Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Positieve discriminatie bij sollicitaties bevoordeelt nu alleen witte mannen'

  •  
17-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
434 keer bekeken
  •  
Er is in de praktijk sprake van positieve discriminatie bij sollicitaties maar alleen om witte mannen te bevoordelen. Dat zegt commentator Dyab Abou Jahjah op de Vlaamse zender VTM in discussie met de liberale Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz. Volgens Abou Jahjah moet die voorkeur ook voor andere groepen gelden. Hij pleit daarom voor verplichte quota van niet-witte werknemers bij overheidsdiensten. De minister is op zich niet tegen maar vreest dat dergelijke quota “kwaad bloed zetten bij een bepaald deel van de publieke opinie.”
Van de 4.146 personen die voor de Vlaamse overheid werken, zijn er 6 afkomstig uit Marokko en 1 uit Turkije. 37 medewerkers komen uit Nederland. Volgens de nieuwste beleidsmaatregel valt die laatste groep nu ook onder het diversiteitsbeleid. De rechtse Vlaamse regering wil zo het percentage medewerkers van buitenlandse afkomst statistisch verhogen.
Eerder:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.