Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politieagent verdacht van lekken naar criminele organisatie

  •  
22-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
16087612387_def7eec9e4_k
De politieagent die maandag werd gearresteerd, wordt ervan verdacht vertrouwelijke politie-informatie te hebben gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse criminele organisatie. Dat meldt NRC woensdag. De informatie is afkomstig vanuit de dienst die onder meer verantwoordelijk is voor schuiladressen en bewaking, zoals dat van leden van het Koninklijk huis, maar ook dat van Geert Wilders.
Het zou gaan om een agent van Marokkaans-Nederlandse afkomst die zelf werkzaam was bij de Dienst Bewaken en Beveiligen. Hij zou vanwege zijn functie toegang hebben gehad tot databanken met zeer vertrouwelijke informatie. De politie houdt er daarom rekening mee dat de locatie van zogenaamde safehouses zijn gelekt naar de criminele groepering die zich onder meer bezighoudt met heling en witwaspraktijken.
Hoewel er volgens een anonieme politiebron binnen de politie grote ongerustheid bestaat over het lek, zegt de Landelijke Eenheid dat er vooralsnog geen concrete aanwijzingen zijn dat verscherpte veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn, aangezien de agent niet in “de inner circle” zat. De politie is nog aan het onderzoeken welke gegevens precies zijn gelekt.
Geert Wilders reageerde direct na het nieuws op Twitter met een bericht aan premier Rutte: ‘Als ik de Dienst (DBB) die mij moet beveiligen niet meer blind kan vertrouwen kan ik niet meer functioneren. Dit is onacceptabel @MinPres !’
Schermafbeelding-2017-02-22-om-08.35.40
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politie, nieuws, justitie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (92)

bob b.
bob b.23 feb. 2017 - 15:52

Misschien is het resultaat van dat mogelijke lekken over Wilders beveiliging nu juist dat er geen aanslag gepleegd werd omdat het systeem waterdicht is. Dan moeten we de man dankbaar zijn. Maar wie zegt dat die criminele Marokkaanse organisatie überhaupt geïnteresseerd was in de beveiliging van Wilders? Als je alle politieeenheden van Europa achter je aan wil hebben moet je vooral zo'n een aanslag plegen. Waarom zou je onnodig de aandacht op jezelf richten?

4 Reacties
bob b.
bob b.23 feb. 2017 - 16:46

En we konden er op wachten, Wilders heeft weer een smoes bedacht om toch vooral niet in discussie te gaan over zijn grote nietsomvattende programma. Hij heeft al zijn miljoenen verslindende uitstapjes gecanceld vanwege het risico. Straks gaan ook zijn peilingen de lucht weer in. Help, wat een land.

Django3
Django323 feb. 2017 - 19:12

Goeie poetspoging Bob, hoewel net effe te doorzichtig om enige overtuigingskracht te hebben.

Dubbeldenker
Dubbeldenker24 feb. 2017 - 3:15

Misschien is er wel informatie verkocht waar Wilders naar zich zou bevinden op een bepaalde dag om te voorkomen dat bij al die beveiligers in de buurt een overval of inbraak zou worden gepleegd vanwege de pakkans. Wat een heerlijke stortvloed van allerlei prachtige scenario's voor een verschrikkelijke B-film. Hoop dat deze fantasierijken Joop-ers niet bij de recherche werken.

bob b.
bob b.24 feb. 2017 - 11:08

Django, ik poets niets weg. Ik stel alleen de vragen die al degenen die door dit incident in de stuip schieten zouden moeten stellen. Er is geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van Wilders. Want er is geen aanslag gepleegd. Dubbeldenker, iedereen kan er achter komen waar Wilders heen gaat want dat wordt aangekondigd. Daar heb je geen infiltrant voor nodig. Er is geen enkele relatie tussen de infiltrant en een eventuele aanslag op Wilders.

johannn2
johannn223 feb. 2017 - 15:30

Wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd. En met hem het hele politiecorps. .

Vuurrood
Vuurrood23 feb. 2017 - 9:24

Gezien de manier waarop onze overheid omgaat met beveiliging van haar digitale systemen verbaast niets mij meer. De medewerker wordt verdacht van het lekken van gegevens. Of wordt de medewerker verdacht van het slordig omgaan met de beveiliging van de gegevensbestanden? Dan de mededeling van de NRC. Ik citeer: Het zou gaan om een agent van Marokkaans-Nederlandse afkomst. Feitelijk onjuist. Het gaat om een Nederlandse agent! Dat zijn ouders of grootouders uit Marokko afkomstig zijn doet niet ter zake! Gewoon een suggestieve mededeling van de NRC! De man wordt verdacht. Wat als blijkt dat niet de agent gelekt heeft maar dat de data-bank zo lek als een zeef is? Gezien de reputatie van de overheid op dit gebied sluit ik niets uit. Dan nog iets. Wilders en zijn PVV hebben van harte ingestemd met ieder voorstel van de VVD bij bezuinigingen op het politie apparaat! Waaronder ook op de Dienst bewaken en Beveiligen! Het enige waar Wilders adequaat in is betrefd het de wereld in slingeren van een tweet!

