Joop

Politieke campagnefilm van het jaar duikt op

  •    •  
09-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wessels
Jan Wessels heeft een campagnefilm uitgebracht om gekozen te worden bij de komende ingelaste gemeenteraadsverkiezingen van Oldekerk, Niekerk, kortom de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier in het westen van Groningen. En wat voor een campagnefilm.
Don’t overdo it, luidt een belangrijke leidraad voor campagnespotjes. Maar waarom eigenlijk? Wessels laat zien dat het ook anders kan. De gedreven GroenLinks-politicus neemt de kijker mee langs een arsenaal van wapenfeiten – zoals de strijd om het behoud van de pinautomaat – om te eindigen met een langgerekte climax.
Beter ga je dit jaar niet meer zien.
En kijk gerust nog een keer, want zoals Jan zelf zegt: de kracht zit in de herhaling.

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Bernie2
Bernie210 nov. 2018 - 9:50

Hoe simpel kan doeltreffendheid zijn?

OlavM
OlavM10 nov. 2018 - 9:49

Een all round-klusser in de politiek is natuurlijk nooit weg. Wel had ik graag nog willen zien hoe een koe een haas vangt.

2 Reacties
LaBou
LaBou 10 nov. 2018 - 19:43

Antwoord met lange baard: ga achter een boom staan en doe het geluid van boerenkool na.

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 nov. 2018 - 4:19

In ieder geval niet door hem op stal te zetten!

JohnVKR
JohnVKR9 nov. 2018 - 23:30

Wat mij bij de grote politieke partijen in ons land vooral verbaast is dat elke willekeurige kandidaat de ruimte krijgt om dit soort bagger online te zetten. Er zijn blijkbaar in het geheel geen centraal ingevoerde richtlijnen, Groen Links heeft geen merkenbeleid, elke willekeurige kandidaat krijgt volop de gelegenheid om het merk Groen Links naar de kloten te helpen. Niet deze meneer Wessels is een amateur, de centrale leiding van Groen Links die dit toestaat bestaat uit louter amateurs.

2 Reacties
Ozon
Ozon10 nov. 2018 - 13:16

JohnVKR Ik zie je bezwaar niet zo, ik vind het een prima campagnefilmpje voor een lokale verkiezing. Ik vind het bovendien wel positief dat er geen duur, door DH gefinancierd, gelikt campagnefilmpje wordt geproduceerd. Dat zou mijns inziens een gevaar zijn voor onze democratie: het alleen mee kunnen deelnemen aan verkiezingen als je een vette portemonnee hebt om voor veel geld uiterlijke schijn te kunnen optuigen.... Amerikaanse toestanden. Dat is niet iets wat ik ambieer. Natuurlijk is het wat kneuterig, maar ik vind ‘m leuk: toont wat creativiteit, enthousiasme, de man maakt duidelijk waar hij zich voor inzet of heeft ingezet in het verleden (en dat lijkt mij het belangrijkste van een filmpje) én humor.

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 nov. 2018 - 17:33

Het zijn gemeenteraadsverkiezingen! De landelijke politiek moet zich daar buiten houden. Mensen kunnen en moeten zelf nadenken!

Sam V
Sam V9 nov. 2018 - 18:53

Hoe amateuristisch en sneu het ook overkomt, het blijkt dus geniaal te zijn. Deze aandacht zou hij anders nooit hebben gehad.

Frans_Cobben_Halsteren
Frans_Cobben_Halsteren9 nov. 2018 - 18:47

Goed gedaan, hier kan Groenlinks in de 2de kamer in 's-Gravenhage een mooi voorbeeld aan nemen. Geef vooral ook aan lezers en burgers en kijkers en luisteraars en kiezers een snelle mogelijkheid om te reageren, bijvoorbeeld via telefoon of een WWW-formulier of een Postbus.