Joop

Predikant: Baudet-aanhangers ontheiligden kerk

  •  
23-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
baudet_buitenhof
In de Haagse Maranathakerk is een verkiezingsdebat gepaard gegaan met onchristelijke taferelen. De uit Duitsland afkomstige predikant Axel Wicke meldt op Twitter dat hij door Baudet-aanhang werd uitgemaakt voor ‘vieze mof’ en dat hij zelfs fysiek werd belaagd. De dreiging was zo ernstig dat hij “eigenlijk de politie had moeten waarschuwen”. De geschokte geestelijke  constateert beduusd dat “zolang ik predikant hier ben nooit meer politici voor een debatavond worden uitgenodigd. Het was een ontwijding.” Andere twitteraars maken ook melding van onrustige taferelen.
C5RGkfAWAAIy27v
In de kerk werd woensdagavond gedebatteerd tussen kandidaten van PvdA, Partij voor de Dieren, CDA en Thierry Baudet, lijsttrekker van het Forum voor Democratie. Uit de tweets valt op te maken dat Baudet deelnam in gezelschap van zijn ‘claque’, een georganiseerde groep aanhangers die hem tijdens het debat toejuichen en tegenstanders beschimpen om hem zo te verzekeren van een succesvol optreden. Baudet maakt veelvuldig gebruik van die methode bij publieke optredens.
Politiek journalist Jan Schinkelshoek die het debat leidde verklaart desgevraagd tegenover Joop niets gemerkt te hebben van enige intimidatie. “Er was een forse opkomst van de aanhang van het Forum voor Democratie en het ging er stevig aan toe tijdens het debat, zoals de laatste tijd wel vaker. In een kerk is dat natuurlijk niet gebruikelijk.” De predikant heeft tegen de gespreksleider ook geen melding gemaakt van het incident. “Hij heeft me wel bedankt dat ik het debat goed in de hand had gehouden.”
Baudet schermt met het christelijk geloof als wapen tegen de islam. Dat gevecht voert hij zelfs in de kerk, tot ongenoegen van gelovigen. Het voorbije weekend plaatste een groep verontruste christenen een oproep aan politici te stoppen met het misbruik van hun geloof. “Wij passen ervoor om ingezet te worden voor holle campagne-retoriek, om als stemvee te worden opgetrommeld, om de symbolische stok te zijn waarmee anderen worden weggeslagen. Dat druist recht tegen het hart van het christendom in, dat wereldwijd open is, grenzeloos barmhartig en lokale politieke beslommeringen ver overstijgt.” Baudet werd daarbij niet met name genoemd maar de oproep was volgens waarnemers wel degelijk ook aan hem gericht.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (79)

Cinema2
Cinema224 feb. 2017 - 0:04

Pfff een hoop mensen lijken mij te kennen hier. Ja, ja naar alle waarschijnlijkheid ga ik op deze club stemmen!. O ter ik heb netjes het partij programma doorgenomen. FvD doet mij in veel opzichten denken aan de oude D66 club, gekozen burgemeester, referenda etc. binnen de nieuwe club van D66 is hier helemaal niets meer van over... Brussel daar draait het allemaal om binnen oa D66. Binnen Europa stellen Europese burgers zeer terechte kritische vragen over Europa! Hun en mijn vragen blijven onbeantwoord, ik vind dit niet kunnen. Direct stoppen met uitbreiden EU Referendum over de Euro en de open grenzen Ja ik ben hier voor!. Pas op de plaats maken, en laat het debat maar komen en leven!. Wie kan hier nu op tegen zijn?

paull_nl
paull_nl23 feb. 2017 - 22:05

De claque van Thierry? Zullen we dat voortaan zijn falanx noemen? Of z'n horde?

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 feb. 2017 - 20:45

Mocht er ooit een Flodder deel 4 worden gemaakt dan zijn blaaskaak Baudet en zijn forum de perfecte figuranten voor tennisclub Zonnedael.

jahoor2
jahoor223 feb. 2017 - 18:30

Wel zo eerlijk om naast Moslims en Joden ook gewoon Duitsers uit te schelden en te discrimineren.

1 Reactie
Pater
Pater24 feb. 2017 - 1:48

Als je het zo bekijkt ... Nog eerlijker: niemand discrimineren.

Popiejopie3
Popiejopie323 feb. 2017 - 16:46

Christelijk blabla..wordt er een beetje zat van. Alsof het Christendom ons beschaving heeft gebracht i.p.v. de Griekse en Romeinse beschaving verwoest, met als gevolg de donkere middeleeuwen. We zouden ze aan moeten klagen om bijna 1500 jaar achteruitgang. Terzijde, dankzij Baudet lijkt Wilders een warme persoonlijkheid.

