Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Finland vraagt lidmaatschap NAVO officieel aan

Russische dreigementen maken geen indruk
Joop

Politiechef Alabama roept op Biden-stemmers te executeren

  •  
06-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12222899214_66b7c81563_k
Een politiechef uit het stadje Flomaton in Alabama is geschorst nadat hij op sociale media had geschreven dat Biden-stemmers ‘een kogel door hun schedel wegens verraad’ moesten krijgen. De zuidelijke staat Alabama is een van de staten waar Trump met grote meerderheid van Biden wist te winnen.
Het bericht van chef Scott Walden was een reactie op een Facebook-post van iemand anders. Die had geschreven dat ‘idioten’ die op Biden stemmen zoveel haat voor Trump koesterden dat ze het land bij het grofvuil wilden plaatsen. Daaronder schreef Walden: ‘Ze moeten ze allemaal op een rij zetten en een kogel door hun schedel jagen wegens verraad’.
In het district Escambia, waar Flomaton onder valt, hebben zo’n 6.000 mensen op Biden gestemd. In heel Alabama waren dat er ruim 800.000. Daar tegenover staan ruim 1,4 miljoen mensen die Trump graag in het Witte Huis houden.
Bron: Newsweek / cc-foto: Jimmy Emerson

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (37)

Kuifje3
Kuifje39 nov. 2020 - 22:22

Ik ben blij dat ik daar niet woon. Niet alleen het systeem daar is ziek, maar kennelijk zijn er zelfs politiechefs totaal gestoord. Wat een land. In ons land zijn discussies over een uitslag bijna nooit aan de orde en fraude is hier zo goed als uitgesloten. Natuurlijk kan iemand fouten maken bij een telling, maar in ons land wordt alles zorgvuldig nog een keer op persoonsniveau opnieuw geteld om de voorkeursstemmen te bepalen. Een prima systeem toch?

DaanOuwens
DaanOuwens7 nov. 2020 - 12:58

Dit wordt een lelijk probleem. TYrump, zijn zonen en Bannon wakkeren doelbewust het vuur verder aan. De polarisatie neemt slechts toe. Er haken republikeinen af bij Trump maar veel zetten de hakken verder in het zand. De wonden in de samenleving van de VS worden slechts dieper. Daar past deze uitspraak in. Biden heeft nog geen fout gemaakt. Handreiking naar de achterban van Trump. Wij zijn tegenstanders maar geen vijanden en wij zijn allemaal Amerikanen. Goede strategie, eigenlijk doet hij het veel beter dan verwacht. Ik betwijfel echter of het werkt. Als ik zelf in Alabama zou wonen ging ik verhuizen. 800.000 ten opzichte van 1,4 miljoen lijkt een grote veilige minderheid. Maar ik denk niet dat Biden in staat is deze mensen tot normaal gedrag te bewegen ondanks het feit dat hij er alles aandoet. De VS is groot genoeg. Aan de kust is ook niet iedereen even verstandig maar ik zou het midden van de VS aan de achterban van Trump laten. Dan mag hij over 4 jaar hun president worden en kan de rest van de VS op zoek naar een kandidaat die wel geschikt is. Er is geen enkele reden om dat land bij elkaar te houden.

Baron von Kleef
Baron von Kleef6 nov. 2020 - 20:07

"Politiechef Alabama roept op Biden-stemmers te executeren" (Alabama accent;) Welll... he's got a point there. Let's just hope Biden wins. For all of our sakes. It's gonna be messy though. Good riddance! Start smelling the flowers people. Yeah right.

Albert_Bakker
Albert_Bakker6 nov. 2020 - 16:47

Facebook. Iemand zegt iets doms op Facebook. Hoe bestaat het?

2 Reacties
SG87
SG876 nov. 2020 - 17:55

Het gaat er vooral om WIE iets doms zei op Facebook. Deze man is immers de baas van een regionale politiekorps en heeft een geweldsmonopolie. Levensgevaarlijk dus!

johannn2
johannn26 nov. 2020 - 20:54

En zelfs als hij geen hoofd van de politie was, ook dan zou hij hiervoor vervolgd worden. .

