Joop

Politie zet extra beveiliging in bij woonhuis minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge

  •  
24-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
374 keer bekeken
  •  
Bewindslieden bijeen over corona en ministerraad

© DEN HAAG - Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) na afloop van de wekelijkse ministerraad. ANP BART MAAT

De politie heeft een beveiligingspost neergezet bij het woonhuis van Hugo de Jonge, de demissionair minister van Volksgezondheid die de coronacrisis bestrijdt. Er zijn ook anti-terreur bloembakken geplaatst in de straat op de Rotterdamse wijk Katendrecht. De bewindsman is al langer doelwit van corona-ontkenners en andere radicale dwaallichten die het op hem voorzien hebben. Vorige week nog werd er een verdacht pakket in de bewuste straat aangetroffen. Dat bleek loos alarm. Ook dook er een gemaskerde man op aan de voordeur van de woning. Het AD schrijft :
"De volgende avond belde een 27-jarige Amsterdammer met een masker aan bij de woning. Hij filmde live hoe hij in Rotterdam ‘verhaal ging halen’ bij De Jonge thuis. Door de intercom liet hij weten met de demissionair minister van Volksgezondheid te willen spreken. ,,Dat gaat niet. Jammer’’, zei een vrouw toen droog aan de andere kant. De man uit Amsterdam werd na zijn aanhouding vrijgelaten, maar een dag later opnieuw aangehouden in zijn woonplaats. Dat gebeurde op verzoek van de Rotterdamse politie, die hem verdenkt van het bedreigen van De Jonge."
Politici spreken er schande van dat de minister extra beveiligd moet worden. Onder meer Farid Azarkan van DENK neemt het op voor de minister die in het politieke bedrijf zeker niet vanzelfsprekend zijn bondgenoot is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (48)

Déjà vu
Déjà vu29 dec. 2021 - 0:14

Niet alleen de Jonge kijkt naar de centjes, ook kritische burgers doen dat! Aangezien deze man veel meer geld van de belastingbetaler vergt dan echt capabele bewindsmannen, is het voor hem tijd geworden zijn biezen te pakken en zijn carriere als onderwijzer nieuw leven in te blazen.

Sonic2
Sonic226 dec. 2021 - 12:36

Ultra rechts is er in geslaagd om alle kritiek op hun neer te zetten als demoniseren en wegzetten van kiezers die achter verderfelijke clowns aan lopen. Waag het niet om Wilders of Baudet aan te pakken of je hebt de volgende Volkert op je geweten. De Jonge wordt gedemoniseerd. En niemand is verbaast als er straks een kogel komt. Of als hij fysiek wordt aangevallen. En het is volledig taboe dat dan iedereen weet uit welke hoek dat komt, want dat heet dan weg zetten. En dat heet dan mensen in de hoek zetten ofzo. En je mag ook niets van de groep vinden die dat doet. En ze wappies of extremisten noemen mag ook niet. Dat blijft raar

Juistem2
Juistem226 dec. 2021 - 9:16

Die man had natuurlijk al vervangen moeten worden na het “Dansen met Jansen” debacle. Een minister van volksgezondheid die op tv beweert dat een vaccin binnen een uur al werkt…. En als je goed kijkt is er nog een lijst met dingen die gewoon echt niet kunnen en een groep mensen naar afgrond hebben gedreven. Dan ben je echt wel ten einde raad als je bij hem persoonlijk verhaal wil komen halen. (Wat echt onzin is om te doen, maar ik kan niet in de schoenen staan van diegene). Doe iemand met verstand van zaken op die positie.

