gaan met hun gedrag, en omdat meneer Rutte bang is voor zijn eerste kamer meerderheid… hij niet eens maatregelen wil bekijken om geloofsbelevenis tegemoet te komen. Er waren wel alternatieven te bedenken voor dit probleem… maar niemand wou er aan.. Maar ik ben ook kwaad op al die mensen die maar”HANDHAVEN!” schreeuwden en met het vingertje zwaaiden. Zodat meneer Rutte wist wat hij moest doen om hun achter zich te krijgen. Met alleen de stok kom je er niet, het paard moet ook een wortel hebben soms om vooruit te gaan. Beloningen zoals: tegemoetkoming bij quarantaine, thuiswerk subsidie, gratis mondkapjes… etc. Werden allemaal vergeten omdat “HANDHAVEN!” zo veel lekkerder ligt in de onderbuik van mensen. Want “wie betaalt dat allemaal!”. Nou die persoon met die uitkering kan zich vaak geen mondkapje veroorloven! Dus ja ik ben kwaad. Kwaad om al die dode mensen, die er zijn door Rutte en De Jonge, die tijd genoeg hebben gehad om alles op orde te krijgen. Kwaad om al die dode mensen die nog gaan komen, al die geweldsituaties bij mensen thuis, al die stres situaties voor kinderen met een beperking die het niet begrijpen maar ook voor al die mensen die zich met de kerst van kant gaan maken…. Omdat GVDme Robert Ten Brink GEWOON DOORGAAT: https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/showbizz/artikel/5202149/kerstspecial-all-you-need-love-zit-bomvol-verrassingen Want ja.. wie geeft wat om de onzichtbaren, tenzij de De Molletjes (en hun fellow travelers) er de blits mee kunnen maken voor kijkcijfers en miljoenen! Ik denk niet dat dit op Joop geplaatst gaat worden. Maar ik hoop het wel. Het is voor mij eventjes een paar weken zonder Internet (althans Nederlands internet), want ik hoef niet nog kwader te worden.

1 Reactie
dezeeuwgerard
dezeeuwgerard17 dec. 2020 - 14:59

Beste Dehnus, Zou jij je willen bezighouden met Noorwegen waar je blijkbaar woont ipv je hier zo op te winden wat er in Nederland gebeurt? Wat een onzin kraam jij uit. In Noorwegen is het vast allemaal beter..

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 dec. 2020 - 17:22

Gewoon in de bedehuizen opsluiten kan ook nog.

Joop den Uil
Joop den Uil14 dec. 2020 - 17:11

Eerst iedereen vrijgeven (eufemisme voor thuiswerken) , en dan klagen dat er teveel gewinkeld en ge-doe-het-zelft wordt...! Waar kan ik me opgeven om ministerpresident te worden ?

Middenman
Middenman14 dec. 2020 - 16:50

@RaymondenJoop - zeker, in theorie. Maar niet in de praktijk, zoals blijkt uit bron- en contactonderzoek. Overigens mogen wat mij betreft fysieke religieuze bijeenkomsten ook onder de lockdown vallen hoor. Daar valt veel voor te zeggen, ook al was het maar uit solidariteit met de rest van de samenleving.

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard14 dec. 2020 - 16:34

Wat een volslagen waanzin wederom. We gaan nog even een paar duizend bedrijven om zeep helpen ipv zorgen dat we vanaf 4 januari minimaal 250.000 mensen per dag kunnen vaccineren. Hieronder wordt vermeld dat het aantal ziekenhuisopnames en IC opnames redelijk onder controle blijft. Dus er is geen enkele aanleiding voor maatregelen die bewezen niet helpen. En dan de bespottelijke uitzondering voor de beminde gelovigen van alle gezindten onder ons. Die kunnen blijkbaar niet besmet raken.

6 Reacties
dezeeuwgerard
dezeeuwgerard14 dec. 2020 - 16:34

Net als die onzin met mondkapjes.. helpen geen zier.

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 dec. 2020 - 16:56

' ipv zorgen dat we vanaf 4 januari minimaal 250.000 mensen per dag kunnen vaccineren.' Dat kan alleen in dromenland!

Loebkesman
Loebkesman14 dec. 2020 - 17:17

“ Dat kan alleen in dromenland!” Waar de mondkapjes wél werken.

Hansie3
Hansie314 dec. 2020 - 18:08

@Loebkesman: Ik moest hard lachen........ Mag dat?

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 dec. 2020 - 18:12

'Waar de mondkapjes wél werken.' Jij bent zeker bij die doorgesnoven uil van Minerva in de leer geweest.

Loebkesman
Loebkesman19 dec. 2020 - 20:29

Lekker makkelijk willen scoren Joe?

RaymondenJoop
RaymondenJoop14 dec. 2020 - 16:32

@Middenman Dat 95% online kijkt zegt niks over hoeveel mensen er per keer zitten en hoeveel er gewisseld wordt tijdens ieder bezoek Dat kunnen dus in theorie honderden kruisbestuivingen zijn, ondanks die 95%

brandhout2
brandhout214 dec. 2020 - 16:31

Wat een ramp voor Nederland om opgescheept te zitten met Rutte en Co. Totaal ongeschikt om een land te besturen. De ene blunder na de ander en het volk krijgt de rekening gepresenteerd en wordt in een crisissituatie gedrukt waar al je vrijheden worden afgepakt. Volgend jaar 17 maart afrekenen met deze sukkels.

3 Reacties
Middenman
Middenman14 dec. 2020 - 16:43

Laat nou een groot deel daar anders over denken, zoals je zult zien op 17 maart. Bijna 70% is het nu eens met deze maatregelen: https://nos.nl/artikel/2360635-bijna-zeven-op-de-tien-nederlanders-voor-strenger-coronabeleid.html

brandhout2
brandhout214 dec. 2020 - 17:38

@ Middenman. Kun je nagaan hoe het met de geestelijke armoede is gesteld in Nederland.

Herr Vorragend
Herr Vorragend14 dec. 2020 - 17:45

"Volgend jaar 17 maart afrekenen met deze sukkels" Was jij niet degene die gelooft dat Trump de verkiezingen gewonnen heeft ? Over sukkels gesproken. Ik wens je een prettige 17 maart toe !

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 dec. 2020 - 16:20

Wordt er eigenlijk iets gedaan aan Schiphol? Je kunt namelijk down locken tot je een ons weegt en ik begrijp best dat er geen keuze meer is op dit moment. Maar als het virus via onze luchthaven weer naar binnen wordt gevlogen, net als na de vorige lockdown, dan kunnen we ons de moeite besparen.

3 Reacties
Peter van Bijsteren
Peter van Bijsteren14 dec. 2020 - 17:02

Zo waar wat je schrijft ????

brandhout2
brandhout214 dec. 2020 - 17:50

Schiphol valt overal buiten. KLM belangen enz. zijn belangrijk nu. Onze boekhouder van het CDA heeft aandelen KLM gekocht. Dat is nu belangrijker dan serieus genomen te worden door gewoon wel streng te zijn en de luchthaven op slot te doen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 dec. 2020 - 18:29

De landsgrenzen zijn er ook nog

Arend Wortel
Arend Wortel14 dec. 2020 - 16:13

Wappies bedankt!

