Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Posters van horror-Sint mogen blijven hangen

  •  
22-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Reclame Code Commissie wijst klachten van de hand
Dick Maas heeft een film geregisseerd waarin Sint wordt geportretteerd als een bloeddorstige maniak. De goedheiligman onthoofd kinderen met veel plezier. De poster van de film heeft voor veel ophef gezorgd. De Reclame Code Commissie heeft nu aan de makers van de film laten weten dat de posters van de komische horrorfilm Sint mogen blijven hangen. Klachten dat de posters traumatisch zouden kunnen zijn voor jonge kinderen zijn van de hand gewezen.
De Reclame Code Commissie oordeelt:
De poster is niet van dien aard dat de grens van het ontoelaatbare wordt overschreden.”
Dick Maas, regisseur van de film, liet eerder weten dat hij alle ophef rondom de poster onzin te vinden:
Als kinderen vragen gaan stellen over de poster, dan vertellen de ouders maar dat het zijn gekke broer is […] Mensen die hun kinderen jarenlang wijsmaken dat een bisschop met zijn paard over de daken rijdt, kunnen daar vast wel een mooi verhaal van maken.
Regisseur Johan Nijenhuis eiste eerder een verbod op de poster. Bekijk hier een discussie tussen Nijenhuis en Maas.

Meer over:

nieuws, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

LeoSalazar
LeoSalazar22 okt. 2010 - 12:50

Goed zo. Nou, als deze ouders aan het klagen waren over Zwarte Piet, dat is wel wat anders. Maar nee!!!

Yggdrasil
Yggdrasil22 okt. 2010 - 12:50

Reclame Code Commissie wijst klachten van de hand ============== Het zou me ook ten zeerste verbaasd hebben als ze de klacht gegrond hadden verklaard. Nou heb ik me wel eens vaker afgevraagd wat het nut is van de Reclame Code Commissie want wat ik per dag aan ranzigheid door de commercie door mijn strot geduwd krijg overschrijdt sowieso de grens van het betamelijke of van het fatsoenlijke. Dus als deze Sint-poster al zoveel bezwaren oproept dan wil ik wel eens weten hoeveel klachten er over andere reclames binnenkomen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 okt. 2010 - 12:50

Hoe moet ik nu gaan uitleggen aan mijn kinderen dat Sinterklaas de liefde is? na het zien van deze poster? Wat begrijpen nu de inburgeraars, Marokkanen en Turken, over de Sint die in het programa inburgering?!

Don04
Don0422 okt. 2010 - 12:50

Zeer goed besluit, alsof de Sint van iemand zou zijn, net als de Kerstman mag je daar naar harte lust op los gaan, lijkt me overigens echt een kut film maar dat terzijde.

doeidoei
doeidoei22 okt. 2010 - 12:50

Kinderen lezen met gemak enge sprookjes en spookverhalen, tenzij hun ouders daar een drama van maken. Geen kind heeft deze commotie zelf bedacht.

Hanvander Horst
Hanvander Horst22 okt. 2010 - 12:50

Verstandige commissie. En verder heb ik een boze gedachte die ik niet kan bewijzen, maar wel met U wil delen. Is het nu zo onvoorstelbaar dat Dick Maas tegen collega Nijenhuis heeft gezegd: als jij nu bwezwaar aantekent tegen mijn affiche en een hoop stennis maakt, dan help ik jou, als jouw volgende film straks gratis reclame nodig heeft? Ik bedoel dat ze aanzaten aan een etentje waarover zij niet uit de school klapten?

2 Reacties
Florian2
Florian222 okt. 2010 - 12:50

Het lijkt tegenwoordig wel of iedereen deals maakt tijdens etentjes! :-) (moet je achteraf wel je mond erover houden natuurlijk!) Hm....ik ga ook maar ff een restaurant reserveren voor vanavond ;-)

JAWEH
JAWEH22 okt. 2010 - 12:50

Wat zullen ze gelachen hebben.. Een week gratis publiciteit.... Ik heb ook zo'n kwade gedachte. Die jansen en zijn oud collega's. Wat zullen die gelachen hebben over alle commotie waarvan ze wisten dat die zou ontstaan...

listvanderede
listvanderede22 okt. 2010 - 12:50

Jammer, Sint is van het kind en niet van horrorvolwassenen. Dat hoor je gescheiden te houden!

2 Reacties
Jerry3
Jerry322 okt. 2010 - 12:50

Wat is er nieuw aan een horror Sint? Alsof de verhalen over kinderontvoeringen in de zak naar Spanje zo geruststellend en kindvriendelijk zijn.

PietPaaltjes
PietPaaltjes22 okt. 2010 - 12:50

Doornroosje, de heks van Hans en Grietje, de wolf van Roodkapje zijn ook niet geschikt voor teerhartige kinderzieltjes.