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!6 nov. 2020 - 10:27

Die man moet ontslagen en vervolgd worden. Wat een gek.

harmmeijer
harmmeijer6 nov. 2020 - 10:24

Uitgerekend in Alabama. Er is sinds 1965 nog niks veranderd in dit van racisme doordesemde land. Trump en zijn rechts extremistische vrienden hebben de verdeeldheid flink aangewakkerd. Arm land. https://youtu.be/CBm48Scju9E

8 Reacties
axetothehead
axetothehead6 nov. 2020 - 11:34

Er is niet veranderd sinds 1965? Wanneer was jij voor het laatst in Alabama om zo'n opmerking te plaatsen? Lijkt er erg op dat jij een grote groep mensen probeert te besmeuren met de acties van een paar extremisten.

harmmeijer
harmmeijer6 nov. 2020 - 12:49

Ik verzin het niet, hoor. Amerika is doordesemd van racisme. Trump deed er nog eens een flinke schep bovenop. https://www.welingelichtekringen.nl/politiek/601514/van-rossem-trump-is-een-pure-racist-maar-dat-is-in-amerika-niets-bijzonders.html

axetothehead
axetothehead6 nov. 2020 - 13:47

@Merel Maar wanneer was jij nu voor het laatst in Alabama, ben wel benieuwd..

gimli55
gimli556 nov. 2020 - 15:14

@A Met de bekende jijbak zonder inhoudelijke argumenten is je reactie niet over het onderwerp. Vraagje: wanneer was jij in Alabama? Ergens niet zijn geweest, ontslaat niemand van een mening te mogen hebben. Zonder twijfel ben jij vast ergens niet geweest, terwijl je wel een mening daar over hebt.

harmmeijer
harmmeijer6 nov. 2020 - 15:35

Wat heb ik in vredesnaam in een staat te zoeken waar ‘Staphorst’ aan de macht is: “Alabama is een van de meest conservatieve staten in het land. In de periode na het eind van de Amerikaanse Burgeroorlog tot ongeveer de jaren 60 van de 20e eeuw domineerde de Democratische Partij de staat, maar bij de verkiezingen van 1964 won de zeer rechtse Republikein Barry Goldwater. Sinds 1980 begonnen de Republikeinen steeds meer terrein te winnen in de staat, vooral onder conservatieve christenen. Bij de presidentsverkiezingen van 2016 won Donald Trump de staat met meer dan 62% van de stemmen.” (Wikipedia)

harmmeijer
harmmeijer6 nov. 2020 - 15:44

“Het is een van de felste discussies die op dit moment woedt in de VS: het recht op abortus. De afgelopen tijd zijn er in rap tempo anti-abortuswetten aangenomen. Zoals in Alabama, waar sinds kort de strengste abortuswet van het hele land geldt.” https://eenvandaag.avrotros.nl/item/abortusverbod-zorgt-voor-hoop-en-vrees-in-alabama/

Joe Speedboot
Joe Speedboot6 nov. 2020 - 17:28

'een staat te zoeken waar ‘Staphorst’ aan de macht is' Ik heb vrij veel door de VS gereisd. Dan denk je op een bepaald moment in de binnenlanden: ach Staphorst valt nog wel mee.

johannn2
johannn26 nov. 2020 - 20:58

axetothehead, Wanneer was jij er voor het laatst? (En voor het geval dat je iets verzint: ik test je.) .

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 9:54

Welkom in het echte Amerika

15 Reacties
MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 10:20

Het echte Amerika ja? Zijn bomaanslagen dan ook het 'echte midden-oosten' ?

axetothehead
axetothehead6 nov. 2020 - 10:55

Hoezo is dit het echte Amerika? Slechts 1,5% van de totale bevolking woont in Alabama, of is dit gewoon weer beledigen om het beledigen..

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 11:18

En weer dezelfden die op hun pik getrapt zijn. Het is voorspelbaar simpel.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!6 nov. 2020 - 11:36

MadMax en axetorhehead, Jullie snappen het niet. Noah doet alleen aan feitelijke constateringen schreef ze net aan Stheno in de stuk "Met zijn petitie snijdt imam Ismail Aboe Soemayya zichzelf de pas af" van H. vd Horst. ????

axetothehead
axetothehead6 nov. 2020 - 12:09

@NoahAmber Helemaal niet, ik wijs jou alleen op jouw hypocrisie.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 12:44

@NoahAmber Omdat je precies doet wat je anderen verwijt.

Zandb
Zandb6 nov. 2020 - 13:13

noah Als u daar een cartoon van had gemaakt, was er natuurlijk niets aan de hand geweest.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 13:17

@Zandb Ik zeg toch niet dat meneermevrouw NoahAmber dat niet mag zeggen of wel?

axetothehead
axetothehead6 nov. 2020 - 13:23

@Zandb Kan jij er natuurlijk wel weer een jij bak tegen aan gooien maar dit is stuitende hypocrisie, dat zie jij hopelijk zelf ook wel.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!6 nov. 2020 - 13:57

Zandb, Misschien slim om even het draadje te lezen onder het stuk van H. vd Horst waar ik al naar verwees. Daar liet Stheno treffend zien hoe het zit. En MadMax en axetothehead stippen dat hier aan. Noah heeft over individuen binnen een hele groep een mening en kwalificeert dan deze hele groep zoals het haar uitkomt. Ze beledigd deze groepen graag. En dat mag ze, dat is haar mening. Want volgens haar zijn het feitelijke constateringen. Alleen als het op moslims aankomt niet. Dan zijn het individuen, en geen groep. En die mag je niet beledigen volgens haar. Daar zit de hypocrisie.

Zandb
Zandb6 nov. 2020 - 16:08

Max, Tweede Kans. Hier reageerde ik op: "...…. of is dit gewoon weer beledigen om het beledigen......". Had ik inderdaad moeten vermelden. Mijn excuus. Axe U weet blijkbaar helemaal niet wat een "jij-bak" is. Ik heb geen kritiek op Noah maar op u.

NoahAmber
NoahAmber6 nov. 2020 - 16:20

@Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft! 6 november 2020 at 14:57 Zandb, Daar liet Stheno treffend zien hoe het zit. En MadMax en axetothehead stippen dat hier aan. Nee daar refereerde Stheno aan reacties die ik plaatste op andere reacties. Pikt er alleen maar mijn opmerkingen uit en haalt het geschrevene uit zijn verband. I.e @axetohead schreef in een onderwerp als reactie dat het gebruik van gristenen beledigend zou zijn. Mijn reactie was: 5 november 2020 at 17:12 Klopt, voor de gristenen zeker. Maar ja, vrijheid van meningsuiting hè. Daar valt beledigen en kwetsen ook onder. [maakt het al heel anders dan dat op zichzelf staande zinnetje] In die context is het al heel wat anders dan Stehno mij probeert op te dringen En wat is er beledigend aan: 5 november 2020 at 14:05 Lekker aan de buis gekluisterd terwijl RT en Al Jazeera live verslag doen van de burgeroorlog in de VS. Dat is mijn wishfull thinking Kortom, niets hypocriet aan. Maar het is wel duidelijk dat voor menigeen begrijpend lezen en het e.e.a in de juiste context een groot probleem is.

Satya
Satya6 nov. 2020 - 16:58

axetothehead Is beledigen nu een probleem? Hilarisch! Wees dan tenminste consequent.

Satya
Satya6 nov. 2020 - 17:03

2e kans Ik geloof niet dat ik dat overtuigend vind. Ik ben ook niet consequent. Goede argumenten doen mij geregeld van mening veranderen. Dat mag jij dan hypocriet noemen ik vind het zelf verstandig om niet in je gelijk te blijven hangen. Heedt Noah geschreven de christelijke buren te willen beledigen?

johannn2
johannn26 nov. 2020 - 20:59

axetothehead 6 november 2020 at 11:55 En waarom zou het dan minder echt Amerika zijn? .

Ecclesia
Ecclesia6 nov. 2020 - 9:50

Het enige waar de oranje clown goed voor is geweest: de ware ziel blootleggen van een groot aantal rioolratten.

1 Reactie
Herr Vorragend
Herr Vorragend6 nov. 2020 - 10:32

Beschaving is altijd maar een dun laagje vernis. Je hebt slechts de keus dat dunne laagje te koesteren, en te onderhouden, of het er bewust en grof gebekt af te schuren, zoals onze oranje appelsien heeft gedaan.

Jerry Bidet
Jerry Bidet6 nov. 2020 - 9:46

Sweet home Alabama

2 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend6 nov. 2020 - 10:35

Where the skies are so red.

Jerry Bidet
Jerry Bidet6 nov. 2020 - 11:19

Sweet home Alabama Trump is coming home to you.