3 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin23 feb. 2017 - 18:10

Ik gun je je heel persoonlijke, en leuk verzonnen waarheid van harte, PopieJopie - hoe had je het anders willen zien gaan? Doorgaan in het decadente Romeinse Rijk, dat zichzelf ten val bracht, of doorgaan met de aftakelende Griekse democratie? Ik denk dat de westerse samenlevingen van nu zo ongeveer het slechtste van die twee stervende beschavingen leuk aan het verenigen zijn. Of daar nog iets te redden valt? Het staat er heel erg slecht voor, jongen. In menselijk opzicht hebben we niets meer om trots op te zijn, en om te verdedigen. Fraude is legaal, diefstal ook, medemensen verdelgen ook al. Dat kan door ze op grotere afstanden af te knallen, ze als slaven te misbruiken (de kledingindustrie en de electronicafirma's in het Verre Oosten); ze te laten verdrinken in de Middellandse zee, en dichter bij huis ze alle bestaanszekerheden af te nemen. Nu leerde dat door jou verfoeide Christendom juist: eerlijkheid, naastenliefde, vreedzaamheid, en bescheidenheid. Oh, was ik bijna vergeten: als het Christendom er niet geweest was, zat jij hier nu niet op Joop te schrijven. Denk daar maar eens over na.

Pater
Pater24 feb. 2017 - 1:50

Whatever het christendom op z'n geweten heeft (best veel), niet de verwoesting van de Griekse dan wel Romeinse beschaving.

Popiejopie3
Popiejopie324 feb. 2017 - 7:49

Cliff Clavin, Zonder het Christendom had ik waarschijnlijk niet naar slaapverwekkend moralisme hoeven luisteren.

oudsaider2
oudsaider223 feb. 2017 - 16:15

Baudet is toch dat figuur Die aanhangers worden kennelijk door Baudet georganiseerd Baudet, Wilders en andere griezels Baudet een eersteklas griezel is zie je met enige mensenkennis al aan zijn smoel Baudet is over de 30 maar gedraagt zich nog steeds als een hele foute corpsbal hij destijds al aankom,ende studenten mishandelde hoe Baudet optreedt, een soort mini-Wilders dus Nu wil ik Baudet en Wilders niet op 1 lijn zetten met Hitler. Zal zelfs die vergelijking niet maken Baudet het christendom misbruikt voor een aanval tegen de islam Het is een gesoigneerde verschijning, die Baudet (...) scaring the crap out of people Baudet’s werkwijze met een georganiseerde groep aanhangers (...) is een treffende indicatie van zijn ondemocratische mentaliteit Baudet maakt veelvuldig gebruik van die intimidatiemethode bij zijn publieke optredens Reactionair extreem rechts in actie Knetterende waardeoordelen en jijbakken hebben geen meerwaarde

3 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon23 feb. 2017 - 18:16

Ik zou alle auteurs van bovengenoemde passages adviseren om Paul Graham's hierarchy of disagreement er nog eens op na te slaan.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 21:53

Precies. Ik vraag mij af of hij ook zijn verschijning en zijn achternaam zou dragen als hij door heeft dat het "Ezel" betekend? "Bidet" Terry Ezel. Klinkt eigenlijk veel meer intellectueel rechts.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 21:54

betekent. Ezel die ik ben

ElChe
ElChe23 feb. 2017 - 15:55

Na de verkiezingen zijn we hopelijk weer verlost van al die oprispingen van al die geenstijl miskramen.

Pater
Pater23 feb. 2017 - 15:21

Schandalig hoe die Baudet-claque kennelijk de predikant in de pauze heeft bedreigd en geïntimideerd. Waarom werd Baudet eigenlijk uitgenodigd? Marginaal clubje met gevaarlijke meningen, Wilders in schaapskleren, en dat is niet overdreven.

Donkerwoud
Donkerwoud23 feb. 2017 - 14:40

Was het niet Baudet die onlangs bij Buitenhof een warrig betoog hield over waarom christelijke waarden terug moesten in de samenleving? Respect voor het instituut 'kerk' is er dan in elk geval niet.

johannn2
johannn223 feb. 2017 - 14:09

Reactionair extreem rechts in actie. Baudet/Cliteur van de rechtenfaculteit van Universiteit Leiden hebben weer eer van hun werk. .

5 Reacties
Anna2
Anna223 feb. 2017 - 16:09

Ik lees veel suggestieve meningen hier over Baudet en de universiteit van Leiden. Ach ach laat maar praten. Ik hoor graag een keer een nieuw geluid. De oude garde moet plaatsmaken en t liefst snel.