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:57

Iedereen die in en uitgaat testen en zo nodig in quarantaine plaatsen

Archie Bunker
Archie Bunker14 dec. 2020 - 15:55

Als ik van de pers was, zou ik aan De Jonge straks het volgende vragen: -Hoe verklaart u de voorgestelde verzwaring van maatregelen in relatie tot de geringe stijging in de curve van het aantal ziekenhuisopnames / IC? -Hoe verklaart u de voorgestelde verzwaring van maatregelen in relatie tot de geringe stijging in de curve percentage besmet tov getest? - Hoe verhoudt zich het aantal griepgevallen van nu zich tov voorgaande jaren? - In welke mate spelen weersinvloeden een rol? - Bent u, ondanks legio tegenberichten, nog steeds van mening dat HCQ kwakzalverij is? Zonee, waarom wordt dit middel niet grootschalig ingezet? Bent u op de hoogte met de cijfers van de landen waar dit middel met veel succes is toegepast? - Bent u bekend met het feit dat er tot op heden geen uitbraken zijn geweest na een buiten-evenement? - Bent u bekend met het feit dat Rutte u voor de vuile klusjes op laat draaien?

4 Reacties
NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 16:33

Jij bent gelukkig niet van de pers.

brandhout2
brandhout214 dec. 2020 - 16:40

@ Archie Die vragen worden niet gesteld. Wees daar maar niet bang voor. Ze komen overal mee weg. Er is geen touw aan vast te knopen met wat ze allemaal beslissen op dit moment. Overal teststraten van de GGD en commercieel. Ziekenhuizen kleine stijging niet ernstig maar heel Nederland op slot. Totale waanzin.

Archie Bunker
Archie Bunker14 dec. 2020 - 17:24

@NoahAmber: Stel je eens voor zeg, er worden kritische vragen gesteld. Nee, keurig binnen de lijntjes blijjven kleuren. Of nog beter zelfs, vragen of genomen maatregelen nog niet iets zwaarder moeten worden aangezet. We blijven tenslotte calvinisten.

EricDonkaew
EricDonkaew15 dec. 2020 - 2:52

@NoahAmber -------------------------------- Jij lijkt me geen groot voorstander van persvrijheid. De vragen die Archie stelt, zijn zinnig. Het is trouwens typerend dat er gisteren geen persconferentie was, maar een praatje vanuit het Torentje. Bewust gedaan, denk ik, je zult maar lastige vragen krijgen. Nu is het een eenzijdig dictaat. Lekker makkelijk.

Middenman
Middenman14 dec. 2020 - 15:53

Scholen blijven dicht om de ouders te dwingen om ook thuis te blijven. Zie uitleg van OMT lid Bonten. Dat speelt niet bij religieuze diensten. waar sowieso maar een handjevol mensen wordt toegelaten en 95% van de leden online kijkt.

EricDonkaew
EricDonkaew14 dec. 2020 - 15:21

Als ik moet kiezen tussen twee kwaden, dan heb ik liever een avondklok dan het sluiten van de scholen. Een avondklok is zo erg niet, mits er natuurlijk een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die naar hun werk gaan of daar vandaan komen. Scholen sluiten heeft ernstiger consequenties.

5 Reacties
The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:54

Je hebt niks te kiezen: de boel moet op slot.

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 dec. 2020 - 16:16

De lastigheid is dat wanneer mensen elkaar overdag gewoon blijven tegenkomen, zo'n avondklok niets helpt. Scholen sluiten is ontzettend naar, voor de kinderen, de ouders en voor iedereen. Willen we dit virus onder controle krijgen zal het helaas echt moeten.

brandhout2
brandhout214 dec. 2020 - 17:02

@EricDonkaew Weet je wel wat je zegt? Zijn we bezet? Is ons landje onder de voet gelopen. Avondklok is je reinste onderdrukking..

jandebakker
jandebakker14 dec. 2020 - 18:51

Met een avondklok raak je ook alle mensen die nog zelfstandig kunnen wonen omdat ze hulp krijgen van mantelzorgers uit hun naaste omgeving. Het lijkt mij niet heel handig voor de druk op de zorg als je al die activiteiten laat overnemen door de thuiszorg. (en ook niet wenselijk voor de virus aanpak omdat die thuiszorg medewerkers heel wat contacten hebben op een dag).

EricDonkaew
EricDonkaew15 dec. 2020 - 2:45

@The Apple: Je hebt niks te kiezen: de boel moet op slot. --------------------------------------------- Er moet helemaal niets. @brandhout --------------------------------------------- In de praktijk valt het reuze mee. Hier in Thailand een maandje gehad. Ik ging gewoon wat eerder naar bed en vroeg opstaan doe ik toch al niet. @Jandebakker --------------------------------------------- Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden. Ik zeg trouwens niet dat ik voor een avondklok ben. Maar ik vind deze eventuele maatregel minder erg dan scholen sluiten en winkels dicht. Of het echt zoden aan de dijk zet, weet ik ook niet.

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:02

"Later, na een golf van kritiek, ontkende hij dat hij daar op inzette." Leuk die link naar het verleden. Het maakt duidelijk dat eigenlijk alleen Mark Huysman en Polletje de situatie destijds goed inschatten. Polletje voorspelt zelfs wanneer de situatie weer zal gaan verslechteren als het bron- en contactonderzoek na die "intelligente lockdown" faalt: augustus. "Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat." Dat is wat aan de korte kant om het aantal besmettingen terug te brengen tot onder de 5 per 100.000 inwoners, wat nodig is om een effectief bron- en contactonderzoek te kunnen uitvoeren. Dat lukt alleen met zeer strenge handhaving, dus we kunnen een behoorlijk aantal woedende reacties tegemoet zien. Het volgende probleem is het testbeleid, want wie laat zich nog testen als het aantal besmettingen laag is en er gevaccineerd wordt? Toch blijft de noodzaak bestaan om besmettingen in een zo vroeg mogelijk stadium te lokaliseren en het slachtoffer en iedereen waarmee deze contact heeft gehad in quarantaine te plaatsen. De makkelijkste optie is waarschijnlijk sneltesten in het geval van de toegang tot grootschalige evenementen, in het bedrijfsleven, op scholen etc. En aan de grenzen natuurlijk: wat bijvoorbeeld op Schiphol plaatsvindt is een schande. Velen zullen natuurlijk tegenwerpen dat het vaccin de oplossing is, maar dat is een illusie. Natuurlijk is het een enorme sprong vooruit, maar er blijven een aantal vraagtekens open staan. Hoe lang duurt het om op die manier groepsimmuniteit te bereiken, zal het aantal weigeraars daarvoor niet te groot zijn en hoe lang is dat vaccin werkzaam? Het gevaar bestaat dat degenen die nog niet gevaccineerd zijn, degenen gaan besmetten waarbij het vaccin al is uitgewerkt. Er zou dan een soort "loop" ontstaan. Laten we hopen van niet, maar "hopen is geen strategie", merkte Schellekens terecht op. Hopelijk zetten ze nu wel de puntjes op de i, want "I hate to say I told you so" (again).

8 Reacties
The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:23

Aanvulling: Mark Huysman, Polletje en Bert de Vries.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 dec. 2020 - 15:59

The Apple Aha en wat te denken van Jan B en Minoes. Altijd gevaarlijk om namen te gaan noemen met enkel ervoor.

Pater
Pater14 dec. 2020 - 16:10

Vast toevallig, Appeltje verscheen toen Polletje verdween. Overigens hebben velen op deze site kritiek gehad op de de drastische versoepeling van de regels vanaf juni en daarna op de veel te late terugkeer tot nieuwe beperkende maatregelen. En het is onzin dat een volledige lockdown in het voorjaar de tweede golf zou hebben voorkomen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 dec. 2020 - 18:28

@Pater Katoo, Pol, Appel enz enz. daar is niets toevalligs meer aan.