2 Reacties
Crazy Henkie
Crazy Henkie23 feb. 2017 - 11:19

Flauwekul om nu over de achtergrond van deze toekomstig voormalig agent op te komen. Dit trotse volk moet en zal altijd de Marrokaanse roots vermeld krijgen, dan ook niet zeuren als dat gebeurt als ze negatief in de media komen. En dit is nieuwswaardig, de man wordt idd verdacht van het moedwillig doorgeven van informatie, niet dat de criminele organisatie waar de informatie is gevonden de database heeft gehacked. En als je het level van beveiliging hangt aan welke toevoeging je aan de maatschappij hebt ben je niet veel meer waard dan Geert.

johannn2
johannn223 feb. 2017 - 15:52

Crazy, Jij stelt: " Dit trotse volk moet en zal altijd de Marrokaanse roots vermeld krijgen, dan ook niet zeuren als dat gebeurt als ze negatief in de media komen." Hij is niet "dit trotse volk", maar een enkelvoudig individu. En niet dat "trotse volk" maar dit individu heeft dit misdrijf gepleegd. Moeilijk he? En als "zij" hun achtergrond soms vermeld willen zien, wat natuurlijk niet voor hen allemaal geldt, dan hoeven "wij" toch niet "dus" nu ook zíjn achtergrond te vermelden. Of heb je geen éigen principes? Jij stelt: " dit is nieuwswaardig" Voor jóu wel, dat is duidelijk. En het is ook heel duidelijk waarom, getuige jouw hierboven vermelde uitspraak. Het feit dat hij een Amsterdammer is is kennelijk niet nieuwswaardig? Dat zou het dan toch ook moeten zijn? Of zijn die Amsterdammers niét allemaal zo? Citaat: " De grootste corruptiezaak betreft een agent uit Limburg. In mei begint de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen rechercheur Mark M. uit Weert. Hij wordt ervan verdacht uit zo’n honderd strafrechtelijke onderzoeken vertrouwelijke inlichtingen te hebben verkocht." Waarom wordt daarbij dan niet vermeld, dat dit blondje een oer-Nederlander is ? .

Marcus C
Marcus C23 feb. 2017 - 9:17

Daan Ouwens, dat zie ik toch anders. Je kan moeilijk de misdaad statistieken per achtergrond ontkennen. Wilders is de enige die dit niet onder het tapijt probeert te schuiven. De goede welwillende "medelander" die ook te lijden heeft onder het criminele deel heeft mijns inziens ook veel baat bij een hardere aanpak. Jarenlang thee drinken heeft niks opgeleverd.

5 Reacties
Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 10:10

Marcus: Het gaat bij statistieken niet in de eerste plaats om de cijfers maar om hoe je de cijfers kunt/moet/mag interpreteren. Wat wil je bijvoorbeeld aanpakken: De criminaliteit in het algemeen of de criminaliteit van een groep die zich laat kenmerken als allochtoon, rijk, jong, kansarm, hoogopgeleid, voorzien van witte boord..... De "welwillende Nederlander" heeft last van allerlei vormen van criminaliteit. Sommige van die vromen spreken enorm tot de verbeelding. Meestal heeft het overgrote deel van de mensen daar alleen in overdrachtelijke zin last van. Met andere vormen (een bankencrisis bv) hebben mensen daadwerkelijk te maken, ze hebben daar veel meer en dan ook nog voortdurend last maar dat leidt tot veel minder opwinding. Wilders gebruikt de misdaadcijfers, niet als uitgangspunt om wat aan die criminaliteit te doen maar om mensen met een bepaald kenmerk te criminaliseren.

MijnMening3
MijnMening323 feb. 2017 - 12:11

''Wilders gebruikt de misdaadcijfers, niet als uitgangspunt om wat aan die criminaliteit te doen maar om mensen met een bepaald kenmerk te criminaliseren.'' Het lijkt mij niet dat Wilders criminaliseert, maar criminelen zichzelf criminaliseren.

DaanOuwens
DaanOuwens23 feb. 2017 - 14:25

@ Marcus C Jij schrijft: Wilders is de enige die dit niet onder het tapijt probeert te schuiven. Dat is onzin. Er is geen enkele politieke partij die ontkent dat er hogere criminaliteit onder Marokkaanse jongeren is. De PVV is wel de enige politieke partij die alle Marokkaanse Nederlanders schuldig verklaart aan misdrijven of overtredingen die door deze marokkaanse jeugd zijn begaan. En exact hetzelfde als het moslims betreft. De welwillende medelander heeft te lijden onder wilders. Zo sterk zelf dat 40% van de moslims zich niet meer thuis voelt in nederland. En als laatste, als je werkelijk denkt dat een harde aanpak van criminele jongeren de oplossing is moet je eens een krant gaan lezen. Of je op een andere manier in het onderwerp verdiepen. Het werkt namelijk niet, maakt de problemen groter en is dus flauwekul en gevaarlijk bovendien.

Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 14:44

MijnMening: Uiteraard criminaliseren mensen die we "criminelen" mogen noemen zichzelf. Daarom beweer ik dan ook wat anders, namelijk dat Wilders de misdaadcijfers, niet als uitgangspunt neemt om wat aan die criminaliteit te doen maar om mensen met een bepaald kenmerk te criminaliseren.”

MijnMening3
MijnMening323 feb. 2017 - 19:32

''maar om mensen met een bepaald kenmerk te criminaliseren.”'' Dat kunt u dan geheel op het conto van die criminelen met een bepaald kenmerk schrijven en niet op dat van Wilders.