Horst Maas
Horst Maas26 dec. 2021 - 0:07

Denk die het een schande vindt dat politici bedreigd worden is even vermeldenswaardig als ongeloofwaardig. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/filmpjes-denk-leiden-tot-bedreigingen-kamerleden https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/11/de-racistische-en-politieke-terreur-van-denk-a3996535 https://www.parool.nl/columns-opinie/sodemieter-toch-een-eind-op-kuzu-en-azarkan-van-denk~bf45fab6/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F Het is dan, naar ik mag hopen, vlijmscherp sarcasme hen hierin aan te halen nu.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens26 dec. 2021 - 10:01

@ Horst Maas Jij schrijft: Denk die het een schande vindt dat politici bedreigd worden is even vermeldenswaardig als ongeloofwaardig. Blijkbaar heeft Denk meer compassie als het erop aankomt dan jij.

watcher3
watcher326 dec. 2021 - 13:36

Zeg maas, het enige wat jij hier op deze site lijkt te doen is liegen (links en moslims zijn antisemitisch). Je linkt bovendien naar een artikel van Breivick fan Theodor Hollman! Ik denk dat de mensen van Denk eerlijker zijn dan jij.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -25 dec. 2021 - 21:28

Regering, Coalitie en Overheid hebben ervoor gekozen De Jonge naar voren te schuiven als verantwoordelijke, speaksman en daadkrachtig leider. Hij is daar -totaal- niet geschikt voor maar dat hindert hem niet overal zijn riedel te verkondigen. Wordt tijd dat hij vervangen wordt: beter voor hem , voor de corona bestrijding en voor het land. Afgezien uiteraard het volstrekt verwerpelijke van die idioten die hem belagen. Knoerhard aanpakken die lieden.

Phantom3
Phantom325 dec. 2021 - 15:28

Dit gun je zelfs De Jonge, veroorzaker van de polarisatie, niet.

7 Reacties
Eid
Eid25 dec. 2021 - 17:37

Dat gaat wel ver, he. Langzamerhand is of alles wat fout gaat de schuld van De Jonge of van Rutte. Dat is alleen al polariserend. Maar, de polarisatie zit al veel langer in de maatschappij. Wat te denken van mensen die anderen bij t minste of geringste voor alles uitmaken, zonder eens goed naar elkaar te luisteren en te praten... Ook dat is Kerst.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland25 dec. 2021 - 18:12

meer dan 10 jaar aan de macht - dan ben je nu eenmaal verantwoordelijk voor bijna alles - zo gaat dat nu eenmaal

JanvdH2
JanvdH225 dec. 2021 - 20:45

de Jinge is niet de veroorzaker van de polarisatie, de Jonge is bezig met de volksgezondheid en daar hoort vaccineren nu eenmaal bij. De veroorzakers van de polarisatie zijn de mensen die tegen de normale maatregelen zijn

Eid
Eid25 dec. 2021 - 23:02

@Griezel Sommige mensen hebben nooit een eigen verantwoordelijkheid. Die leggen ze, als er iets fout gaat, altijd bij een ander....

DaanOuwens
DaanOuwens26 dec. 2021 - 10:44

@ Eid Jij schrijft: Dat gaat wel ver, he. Langzamerhand is of alles wat fout gaat de schuld van De Jonge of van Rutte. Dat is alleen al polariserend. Rutte en De Jonge zijn ook verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de problemen. En even kenmerkend is dat zij nooit hun verantwoordelijkheid nemen. De manier waarop Rutte tijdens zijn interview de verantwoordelijkheid voor het beleid van Rutte 3 en de toeslagenaffaire van zich af duwde was beschamend. Net zoals deze reactie van jou. Dat leidt tot polarisatie en reacties van mensen zoals Griezel. Luisteren en praten doet rechts Nederland allang niet meer. De meeste stemmen is het enige argument. De discussie is al beëindigd door mensen zoals jij, beklaag je dan niet over de gevolgen.