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 18:53

Minoes&tuin - Je hebt gelijk. Pater, die zelf heel lang het Zweeds model en groepsimmuniteit wel een interessante optie vond, omdat hij dacht dat 20% van Stockholm al immuun was geworden door besmetting, laat nog even zien dat hij het zelfs nu nog niet gesnapt heeft: "het is onzin dat een volledige lockdown in het voorjaar de tweede golf zou hebben voorkomen." Inderdaad, maar daar ging de discussie dan ook niet over. De vraag was of het wel verstandig was om de beperkende maatregelen los te laten zonder dat het testen en het bron- en contactonderzoek -de dans- gerealiseerd was om een uitbreiding van de besmettingen te signaleren en onder controle te houden - https://www.youtube.com/watch?v=govlqurAXNA De reden van deze bijdrage van mij is, dat dit probleem zich opnieuw zal aandienen. Eerst moeten we nu van voren af aan beginnen, maar stel dat die lockdown succes heeft gehad, wat dan? Het gevaar bestaat dat dan iedereen roept: "We hebben nu een vaccin!". Mijn stelling is dat dat vaccin weliswaar gaat helpen, maar dat het niet de definitieve oplossing is. Dit gaat nog wel even duren en het vaccin biedt bovendien geen garantie op de goede afloop. Het lijkt er sterk op dat Pater dat nog steeds niet heeft begrepen.

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 18:55

DanielleDefoe: Ik heb altijd waardering gehad voor de mensen die zich inzetten voor de vrijheid van meningsuiting.

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 19:42

Ha die Zetje - Bedankt voor de link, ik was te lui om hem zelf op te zoeken. Ik recenseer niet, ik constateer slechts wie het vanaf het begin bij het rechte eind hebben gehad en daar ben jij niet bij. Geen wonder dat je zo pissig bent. Waarschijnlijk had je het nog te druk met Zwarte Piet.

The Apple
The Apple15 dec. 2020 - 8:51

HanvanderHorst: "Je zou dat stuk eens kunnen lezen voor je deze onzin schrijft over het gedrag van studenten." Bedoel je die bijdrage Zetje?

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*14 dec. 2020 - 14:56

Dag. 17.5 miljoen inwoners zijn er in Nederland, blijkbaar zijn er ook ongeveer 17.5 miljoen verschillende meningen wat betreft het aanpak van Covid-19 in Nederland tot nu toe, maar heb ik persoonlijk nog altijd vol vertrouwen in onze wetenschappers, onze MP, het kabinet, alle ambtenaars, het OMT, alle burgemeesters, politieagenten, BOA's, artsen, verpleegkundigen enz.. Een fijne dag!.✌

4 Reacties
Leontrotsky
Leontrotsky14 dec. 2020 - 15:05

Hulde voor je antwoord, hoewel het Kabinet heel veel steken heeft laten vallen door bijv. veel te laat met de harde lockdown te beginnen en de wetenschap ook soms met verschillende monden spreekt ben ik het volledig met u eens. Een zeer fijne dag toegewenst ook voor u :))

Herr Vorragend
Herr Vorragend14 dec. 2020 - 15:39

Idd 17,5 miljoen Achteraf-Einsteins.

elmolientje
elmolientje14 dec. 2020 - 16:22

Sorry... maar als je dat vind dan adviseer ik je om toch eens wat meer te gaan lezen en een klein beetje onderzoek te gaan doen. Wat dit kabinet gedaan hebben met en rondom het corona virus is ronduit rampzalig. Er is werkelijk geen 1 goed besluit genomen. Om enkele voorbeelden te geven, vliegvelden open houden terwijl het virus al lang ronddwaalde. Een halve lockdown waarvan iedereen al wist dat het niet genoeg zou zijn. Tweede halve lockdown en dan de scholen open houden. En dan nu eindelijk een volledige lockdown veeelllsss te laat. Vriezers voor vaccins niet bestellen en het dan raar vinden dat ze nu overal uitverkocht zijn en dat het maanden gaat duren..... etc etc etc. Wat ze nu gedaan hebben is ronduit schandalig. Dan zou je kunnen zeggen, met de kennis van nu...... Maar het komt door maar 1 ding. Rutte en consorten zijn te laf om een beslissing te nemen. Bang dat ze te strenge maatregelen nemen en dan moeten gaan handhaven.. waar ze al helemaal niet toe in staat zijn.

NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 17:11

@GabrielMokummer*...And Justice for All!* 14 december 2020 at 15:56 maar heb ik persoonlijk nog altijd vol vertrouwen in onze wetenschappers, onze MP, het kabinet, alle ambtenaars, het OMT, alle burgemeesters, politieagenten, BOA’s, artsen, verpleegkundigen enz.. Je bent niet alleen. Met jou 70% van alle Nederlanders

Leontrotsky
Leontrotsky14 dec. 2020 - 14:45

We moeten naar een situatie van steeds strengere lockdown. Dus ik verwacht dat er 23 december of 19 januari weer strengere maatregelen zullen komen omdat het aantal besmettingen niet omlaag gaat. Als we dan uiteindelijk in de strengst mogelijke lockdown zitten die mogelijk is, dan kan daarna iedereen die gevaccineerd is via zijn of haar vaccinatie QR code op de smartphone weer wat vrijheden terug krijgen, terwijl iedereen die niet gevacineerd wil worden in de totale lockdown blijft, net zolang tot ook deze vaccinatietwijfelaars zich uiteindelijk laten vaccineren. En iedereen die maar doorgaat de vaccinatie te weigeren kan dan uiteindelijk in een GGZ instelling worden opgenomen, want ik verwacht dat uiteindelijk 99,8% van alle nederlanders zich zullen laten vaccineren.

7 Reacties
Piet Helmons
Piet Helmons14 dec. 2020 - 15:38

Leontrotsky: ik heb helaas geen smartphone! Moet ik nu in een GGZ inrichting want ik kan mijn QR code natuurlijk niet laten zien. Of jij bent een grote trol of je bent gewoon te dom om iets zinnigs uit je toetsenbord te laten komen. Ik vermoed echter het eerste.

Herr Vorragend
Herr Vorragend14 dec. 2020 - 15:51

Ik ben het vaak oneens met je sovjet-methodes. Dat gezegd hebbende. Ik blijf tegen verplichte vaccinatie maar ben het volledig eens met het idee om mensen die zich niet willen laten inenten achteraan aan te laten sluiten bij het tzt weer langzaam opengooien van de maatschappij.

Jan Diederik
Jan Diederik14 dec. 2020 - 16:01

Die voormalige sovjetmethoden waar je zo fan van bent blijkbaar, kunnen prima op jou toegepast worden.Ik zou ook eens immigratie naar Noord-Korea overwegen als ik jou was.

Hallahan2
Hallahan214 dec. 2020 - 16:24

@Jan Diederik Helaas, Kim Yong Un wil geen grotere communisten dan hijzelf is in Noord Korea, dus ik denk dat deze trol ook dat niet welkom is.

NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 16:36

@Jan Diederik 14 december 2020 at 17:01 .Ik zou ook eens immigratie naar Noord-Korea overwegen als ik jou was. De kans dat je daar dan met Corona besmet gaat worden is dan zeer gering, misschien zelfs wel uitgesloten

NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 17:24

@Piet Helmons 14 december 2020 at 16:38 ik heb helaas geen smartphone! Daar kunnen we wel wat op verzinnen. Een stempel op je voorhoofd met onuitwisbare inkt of een sterretje op je borst genaaid. En zo kan ik nog wel wat alternatieven verzinnen

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 dec. 2020 - 18:33

Tattoos ook liever niet. Waar kan ik mijn gratis smartphone afhalen?

[verwijderd]
[verwijderd]14 dec. 2020 - 14:26

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Piet Helmons
Piet Helmons14 dec. 2020 - 15:39

Terwijl de supermarkten gewoon open blijven hoor.