Cave Canem
Cave Canem23 feb. 2017 - 7:55

Gisteren hoorde ik weer iemand roepen over die enkele rotte appel die het voor iedereen bederft. Zou het ook niet zo kunnen zijn dat er iets meer aan de hand is in het politieapparaat? Dit is niet het eerste integriteitsincident en inmiddels heb ik begrepen dat de screening binnen het apparaat ook een wassen neus is. Ik krijg steeds meer het gevoel dat het daar een Augiasstal is. Dat Wilders uit de krant moest vernemen dat hij mogelijk in gevaar verkeerde past naadloos in de onverschilligheidscultuur en een gemankeerde taakopvatting in het politiewezen. Ook de overspannen reactie dat het incident als een schok bij alle politiemensen aankomt geloof ik niet zomaar.

Mostafa
Mostafa23 feb. 2017 - 6:05

Er zijn ook duizenden hard werkende Nederlanders van Marokkaanse afkomst die met hun belastinggeld de beveiliging van wilders meebetalen. Ook een feit.

2 Reacties
Liempt
Liempt23 feb. 2017 - 9:46

Klopt en Nederlanders van Gambiaanse afkomst en Chinese afkomst en Poolse afkomst en Braziliaanse afkomst. Wat is uw punt?

Crazy Henkie
Crazy Henkie23 feb. 2017 - 9:46

Iedereen die in Nederland belasting betaald draagt een steentje bij aan de beveiliging van dhr. Wilders. En aan die van mevrouw Simons, mocht dat nog nodig zijn. Terwijl deze beveiliging helemaal niet nodig zou moeten zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens22 feb. 2017 - 22:00

Ik geloof best dat er een foute agent zat in de beveiligingsafdeling. Er zitten wel eens vaker foute agenten bij de politie. Bijvoorbeeld agenten die het zinnig vinden vooral mensen met een allochtone achtergrond aan te houden. Wat ik belangrijk vind is dat het leven van Wilders geen gevaar heeft gelopen, en dat lijkt voorlopig niet in gevaar te zijn geweest. Dus ik zie weinig reden tot paniek. Het gevoel dat dit oproept bij Wilders en zijn aanhang doet mij toch echter helemaal niets. Al doet Wilders de komende weken geen oog dicht. Wat mij betreft had Rutte hem niet eens gesproken. Normaal hoeven van mij mensen niet in angst te leven, maar Wilders is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat 40% van de moslims zich hier slecht thuis voelt. En zeker kort na zijn minder minder uitspraak zijn gewone mensen geschokt en bang geworden. Met dank aan Wilders. Stel Wilders heeft 200.000 moslims slapeloze nachten bezorgd en bang gemaakt en dan overdrijf ik zeker niet, eerder het tegendeel. Dan mag hij van mij ook wel een poosje slecht slapen.

4 Reacties
Pater
Pater23 feb. 2017 - 1:20

Ik mak me niet veel zorgen over de nachtrust van Wilders, ik hecht wel aan het leven van Wilders. En van alle anderen die door de politie worden beschermd. Na zes jaar VVD-ers als politieminister moeten we constateren dat het functioneren van de politie in alle geledingen er flink op achteruit is gegaan, en dat de vroegere sterke punten zoals plaatselijke invloed en contacten in de wijk zijn af- in plaats van opgebouwd.

Liempt
Liempt23 feb. 2017 - 7:18

Als je constant met de dood bedreigd wordt, slaap je sowieso slecht lijkt me. Vandaar dat hij rond loopt met zo'n "out-of-bed" look.

polygoonjournaal
polygoonjournaal23 feb. 2017 - 14:49

Die 40 % moslims heb ik anders er ook niet veel aan zien doen om het tegendeel te bewijzen dat zij het niet eens zijn met die mensen waar Wilders op afgeeft. Je hoort ze niet, je ziet ze niet, waarschijnlijk zijn ze het dan toch eens met die mensen waar Wilders een probleem mee heeft.

DaanOuwens
DaanOuwens23 feb. 2017 - 17:50

@ polygoonjournaal Jij schrijft: Die 40 % moslims heb ik anders er ook niet veel aan zien doen om het tegendeel te bewijzen dat zij het niet eens zijn met die mensen waar Wilders op afgeeft. Dat doen ze wel maar dat wil jij niet zien. Wanneer heb jij trouwens voor het laatst meegelopen in een betoging waarin je protesteert tegen de aanrandingen die autochtone mannen plegen?

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 feb. 2017 - 20:48

Ik ben verbaasd dat velen hier zo lichtzinnig denken over de veiligheid van ons koningshuis en onze politici. Deze zaak lijkt me zeer ernstig, in ieder geval een stuk ernstiger dan bijvoorbeeld de bonnetjes affaire.

2 Reacties
Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 7:18

Bruggenbouwer: Ik houd het er maar op, dat deze kwesties volkomen van elkaar verschillen. En dat de "ernstigheid" dus ook met andere maten gemeten moet worden.

Libertain
Libertain23 feb. 2017 - 8:14

Misschien is het een en zelfde affaire?