Eid
Eid26 dec. 2021 - 11:28

@Daan Ook bij u is het altijd de ander, en die ander is altijd het rechtse deel vd samenleving. En altijd veralgemeniserend. Gek he die polarisatie?

watcher3
watcher326 dec. 2021 - 13:43

Eid: het is ook het rechtse deel van de samenleving die verantwoordelijk is voor de meeste ellende in dit land: van racisme tot de armoe, de wooncrisis en de klimaatcrisis. Het neo-liberalisme is de religie van rechts. Ze liegen vaak dat het gedrukt staat als het er om gaat hun politieke tegenstanders te besmeuren. (Dat laatste is jou ook niet vreemd!)

Ivan61
Ivan6125 dec. 2021 - 14:37

Er is een man die staat voor alles waar ik tegen ben. Zijn naam is Geert Wilders. Jarenlang kan hij niet veilig boodschappen doen. Hij is mijn tegenstander in alles en ik gun hem zelfde vrijheid die ik heb. De Jonge is een clown met te veel macht maar zijn prive leven moet door ons allen beschermd worden. Vredig Kerst allen.

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland25 dec. 2021 - 18:17

Ik zat en zit vaak in angst over wat het kabinet nu weer voor rampen op me wil afvuren - politie in dit land wordt bescherm als ze de vreselijkste dingen doen tegen burgers, door weigering iets te doen aan het klimaat zijn we mogelijk straks allemaal dood - zoveel zorgen zoveel bedreigingen Wie komt mij beschermen?

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde25 dec. 2021 - 14:36

Het trieste is dat de enige 'rationele' verklaring voor dit gedrag voortkomt uit een hersenspinsel. Je ziet dat niet alleen bij weigerwappies, het is veel breder. Ik doe af en toe aan ontwikkelingswerk, in die zin dat ik probeer PVV en FVD stemmers te overtuigen van hun ongelijk. Het resultaat daarvan is verbijsterend. Het lukt, tenminste het lijkt te lukken. Rationeel en in stapjes voer je ze terug naar de kern van het probleem. Soms kost dat enig geduld want de meesten graven helemaal niet, ze voelen gewoon wat. Maar eenmaal daar, kijk je samen naar wat de beste weg terug zou zijn. Concreet voorbeeld, het idee dat moslims in Nederland gaan bepalen wat goed voor ons is. Misschien loopt het nu nog niet zo hard maar met al die kinderen die ze krijgen.... Moet je nagaan als ze straks een Kamermeerderheid hebben. Dat was het gesprek aan de tafel waaraan ik zat. Onzin, zei ik. Waarop de rest van de tafel me geschrokken aan keek met een blik van: daar heb je zo'n verrader. Ik legde uit dat er voorspellingsmodellen zijn die vrij nauwkeurig laten zien hoe de bevolkingsaanwas in Nederland er uit gaat zien. Maar om het simpel te houden gaf ik het volgende rekenvoorbeeld. Ik nam daarvoor Marokkanen, tenslotte de meeste gehate groep in ons tolerante kikkerland, als voorbeeld. Daarvan zijn er pakweg een kleine 400.000 duizend. Een kwart daarvan is in staat kinderen te krijgen (vrouwen in de leeftijd van 15 tot 45 jaar), dat zijn 100.000 vrouwen die tijdens hun leven gemiddeld 210.000 kinderen krijgen. Daar tegenover staan 4.5 miljoen Nederlandse vrouwen in dezelfde leeftijd die tijdens hun leven 8.1 miljoen kinderen krijgen. Mijn vraag was toen: hoe lang denk je dat het duurt voor 210.000 die 8.1 miljoen hebben ingehaald. Niemand weet dat natuurlijk. Behalve de modellenmakers bij marktonderzoekbureaus. Die komen uitgaande van de cijfers en de ontwikkelingen die we kennen uit op het jaartal 5000 en nog wat. Dan zouden Marokkanen in Nederland 51% van de bevolking uitmaken. Met andere woorden, dat zal nooit gebeuren. Na enig ongemakkelijk geschuif op stoelen en bliksemafleidende vragen die weinig relevant waren gaf men schoorvoetend toe dat wij of anderen het niet zouden meemaken dat zoiets kon gebeuren. Mooi, denk je dan. