Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politiehond bezorgt onschuldige man gebroken arm en 13 bijtwonden

  •  
01-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
287 keer bekeken
  •  
146925087_a5f1f4653c_z
Een onschuldige man uit Den Haag was in de vroege ochtend van 24 juli op weg naar huis van een avondje stappen, toen hij door politie werd aangezien voor de verdachte van een schietpartij. Hij liep een zijstraat van de Rotterdamse Lijnbaan in en zag ineens overal politie. Daarop keerde hij om zodat hij een andere route kon nemen, waarna de politie een hond op hem afstuurde. RTV Rijnmond sprak met hem:
"Ik zag ineens in een ooghoek een politiehond op me afkomen. Ik schrok en begon te rennen, want ik ben namelijk bang voor honden. Voordat ik het wist lag ik in de bosjes met die hond bovenop me. Terwijl de agenten mij de handboeien omdeden bleef de hond mij maar bijten en de agenten deden niets om dat te voorkomen."
Met een gebroken arm en 13 bijtwonden in zijn been werd in een cel opgesloten, om pas tien uur later verhoord te worden. Nadat hij eindelijk de kans kreeg om zijn kant van het verhaal te vertellen, besloot de politie dat ze de verkeerde hadden en werd hij naar huis gestuurd:
"Ik werd met mijn kapotte broek, bijtwonden in mijn been en gebroken arm het bureau uitgezet. Geen excuses en geen hulp om naar huis te komen, helemaal niets. Ik mocht zelfs niet even in het halletje van het politiebureau wachten op een vriend die mij kwam ophalen. Dit mag niet zomaar gebeuren, ik ga aangifte doen."
De politie beschrijft de aanhouding vooralsnog als ‘rechtmatig’.
Cc-foto: Ann Wuyten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.