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen14 dec. 2020 - 14:15

En dus zullen we vanaf de eerste week van januari een daling gaan zien omdat de scholen gesloten zijn. Die daarna weer open gaan waarna het hele feest weer van voren af aan begint. Totdat de vaccinatie enigszins op gang is gekomen, maar dan zijn we diep in de zomer. Resultaat van dit alles? Enorme sociale, maatschappelijke en economische schade. We slaan met een hamer op vlieg. De vlieg is plat, maar de bijkomende schade staat niet in verhouding. Enfin, ik zit al 10 maanden binnen en zoals het er nu uitziet kan ik ergens aan het einde van voorjaar weer een keer naar buiten, dus een maand of 14. Ik ken lui die andere mensen met opzet koud hebben gemaakt en minder lang binnen hebben gezeten.

1 Reactie
Leontrotsky
Leontrotsky14 dec. 2020 - 15:01

We kunnen niet gaan versoepelen in januari. We hebben ons gecommiteerd om de harde lockdown door te zetten en misschien nog uit te breiden zodat straks mensen die 2x gevacineerd zijn en dit via hun smartphone kunnen aantonen, weer meer vrijheden kunnen krijgen (langzamerhand want ook gevacineerden kunnen nog het virus hebben en overdragen), terwijl mensen die zich niet willen vaccineren in de harde lockdown zullen blijven.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -14 dec. 2020 - 14:09

Afgelopen week keurde Rutte de EU begroting goed , inclusief de pot van bijna 400 miljard voor steun an corona-getroffen landen. Ieder niet-direct-essentieel-bedrijf kan hier aanspraak op maken. Gratis extra Kerstbonus. Ik heb die van mij al binnen van de vorige golf. Kijken of het weer lukt.

2 Reacties
NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 16:38

Gratis extra Kerstbonus. Ik heb die van mij al binnen van de vorige golf. Kijken of het weer lukt. Suck6

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 dec. 2020 - 17:00

' Gratis extra Kerstbonus. Ik heb die van mij al binnen van de vorige golf. Kijken of het weer lukt.' Lekker graaien. Je doet je naam eer aan.

Bert de Vries
Bert de Vries14 dec. 2020 - 14:02

Paniekvoetbal. Daartoe gedwongen door eigen falen. Neem bijvoorbeeld de sluiting van scholen met ingang van vannacht. De maatregel wordt vanavond om 19:00 uur bekend gemaakt. De ouders hebben dan nog een paar uur om opvang te regelen. Op weg naar een puinhoop. Door falen als zelden vertoond.

5 Reacties
adriek
adriek14 dec. 2020 - 15:14

"De ouders hebben dan nog een paar uur om opvang te regelen." Die ouders werken al zoveel mogelijk thuis, dus de meesten zullen weinig problemen hebben toch? Het is wel weer even schipperen tussen zorgen voor de kinderen en Zoom-en met collega's maar die hebben daar vast wel begrip voor.

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:51

Als het Trump was, dan zou je denken dat hij een volksopstand probeert te provoceren. Alleen is het Trump niet, maar een paling in een emmer met snot.

Herr Vorragend
Herr Vorragend14 dec. 2020 - 15:52

Scholen sluiten pas donderdag, paniekvogel.

Middenman
Middenman14 dec. 2020 - 15:55

Precies zoals Eirda zegt. Scholen en kinderopvang worden vooral gesloten om de ouders te dwingen thuis te werken, iets wat ze de laatste weken steeds minder deden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 dec. 2020 - 16:03

Vanmiddag stroomden de winkels alweer vol en de kapper kwam niet aan knippen toe vanwege de vele telefoontjes met de vraag of ze toch nog snel even geknipt konden worden. Als het niet zo triest was zou je er hard om moeten lachen.

Walter Livid
Walter Livid14 dec. 2020 - 13:51

Welcome to the year 2030. I don't own anything. I don't own a car. I don't own a house. I don't own any appliances or any clothes. https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/ "I know that, somewhere, everything I do, think and dream of is recorded. I just hope that nobody will use it against me." Einde van de democratie, wat er nog van over was. Bedankt iedereen!

2 Reacties
Le Chat Botté
Le Chat Botté14 dec. 2020 - 15:51

Vind je je eigen dystopische voorspellingen niet een klein beetje hysterisch? Nee? Laat dan eens in voldoende en controleerbaar detail zien waar je ze op gebouwd hebt.

NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 16:39

Einde van de democratie, wat er nog van over was. Bedankt iedereen! De angsthazen komen uit de holen gekropen.

EricDonkaew
EricDonkaew14 dec. 2020 - 13:49

Dan heeft Hugo de Jonge toch zijn zin gekregen. Achter de schermen was het al bekend dat hij een groot voorstander is van zo veel en zo zwaar mogelijke lockdowns, wat tot knetterende ruzies binnen het kabinet heeft geleid. Jammer voor al die kinderen die nu onoverbrugbare leerachterstanden oplopen, met name kinderen uit zwakke, wat minder gedisciplineerde milieus. Jammer voor de mensen in de Horeca die hun hele hebben en houden aan het kwijtraken zijn. Jammer ook voor al die anderen die hun geld uit de markt moeten halen en nu onevenredig zwaar getroffen worden. Het is een ongebalanceerde beslissing waar een wereldvreemde minister achter zit. Het CDA is de partij van Hoekstra en Omtzigt, maar ook van deze vreselijke De Jonge. Goed om te weten als je straks in het stemhokje staat.

1 Reactie
The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:47

Yep, die vreselijke De Jonge.had gelijk dus daar moeten we vooral niet op stemmen. De vraag rest wat Rutte allemaal verkeerd doet om te leiden in de peilingen? Zou dat zijn halsstarrige neo-liberalisme zijn?

Hakkepuf
Hakkepuf14 dec. 2020 - 13:48

Helaas is de Lockdown nodig. Het virus heeft een incubatietijd van ongeveer twee weken. Wat was het twee weken geleden? Inderdaad. Black Friday. Duizenden mensen liepen de winkels plat en waren elkaar lekker aan het besmetten. Nu moeten we op de blaren zitten... Wanneer Rutte echt ballen heeft, dan gooit hij naast de niet-essentiële winkels ook de kerken (en andere religieuze gebouwen) dicht. Het is krachtens de Grondwet niet toegestaan om kerken te sluiten. Is het wel toegestaan om een eigenwijze dominee (imam, pastoor, rabbijn etc.) aan te klagen wegens het willens en wetens in gevaar brengen van de volksgezondheid? De cijfers spreken voor zich.

frankie48
frankie4814 dec. 2020 - 13:44

Hoor nou al van mensen om mij heen die zich al die tijd keurig aan de regels gehouden hebben en dat ook tijdens hun werk hebben gedaan, dat zij nou niet de rekening met kerst gaan betalen voor al dat schorem wat ook al verantwoordelijk was voor de versoberingen van hun arbeidsvoorwaarden en nu met een aanvullende uitkering voor in het levensonderhoud zich wederom niets van onze afgesproken regels willen gaan aantrekken, en constant op feestjes blijven verschijnen en zich massaal in onze winkelgebieden blijven ophouden waardoor het veel te druk wordt.

3 Reacties
NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 17:20

Dat je dat allemaal in één zin gepropt krijgt.

frankie48
frankie4815 dec. 2020 - 10:46

Beste Noah, Om er één woord van te maken, dat lukte mij net niet! Gisteren durfde Rutte het niet aan om die bepaalde groep mensen, als één van de mogelijke oorzaken te gaan benoemen van de problemen waar wij nu als samenleving in terecht zijn gekomen. We moesten elkaar vooral niet de zwarte Piet gaan toespelen zei de lafaard in zijn toespraak!