Dubbeldenker
Dubbeldenker22 feb. 2017 - 18:54

Een beetje meer begrip voor deze agent misschien? Ik kan me heel goed voorstellen dat je van het rechte pad raakt, als je als Marokkaanse Nederlander moet meewerken aan het beveiligen van Wilders. ;-)

4 Reacties
Gringo2
Gringo223 feb. 2017 - 6:20

Mensen die anders denken zijn minder waard?

Peter Buitengaats
Peter Buitengaats23 feb. 2017 - 8:40

Welja, ook nog eens begrip tonen? Zou het kunnen zijn dat de loayliteit van deze Marrokaan aan zijn eigen achterban groter is dan de loayliteit aan een basisprincipes van de Nederlande samenleving i.c. vrijheid van meningsuiting en een ieder de gelegenheid geven onbevangen politiek te bedrijven?

Crazy Henkie
Crazy Henkie23 feb. 2017 - 9:48

Dus je mag best meehelpen aan een aanslag als je het niet eens bent met iemands opvattingen?

johannn2
johannn223 feb. 2017 - 21:49

Gringo, Peter, Crazy, Humor, weet je nog? Of is dat een onbekend begrip in jullie kringen? Bedankt, Dubbeldenker. Jouw opmerking haalt ze er weer feilloos uit. . .

Marcus C
Marcus C22 feb. 2017 - 18:02

Saillant genoeg gaat het, volgens NRC, om een agent met Marokkaanse roots. Hij zou nauwe banden hebben met de mocromaffia.... Eens te meer voor Wilders een bevestiging van zijn opvattingen.

4 Reacties
Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 7:25

Hoezo Marcus: Als ik vind dat PVV-ers niet deugen, is dan elke PVV-er die inderdaad niet blijkt te deugen - en die zijn er al heel snel, als De Telegraaf eens een serieus onderzoek naar wat mensen beweren en wat anderen daarover beweren zou doen - een bewijs van het gelijk van die stelling? Temeer als je dan "andere PVV-ers" buiten beschouwing laat?

Vuurrood
Vuurrood23 feb. 2017 - 8:42

En, vertel, wat zijn de opvattingen van Wilders. Kop van het artikel niet gelezen? Staat daar niet zo iets als "Verdacht van..."?

polygoonjournaal
polygoonjournaal23 feb. 2017 - 14:46

Hoezo Zandb, er zitten meer mensen met Marokkaanse roots in de gevangenis dan mensen die PVV-adept zijn, zelf als je het procentueel afzet tegen de absolute aantallen. Deze cijfers zijn makkelijk te vinden op het internet, mocht je ze ook willen zien

Zandb
Zandb24 feb. 2017 - 12:30

polygoon: Hoezo wat? "Er zitten meer Marokkanen in de cel dan PVV-ers", zegt u. Dat maken cijfers duidelijk. Prima. Waarom denkt u, dat als daarvan cijfers zijn, dat ik die zou willen ontkennen? Ik heb werkelijk geen idee wat dat te maken heeft met mijn kritiek op Marcus.

Wittemuis2
Wittemuis222 feb. 2017 - 16:24

In ieder geval is de man gepakt dus stel ik vast dat deze dienst door een andere dienst ( aivd?) wordt gecontroleerd en met succes zo blijkt. Dat Wilders gelijk achter zijn mobieltje duikt om weer eens een misselijk makende tweet eruit te gooien zegt weer genoeg. Ik mag hopen dat Rutte hem.in zijn oren heeft gefluisterd dat hij ook zelf zijn beveiliging mag regelen en safehouses, uiteraard op kosten van Wilders zelf. Wordt een duur grapje mocht de knaap de adressen van de safehouses te hebben doorgegeven. Shit happens en in de twaalf jaar volgens mij de enige keer.

 Peer
Peer22 feb. 2017 - 16:22

je kunt ook concluderen dat Wilders Marokaans-Nederlandse beveligers om zich heen heeft; dat moet je hem wel weer toegeven.

Break on through
Break on through22 feb. 2017 - 15:11

Hou toch op. Komt bij mij een beetje over als gevalletje Clinton - FBI: http://www.politico.com/story/2017/02/john-podesta-fbi-clinton-election-trump-235229 Daar was ook sprake van een paar weken voor de verkiezingen een nieuwsberichtje... En die blonde dramaqueen maar roeptoeteren....

3 Reacties
pvlaren
pvlaren22 feb. 2017 - 21:05

Dat deze man gearresteerd is valt natuurlijk te verklaren als niets meer dan een verkiezingsgerelateerd 'nieuwsberichtje' waar GW dankbaar gebruik van maakt. Toch?

Vuurrood
Vuurrood23 feb. 2017 - 8:45

pvLaren: Goed gezien. Het enige wat Wilders doert is als een junk aan zijn mobiel hangen om werkelijk overal over een tweet uit te braken! Verder hebben we de paljas nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen.

Break on through
Break on through23 feb. 2017 - 9:58

Beetje toevallig bericht. Hoe lang is hier al onderzoek naar gedaan en waarom is het juist nu uitgebracht in plaats van na de verkiezingen. Ik denk dat dit hele wezenlijke vragen zijn.

StHuck
StHuck22 feb. 2017 - 14:58

Ben eigenlijk wel benieuwd of degenen die hieromtrent juist Wilders aanvallen ook zo zouden reageren in geval van b.v. Sylvana Simons, die ook door Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) beschermd wordt. Als dus het feit naar buiten zou komen dat een blank lid van deze dienst belangrijke informatie over de bescherming van haar zou hebben gelekt aan een extreem-rechtse gewelddadige groepering, en haar daarboven dan ook nog kwalijk zouden nemen omdat ze reageert met een tweet: "Als ik de dienst (DBB) die mij moet beveiligen niet meer blind kan vertrouwen kan ik niet meer functioneren. Dit is onacceptabel. @MinPres !

5 Reacties
Zandb
Zandb22 feb. 2017 - 15:29

SDtHuck: Dat is natuurlijk je eerste zorg als normaal mens in zo'n situatie; dat je meteen via een openbare tweet een open deur intrapt - "Dit is onacceptabel" - en de MP èn in de schoenen schuift, dat die het wel acceptabel zal vinden èn persoonlijk ter verantwoording roept.

Voice
Voice22 feb. 2017 - 16:21

Ik schreef al: "Voor mij staat deze daad gelijk aan landverraad. Maakt niet uit welke achtergrond of milieu deze persoon uit komt." Verder zal het voor mij een .... uitmaken of iemand daarover een tweet verstuurt of niet. Dus als dit inderdaad plaats zou vinden bij S.S. door een blanke beveiliger, zou ik net zo reageren. Op die plekken met die verantwoordelijkheid en bevoegdheden, horen geen persoonlijke gevoelens een rol te spelen. Heb je die wel, dan hoor je daar niet thuis en moet je imo niet verder kunnen komen als een bewaker zijn bij een slagboom. Mijn eerlijke en oprechte mening.

StHuck
StHuck22 feb. 2017 - 16:48

??? Jij vind het dus kwalijk dat iemand die zo bedreigd wordt zich beklaagt over de verantwoordelijkheid van de minister of minister-president, m.b.t. het door overheid speciaal aangestelde team van de zeer betrouwbaar geachte Dienst Bewaken en Beveiligen (voorheen Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging) een lid bevat wat nota bene zeer gevoelige informatie over veiligheidsmaatregelen doorspeelt aan een gewelddadige criminele Marokkaans Nederlandse groep misdadigers, of in een ander geval aan b.v. gewelddadige extreem-rechtse groepering? Weten we dat ook weer.

thunderbird2
thunderbird222 feb. 2017 - 19:21

Wilders had uit een heel ander vaatje kunnen tappen, van opportunisme kun je hem niet beschuldigen in dit geval...

Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 7:30

StHuck: Ik neem aan dat u met "jij" mij bedoelt? Dat is niet wat ik schreef, dat Wilders zich niet mag beklagen. Ik vind slechts de manier waarop hij meteen en dan in het openbaar en op die manier, weerzinwekkend.

Voice
Voice22 feb. 2017 - 11:48

Als voormalig beroepsmilitair en zelf o.a. als taak beveiliging van objecten en personeel in uitzendgebied, vind ik dit zeer, zeer beschamend. Voor mij staat deze daad gelijk aan landverraad. Maakt niet uit welke achtergrond of milieu deze persoon uit komt. Daarom zou het ook beter zijn geweest dat deze beveiliging valt onder de BSB, ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Brigade_Speciale_Beveiligingsopdrachten )omdat dan de desbetreffende mensen vallen onder het militaire strafrecht, wat strenger is als het civiele strafrecht. Hoe kun je nu gegevens over overheidsinstellingen, personen in dienst van de overheid, verraden aan criminelen? Dat is toch wel het toppunt. Maar goed, desbetreffende zal er wel met een reprimande en een taakstraf vanaf komen. :(

6 Reacties
Crazy Henkie
Crazy Henkie22 feb. 2017 - 12:59

Het is de overheid, dus deze onfortuinlijke misstap mag niet tekenend zijn voor zijn verdere carrierw, we zijn allemaal wel eens jong geweest en hebben gekke dingen gedaan, hij heeft beterschap belooft dus wij zien er geen punt in om hem op een zelfde plek in een andere organisatie neer te zetten. Want ja, je moet toch aan je quota voldoen en goed personeel is moeilijk te krijgen.

Zandb
Zandb22 feb. 2017 - 15:37

Voice: Zou u niet liever wat meer informatie hebben, voor u zo politiek correct van leer trekt? Henkie: Dank voor uw goed doordachte, objectieve want op basis ruim voldoende en vooral relevante informatie en dus goed onderbouwde mening. Wie weet kan iemand er nog wat mee.

Wesseling2
Wesseling222 feb. 2017 - 18:04

Landverraad? Dat ligt maar aan waar je loyaliteit ligt. Bij welke ideologie dan wel bij welk land.

De nuance
De nuance22 feb. 2017 - 18:12

@zandb 'Zou u niet liever wat meer informatie hebben, voor u zo politiek correct van leer trekt?' beetje vreemde reactie van iemand die als eerste op dit bericht reageerde en daar binnen een paar uur al op moest terugkomen....

Voice
Voice22 feb. 2017 - 18:38

Zandb, misschien wel. Dit nieuws was voor mij een beetje persoonlijk. Vandaar mijn reactie maar bedankt voor jouw observatie.

Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 7:40

De nuance: Ik heb duidelijk gemaakt, dat ik mij niet kon voorstellen wat "criminele organisaties" aan dat lekken konden hebben. "Vat u dat als "politiek correct van leer trekken"? Ik heb antwoorden op die vraag gekregen - die ik helaas zelf had kunnen bedenken - en dat heb ik o.a. laten weten -. Verder heb ìk bewondering voor iemand als Voice, die inderdaad de moeite neemt om te laten weten, waarom hij wel erg uitpakt.

Libertain
Libertain22 feb. 2017 - 11:26

Moeten we allemaal opletten dat Wilders niet weer gaat hyperventileren. Doet-ie bij elke mogelijke gelegenheid. Het verhaal leest als persoonsgerichte verdenking (etnische profilering) zonder concrete bewijzen. Andere media hadden reeds melding gemaakt dat de betrokken persoon zou bij omstandigheden zijn klep thuis niet hebben dichtgehouden. Het rest van het verhaal - dat er misdaadorganisaties mee bemoeid zouden zijn, indien waar zou zijn geweest, zouden ze nooit op dit moment vermeld hebben omdat men zou wachten op het afronden van het volledige onderzoek. Tenslotte indien dit verhaal mogelijk waar zou blijken - zou dit betekenen dat de dienstelectie voor die ambtenaren toen het werk met twee wijsvingers in haar neus heeft gedaan en niet opgelet. Het verhaal lijkt iets opgeleukt om Wilders een plezier te kunnen maken.

5 Reacties
Crazy Henkie
Crazy Henkie22 feb. 2017 - 13:04

Tot nu toe heeft Wilders een uitermate correcte tweet gestuurd waarin hij de verantwoordelijkheid bij de Minister President legt. Dus je hoeft niet Wilders alles aan te rekenen zoals elke keer. En het is geen etnisch profileren, het spoor is terug gevolgd na het vinden van informatie bij criminelen, er is dus niet eerst een persoon aangewezen om daar bezwaarlijke feiten bij te zoeken. Er wordt niet aangegeven bij welke inval deze informatie is gevonden, dus waarom niet een misdaadorganisatie? Dit is downplayen om Wilders een loer te draaien. Laat deze man dan maar de beveiliging van DENK of Sylvana Simons doen als je hem zo vertrouwd.

erikbos
erikbos22 feb. 2017 - 13:59

Waarom doet u zoveel moeite om ongefundeerd deze zaak te bagatelliseren? https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/21/cruciaal-lek-bij-dienst-beveiliging-6861407-a1547110 Uit het NRC artikel: "in een onderzoek naar een misdaadgroep merkte de politie dat de verdachten beschikten over geheime opsporingsinformatie. Via digitaal rechercheren is vervolgens vastgesteld dat deze inlichtingen afkomstig moesten zijn van de agent van de dienst beveiliging" De betreffende persoon is aangehouden en buiten functie gesteld. En waar zijn uw bronnen dat het slechts de mond voorbij praatte betreft? of dat het verhaal is opgeleukt om WIlders te plezieren??? Klinkt erg als u onderbuik en geen feiten.

joop12342
joop1234222 feb. 2017 - 14:12

U wordt zeker niet met de dood bedreigd. Wat een niveau.

Libertain
Libertain22 feb. 2017 - 15:02

Principieel deel ik jullie zorgen met inachtnemen dat de informatie, tenminste van het artikel bovenop, moet kloppen. Want daar is mijn reactie op gericht. Uit mijn ervaring met buitenlandse pers en media zou ik verwachten, indien het verhaal niet opgeleukt is, dat er met veel bombarie zal juist het aanhouding van de leden van de betrokken misdaadorganisatie (vaak met foto's) zou aangekondigd worden met erbij als interessante bijkomstigheid dat er een lek vastgelegd is die bij de eerder genoemden 100% zeker getroffen is waarop de ambtenaar ingerekend is. Het klinkt zeker niet op die manier, tenminste in het artikel bovenop. Voor degene die pleiten voor militaire rechtbanken en procedures - de voorwaarde is eerst dat er een militaire coup gepleegd moet worden omdat in de EU de basisvorm van de staatsorganisatie heden nog steeds democratie is. Overigens begrijp ik de mentaliteit die dergelijke uitlatingen doet, weet ik niet werkelijk of dat helpt.

ATM2
ATM222 feb. 2017 - 19:19

Libertain, ga inburgeren voordat je dergelijke onzin verspreidt. In een van je reacties beweer je dat militaire rechtbanken (militaire raadskamer) alleen bij staatsgrepen aan de orde zijn. Ik kan je verklappen dat het één niets met het ander te maken heeft. De reactie van Voice hier ergens is inhoudelijk erg juist.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon22 feb. 2017 - 11:03

De reactie van GW vind ik zeer begrijpelijk en gepast. Hij had ook zijn gelijk kunnen halen door te stellen dat hij herhaaldelijk heeft gewezen op de potentiele risico's van het tewerkstellen van Nederlanders met een dubbele nationaliteit bij veiligheidsdiensten e.d.

4 Reacties
Paul250371
Paul25037122 feb. 2017 - 13:36

screenen blijkt lastig voor onze veiligheidsdiensten.

