Joop

Popster Billie Eilish: ‘Zonder vaccin was ik dood geweest’

  •  
14-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
Billie Eilish Gives Autographs To Fans At Restaurant Row, NYC

© Billie Eilish gives autographs to fans at Restaurant Row, NYC Pictured: Billie Eilish Ref: SPL5279176 071221 NON-EXCLUSIVE Picture by: Rick Davis / SplashNews.com Splash News and Pictures U

Billie Eilish is blij dat ze zich heeft laten vaccineren tegen corona. Zonder de inentingen had ze covid-19 niet overleefd, zei de popster maandag in het radioprogramma van Howard Stern. “Het vaccin is fucking geweldig.”
De 19-jarige Eilish is ervan overtuigd dat de inenting haar broer en ouders heeft gevrijwaard van besmetting. Zelf werd de singer-songwriter in augustus ziek. “Ik wil duidelijk maken dat het aan het vaccin te danken is dat het goed met me gaat. Ik denk dat ik zou zijn overleden als ik niet was gevaccineerd. Want het was erg.”
Eilish voelde zich verschrikkelijk door de besmetting en was naar eigen zeggen twee maanden ziek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

aVaxinator
aVaxinator16 dec. 2021 - 8:28

Le Chat Botté. Heb even gelezen. Hum, heb je de bronnen van dat verhaal wel eens gecheckt. Ik wel, en een heleboel zaken kloppen daar niet. En ook ben ik geen antivaxer. Vaccineren alleen voor de risicogroepen is mijn visie. Gevaccineerd of niet, mensen worden nog steeds erg ziek, en dan blijkt dat de behandeling gewoon niet erg goed is. Vandaar dat ik dit heb gedeeld. En iedereen mag ermee doen wat die wilt. Goed lezen en bronnen checken.

aVaxinator
aVaxinator15 dec. 2021 - 12:43

Blij voor haar dat ze er goed uitgekomen is. Mooie stimulans om mensen maar zoveel mogelijk te stimuleren om een prik te halen. Zelfs om een vaccinatieplicht mogelijk te maken. Niets hoor je over vroegbehandeling. Bij de eerste sympomen ingrijpen met de juiste medicatie. Nee, huisartsen die dat willen doen worden bedreigt met boetes etc. In ziekenhuizen wordt alleen met medicatie gewerkt waarvan al duidelijk is dat deze duurder en minder werkaam zijn als goedkopere alternatieven. Kijk maar een naar het I-MASK+ Protocoll. https://covid19criticalcare.com/covid-19-protocols/i-mask-plus-protocol/ Ook over preventie door je imuunsysteem te boosteren hoor je niets. Ik geloof dat men mensen laat sterven om de prik te rechtvaardigen

1 Reactie
Le Chat Botté
Le Chat Botté15 dec. 2021 - 20:27

Geloof maakt meer kapot dan je lief is. En omdat je niet alles moet lezen wat je gelooft, hierbij wat anti-vax vaccin: https://www.iamzero.nl/archives/2021/11/21/handboek-voor-ontkenners

PGS
PGS15 dec. 2021 - 8:45

Aldus de dagelijkse reclame voor uw booster-prik.

2 Reacties
JasDon
JasDon15 dec. 2021 - 9:37

Er komen anders genoeg wappies aan bod hier op Joop, zelfs met hun eigen columns.

EricDonkaew
EricDonkaew15 dec. 2021 - 9:53

Zolang die reclame nodig is, vind ik het prima.

Me, myself and I2
Me, myself and I215 dec. 2021 - 7:35

Ik heb de 2 uur durende documentaire gezien van Billy en het is een schat van een meid met ontzettend veel talent en evenredig veel demons to fight. Ze is erg gevoelig en voelt zich regelmatig verschrikkelijk en schrijft daar vervolgens prachtige liedjes over die enorm resoneren bij haar leeftijdsgenoten. Pubers dus. Dus als Billy zegt "zonder vaccin was ik dood geweest" dat vertelt ze hoe zij dat beleeft. Het is niet de arts die dat tegen haar gezegd heeft.

4 Reacties
Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg15 dec. 2021 - 9:00

Ik wil evenmin iets afdingen aan haar beleving, of aan de zinnigheid mensen te vaccineren (vooral de kwetsbare!). Gegeven is dat de conclusie dat ze ziek werd ondanks vaccinatie, en vaccinatie dus niet of nauwelijks bescherming biedt, even anecdotisch zou zijn, maar desalniettemin op grond van de beleving niet minder gerechtvaardigd. Met andere woorden: opvoeren van anecdotes doet slechts wat voor de beeldvorming, niet voor de statistiek. En beleidsbeslissingen zouden toch echt op die laatste genomen moeten worden.