johannn2
johannn223 feb. 2017 - 20:37

Anna, Baudet is gepromoveerd bij Cliteur. De kwaliteit van zijn proefschrift, uitgegeven onder de titel " De Aanval op de Natiestaat", wordt in vakkringen algemeen afgekraakt, m.n. vanwege een volstrekt onvoldoende onderbouwing. Het wordt meer als een uiterst nationalistisch politiek pamflet beschouwd. Cliteur is niet alleen zijn promotor, maar ondersteunt tevens zijn politieke activiteiten, o.a. door zitting te nemen in Baudets extreem rechtse "Forum voor democratie", inmiddels een partij die meedoet aan de Kamerverkiezingen. Maar voor hetzelfde kan worden gesteld, dat Baudet juist het programma van Cliteur steunt, gezien ook het feit, dat al meerdere promovendi met vergelijkbare standpunten bij hem vandaan komen. In zijn proefschrift betoogt hij o.m., dat de Europese Unie, de Wereldhandelsorganisatie, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en het Internationaal Strafhof tot uitdrukking komt, fundamenteel onverenigbaar zijn met de democratische rechtsstaat. Hij is een felle opponent tegen de multiculturele samenleving en de islam in ons land. Baudet is een graag geziene gastsspreker op extreem rechtse bijeenkomsten als de Vlaamse 'Ijzerwake'. . .

johannn2
johannn223 feb. 2017 - 20:41

Anna, Jij stelt: " Ik hoor graag een keer een nieuw geluid. De oude garde moet plaatsmaken en t liefst snel." Ik hoop dat mijn verhaal hierboven je duidelijk heeft gemaakt, dat er wel een nieuwe garde aantreedt, maar dat die een heel oud geluid laat horen. Oude wijn in nieuwe zakken, om een oud boek te parafraseren. .

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 21:57

@ Anna De oude garde moet plaatsmaken en t liefst snel. Maar toch niet in de plaats van jonge fascisten?

Joe Speedboot
Joe Speedboot24 feb. 2017 - 7:06

'De oude garde moet plaatsmaken en t liefst snel' Vergeleken Theo Hiddema is Rutte piepjong.

Karel Karstens
Karel Karstens23 feb. 2017 - 13:41

Aardige progressieve, geschikt kerel, Axel Wicke. Progressieve vleugel van de Duitse kerk. Preekt alweer jaren hier. Is al eens bij me langs geweest. Begrijp hier dus weinig van. De Maranathakerk (ik zie dat inmiddels is ‘in de Schilderswijk gelegen’ inmiddels is verwijderd. De wijk Duinoord ligt daar hemelsbreed pakweg vijf kilometer vandaan) heeft een bijruimte waar ik ook regelmatige heb opgetreden met mijn ‘duivelse’ trekharmonica. Ik neem aan dat dit debat daar ook plaats heeft gevonden. Die ruimte staat vrijwel los van de kerk en daar worden echt allerhande bijeenkomsten gehouden, dus dit begrijp ik niet.

Dubbeldenker
Dubbeldenker23 feb. 2017 - 13:41

Laat het maar blijven stormen, dan kan dit soort "politici' niet "met aanhangers" de weg op. ;-)

Dubbeldenker
Dubbeldenker23 feb. 2017 - 13:37

Lijsttrekkers MOETEN worden afgerekend op misdragingen van aanhangers. Tenzij ze zich daar UIT ZICHZELF, PUBLIEKELIJK, NADRUKKELIJK en ONMIDDELLIJK NA EEN INCIDENT van distantiëren. Dat verwachten we al van voetbalclubs. Eisen de rechtse rakkers zelfs standaard op luide toon van elke moslim direct na elke fundamentalistische aanslag. Waarom zouden we onze relbeluste rechtse politici daar dan wel mee weg laten komen. Weigeren om te veroordelen is bewijsbaar oogluikend toestaan, redelijke verdenking van goedkeuren en vermoeden van medeverantwoordelijkheid. Tijd voor een Godwin: Extreem rechts en georganiseerde groepen provocateurs, waar hebben we dat eerder gezien?

3 Reacties
polygoonjournaal
polygoonjournaal23 feb. 2017 - 14:37

Dat Baudet een eersteklas griezel is zie je met enige mensenkennis al aan zijn smoel. Vind dit wel een beetje vreemd om iemand op zijn uiterlijk te beoordelen, dacht dat de meesten hier wel beter wisten. De linkse gutmenschen zouden er van kotsen als ze dit lazen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 feb. 2017 - 18:13

'Vind dit wel een beetje vreemd om iemand op zijn uiterlijk te beoordelen,' Iemand op uiterlijk beoordelen is iets anders dan letten op iemands non verbale communicatie.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 22:08

@ polygoonjournaal "De linkse gutmenschen zouden er van kotsen als ze dit lazen." Nee , ik in ieder geval niet. Dubbeldenker heeft gelijk. Als er een pop van Kenneth Vermeer in de Arena wordt opgehangen krijgt ook Ajax een douw etc. Waarom zou Geert W. etc. geen douw krijgen als Breivik uit Wilders zijn inspiratie tientallen "knettergekke" socialistenkinderen doodschiet? Haat oproepen is haar of hem creëren en Wilders mag oproepen tot een revolte maar moet daar dan ook de consequenties van accepteren. Je kunt niet mensen tot een kookpunt brengen en daar geen verantwoording voor nemen Maar als het op verantwoording aankomt, dan, het is net een debat of een echt interview, vlucht hij weer.