NoahAmber
NoahAmber16 dec. 2020 - 10:38

@frankie48 15 december 2020 at 11:46 Beste Noah, Om er één woord van te maken, dat lukte mij net niet! Is niet zo moeilijk hoor. Gewoon alles aan elkaar vast schrijven.

JoostdeV
JoostdeV14 dec. 2020 - 12:45

Laten we hopen dat het ons dit keer echt lukt om het aantal besmettingen in de komende weken naar omlaag te brengen naar tientallen per dag. De eerste 10 dagen van november waren we heel succesvol Het aantal mensen dat positief werd getest halveerde in die korte tijd. De R moet in die dagen tegen de 0.7 hebben gelegen. Als we dat 40 dagen kunnen volhouden halveert het aantal besmettingen vier keer. We hebben dan nog maar 1/16 van het aantal positieve testen van vandaag. Van 10.000 nu gaan we naar 625 in midden januari. Laten we hopen dat kabinet van mening is veranderd en dat ze nu wel mogelijkheden zien om met (snel)testen, bronnen en contactonderzoek het aantal besmettingen laag te houden.

2 Reacties
Martin108
Martin10814 dec. 2020 - 14:12

En dan alles weer open, iedereen op vakantie en visite en begint t weer opnieuw.

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:39

JoostdeV: "Laten we hopen dat kabinet van mening is veranderd en dat ze nu wel mogelijkheden zien om met (snel)testen, bronnen en contactonderzoek het aantal besmettingen laag te houden." Juist! Na de hamer komt de dans en die is essentieel, want anders kun je wel aan de gang blijven.

Debby Teusink
Debby Teusink14 dec. 2020 - 12:43

Misschien had het kabinet een en ander beter kunnen doen maar hier in Europa zijn alle varianten van corona beleid geprobeerd. Zachte aanpak in Zweden tot een strenge aanpak in Oost Europa. Ondanks dat is het virus weer aan een opmars bezig. Goede zaak om het aantal contact momenten te beperken. Toch zal het eerst slechter worden dan beter, er zullen nog doden vallen, we zijn er nog niet. Er is licht aan het einde van de tunnel. Volgende maand worden de eersten gevaccineerd en in het voorjaar, als de temperatuur de twintig graden aantikt, de deuren naar buiten opengegooid kunnen worden kan de samenleving weer terug in de normaal stand.

Dehnus
Dehnus14 dec. 2020 - 12:31

Kunnen we trouwens niet gewoon de maatregelen bekend maken, niet iedereen wil naar dat smoelwerk kijken. Gewoon hup in klare taal (dus niet een Politiek gebrabbel), in Nederlands, Engels, Duits, Frans, Turks, Arabisch, Spaans, Chinees, Klingon, Vulcan, Avarin, Khuzdul en elke ander Taal die je maar door de Google Translate kan smijten. Zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn. Zo simpel mogelijk. En ja ook met plaatjes in stripboek versie voor de mensen die niet kunnen lezen (en nee dat bedoel ik niet als grap, die heb je en daar is behoorlijk wat schaamte over) Wie dan behoefte heeft een gladde Mark, kan dan zelf gaan kijken vanavond.

4 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter14 dec. 2020 - 13:36

Je hoeft toch niet te kijken daarom lekken ze nu al uit.

Dehnus
Dehnus14 dec. 2020 - 13:42

Ik wil het niet eens kijken, ik vind het zelfs slecht omdat je mensen hier mee niet informeert. Simpel, snel en makkelijk. Linkje naar elk mobiel met de "strip versie" waarin iedereen kan zien waar ze aan toe zijn, ze kunnen al Amber Alerts sturen dus: GEBRUIK DAT DAN OOK! En ja een strip versie die makkelijk voor iedereen te begrijpen is moet gewoon beschikbaar zijn. Analfabetisme is geen kleine zaak en dienen we tegemoet te komen. Ook omdat niet iedereen de overheid haar manier van schrijven begrijpt, ook mensen die wel kunnen lezen en schrijven (de meerderheid). Ook deze hebben vaak moeite met het begrijpen van wat er staat. Simpele plaatjes, en dat kan binnen een dag of 2 gemaakt worden en ja.. dat kost geld. Dat is het probleem dus ook, want alleen de KLM mag geld kosten.

NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 14:30

@Dehnus 14 december 2020 at 13:31 Kunnen we trouwens niet gewoon de maatregelen bekend maken, Leg niet zo te zeiken man, ze staan inmiddels al allemaal op het internet

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 dec. 2020 - 17:21

Klingon is alleen leuk als het gesproken wordt maar die dwergen zijn niet om aan te horen!

tinekea2
tinekea214 dec. 2020 - 12:11

Oh nee, niet weer een stuk over Corona. Daar komen alle nep virologen weer, allemaal weer vertellen wat er nu weer verkeerd is.....

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen14 dec. 2020 - 12:08

Dat is me ook wat, kom ik terug van een weekje duiken op Bonaire en blijkt dat men hier massaal aan het besmetten geslagen is. Kan nou werkelijk niemand zich aan de regeltjes houden?

4 Reacties
vdbemt
vdbemt14 dec. 2020 - 14:02

En jij MOEST natuurlijk op vakantie.......

Jerry Bidet
Jerry Bidet14 dec. 2020 - 14:02

Inderdaad mijn eerste gedachte toen ik zojuist van de piste afkwam.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen14 dec. 2020 - 14:38

Niemand moet op vakantie, vdbemt, net zo als niemand naar een supermarkt hoeft, of visite hoeft te ontvangen. Maar als je je aan de regels houdt is er niets aan het handje.

vdbemt
vdbemt14 dec. 2020 - 16:10

@Dick Roelofsen. "Maar als je je aan de regels houdt is er niets aan het handje." Nee. Dat denken AL die mensen in het vliegtuig, bovenop elkaars lip zittend. Jij bent met de auto? Eet niet in de horeca of een hotel vol mensen? Doet niet aan apres-ski? Er is geen rij voor de liften?

RaymondenJoop
RaymondenJoop14 dec. 2020 - 12:08

Denk nu niet dat het na 19 januari allemaal goed komt. Vaccineren duurt nog vele, vele maanden. Wereldwijd nog veel langer/ jaren. Afgezien van de bereidheid onder de bevolking. Dit terwijl het muteert en we ieder jaar naar verwachting een nieuwe vaccin nodig hebben. Een lockdown is niets anders dan pappen en nathouden. Enige dat je ermee bereikt is dat je de IC wat ontzorgt. Waar het aan schort is, is dat ze geen visie hebben. Een Gommers van de week op tv, en dat is toch de integriteit zelve, zegt daar dat ie pas eind maart/ begin april besefte wat het betekende als hij alle PME op de IC wilde hebben, teststraten die amper van de grond komen, een RIVM die niet wil samenwerken met commerciële partijen, etc Een correctie van moeder natuur , en daar lijkt het op, wimpel je niet even zomaar af.

5 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter14 dec. 2020 - 13:41

Enige dat je ermee bereikt is dat je de IC wat ontzorgt. Daar gaat het ook om slimmie, niet meer en niet minder. Overigens denk ik dat het in april-mei voorbij is en als dan de herfst nadert de zwakkeren en ouderen in ieder geval zijn ingeënt.

Dehnus
Dehnus14 dec. 2020 - 13:44

Nee hoor gewoon op zijn Zuid Koreaans: TESTEN TESTEN TESTEN en contact tracen. Dus ook gratis testen, en snel testen. En maar blijven testen. De mensen die dan gevonden worden die kunnen dan eventjes 10 dagen met ziekte verlof, inclusief de mensen met wie ze contact hebben gehad. Daar is het nu te laat voor want: Centjes!

NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 14:32

@RaymondenJoop 14 december 2020 at 13:08 Denk nu niet dat het na 19 januari allemaal goed komt. Dat denkt ook niemand. De bedoeling is dat het aantal besmettingen afneemt. Pas als er een daadwerkelijk vaccin is en iedereen een spuit kan halen zal dit virus ausgerottet worden

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:29

RaymondenJoop: Een correctie van moeder natuur, en daar lijkt het op," Een correctie van 0,5%? Moeder natuur zou het beter aanpakken. Dit is niet meer dan jeuk.

RaymondenJoop
RaymondenJoop14 dec. 2020 - 16:54

@Thuiszitter Voordat je gaat beledigen, ik ontken toch niet dat het daarom te doen is slimmie? We hadden begin dit jr volop in moeten zetten op verhoging vd IC capaciteit en bescherming vd kwetsbaren, icm met maatregelen die effectiever waren geweest en niet op een hoog mogelijk economische input. Nu bereiken we juist het tegenovergestelde: enorme economische schade, vele malen meer indirecte corona doden door uitgestelde zorg en in de toekomst forse bezuiniging (dus mindere zorg) om de schade te beperken. En het ergste, de kwetsbare groep beschermen we nog steeds beroerd.

Joop den Uil
Joop den Uil14 dec. 2020 - 11:55

Ik neem aan dat het weer gaat om adviezen ? Of zit de EU hier weer achter om de Britten te stangen.

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 14:32

Assumptions are the mother of all fuckups

Brent Dysta
Brent Dysta14 dec. 2020 - 11:49

Een tijdelijk verbod op reclame, moet dat niet overwogen worden? Dan hoeven al die horden consumenten misschien niet massaal de straat op. Kunnen ze zich op hun rol als verantwoordelijk burger richten. Wat zou het leven toch veel mooier worden.

Dehnus
Dehnus14 dec. 2020 - 11:38

Dus in plaats van lokaal reizen te beperken, en de scholen dicht te gooien. Gaan we lekker het hele land op slot doen en word Zeeland weer gestraft met reizende Rotterdamers. Wat een feest zeg.... wat een feest. Want nee "het is niet eerlijk voor een Rotterdammer als de rest niet moet!". Nee het is niet eerlijke voor een Zeelander dat hij met die zooi word opgescheept! Wil je het echt aanpakken, dan hoef je niet eens een lockdown te doen, maar veel testen en contact onderzoek met technologie (zoals in Zuid Korea). Maar goed, dat gebeurt toch niet want dat kost geld, en we brengen de kosten liever in rekening zodat mensen zich niet laten testen.. veel goedkoper :(. Zoals altijd geld voor Nederland: Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, en daardoor: Goedkoop is duurkoop.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus14 dec. 2020 - 11:48

Scholen eerder dicht bedoelde ik. Of een methode om het aantal leerlingen drastisch te verminderen en toch een kijk op de zaak te houden.

harmmeijer
harmmeijer14 dec. 2020 - 11:38

10 jaar lang ons ongebreideld opzadelen met het ‘liberale’ adagium van de VVD: ‘zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid’, met als gevolg de verspreiding van Covid-19, is op een nieuwe ramp, net als vele anderen, uitgelopen.

3 Reacties
NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 14:34

Het adagium wordt dan wel losgelaten nu, anders zou men in den Haag zeggen: zoek het allemaal maar zelf uit en redt je eigen kloten maar

Piet Helmons
Piet Helmons14 dec. 2020 - 15:45

Merel: gelukkig zijn alle door socialisten geregeerde landen gevrijwaard gebleven van COVID-19.

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 dec. 2020 - 11:57

Noorwegen heeft een centrumrechtse coalitieregering, toch hebben ze daar de pandemie (redelijk) onder controle (behalve misschien in Oslo).

Thuiszitter
Thuiszitter14 dec. 2020 - 11:38

Beetje overdreven deze harde lockdown , vind ik. 497 op de ic , 1767 opgenomen Tsja als dat voldoende is om deze maatregelen te nemen. Persoonlijk maakt het mij niet uit maar zeer sneu voor de branches die hun kerstvoordeel mislopen. Dit gaat de staat wederom miljarden kosten.

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber14 dec. 2020 - 14:35

Dit gaat de staat wederom miljarden kosten. dat is in het westen gewoon een luxeprobleem

Marja Sparreboom2
Marja Sparreboom214 dec. 2020 - 11:33

Waarom de hotels ook niet gelijk met kerst dicht?

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter14 dec. 2020 - 13:35

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/kabinet-overweegt-sluiting-hotels-en-avondklok-met-oud-en-nieuw Volgens mij gaan die dicht

Dave Velzen
Dave Velzen14 dec. 2020 - 11:28

Dit virus gaat nooit meer weg hoor en kan ook dieren besmetten, daar overleven en weer al dan niet gemuteerd terugkomen dan wel terugkomen in een ander coronavirus. Waarom denkt u dat men al 10 jaar bezig was met vaccin tegen SARS-COV en MERS-COV. Veel van de nieuwe komende coronavirussen uit de dierenwereld zullen onschuldig zijn hopelijk, maar wie weet zit er een maatschappij killer tussen. Alleen vaccineren kan ons redden, maar onze politici slapen vrolijk verder en laten alles over aan de markt. Ik had als overheid al een grote spuiten fabriek en fabriek gebouwd om vaccins te produceren. Kortom alles wat nodig is om als land te kunnen door functioneren. China ligt dubbel nu de westerse wereld aan het omvallen is en hier niet mee kan omgaan.

Bert de Vries
Bert de Vries14 dec. 2020 - 11:02

Het hersenloze deel der natie, in het kabinet ruim vertegenwoordigd, wordt op haar wenken bediend. De zaak is uit de hand gelopen. Of, om in kabinetstaal te spreken, het virus kwam sneller dan gedacht. Scholen sluiten was niet nodig. De risico's waren klein en de schade te groot. Terwijl er legio bewijzen waren dat scholen een bron van besmettingen zijn. Maar goed, wat niet weet wat niet deert. Nu moeten scholen worden gesloten. Handhaven werd vervangen door een beroep op verantwoordelijkheid. Kost minder en is dus beter voor de economie. Op orde brengen van het testen kon wel na de zomer gebeuren. Eerst even met vakantie. Gebrek aan testcapaciteit heeft vele levens gekost. De zorg staat op het punt van omvallen. Ook doordat die al eerder tot op het bot was uitgekleed en niet over reservecapaciteit beschikt. Het vereiste geld was nodig voor lagere winstbelasting. Goed voor Mercedes, voor BMW en voor jachthavens. Dus voor werkgelegenheid. Kortweg: neoliberaal beleid heeft de basis gelegd voor een ramp. Gelukkig gaat onze Vader des Vaderlands ons voor in gebed. Als een lam dat voor de slachtbank staat: Bla, blabla, bla. De nieuwe maatregelen kosten miljarden.

10 Reacties
Dave Velzen
Dave Velzen14 dec. 2020 - 11:25

Enig idee hoeveel scholen dicht zijn al en klassen geen les krijgen omdat de leraar ziek is of er teveel zieken zijn. Dus slaap vrolijk verder.

Middenman
Middenman14 dec. 2020 - 11:38

Was het met Bert de Vries als premier beter gegaan?

Dehnus
Dehnus14 dec. 2020 - 11:43

De scholen hoeven niet eens volledig op slot. Je kunt per kind kijken of het nodig is, sommige kinderen hebben het nodig, anderen niet. En zelfs dan kan je het limiteren door het in 3 groepen op te delen., met 1 dag er tussen om de stoelen en banken te ontsmetten. Dus: Maandag 1, Dinsdag Schoonmaken, Woensdag 2, Donderdag Schoon, Vrijdag 3. Dan heb je en begeleiding voor de kinderen die het wel nodig hebben (houdt je wat meer in het oog waar leerachterstand opgelopen word) en je zorgt dat zo'n klas niet stampvol zit. Maar goed dat kost weer centen en dat willen ze niet. Net zoals de Zuid Koreaanse methode van veel/gratis testen en dan contact tracen. Nee... dat kost centen, en die moeten naar de KLM toe! Totaal idioot.

Andreas4
Andreas414 dec. 2020 - 12:02

Achteraf is het makkelijk praten @Bert.

Mark Huysman
Mark Huysman14 dec. 2020 - 12:29

Bert de Vries Uitstekende reactie.

Norsemen
Norsemen14 dec. 2020 - 12:35

@Bert de Vries Je begint met de zin 'het hersenloze deel van de natie' om vervolgens de gedachte van de meest simpele ziel op te schrijven.

Mark Huysman
Mark Huysman14 dec. 2020 - 13:38

@Andreas [Achteraf is het makkelijk praten @Bert.] Er is door heel veel mensen (waaronder de specialisten van het RedTeam) de hele tijd gezegd dat er sneller en effectiever ingegrepen moet worden. Korte, harde lockdown die het R-cijfer rigoureus naar beneden brengt gevolgd door massaal test- en traceerbeleid. De regering heeft keer op keer de andere kant opgekeken en geen of halfslachtige maatregelen genomen waarvan iedereen kon zien dat die tot deze situatie zouden leiden. Bert is een van de mensen die vanaf het begin op deze site voor een snel en robuust optreden gepleit heeft.

vdbemt
vdbemt14 dec. 2020 - 14:06

Tja. Dat krijg je inderdaad als je naar de mening van de Jort Kelders (waar is het allemaal voor nodig...) blijft hangen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 dec. 2020 - 16:12

Bert de Vries Inderdaad! Het zijn geloof ik hoofdzakelijk middelbare scholieren die besmet zijn. Desalniettemin hoorde ik mijn dochter onlangs zeggen dat de 'ophaalouders' gezellig buiten zij aan zij stonden en staan te kletsen. Wel buiten de school natuurlijk vanwege besmettingsgevaar. Ik denk dat die ook beter terug kunnen gaan om in die bankjes plaats te nemen.

Mark Huysman
Mark Huysman14 dec. 2020 - 21:39

[We hebben die lockdown toch gehad in Q2? Het R getal ging naar beneden,] Ja, maar die komt nu dus (in Q4) veel en veel te laat. En in Q2 werd die ook traag ingezet waarbij het sluiten van scholen onder druk van buiten kwam. Rutte en Van Dissel hebben de hele tijd beweerd dat die scholensluiting eigenlijk wetenschappelijk gezien onzin was. Hoe zit dat nu dan? Waarom worden de scholen nu wel op initiatief van de regering gesloten? [..zelfs nog voordat er goed en wel op grote schaal getest kon worden.] Omdat Rutte verzaakte hier op in te zetten. Er werd zelfs bewust geen gebruik gemaakt van het aanbod van grote testbedrijven. [Geen één overheid kan snel en robuust optreden als een substantieel deel van het volk zijn schouders ophaalt en zich niet laat sturen of nog erger weer ergens bij een demo gaat staan schreeuwen.] Dus jij voorspelt dat deze lockdown niks gaat opleveren?

Sailor2
Sailor214 dec. 2020 - 10:47

Marks gezwabber is om zeeziek van te worden. Alle Hens aan dek Mark!

Kuifje3
Kuifje314 dec. 2020 - 10:30

Het lijkt mij duidelijk: Na de herfstvakantie gingen de cijfers een beetje omlaag. Na het (nog steeds) kinderfeest schoten ze weer omhoog. Het enige wat de cijfers omlaag kan krijgen is Kerst niet massaal met de hele familie te vieren en de vakantie met een maand of desnoods meer te verlengen. Kinderen mogen er zelf minder ziek van zijn, ze zijn naar mijn mening de grootste verspreiders van corona. Hou ze een tijdje binnen en begin de vaccinatie bij de jongeren.

7 Reacties
Sam V
Sam V14 dec. 2020 - 11:18

@ Kuifje en Bobby Is er al bewezen dat mensen die gevaccineerd zijn de ziekte niet meer overdragen? Anders een beetje een voorbarig advies.

Daniel Blank
Daniel Blank14 dec. 2020 - 11:20

We weten het allemaal zo goed in het land, maar vergeten de belangen en handelen hier niet naar. Ook ik ben niet roomser dan de paus geweest. Moeheid rondom corona is toegeslagen en begon de regels maximaal op te rekken. Zoals velen om mij heen (uiteraard zijn er mensen die zeer strikt aan het naleven waren, maar dat werden er steeds minder). Scholen sluiten is een heftige, zie mensen de grote achterstanden die kinderen krijgen in moeilijke gezinssituaties. Wordt veelal vergeten. Deze jongeren moeten dit land ook opbouwen, betalen deze crisis. Oja en jouw mening zijn het de grootste verspreiders. Meningen zijn niet zo heel relevant, feiten wel. Helaas is gebleken dat het overspringt naar kwetsbaren.

Stijn Geel
Stijn Geel14 dec. 2020 - 11:28

Als kinderen de grootste verspreiders zijn, waarom is het percentage corona gevallen onder het onderwijspersoneel dan lager dan gemiddeld? "Vanaf 1 juni tot 30 november zijn ruim 320.000 mensen die werkzaam zijn in het onderwijs of kinderopvang getest. Van deze testen was 6% positief. Dit percentage is lager dan het totaal van 9% bij de bijna 4 miljoen volwassenen getest in de teststraten in deze periode." Bron https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen

LBNB
LBNB14 dec. 2020 - 12:06

@kuifjeenbobby De cijfers zijn omhoog gegaan door meer testen. De ziekenhuiscijfers schieten niet omhoog. Laten we deze cijfers gewoon afdoen als wat het is: onzin.

Norsemen
Norsemen14 dec. 2020 - 12:31

"......ze zijn naar mijn mening de grootste verspreiders van corona" Hoezo een mening? Ze zijn of wel of niet de grootste verspreiders.

Winterdepressie
Winterdepressie14 dec. 2020 - 13:33

Ik krijg ook sterk de indruk dat alle maatregelen behalve sluiten van scholen puur voor de show zijn op dit moment. Een symbolisch signaal van sterk leiderschap! Ze hebben al lang door dat wanneer je niet 5 dagen in de week de meest mobiele groep super-spreaders bij elkaar dumpt, de cijfers automatisch naar beneden gaan. Maar dat gegeven is bijna taboe en blijkbaar denkt men dat de boel naar de verdoemenis gaat wanneer de jeugd een paar maand zonder onderwijs of opvang zit. Mocht dit echt zo zijn, dan is er ergens anders is totaal mis gegaan.

FromValue
FromValue14 dec. 2020 - 13:53

In het primair onderwijs is de impact van de vorige lockdown evident en zijn de achterstanden, met name bij kinderen in achterstandsituaties, niet meer te overbruggen in de rest van hun (lagere) schooltijd. Met deze lockdown drukken we deze groep nog even wat verder onder water, in een vrij explosieve en gespannen thuissituatie krijgen ze er gratis bij.

