Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PostNL knijpt zzp'ers uit

  •  
29-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_TNTpost-540.jpg.jpg
Cartoon

Meer over:

cartoon, kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

vriest
vriest29 sep. 2012 - 18:08

dit is niet vande laatste jaren. dit bedrijf sprinkt zeer slecht met zijn personeel ,al dan niet zzper om .en doet of hun neus bloed .jaren geleden kreeg een pakjes bezorger op zzp basis ,60eurocent, per pakje .waardoor hij of zij,indien ze een gezin hadden voor alle kosten incl de kosten van brandstof verzekering en alle andere lasten en kosten .minimaal zes dagen van om en nabij veertienuur per dag te werken .of te wel de voorloper van wat ons te wachten staat ,in de neoliberaale heilstaat van de euroelite en niet te vergeten de grootgraaielite van vvd huize .

Woeki Hypo
Woeki Hypo29 sep. 2012 - 18:08

Over pakken en pakjes. Mensen in pakken, pakken mensen met pakjes. Pakken, wat je pakken kunt. Woeki Hypo.

basOoms
basOoms29 sep. 2012 - 18:08

Het is maar goed dat er twee oud vakbondsvoorzitters in de raad van commissarissen zitten.

Miesje3
Miesje329 sep. 2012 - 18:08

PostNL knijpt ze uit.. omdat ze het kunnen!

2 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer229 sep. 2012 - 18:08

PostNL knijpt ze uit.. omdat PostNL dat mag! Dat schijnt 'vooruitgang' en 'hervorming van de arbeidsmarkt' te heten, terwijl het toch echt een achteruitgang naar de 19e eeuw is.

jonh16144
jonh1614429 sep. 2012 - 18:08

Ja, ik werkte ook twee jaar als part-time student bij postnl. In het begin was het best goed, en de mensen waren aardig. Ik merkte echter gaandeweg dat er steeds minder van de ouderen waren en steeds meer jongeren. De werksfeer verharde ook omdat we steeds meer moesten doen (voor evenveel geld). Ik ben er toen maar mee gekapt en wat anders gaan doen omdat het mij meer kostte (mijn fiets ging er aan dood, verziekte werksfeer) dan dat ik binnenkreeg. Ik denk dan ook dat dat de trend wordt. Allemaal part-time, niks vast. De mens als melkkoe, dat is het ideaal.

Backtobasics
Backtobasics29 sep. 2012 - 18:08

Ik erger de laatste tijd steeds vaker wanneer ik sommige (meestal de wat oudere, want de rest zijn pubers die een bijbaantje hebben) postbodes zie tegenwoordig. Geen trotse gezonde medewerkers zoals zou moeten, maar vaak vermoeid ogende soms ronduit armoedige mensen. Het is zo erg geworden in dit land dat je gewoon aan het uiterlijk kan zien, dat het onderbetaalde lam en geslagen mensen zijn die waarschijnlijk geen andere keuze hebben, dan voor deze "uitzuigers" te werken. Walgelijk.

1 Reactie
Joaquim
Joaquim29 sep. 2012 - 18:08

Het beroep postbode is stukgemaakt. Dat komt omdat men onder paars dacht dat het een goed idee was om dit te privatiseren. Hadden mensen maar geen PvdA en VVD moeten stemmen!

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen29 sep. 2012 - 18:08

Vergeet een ding niet...... Dat komt omdat wij kennelijk, de klant, minder willen betalen voor de post en pakkettenbezorging dan dat het daadwerkelijk kost als we redelijke arbeidskosten meewegen. Bij alles moet de vraag worden gesteld wat het kost en wie het betaalt. Onze te lage bezorgprijs wordt betaalt door de bezorgers, die veel te lang moeten werken tegen een te lage vergoeding. Dat betekent dat we bereid moeten zijn om meer te betalen als we deze mensen een redelijk bestaan willen gunnen. En dames en heren kom niet met de open deuren van de het salaris van de directeur enzo. Dat is een druppel op de gloeiende plaat. Hoewel ik ook zou denken..... dat kan wel wat minder. Uiteindelijk gaat het erom wat we als eindgebruiker willen betalen.

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra29 sep. 2012 - 18:08

== En dames en heren kom niet met de open deuren van de het salaris van de directeur enzo. Dat is een druppel op de gloeiende plaat. Hoewel ik ook zou denken..... dat kan wel wat minder. Uiteindelijk gaat het erom wat we als eindgebruiker willen betalen. == Ik vind je wel een beetje naief in deze. Juist PostNL heeft sinds de privatisering schaamteloos gegraaid over de ruggen van de bezorgers: "Top TNT en PostNL ontving miljoenen extra Wilco Dekker − 28/02/12, 05:25 De top van TNT Express en PostNL heeft vorig jaar na de splitsing van het bedrijf 12 miljoen euro aan extra beloningen ontvangen uit het afkopen van aandelen en optiepakketten. De aandelenprogramma's werden afgekocht met contant geld, terwijl de koersen van beide bedrijven vorig jaar onderuitgingen. Voormalig TNT Post-topman Peter Bakker krijgt daardoor nog eens bijna negen ton, wat de totale kosten van zijn vertrek op 4,5 miljoen euro brengt. Dat bleek maandag uit het jaarverslag van PostNL over 2011. De posttak van het gesplitste bedrijf draait op voor de extra betalingen aan het voormalige management, omdat het officieel de rechtsopvolger is van het voormalige TNT Post. PostNL is in totaal 4 miljoen euro kwijt, waarvan 1,2 miljoen euro aan het voormalige management. Pijnlijk Die uitbetaling is pijnlijk, omdat het bedrijf bezig is duizenden postbodes te ontslaan. Bovendien weigert PostNL voorlopig geld bij te storten in het pensioenfonds, dat onder de vereiste dekkingsgraad zit." "PostNL ziet omzet dalen Toegevoegd: maandag 7 nov 2011, 10:11 PostNL heeft de omzet in het derde kwartaal met 2,5 procent zien dalen tot 991 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Het afgelopen kwartaal bezorgde PostNL bijna 7 procent minder post in Nederland dan het jaar ervoor. De omzet van de pakketbezorging groeide met 7,5 procent tot 143 miljoen euro. In het buitenland waar PostNL actief is, nam de omzet met 22 miljoen euro toe tot 367 miljoen euro." "27 FEB 2012( LAATSTE UPDATE: 27 FEB 2012 ) PostNL heeft de winst in het vierde kwartaal van 2011 zien stijgen. Wel nam de omzet af, zo maakte het postbedrijf bekend. De onderneming rapporteerde een winst van 161 miljoen euro, tegen 130 miljoen euro in het vierde kwartaal een jaar geleden. De opbrengsten bedroegen 1,17 miljard euro, 4,1 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder."

Blisss
Blisss29 sep. 2012 - 18:08

We hebben toch massaal gestemd op partijen die voor flexibilisering van de arbeidsmarkt zijn.

1 Reactie
marietjejansen
marietjejansen29 sep. 2012 - 18:08

ik niet hoor.