Wilhelm Carton
Wilhelm Carton23 feb. 2017 - 12:58

Thierry Baudet wil de staatsinrichting veranderen van onze huidige vertegenwoordigers-democratie met een vierjarig kiezersmandaat naar een stamvergadering van de germanen waar de hardste schreeuwers hun zin doordrijven. Baudet's werkwijze met een georganiseerde groep aanhangers die hem tijdens het debat toejuichen en tegenstanders beschimpen om hem zo te verzekeren van een succesvol optreden, is een treffende indicatie van zijn ondemocratische mentaliteit. Baudet maakt veelvuldig gebruik van die intimidatiemethode bij zijn publieke optredens. Mijns inziens behoren in het kabinet en het parlement kennis van zaken en inhoudelijke argumenten de doorslag te geven. Voorbeelden: Diederik Samsom, Pieter Omtzigt, Edith Schippers, Liesbeth van Tongeren, Ronald van Raak, Sybrand Buma, Alexandr Pechtold, Hans Dijkstal (+), Martin Bosma. Knetterende waardeoordelen en jijbakken hebben geen meerwaarde, al denken Krol, Azmani, Wilders en Kuzu van wel.

1 Reactie
Marc2406
Marc240623 feb. 2017 - 15:19

Dan vind ik Martin Bosma als losgeslagen intellectueel en huis"filosoof" van de PVV al op het verdachtenbankje thuishoren. En voor Baudet is het natuurlijk een lachwekkende (als een boer met kiespijn, dat wel) blamage dat hij zijn "intellectueel" gehalte denk te moeten versterken met "vrienden" die als de schreeuwende schapen uit Orwell's Animal Farm elk tegengeluid proberen te blokkeren. Het geeft maar weer eens aan hoe compleet failliet zijn denken is, want hij durft duidelijk een tegengeluid niet aan. Wat dat betreft begeeft Baudet zich in "goed" gezelschap als Wilders en Trump.

Cliff Clavin
Cliff Clavin23 feb. 2017 - 12:39

Het abnormale en onfatsoenlijke is volkomen normaal geworden. Misschien is het gewoon: te laat.

2 Reacties
Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 22:20

He he he, Natuurlijk niet en anders niet voor lang. Jij met jouw fantastische beschouwingen moet niet de pijp aan geert gaan geven. Gewoon fantastische beschouwingen blijven geven. Frank, fok dat gezeik...

José
José24 feb. 2017 - 7:38

Het is op leugens gebouwd, Frank, en daarom zal het uiteindelijk geen stand houden.

Phil2
Phil223 feb. 2017 - 12:16

Het is een gesoigneerde verschijning, die Baudet. Maar een kleinzoon van Bela Lugosi zou die ook voor door kunnen gaan... scaring the crap out of people.

Sonic2
Sonic223 feb. 2017 - 12:09

Het verbaast me allemaal niets. https://www.youtube.com/watch?v=EV9kyocogKo Een speech van Hitler. Bijna 5 miljoen keer bekeken. Bijna 23000 likes(!) en 4476 dislikes. Nu wil ik Baudet en Wilders niet op 1 lijn zetten met Hitler. Zal zelfs die vergelijking niet maken, maar het is algemeen bekend dat de harde kern van partijen op Twitter, FB en Youtube zitten. Vooral als ze radicaal rechts zijn dan zijn ze nogal luidruchtig en bijzonder agressief aanwezig. Het voorval met Baudet verbaast me niets. Dit bericht wekt ook geen verbazing. Het verbaast me ook niet dat Baudet het christendom misbruikt voor een aanval tegen de islam. Dat doet radicaal rechts met alles. Ze misbruiken aanslagen, aanrandingen,verkrachtingen en homo schoppers allemaal voor hun eigen propaganda. Het verbaast me dus niets.

3 Reacties
Anna2
Anna223 feb. 2017 - 16:04

Als je de speech van Hitler aanhaalt hieronder bij de commentaren dan wil je die vergelijking toch maken?? Jonge mensen willen hun punt maken. Blijkbaar mag dat niet in dit land. Blijf lekker achter de gevestigde orde lopen. Ik kies voor vernieuwing.

Sonic2
Sonic223 feb. 2017 - 20:40

Ik weet niet of wie of wat je gaat stemmen, maar FvD, VNL, PVV moeten gewoon keihard met elitaire partijen als CDA en VVD samenwerken. Tot zover de vernieuwing en verandering. De LPF en PVV falende in hun vernieuw en dat zorgde beide keren daarna voor een enorme zege van de PvdA bij de verkiezingen. Voor de rest lees je mijn betoog kennelijk niet. Ik stel dat op Twitter, Youtube, Facebook de radicale heersen. Vooral van rechts. Youtube is daarin het extreemst. Daar wordt Hitler vereerd. FB en Twitter is een rechts populistisch medium. Waar de PVV en Trump zeer populair zijn. Het is compleet geen vergelijking. Nederland is overigens geen Zimbabwe. Er is genoeg mis aan Nederland. Ik erken de problemen, maar we moeten ook niet doen alsof er niets klopt en werkt in Nederland. Dat is ook nonsens.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 22:28

