Joop

Politiebonden praten niet meer met Opstelten

  •  
15-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Politie300.jpg
Minister van Veiligheid en Justitie komt afspraken Nationale Politie niet na, zeggen bonden: 'Regie en sturing ontbreekt',
De Nationale Politie die op 1 januari 2012 van start zou gaan lijkt nu de politiebonden uit het overleg zijn gestapt, verder weg. De bonden vinden dat de afspraken die over de overgang naar een Nationale Politie zijn gemaakt niet goed zijn nageleefd. Een van die afspraken was dat agenten in functie en salaris niets hoefden in te leveren. Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, verklaart dat die afspraak waarschijnlijk niet kan worden nageleefd.
De bonden vinden verder dat de sturing en regie ontbreekt om een gestructureerde overgang in de verschillende politieregio’s te kunnen realiseren. Volgens die nieuwe hervormingen zouden er in plaats van de huidige 26 korpsen, tien regionale korpsen moeten komen. Het idee is dat de politie dan efficiënter te werk zal gaan. De bonden hebben het overleg met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie voor onbepaalde tijd opgeschort.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 nov. 2012 - 16:16

Hoeps.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 nov. 2012 - 16:16

[De bonden vinden dat de afspraken die over de overgang naar een Nationale Politie zijn gemaakt niet goed zijn nageleefd. Een van die afspraken was dat agenten in functie en salaris niets hoefden in te leveren.] Goh, wie had *dat* nou gedacht... (for the record: dit is cynisch; en ik vind het erg naar om te moeten constateren dat ik cynisch doe...)

rgeurtsen
rgeurtsen15 nov. 2012 - 16:16

het zou een mooie overwinning zijn als het Opstelten niet lukt. Het kabinet wil toch bruggen slaan, de ppolder weer in ere herstellen. Dat gaat dus niet lukken met Opstelten, de met met foute patriarchale opvattingen. Hakken in het zand en fout gedrag aantonen.

Joeri2
Joeri215 nov. 2012 - 16:16

Ja jammer. Want schaalvergroting zou feestjes zoals in Laren alleen maar makkelijker maken.

vriest
vriest15 nov. 2012 - 16:16

Wij willen ook niet meer met van opstelten praten ,maar hoe dom kan je zijn te gelovem dat deze draaikont zich aan afspraken zou houden ,het is toch een vvder

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch15 nov. 2012 - 16:16

Valt ook niet mee te praten, met die Ivo: Uh, uh, ja, uh....uh ja, uhhh, mmz, ja uh, uh uh Slaapverwekkend die gast.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso15 nov. 2012 - 16:16

Er moet zeker een betere organisatie komen, maar over het algemeen: agenten beter betalen! Agenten mogen en moeten daarvoor ook een kwaliteitsslag maken door simpelweg gewoon effectiever te zijn in de bestrijding van de misdaad.

2 Reacties
Klungel2
Klungel215 nov. 2012 - 16:16

Als ze nu eerst eens die kwaliteitsslag maken en daar vervolgens voor beloond worden met een beter salaris? Is dat niet een goed idee?

Ceesboogaart
Ceesboogaart15 nov. 2012 - 16:16

Sinds 1982 is het personeelsbestand van politie en justitie verdubbeld, is er dan ook dubbel zoveel criminaliteit bestreden, nee juist minder. Er zit een hele leemlaag van managers tussen, terwijl de gewone politieagent(e) als de bekende brugwachter onderaan de ladder staat, ook qua beloning, en ja die mag best omhoog wat mij betreft zelfs verdubbeld, maar dan moet die leemlaag bij politie en justitie weg via een definitieve vactaurestop en vermindering bevoegdheden, dan komt er ook meer blauw op straat. En 1 nationale politie betekent ook 1 nationale database, nu is een huiselijk geweldpleger uit Eindhoven in Tilburg een gevaarlijke gek en in z'n thuisstad een goeie peer.

jelius
jelius15 nov. 2012 - 16:16

Vraag me af wat onze politie eigenlijk doet. Slechts 25 procent van de misdrijven wordt opgelost, in Duitsland is dat 50 %. Eene geheim gebleven onderzoek al weer land geleden had als uitkomst dat politiemensen één derde van hun tijd effectief bezig zijn.

1 Reactie
Ceesboogaart
Ceesboogaart15 nov. 2012 - 16:16

2/3 van politietijd gaat op aan administratie voor Justitie. Is geen geheim onderzoek overigens: http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/36387/agenten_politie_kan_veiligheid_onvoldoende_garanderen Zelf al meegemaakt dat wijkagente nog bezig was met papierwinkel om huiselijk geweldpleger op te sluiten, terwijl die al vrolijk weer losliep, dus wijkagente boos naar officier van Justitie belde van ben ik hier voor de kat z'n *** bezig? Nederland telt 800 officieren van Justitie die leiding moeten geven aan onderzoek, en verdachten moeten aanklagen, mijn ervaring is dat die "aanklagers" een aanklacht tegen het rechtssysteem zelf zijn. Nog nooit zoveel onbenullen meegemaakt, voor de gewone politieagent(e) niks dan lof. Ik zou meer zijn voor vgl familierecht dat advocaat slachtoffer en advocaat verdachte tegenover rechter(s) zitten en politie onderzoek verwoordt, zodat rechter en niet officier van justitie bepaalt of iets vervolgd moet worden, en kan een slachtoffer ook eindelijk zelf in hoger beroep, wat nu niet kan.