Zandb
Zandb22 feb. 2017 - 15:42

Gadfly: Het zal u vreemd voorkomen maar zelfs mensen met meer paspoorten kunnen wel eens menselijke trekjes vertonen. Als je van je favoriete club elke week zegt, dat ze gaan verliezen, zal je ooit gelijk hebben. Maar om dan na 14 winstpartijen meteen de voorzitter in het openbaar te kapittelen, gelegitimeerd door een volkomen idioot "Zie je wel, zei ik het niet..... Zelfs u snapt, dat zoiets niet echt begrijpelijk en zeker niet gepast is.

Starter2
Starter222 feb. 2017 - 21:12

@Zandb Maar het gaat hier niet om een wedstrijdje, het gaat om zijn eigen veiligheid. Als er dan iets gebeurt dat die veiligheid direct in gevaar brengt dan mag je daar best hard iets over roepen. Lijkt mij heel normaal.

Zandb
Zandb23 feb. 2017 - 11:19

Starter: Dat is geen probleem. Hij mag echt wel "iets roepen". Ik verzet me tegen Gadfly's opmerking: "Hij had ook zijn gelijk kunnen halen door te stellen dat hij herhaaldelijk heeft gewezen op de potentiele risico’s van het tewerkstellen van Nederlanders met een dubbele nationaliteit bij veiligheidsdiensten e.d."

marc2
marc222 feb. 2017 - 9:38

Lekken uit de dienst die politici beveiligd en ook het koninklijk huis is ernstig. Of de agent Nederlands, Marokkaans of Smurf is doet niet ter zake. Dat Wilders daar boos over is is te begrijpen lijkt me, maar de minister van justitie zou daar ook ontstemt over moeten zijn.

2 Reacties
cornelis36
cornelis3622 feb. 2017 - 11:34

de minister van justitie zou daar ook ontstemt over moeten zijn"" nou dat was indertijd met Pim Fortuyn ook het geval ( de Vries denk ik was het) die zei na de moord "de Heer Fortuyn zou het melden als hij bedreigd werd". tja te laat. .

Irons
Irons22 feb. 2017 - 11:38

Het is wel extra zuur dat het een agent 'met een migratie achtergrond' betreft, net nu er zo gehamerd wordt op meer 'diversiteit' binnen het korps.

Aurora01
Aurora0122 feb. 2017 - 9:11

Hoe zou Wilders gereageerd hebben als de agent een puur Nederlandse nationaliteit zou hebben. Als Wilders iets van Marokkaans ziet staan dan slaan de stoppen door. Zielig mannetje.

9 Reacties
Liempt
Liempt22 feb. 2017 - 9:37

Volgens mij hetzelfde.

Loebkesman
Loebkesman22 feb. 2017 - 9:41

Hij reageert als volgt: ‘Als ik de Dienst (DBB) die mij moet beveiligen niet meer blind kan vertrouwen kan ik niet meer functioneren. Dit is onacceptabel @MinPres !’ Wat heeft dit dan met Marokanen te maken?

altijd-beleefd
altijd-beleefd22 feb. 2017 - 9:46

gezien zijn standpunt dat mensen met een dubbele nationaliteit een op belangrijke posities een bedreiging vormen, had hij geen "HA, ik zei het toch" kunnen zeggen. daarnaast teert de heer wilders op de absurditeit van het gedogen van geweld en het de schuld geven van het slachtoffer, dus bedankt voor je voorbeeld.

RationeleBurger
RationeleBurger22 feb. 2017 - 9:48

Waarschijnlijk had hij het dan helemaal geen probleem gevonden dat iemand van de dienst die hem zou moeten beschermen, vertrouwelijke informatie gelekt zou hebben naar een criminele organisatie. Pas nu is gebleken dat het om een Marokkaan gaat vindt hij het een probleem. (Ps. Ik mag hopen dat u de vreemde kronkel in deze redenatie opmerkt)

mxdaddy
mxdaddy22 feb. 2017 - 9:50

Ik kan iets gemist hebben maar ik heb in de reactie van Wilders nog niets gelezen over de nationaliteit van de agent. Hij heeft het over de dienst DBB, het woord Marokkaan is nog niet gevallen. Zijn reactie zal dus niet anders zijn geweest.

HarryD2
HarryD222 feb. 2017 - 9:56

Wilders benoemt toch alleen de DBB in zijn tweet en haalt er geen afkomst bij. Hij heeft natuurlijk een punt dat hij zijn veiligheidsdienst moet kunnen vertrouwen. En dan ook nog zielig mannetje vermelden, eerder een overtrokken reactie van uw kant dan van Wilders lijkt me.

Zephyr2
Zephyr222 feb. 2017 - 10:26

Hoezo, benoemt hij dat specifiek?

frenkie2
frenkie222 feb. 2017 - 11:37

Wilders heeft gereageerd, en zo als iedereen kan lezen, heeft hij niets over de nationaliteit gezegd. dat Wilders ongerust en ontstemd is lijkt me meer dan normaal! Geen dingen gaan roepen die er niet zijn, er is fakenieuws genoeg!

Don Quichote
Don Quichote22 feb. 2017 - 14:30

Net zo erg, er is geen verschil in reactie van GW, het gaat om zijn beveiliging, omdat hij al meer dan tien jaar met de dood wordt bedreigd ! U kunt zich op geen enkele wijze een voorstelling maken hoe dat is. Ik vind dit een zeer etnisch geprofileerde uitspraak van u.

Zandb
Zandb22 feb. 2017 - 8:49

Wilders functioneert sowieso al niet, dus als dat al een probleem moet zijn........ Verder ben ik niet zo'n fan van Rutte maar ik denk maar zo, dat die, zelfs zonder een tweet van W., wel begrijpt dat hier iets ernstigs aan de hand is. Het wachten is nog op een verontwaardigde reactie van het Koninklijk Huis. Of zou het echt zo zijn, dat Wilders zo'n prachtige kans niet aan zijn neus voorbij laat gaan? Tot slot: Wat voor belang zouden criminele (Marokkaanse) organisaties in Wilders kunnen stellen?

11 Reacties
erikbos
erikbos22 feb. 2017 - 9:37

"Wat voor belang zouden criminele (Marokkaanse) organisaties in Wilders kunnen stellen?" Dergelijke info is natuurlijk een perfect ruilmiddel in ruil voor bijv. een partij drugs in de handel met jihadistische groeperingen. Of alleen al uit afkeer van Wilders dergelijke informatie naar extremische groeperingen laten lekken.

Loebkesman
Loebkesman22 feb. 2017 - 9:43

Zodat een criminele organisatie weet wat hij doet en uithangt zo dat de daad bij het woord (dreigementen) gevoegd kan worden.

dijkbewaker
dijkbewaker22 feb. 2017 - 9:55

Zandb. Tot slot,Wat voor belang zouden criminele (Marokkaanse) organisaties in Wilders kunnen stellen? Nou hierom: De man die is aangehouden en buiten functie is gesteld, heeft een Marokkaanse afkomst en werkte specifiek voor Wilders. Binnen de politie wordt niet alleen gevreesd voor het lekken van informatie naar criminelen, zoals nu het geval zou zijn, maar ook voor het lekken van gevoelige informatie naar terreurgroepen. Dit omdat de scheidslijn tussen terroristen en criminelen soms flinterdun blijkt te zijn. -----

RationeleBurger
RationeleBurger22 feb. 2017 - 10:18

"Tot slot: Wat voor belang zouden criminele (Marokkaanse) organisaties in Wilders kunnen stellen?" Ik doe maar een gooi; zelf iets met de informatie doen om een punt te maken, of doorverkopen aan personen of organisaties die iets met die informatie willen doen. Het is geen nieuwe informatie dat er lijntjes lopen tussen georganiseerde misdaad en terroristische (religieuze) groeperingen.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194722 feb. 2017 - 10:21

Voor alles is een markt. Ik kan me voorstellen dat informatie over de beveiliging van Wilders (en anderen natuurlijk ook) een prijs heeft.

frenkie2
frenkie222 feb. 2017 - 11:41

Zandb 22 februari 2017 at 09:49 Tot slot: Wat voor belang zouden criminele (Marokkaanse) organisaties in Wilders kunnen stellen? Wat denkt u zelf? Die info is natuurlijk geld waard, en dus een mooi ruilmiddel voor drugs oid.

Zandb
Zandb22 feb. 2017 - 11:42

Okay: Doorverkopen van doorverkochte of via chantage verkregen informatie, dus. Had ik inderdaad niet aan gedacht.

Buzzer
Buzzer22 feb. 2017 - 12:03

"Tot slot: Wat voor belang zouden criminele (Marokkaanse) organisaties in Wilders kunnen stellen?" Het zal u allicht ontgaan zijn dat de meeste aanslagplegers kleine en wat grotere criminelen waren, de link tussen criminelen en aanslagen is dus echt niet zo moeilijk.

7anpau1
7anpau122 feb. 2017 - 12:08

Geachte heer Zandbergen, Als u het nieuws een beetje had gevolgd dan weet u dat diverse groepen die tot de zogenaamde 'MocroMaffia' worden gerekend, het geweld niet schuwen. Dat de heer Wilders zich hierover zorgen maakt kan ik me dus best voorstellen.

Okke2
Okke222 feb. 2017 - 12:19

"Tot slot: Wat voor belang zouden criminele (Marokkaanse) organisaties in Wilders kunnen stellen?" heerlijk zo naief, wel eens gehoord van de connecties tussen de mocromaffia en de gangster islam? Hoe denk je dat ambitievolle jihadisten aan wapens komen? via criminele organisaties. Hoe denk je dat ambitievolle jihadisten aan (waardevolle) informatie komen? Aangezien Geert wilders zo'n beetje op ieder dodenlijjstje staat van iedere Islamitische jihadisten club, is de locatie van zn safehouses een waardevol stuk informatie.

Zandb
Zandb22 feb. 2017 - 15:55

Buzzer: Iedereen die een aanslag pleegt is crimineel. Niet elke crimineel pleegt aan aanslag. 7anpau1: Criminele organisaties schuwen geweld niet, zegt u? Goh, dat ik daar zelf niet op kom....... Maar meegaan in het idee dat, alleen omdat men het geweld niet schuwt, een aanslag op Wilders gaat plegen, dat lijkt me toch - zelfs voor een ervaren nieuwsvolger als u - iets te gortig Okke: U vindt mij "naïef"? Omdat ik niet zo gauw zie wat criminele organisaties, die jihadisten van wapens voorzien, voor voordeel hebben bij het lekken van beveiligingsgegevens van Wilders? Nou. Vooruit dan maar.