Het bruutste is, ik heb die speech echt heel vaak bekeken maar ik heb tot nu toe niet door wat hij wil of zegt. Die hele speech slaat nergens op. Hij zegt niets of ik begrijp het niet. ( Dat laatste komt ook wel voor maar ik daag een ieder uit om die Hitler speech te luisteren en mij te vertellen wat hij wil of bedoelt) Het enige wat je Hitler niet moet vragen is: hoe dan? want daar had hij wel een antwoord op. Gelukkig dat Geert geen beloftes maakt hoe hij zijn begroting en a4tje rondkrijgt. We zouden hem bijna serieus gaan nemen en denken dat Geert wel een oplossing heeft.

msj_meijerink
msj_meijerink23 feb. 2017 - 11:20

Vreselijk om te lezen hoe Baudet optreedt, een soort mini-Wilders dus.

3 Reacties
Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 14:31

Wat heeft Baudet voor vreselijks gedaan, dan?

Marc2406
Marc240623 feb. 2017 - 15:21

Zijn "vrienden" wel... alles uit naam (en aan te nemen) in opdracht van Baudet. Anders zou hij er zelf wel tegenin zijn gegaan.

Anna2
Anna223 feb. 2017 - 16:05

Wat drammen zeg. .... Een mini Wilders? Ga zelf kijken

frenkie2
frenkie223 feb. 2017 - 11:08

Hmm Ik zou graag de andere kant van het verhaal horen.

2 Reacties
johannn2
johannn223 feb. 2017 - 14:21

Meijerink, Je wilt graag de andere kant van het verhaal horen. Dat kan. Die andere kant zei: "Vieze mof, jou schoppen wij straks eruit" .

johannn2
johannn223 feb. 2017 - 14:22

CORRECTIE Mijn bovenstaande reactie moest eentje hoger staan. .

Meta Foor3
Meta Foor323 feb. 2017 - 11:07

volgende keer in een ander ''openbaar'' gebouw; kan spannend worden

Django3
Django323 feb. 2017 - 10:46

Ik sta perplex: onrustige toestanden (niet nader omschreven) bij een debat, pffew zeg. Ik hoop op duidelijke beelden van deze toestanden. Maar die zullen er vermoedelijk, heeeeel toevallig, niet zijn. Of wel, maar dan staat de vermeende ontheiliging er natuurlijk net niet op. Dus we hebben hier alleen het woord van een activist/predikant, die geen aangifte heeft gedaan. Wel bijna maar toch net niet. Wat misschien meer te maken heeft met het feit dat valselijk aangifte doen strafbaar is dan met zijn zg verbouwereerdheid.

7 Reacties
johannn2
johannn223 feb. 2017 - 14:18

Django, Komt daardoor juist heel authentiek over. Maar tsja, het woord van een activist/predikant .... En daarnaast het onbesproken altijd goede gedrag van Baudet, moet je gedacht hebben. De eerste is per definitie ongeloofwaardig. en de tweede zegt het altijd allemaal zo goed, immers. .

Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 14:34

Django: Blijkbaar is het nog niet zo makkelijk om, als er geen overtuigend bewijs is, bepaalde dingen aan te nemen voor wat ze zijn: Iemand beweert dat hem wat is overkomen.

Django3
Django323 feb. 2017 - 15:49

Zandb Nou, zullen we, zoals u altijd predikt, eerst maar eens de overige feiten en invalshoeken afwachten voor we 'beleid gaan maken' nav het woord van één persoon?

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 22:32

Django Heeft Bidet het al ontkend?

Zandb
Zandb24 feb. 2017 - 12:10

Django: Ik preek niet: U vindt dat ik preek. Ik preek niet altijd: U vindt dat ik altijd preek. Dit heeft niets met beleid maken te maken: U vindt dat dit iets heeft te maken met hoe ik vind, dat er beleid gemaakt moet worden. Ik heb geen idee wat u precies wilt zeggen: U hebt geen idee wat u precies wilt zeggen.

Django3
Django324 feb. 2017 - 13:33

Paul Ja net als de gespreksleider van het debat. Dat laatste had u kunnen weten als u het artikel goed gelezen had. En ook door andere aanwezigen worden de woorden van deze activist/dominee ontkend danwel betwijfeld. Typisch gevalletje hoax dus, of zoals het tegenwoordig heet: nepnieuws.