MG1968
MG196815 dec. 2021 - 10:40

@Hanneke "En beleidsbeslissingen zouden toch echt op die laatste genomen moeten worden." Het zijn de anti-vaxxers die dat juist niet willen. En juist bevattelijk blijken voor het vormen van de mening op zoals jij het noemt anekdotes (of die nu van vanuit dat smoelenboek of op een andere manier tot hen komen) want als statistiek leidend was geweest waren ze gevaccineerd. Kortom: om deze groep te bereiken is het inzetten van anekdotes niet eens zo'n slecht idee.

Molly Veenstra
Molly Veenstra15 dec. 2021 - 12:14

@Hanneke - 'opvoeren van anecdotes doet slechts wat voor de beeldvorming, niet voor de statistiek.' Uit onderzoek is gebleken dat na vaccinatie de overdracht van het virus wordt verkleint en dat je na vaccinatie minder ziek wordt. Wat Billy Eilish zegt zou dus heel goed juist kunnen zijn. Anekdote of niet.

Me, myself and I2
Me, myself and I215 dec. 2021 - 15:29

@molly Uit onderzoek is gebleken dat het effect van verminderde overdracht na zeer korte tijd (waarschijnlijk maar een week of 2 a 3) al bijna uitgewerkt is. Uit onderzoek is inderdaad ook gebleken dat mensen die gevaccineerd zijn minder ernstig ziek worden en dus minder vaak in het ziekenhuis terecht komen. Maar laten we vooral niet vergeten dat uit onderzoek is gebleken dat 70% van de mensen sowieso niet ernstig ziek wordt van covid. En last but not least, uit onderzoek is gebleken dat de groep mensen die wel een serieus risico loopt voor een ernstig verloop van de ziekte bestaat uit mensen boven de 60 en mensen met een onderliggende aandoening. Terug naar Billy. Uit onderzoek is ook gebleken dat 8% van de jongeren zich psychisch ongezond voelt. We weten allemaal dat wanneer je je psychisch ongezond voelt dat in veel gevallen een lichamelijk effect heeft. Je kan de incidenten bij jongeren natuurlijk gebruiken als argument voor je vaccindogma, maar de kans dat je daarin echt gelijk hebt acht ik minimaal.

geitenbreier
geitenbreier14 dec. 2021 - 22:39

Prachtig voor haar ,nu kan ze misschien een mooi duet gaan doen met Eric Clapton.

1 Reactie
watcher3
watcher315 dec. 2021 - 8:54

eric clapton is een wappie.

EchtWaar?
EchtWaar?14 dec. 2021 - 21:57

Hoe kan ze dat weten? Heel raar om zo'n conclusie te trekken op basis van niks.

6 Reacties
LaBou
LaBou 15 dec. 2021 - 8:46

Hoe dat zo? Antivaxxers doen niet anders.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg15 dec. 2021 - 9:01

Precies, LaBou. De opmerking van deze artieste is dus, hoe invoelbaar ook, van hetzelfde niveau.

vdbemt
vdbemt15 dec. 2021 - 9:44

Wat vind je van conclusies als: ik vaccineer niet, want al die bij-effecten. Straks kan ik niet meer zwanger worden. Sterke argumenten?????

LaBou
LaBou 15 dec. 2021 - 12:09

"De opmerking van deze artieste is dus, hoe invoelbaar ook, van hetzelfde niveau." Aan de andere kant: als die antivaxxers het mogen mag zij het ook. Alleen val je haar er nu op aan en die antivaxxers niet.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg15 dec. 2021 - 15:21

@ Labou 'Alleen val je haar er nu op aan en die antivaxxers niet.' Klopt. En dat komt omdat haar wat naieve uitspraak nu onder het voetlicht gebracht wordt, en de dommigheid van nogal wat antivaxxers niet. Het komt, om maar duidelijk te maken, niet voort uit een antivax-houding bij mijzelf. Dommigheid, zeker als die bredere groepen mensen op het verkeerde been zet, moet bestreden worden. Drogredeneringen herkennen hoort daarbij. Het lastige is dat het debat verhard is, iets wat maakt dat een kritische opmerking er al snel toe leidt dat mensen in de communis opinio aan de andere kant van de streep weggezet worden.

Wieowie
Wieowie15 dec. 2021 - 16:31

Labou vindt dat als de wappies uitspraken mogen doen, dat een reden is om dezelfde soort uitspraken te mogen doen. Maar goed. Wellicht voelt Labou zich gesteund als de wappies het ook roepen. Dan kan hij daar naar verwijzen.