Joop

Politiebonden roepen op niet te handhaven bij illegaal openen nachtclubs

  •  
09-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Uitgaansleven in de hoofdstad

© AMSTERDAM - Jongeren staan in de rij om naar binnen te mogen bij een kroeg op voorlopig de laatste avond dat het tot in de kleine uurtjes door kan gaan. Vanwege de toename van het aantal coro

Wanneer aankomend weekend nachtclubs de geldende coronaregels naast zich neerleggen en hun deuren openen, zal de politie niet ingrijpen. Daartoe hebben de politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB opgeroepen. Ook zijn boa’s gevraagd om dit weekend niet te handhaven in het nachtleven.
Met de actie willen de politiebonden hun onvrede kenbaar maken met de toezeggingen van het kabinet over een nieuwe politie-cao. Eerder al hadden veel nachtclubs aangekondigd dit weekend open te gaan. Daarmee protesteren zij tegen de lockdown waarin zij zich nog altijd bevinden. Volgende week dinsdag geeft gezondheidsminister Ernst Kuipers een coronapersconferentie waarin hij nieuwe versoepelingen aan zal kondigen. Vermoedelijk gelden dan voor de horeca verruimde openingstijden tot middernacht, maatregelen waar de nachtclubs nog altijd niets aan hebben.
Hoewel de politie niet handhaaft op het openen van nachtclubs, hebben de bonden wel toegezegd dat er bij ongeregeldheden gewoon ingegrepen wordt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Nina4
Nina49 feb. 2022 - 17:05

Politie heeft het al zo moeilijk laat ze even met rust. Ze zijn een beetje overspannen; reageren niet meer normaal op terechte kritiek van een VN inspecteur. Na al dat Wappie geweld even laten relaxen. Overtredingen negeren van semi-wappies: goed idee. Geef ze een bos met wat milieu-demonstranten of een kleine samenscholing van Extinction Rebellion. En natuurlijk een beetje geld erbij, dat hebben ze verdiend. Krijgen ze vast weer een beetje blos op de wangen.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -9 feb. 2022 - 16:36

Was toch de taak van BOA ? Politie is voor de crime, en het controleren van nachtclub lijkt me niet preventie van misdaad BOA zal het maar al te graag doen zulk aktie... (plus overwerktarief !)

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter9 feb. 2022 - 17:26

ach welnee ..

nikita72
nikita729 feb. 2022 - 15:18

Ik denk dat eerder is voorgekomen dat de politie actie voerde door geen boetes uit te delen voor fout parkeren e.d. De politie zoekt natuurlijk een manier om de overheid dwars te zitten, zonder direct protesten te krijgen van directe belanghebbenden. Als de politie zou besluiten om bijvoorbeeld actievoerders in het sterrebos te laten zitten, zou Nedcar meteen een schadevergoeding eisen. Persoonlijk zie ik liever deze actie dan dat de politie zou besluiten om geen aangiften meer op te nemen o.i.d. Maar daarbij speelt mee dat ik het risico van de omikron-variant tamelijk klein vindt. Ik kan mij voorstellen dat verpleegkundigen niet blij zijn met deze actie.

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 feb. 2022 - 12:32

Het heeft er alle schijn van dat een meerderheid van de Nederlanders een nachtclub-obsessie in zich meetorst. Men kan niet zonder nachtleven, is mijn indruk. 'Nightclubbing' en de bijbehorende parafernalia*) zijn de essentie van het bestaan geworden; de alom presente verfestivallisering hoort daarbij. Extase, meestal aangezwengeld door illegale 'booster-middelen', is een conditio sine qua non geworden. Misschien komt het 'recht op genot' in de Grondwet en in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Kan zijn dat dit een hogere prioriteit krijgt dan het recht op vrije meningsuiting. Zou het om dit alles zijn dat je overdag veel vaker dan vroeger bleke, haastige, soms transpirerende mensen ziet, met van die kenmerkende ringen en wallen onder de ogen? Wat schichtig, alsof men zich schaamt? *) denk aan een spiegeltje, een lepeltje, de aansteker, onduidelijke tabletjes kundig weggepakt in zo een medicijnendoosje van een heuse apotheek, en natuurlijk voldoende cash om de euforie op te rekken tot en met een uur of zes in de ochtend.

8 Reacties
itsme3
itsme39 feb. 2022 - 14:08

De ene gaat naar de nachtclub, de ander naar de bejaardensoos. Waarom zouden we überhaupt een van die twee belachelijk maken.

nikita72
nikita729 feb. 2022 - 15:21

Ik merk het al, ten minste 1 persoon wordt geraakt door deze actie van de politie!

Satya
Satya9 feb. 2022 - 15:36

Nu heb ik de heroïne epedimie niet meegemaakt, wel over gelezen en beelden gezien. Dat zie ik tegenwoordig niet. De symptomen die jij beschrijft zijn volgens mij meer te rijmen met de eisen die de samenleving stelt bij het succes beeld. Wat net zo dom is als je lichaam vergiftigen.

Nejras
Nejras9 feb. 2022 - 15:43

@uw psychiater Na twee jaar sluiting, spreken van obsessie is al geinig natuurlijk. Met uw gebruikersnaam word het nog grappiger: Is immers uitgaan niet juist heel goed voor de jeugd? Het twee jaar s avonds enkel thuis kunnen zitten of op straat hangen is nergens goed voor. Behalve het aantal contactmomenten beperken teneinde het aantal besmettingen in te perken. We kweken een generatie sociale kneusjes. En daarnaast zijn er ook tal van ondernemers die na twee jaar beroepsverbod en een doekje voor het bloeden: heel graag weer willen doen waar ze goed in zijn. Waar is het fout gegaan dat u uw eigen noden en wensen boven die van een ander plaatst? Dat straalt namelijk van uw nogal negatieve reactie af. Misschien zou een avond fijn dansen u goed doen ????

pahan
pahan9 feb. 2022 - 15:48

Aan je taalgebruik en domme vooroordelen te zien heb je geen idee waar je het over hebt.

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 feb. 2022 - 15:57

@ itsme (15:08u) - dank voor je antwoord. Zelf vind ik een nachtclub en een ouderensociëteit niet vergelijkbaar. Het nachtcircuit is voor mij nooit interessant geweest. Waarom mensen het opzoeken om de volgende dag voor zichzelf moeilijk te maken, dat kan ik niet begrijpen. Net zo min dringt het tot me waarom een festival met snoeiharde hardcore-techno (enz.) bezoekers trekt. Ik zie slechts minpunten: gehoorbeschadiging, monotonie, vervreemding, en de zichtbare consumptie van straatdrugs. Kijk: ik vond als student uitgaan heel aardig. Dansen, genieten, een pilsje, dat soort dingen. Een goed optreden ging er ook altijd prima in. Ik noem Bruce Springsteen, Van Morrison, The Clash (stevig!), R.E.M. (vóór hun stationtijd), er was zoveel. Iemand die er ook uitsprong was Tom Waits in de Nijmeegse Vereeniging. Biertje erbij en erna, gezellig nakeuvelen, en rond twee uur (nog aanspreekbaar) naar bed. Nu zie je hopelijk een beetje waar ik zelf sta. Oh, en ik ben er niet om iemand van iets te overtuigen. Ik heb het idee dat dat bij fervente 'nighthawks' nooit zal lukken - en dat is goed zo. Ik bescheef slechts wat ik zie en hoor en er zelf van vind.

watcher3
watcher39 feb. 2022 - 17:02

pahan: het lijkt me dat jij een van de laatsten bent die dergelijke woorden kan gebruiken zonder volledig voor paal te staan. Wat een mooi staaltje projectie!

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 feb. 2022 - 19:09

(inzake R.E.M: 'stationtijd' = 'stadiontijd'. Dit gezegd zijnde: het optreden van deze groep in zaal Vredenburg in Utrecht, circa 1986-1987, reken ik tot de beste concerten die ik ooit bezocht. Niet voor niets werd meteen erna de toegift 'South Central Rain' in volle lengte op een CD en 12"-vinyl uitgebracht; de connaisseur kan mij nog horen juichen en klappen na afloop.)

FredD2
FredD29 feb. 2022 - 11:15

Ik denk ook wel dat het tijd wordt voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Je kan niet zo door blijven gaan met burgertje treiteren.

3 Reacties
nikita72
nikita729 feb. 2022 - 15:20

Eh... De politie voert actie om druk uit te oefenen op de overheid. De politie had ook kunnen besluiten om niet meer te bekeuren voor fout parkeren, of hondenpoep, of andere irritante dingen. De politie had ook kunnen besluiten om de drugshandel niet meer te bestrijden. Daar zullen ook mensen blij mee zijn. Als de politie weer een CAO heeft, handhaaft de politie weer gewoon de regels.

watcher3
watcher39 feb. 2022 - 16:28

Ahh, daar is de eerste FvDer in het draadje.

watcher3
watcher39 feb. 2022 - 16:31

Jij beweert hier dus glashard dat de regering bezig is met burgers pesten? Ik ben blij dat ik geen kind van jouw ben, wat zou ik dan in een gestoorde omgeving opgegroeid zijn.