Zandb
Zandb26 feb. 2017 - 17:31

Django: U begrijpt nog steeds niet dat als, als feitelijk nieuws gebracht wordt wat iemand vertelt dat hem overkomen is, dat je dat dan, als nieuwsfeit, volkomen juist weergeeft als je vertelt wat iemand overkomen is.. Het kan natuurlijk altijd zo zijn, dat wat iemand vertelt wat hem overkomen is, niet klopt.

rbakels
rbakels23 feb. 2017 - 10:42

Dat Baudet een eersteklas griezel is zie je met enige mensenkennis al aan zijn smoel. En dat hij een hele foute aanhang mobiliseert die niet opziet tegen ordeverstoring doet denken aan de duistere jaren '30. Baudet is er op uit om ons land te vernielen, gewoon uit vandalisme. Hij is een onversneden nationalist. Nationalisme is bedrieglijk: zou je niet trots mogen zijn op je eigen land? Helaas kan die trots makkelijk ontaarden in minachting voor anderen, en de geschiedenis leert hoe vreselijk dat kan aflopen. Baudet is over de 30 maar gedraagt zich nog steeds als een hele foute corpsbal zoals die in het echt al tientallen jaren zijn uitgestorven. Ik wed dat hij destijds al aankom,ende studenten mishandelde. Intellectueel? Dat intellectuele pretenties (meer is het niet) geen garantie vormen voor een adequaat ethische normbesef blijkt zo opnieuw.

8 Reacties
Uitgekleed
Uitgekleed23 feb. 2017 - 14:27

"Dat Baudet een eersteklas griezel is zie je met enige mensenkennis al aan zijn smoel" Ongelofelijk wat een haat. Iemand die je niet persoonlijk kent zo in het openbaar benoemen omdat U zoveel mensenkennis heeft.

Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 14:33

Frits: Het zou iemand sieren als die liet merken, dat "mensen beoordelen aan hun smoel" weliswaar een menselijk maar niet wenselijk is.

polygoonjournaal
polygoonjournaal23 feb. 2017 - 14:34

Dat Baudet een eersteklas griezel is zie je met enige mensenkennis al aan zijn smoel. Vind dit wel een beetje vreemd om iemand op zijn uiterlijk te beoordelen, dacht dat de meesten hier wel beter wisten. De linkse gutmenschen zouden er van kotsen als ze dit lazen.

kindval
kindval23 feb. 2017 - 15:04

Frits..."dat zie je aan zijn smoel" . Wat laat je je op deze manier weer kennen, Frits.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer223 feb. 2017 - 16:37

Ai Frits, nou laat je je wel van je meest racistische kant zien, Baudets uiterlijk gebruiken om hem weg te zetten.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 22:38

Frits "Dat Baudet een eersteklas griezel is zie je met enige mensenkennis al aan zijn smoel. " Dat gevoel heb ik nou ook. Hij doet mij denken aan Derek de Lint in Soldaat van Oranje. Ik weet niet of het met mensenkennis te maken heeft maar die Bidet is een eerste klas griezel. Een Ubermensch wannabe draak. Althans dat is mijn mening

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 22:43

@ Frits De enige kritiek die je kreeg is dat je Bidet op zijn uiterlijk beoordeelde, de rest van je terechte betoog deed er blijkbaar niet toe. De truc van Domrechts.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 22:45

"Intellectueel? Dat intellectuele pretenties (meer is het niet) geen garantie vormen voor een adequaat ethische normbesef blijkt zo opnieuw." hear hear

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer223 feb. 2017 - 10:24

Ik hoop dat er opnames zijn gemaakt. Lijkt me dat het een vurig debat is geweest.

1 Reactie
rbakels
rbakels23 feb. 2017 - 10:44

... dan kunnen ze kijken wie die engerds in Baudet's gevolg precies zijn.

Kees Bloed
Kees Bloed23 feb. 2017 - 10:02

Vreselijk dat dat mis gelopen is. Dat verwerp ik, maar je kunt een partij niet op zijn aanhangers afrekenen. Ook niet op de argumenten van Mark Adriaanse elders op deze site (alsof een borrel en hartelijkheid iemand integriteit zouden ondergraven ??, zie 'Het deftige rechtste geluid van Baudet'). De bestrijding van het partijkartel van FVD wordt door Adriaanse voorgesteld alsof de grote partijen van een complot worden beschuldigt, wat een onzin! En ook dat argument dat er nu volop vertrouwen in de politiek zou zijn onder de Nederlandse bevolking. Waar is het vertrouwen in de politiek dan? Ik zie daar echt niet zoveel van hoewel men zich er ook niet druk om maakt (dat is waar). Ik zie wel een flink grotere transparantie dan 40 jaar terug, toen en nu zijn onvergelijkbaar wat dat betreft. En dan heeft Baudet gewoon een punt als hij zegt dat het partijkartel zich gedraagt als een elitair clubje waar je alleen deel van kunt uitmaken als je dezelfde dingen leert zeggen. Er is geen authenticiteit en geen oprechte mening te vinden, en de Nederlandse volksidentiteit wordt door hen steeds verder uitgehold met EU, multicultisamenleving etc. Mijn punt is, jullie doen eigenlijk hetzelfde als die verontruste christenen die Alain Verheij steunen in zijn petitie. (Verheij doelde wel degelijk op o.a. Baudet, gaf hij toe op CIP). Wat jullie en die verontrustende christenen doen is een holle campange-retoriek! Waarom? Omdat de feiten niet kloppen. Wat die christenen betreft is dat hier reeds aangetoond (http://messianieuws.nl/christenkartel-wil-geen-christelijke-waarden-nederlandse-politiek/). De campangeretoriek hier en bij die christenen is dat feiten worden verdraaid en een 'politiek correct' verhaal wordt gebracht, zonder zich ánders dan polemisch uit te spreken. En ja, dan worden dit soort voorvallen natuurlijk breed uitgemeten, "je moet ergens je argumenten vandaan halen, en als dat niet lukt met de inhoud, dan val je iemand toch aan op zijn profiel??" Jammer dit!

7 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman23 feb. 2017 - 10:43

[Vreselijk dat dat mis gelopen is. Dat verwerp ik, maar je kunt een partij niet op zijn aanhangers afrekenen.] Hoezo niet? Die aanhangers worden kennelijk door Baudet georganiseerd om de sfeer en het debat een bepaalde richting op te krijgen. De rest van je verhaal is niet echt te volgen. Het gaat als ik het goed begrijp over andere artikelen?

rbakels
rbakels23 feb. 2017 - 11:11

Het probleem met "het vertrouwen in de politiek" is dat die wordt uitgehold door de media. Niet voor niets zegt men dat de opkomst van Internet net zo veel invloed heeft als de uitvinding van de boekdrukkunst in de 15de eeuw. Het idee dat het vertrouwen in, en de transparantie van de politiek enkele decennia geleden groter was dan nu berust op een domme verheerlijking van het verleden. Toen hadden we de zuilen met een vaste aanhang, en enkele hele grote partijen (PvdA, KVP) die de dienst uitmaakten. Als u zegt dat "Nederlandse volksidentiteit wordt door hen steeds verder uitgehold met EU, multicultisamenleving etc." dan wauwelt u echt Baudet, Wilders en andere griezels na. Maar ik geef toe dat het een doortrapt argument is - hoewel wel doorzichtig als je iets weet van argumentatieleer. De truc is namelijk dat heel terloops quasi-vanzelfsprekend een aanvechtbaar uitgangspunt wordt genomen, namelijk het bestaan van een "Nederlandse volksidentiteit". Als die niet bestaat kan die niet worden uitgehold! Volgens mij delen de Nederlanders net veel meer dan een grondgebied en een openbaar bestuur (regering), dat toch op een of andere manier moet worden ingedeeld. Een land is geen voetbalclub waar je je mee associeert. Het vooral Amerikaans om de zwijmelen van "this great nation", maar dat komt doordat Amerikanen weinig internationaal zijn ingesteld, en verder nog steeds aan hun onafhankelijkheidsstrijd denken. Wij beleven onze onafhankelijkheid van de Spanjaarden nauwelijks meer. leidens Ontzet op 3 oktober is een grote kermis, waar vast maar weinigen aan Spanjaarden denken. En als je toch aan een identiteit hecht, kun je je net zo goed afvragen of de Europese identiteit niet teloor gaat door al die Euroscepsis. Ik stam zelf mede af van Fransen die in de 17de eeuw naar Duitsland vluchtten. En multiculti? Nederland zit vol buitenlanders waar geen haan naar kraait. er wordt gewoon bedoeld: moslims passen hier niet. Dat wil zeggen: moslims die afstammen van gastarbeiders. Het gezeur over "integratie" heb ik ook nooit begrepen. Ik woon al jaren in een Hollandse slaapstad waar ik het verdom om te integreren. Ik groet mijn buren in de lift, en dat is het dan. Maar ja, ik ben een bleke blonde Hollander, dus stoort niemand zich daar aan. Hier wordt dezelfde redeneertruc toegepast: integratie wordt quasi-achteloos als "vanzelfsprekend" vereiste opgevoerd, en van daar uit wordt geklaagd over gebrekkige integratie. Wat ook niemand schijnt te begrijpen is dat de politici die "Nederland willen teruggeven aan de Nederlanders" heel erg aan hun eigen belang denken: zij vrezen aan invloed in te boeten naarmate de EU meer invloed krijgt. Wat de EU betreft geldt trouwens nog steeds het subsidiariteitsbeginsel, d.w.z. dat die EU alleen moet doen wat beter samen kan gebeuren, en de rest aan de lidstaten moet overlaten. Helaas is dat een wat abstract beginsel, dat voor verschillende uitlegging vatbaar is. Er is ook wel voorgesteld om een expliciete lijst te maken van EU bevoegdheden. In de Duitse grondwet staan van die lijsten die de bevoegdheden van "Berlijn" bepalen, en oom de Amerikaanse Constitution bevat zo'n lijst voor wat betreft de bevoegdheden van "Washington". In Duitsland kwamen ze wel in moeilijkheden omdat de grondwet (van 1949) niets bepaalde over kernenergie, zodat dit vanzelf een taak werd van de deelstaten, geen wenselijke situatie. Maar daar is een mouw aan gepast. Ach ja, een betere grondwet voor de EU. Hoe nuttig zal dat zijn. Maar dan staat een leger azijnzijkers op die geen grondwet wil. Dat is net zoiets als dat je zegt: onze vereniging mag geen statuten en huishoudelijk reglement krijgen. Politiek maakt meer kapot dan je lief is.

H.Witte
H.Witte23 feb. 2017 - 11:56

'Je kunt een partij niet op haar aanhang afrekenen'. Juist wel.

Uitgekleed
Uitgekleed23 feb. 2017 - 14:42

"Volgens mij delen de Nederlanders net veel meer dan een grondgebied en een openbaar bestuur (regering), dat toch op een of andere manier moet worden ingedeeld. Een land is geen voetbalclub waar je je mee associeert." Hoe dom

Kees Bloed
Kees Bloed23 feb. 2017 - 15:08

Even mezelf herzien, het blijkt helemaal niet misgegaan te zien gisteravond! Axal Wicke zal een vervelende ervaring gehad hebben met een aanwezige, maar Baudet-fans hadden hier niets mee te maken! Dit soort ervaringen gebruiken om anderen mee zwart te maken, dat is pas onchristelijk! Het is dus helemaal niet misgelopen, ten minste niet met Baudet-fans.

Mark Huysman
Mark Huysman23 feb. 2017 - 20:36

@Kees Bloed 23 februari 2017 at 16:08 Wat voor bewijs heb je hier voor? Een uitspraak van een Baudet-fan?

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 23:10

Waar heb je het over ?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon23 feb. 2017 - 9:49

Begrijp ik nu goed dat deze predikant zijn kerk beschikbaar heeft gesteld voor een verkiezingsdebat? Beetje naief en wereldvreemd om je niet op voorhand te verdiepen in wat en wie je precies in huis haalt. Sowieso merkwaardig om in een kerk die als zodanig in gebruik is een politiek debat te organiseren.

Dr. No
Dr. No23 feb. 2017 - 9:46

Choquerend....dat Baudet aanhangers heeft.

Vuurrood
Vuurrood23 feb. 2017 - 9:36

Baudet is toch dat figuur welke tot intellectueel is verklaard door zijn virtuele peetvader Cliteur welke ook zo zwelgt in de joods-christelijke cultuur ter bescherming van het Avondland? Die Baudet?

3 Reacties
rbakels
rbakels23 feb. 2017 - 10:35

Cliteur is ook een griezel. Als eerstejaars student liep ik colleges bij hem waar hij rustig zijn eigen rare politieke mening gaf in plaats van te onderrichten over de gangbare opvattingen. Als eerstejaars moet je er van uit gaan dat een professor je goed informeert want dan mis je nog de kennis om hem kritisch te beoordelen. Ik geloof dat Cliteur inmiddels helemaal "rechtsaf is geslagen". Intellectueel? Laat mij niet lachen. Als hij de "joods-christelijke cultuur" superieur verklaart maakt hij minstens één denkfout. Om te beginnen is de vraag welke maatstaf hij aanlegt. Aha, zijn eigen "joods-christelijke" maatstaf. Dat heet een "WC-eend argument". Vervolgens rijst de simpele vraag wat die cultuur dan wel inhoudt. Het is een vage gedachte van wat men typisch Nederlands zou kunnen noemen. Daarbij is het maar de vraag of cultuur uit religie voortkomt. Ik denk eerder dat de cultuur eerst komt en dan door een religie wordt omarmd. Daarom is de roomse cultuur ook zo anders dan de gereformeerde cultuur - terwijl dat nominaal allebei christelijke culturen zijn (let op het meervoud!). Wat betreft de superioriteit kun je je verder afvragen of er geen oosterse culturen zijn die daar ook aanspraak op zouden maken. En die in elk geval stammen van lang voor onze christelijk jaartelling. Dit jaar is het Boeddhistische jaartal 2560. Dus wat bedoelt Cliteur? Dat moslims niet deugen. Gaap.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 14:01

Die ja. Die.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2017 - 22:57

@ Frits. Inderdaad.Zo enorm dom die gasten. Zoooo dom. En je denkt. Ze hebben toch een boek gelezen, ze kunnen toch niet imbeciel zijn maar dan lees je weer dat de PVV intellectueel Bosma, Hitler links vindt. En dan denk je, hij is toch niet dom waarom zegt hij nou zoiets? Je vraagt het je oprecht af en dan kom je tot nu toe maar tot 1 conclusie: hun, (Bosma's Hagema's Clieteuren, Holmannen etc etc etc.) domheid is tegen hun eigen natuur in, ze zijn gewoon door en door SLECHT en dat maakt hun zo dom. Het zijn gewoon hele nare mensen en een echt intelligent mens is niet naar.