Greendutch
Greendutch14 dec. 2020 - 10:20

ik weet dat je erg kritisch bent op de regering Francisco, getuige je vele vlammende betogen. duidelijkheid is niet Rutte's sterke punt, hij benaderd de pandemie als vrije markt aanhanger en niet als 'vader des vaderlands'. zorgzaamheid is nodig tijdens een periode van ziekte en misère dat is totaal tegengesteld aan het gedachtegoed van een VVD'er die voor eigen verantwoordelijkheid gaat. niet voor niets doen vrouwelijke premiers het goed, blijkbaar is zorgzaamheid vaker een vrouwelijke eigenheid. Nieuw Zeeland, Schotland, IJsland etc, waar door de andere toon en het medeleven men beter wil meewerken en werkt het dus ook.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe14 dec. 2020 - 10:47

Duh. IJsland is een dunbevolkt verafgelegen eilandenrijkje. De schaarse inreizigers kunnen gemakkelijk in de gaten worden gehouden.

Stijn Geel
Stijn Geel14 dec. 2020 - 11:15

Je vergeet België te vermelden, daar gaat het ook zo goed

Sam V
Sam V14 dec. 2020 - 11:15

Ach, als je iets graag wilt zien, zijn er altijd voorbeelden te vinden die je punt “bewijzen”. Dat er niet per se causaal verband is, mag de pret niet drukken. Medio van dit jaar stond Duitsland ook in dit soort rijtjes als bepaalde mensen zo ontzettend graag wilde laten zien hoe goed het is om een vrouwelijke premier te hebben. Merkel zou toch niet opeens minder empathisch zijn geworden? En ja, ik doe nu hetzelfde als Greendutch. Stom hè?

Daniel Blank
Daniel Blank14 dec. 2020 - 11:38

Misschien kun je wel concluderen, dat mensen geen eigen verantwoordelijkheid hebben. Vind ik wel stuitend.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 dec. 2020 - 10:15

Ach de grote lijder!

Greendutch
Greendutch14 dec. 2020 - 10:11

Sinterklaas heeft een heel naar kado gebracht dit jaar! inkopen gedaan op black friday?? Dit is überhaupt al raar want het is géén Nederlandse traditie maar alles móet nu eenmaal nageaapt worden van de usa. het bedrijfsleven wil uit geldzucht dit een nieuw ding maken, zorgt er zelf voor dat er wéér een grote uitbraak is, nu moeten ze dicht, had men dat maar niet gedaan: eigen schuld dikke bult (en dunne knip)

7 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin14 dec. 2020 - 10:27

Na Black Friday komt black Sunday en nu hebben we dus black Monday! Het is toch ook Godgeklaagd dat al die mensen die ziek worden, afscheid moeten nemen zo'n druk op de zorg leggen, gelukkig gaan er ook nog wat dood anders liepen de ziekenhuizen, de IC's over. Het gaat om mensen dacht ik altijd, om ziekte, leed en dood, verdriet en ellende, verkeerd gedacht! Het gaat om shoppen, consumptie, feesten, lachgas! Daar worden we met z'n allen tenminste vrolijk van. Dat zijn leuke dingen voor de mensen! Daar doen we het voor!

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 dec. 2020 - 11:32

Jongeheer Defoe bracht uit Zweden een kort sinterklaasbezoek. De chocoladepepernoten zijn op en we zijn allebei nog gezond.

LBNB
LBNB14 dec. 2020 - 12:03

@minoes&tuin [Het gaat om mensen dacht ik altijd, om ziekte, leed en dood, verdriet en ellende, verkeerd gedacht! Het gaat om shoppen, consumptie, feesten, lachgas! Daar worden we met z’n allen tenminste vrolijk van. Dat zijn leuke dingen voor de mensen! Daar doen we het voor!] Er heerst helemaal geen leed, dood en verdriet. Alleen op tv en de media. Tijdens een echte pandemie hoeven mensen niet bang gemaakt te worden met misleidende cijfers.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 dec. 2020 - 16:16

LBNB Dat weten we nu wel, slaap dus maar lekker verder, je reacties zijn aan mij niet besteed.

Crunchy Frog
Crunchy Frog15 dec. 2020 - 8:30

@LBNB [Er heerst helemaal geen leed, dood en verdriet.] Tja, de achteloze wreedheid van iemand die zijn ongelijk niet durft toe te geven. 1,6 miljoen doden wereldwijd, maar volgens jou zitten die dus stiekem op een tropisch eiland cocktails te drinken?

vdbemt
vdbemt16 dec. 2020 - 10:22

@Crunchy Frog. "Tja, de achteloze wreedheid van iemand die zijn ongelijk niet durft toe te geven. 1,6 miljoen doden wereldwijd, maar volgens jou zitten die dus stiekem op een tropisch eiland cocktails te drinken?" Het heeft geen zin. Iedere reactie op LBNB is compleet zinloos. Die zit in een heel eigen wereld.

Crunchy Frog
Crunchy Frog16 dec. 2020 - 12:56

Mee eens @vdbemt. Maar zo af en toe steekt de behoefte op om tegen het zelfgenoegzame waandenken in te gaan toch even de kop op.

adriek
adriek14 dec. 2020 - 9:31

Jemig! We worden ineens besluitvaardig! Dat had in Augustus ook gekund, dan was de ellende al vergeten geweest...

6 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend14 dec. 2020 - 12:38

Onzin Als Rutte in augustus had besloten een harde lockdown in te voeren had iedereen hem keihard uitgelachen. Ja, jij ook en ik ook. Wordt een beetje moe van al die achteraf-wijsheid.

Daniel Blank
Daniel Blank14 dec. 2020 - 13:24

Eirda, nee want in augustus is er veel meer economische activiteit. Nu kiest men een moment met vakanties, waarin toch al enkele vakantiedagen die geen effect hebben op de productiviteitsverlies.

EricDonkaew
EricDonkaew14 dec. 2020 - 13:29

@Eirda -------------------------------- Nee, dan was het virus gewoon weer teruggekomen. Net zoals wat er na 19 januari gaat gebeuren. Het virus is er dan even wat minder, maar komt gewoon weer terug. Het enige wat werkt, is zo snel mogelijk vaccineren. En daar moet iedereen gewoon aan meedoen, zonder gezeur.

Sonic2
Sonic214 dec. 2020 - 14:27

@ EricDonkaew Als deze lockdown werkt en je gaat terug naar 50 100 besmettingen per dag in heel Nederland( een land van 17 miljoen mensen) dan zal dat de aandrang voor een vaccin sterk doen afnemen lijkt me. Als de kans net als in de zomer als 1 op de 100.000 is dat je Corona oploopt. Je zult het dan op de herinnering moeten doen. Weet u hoe het in Maart 2020 was en hoe het in December was. De lockdown is veel te zwaar. Zeker musea, kappers, sportscholen hadden prima open gehouden kunnen worden. Bioscopen ook. En je had ook kunnen volstaan met het afsluiten van veel te drukke winkelstraten. Dat ze de scholen dichtgooien is wel een stap in de goede richting.

Sonic2
Sonic214 dec. 2020 - 14:27

@ mezelf Ik doelde op 50 a 100 besmettingen. Die A viel in de vorige reactie even weg.

The Apple
The Apple14 dec. 2020 - 15:15

Eirda 14 mei 2020 at 16:02: "De gewone griep gaat ook nooit meer weg, maar de mensheid is zo ge-evolueerd dat we daar nog maar relatief weinig last van hebben. In het ergste geval duurt het een paar generaties, maar ook aan Covid-19 zal de mensheid zich wel aanpassen, met of zonder vaccin. Vraag me niet hoeveel slachtoffers er voor die tijd zullen vallen, maar de mensheid zal het wel overleven." Zo kun je het natuurlijk ook bekijken: bij dieren gaat het ook zo.