Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Poolse burgemeester zet extreemrechtse Poetin-vriend Salvini in zijn hemd

  •  
08-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
574 keer bekeken
  •  
bakunsalvini
De extreemrechtse Italiaanse politicus Matteo Salvini moet zich zijn bezoek aan de Poolse plaats Przemysl, tien kilometer verwijderd van de grens met Oekraïne, anders hebben voorgesteld. De burgemeester van de stad, Wojciech Bakun, maakte dinsdag duidelijk dat hij niets moest hebben van de leider van de Lega Nord.
Bakun liet een T-shirt met het gezicht van Poetin zien. Salvini droeg in het verleden precies zo’n shirt om een wit voetje te halen bij de Russische dictator. “Kom met me mee naar de grens om hem te veroordelen”, daagde de Poolse burgemeester de Italiaanse rechtsextremist uit. Ook vroeg Bakun of Salvini het shirt misschien wilde aantrekken om met hem naar een vluchtelingencentrum te gaan, “om te bekijken wat je vriend Poetin heeft gedaan”. De Italiaanse vreemdelingenhater besloot vervolgens weg te lopen.
In 2019 kwam aan het licht dat Lega Nord in het geheim 3 miljoen euro had ontvangen van het Kremlin. Salvini sprak zich, onder meer in een toespraak in Moskou, uit tegen de Europese sancties tegen Rusland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.