Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Precisie-lockdown: sluit alle tankstations twee weken

  •  
11-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Druktemaker Pieter Derks begrijpt wel waarom het kabinet heeft besloten om de theaters en de musea te sluiten, terwijl sportscholen gewoon mogen openblijven. “Ik wil niet dat we als het resultaat van politieke beslissingen terechtkomen in een oorlog tussen sportschoolhouders en theaterdirecteuren. Ook omdat ik veel theaterdirecteuren ontmoet heb in mijn leven en, zonder iemand te willen beledigen, denk ik dat de sportschoolhouders die oorlog op hun dooie gemakje gaan winnen.”
Derks ziet bovendien mogelijkheden in ‘deze symbolische fopmaatregel’. “Misschien is het idee van een sector helemaal sluiten niet eens zo’n gekke gedachte. Wat nou als we een soort schema maken, dat iedereen een keer aan de beurt komt? Dat Mark Rutte zegt: als de cijfers volgende week weer stijgen, gaan alle tankstations dicht. Niemand meer tanken twee weken lang: beperkt ook meteen de reisbewegingen aanzienlijk. En als die twee weken voorbij zijn, en het is nog steeds niet opgelost, alle snackbars gesloten. Dat zou heel Nederland nog wel eens een hele goede motivatie kunnen geven om de regels ook na te gaan leven.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

webmaatje
webmaatje12 nov. 2020 - 12:18

Om de hoek op de parkeerplaats is gisteren een oplaadpaal geplaatst. Hebben vooral Teslarijders en bestuurders van andere elektrische auto's meer rechten dan zij die van een tankstation afhankelijk zijn? In welke werkelijkheid leeft u?

1 Reactie
PVDB2
PVDB213 nov. 2020 - 17:33

Zou het misschien satire kunnen zijn? Alsof VVD en consorten dat ooit zouden accepteren. Natuurlijk is het voor de bühne. We gaan als overheid (VVD in deze) geen mensen in het harnas jagen een paar maanden voor de verkiezingen. De plaatsing van oplaadpunten gaat gewoon door, niet alles staat stil. En daar zullen er nog heel veel bijkomen de komende jaren.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen12 nov. 2020 - 10:07

Zalk wel net als met pleepapier gaan: Hamstereeeen

Djennica
Djennica12 nov. 2020 - 8:57

Wat een doordacht plan, dan worden ook de supermarkten niet meer bevoorraad en hoeft iedereen daar ook z'n huis niet meer voor uit.

P Haan
P Haan12 nov. 2020 - 6:21

Stel mondkapjes verplicht, en verbied vervolgens de verkoop. Lost ook een hoop op! Links en rechts is men al aan het rekken en strekken omdat er nu een vaccin is. Tenminste, er is een grote reclamecampagne aan de gang met dat als inhoud. Ik hou nog maar wat slagen om de arm, maar hou wel de botenmarkt in de gaten!

ebovanderlaan
ebovanderlaan11 nov. 2020 - 19:49

gaat echt werken, grens op een kwartier rijden, sprit zat en ook nog veel goedkoper

DenFlexwerker
DenFlexwerker11 nov. 2020 - 19:46

"Niemand meer tanken twee weken lang: beperkt ook meteen de reisbewegingen aanzienlijk. En als die twee weken voorbij zijn, en het is nog steeds niet opgelost, alle snackbars gesloten". Sluit dan het OV, mensen op één hoopje is een besmettingsbron en auto's zijn dat niet. Maar het is duidelijk dat het niets met corona van doen heeft. Lekker autorijders pesten maar hun geliefde OV moet natuurlijk blijven. Snackbars zijn voor dat nare gepeupel dat al lang weg is bij de PvdA en geen GL stemmen: pesten dus. Blij dat deze engnekken alleen wat kunnen blaten op de radio.

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 nov. 2020 - 21:03

Rutte en zijn vriendjes zeiden dat de musea en bibliotheken dicht moesten omdat de mensen dan minder reizen . Dáar slaat het op.

Wouter Snoei
Wouter Snoei12 nov. 2020 - 8:04

@DenFlexwerker ooit van humor gehoord? Ik hoop niet dat je serieus denkt dat P. Derks hier voorstelt dit echt te doen. Hij laat middels verzonnen voorbeelden zien hoe belachelijk de - blijkbaar - symbolische maatregelen m.b.t. musea en theaters zijn. Beetje blijven lachen hè, da's gezond!

LBNB
LBNB11 nov. 2020 - 19:12

Het was pure willekeur en het sluiten van de dierentuinen, musea etc was gebaseerd op niks. Op donderdag 3 november , de dag van het regeringsberaad steeg de ziekenhuisbezetting met +108. Dit was de hoogste stijging in maanden, de dag erna daalde het juist met -83. Deze cijfers zijn van het LCPS, de organisatie van Ernst Kuipers.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 nov. 2020 - 18:22

dan kunnen ook de sportscholen dicht want mensen kunnen best op spierkracht naar hun werk

Anoniempje5
Anoniempje511 nov. 2020 - 15:23

" Niemand meer tanken twee weken lang:" Goed plan en om dat eerlijk te maken de twee weken erna de stroom afsluiten bij iedereen thuis en van de laadpalen voor de accu auto bezitters.

2 Reacties
Henri Zwols
Henri Zwols12 nov. 2020 - 0:29

Dan doet mijn CV ketel het niet meer, zit ik in de kou in het donker, kan niet meer warm douchen, mijn eten in koelkast en vriezer bederft. Eten dat ik niet kan opwarmen want ik heb een kookplaat. En ik kan niet thuiswerken want mijn router doet het niet en sowieso kan ik mijn laptop niet opladen. Ik vind het een vrij drastische maatregel om een paar elektrische auto's te beletten de weg op te gaan.

Hans van Degen
Hans van Degen12 nov. 2020 - 1:09

Dat zal Derks snel met je eens zijn, want ik krijg het idee dat zijn 'voorstel' ingegeven is door een zeker mate van autohaat...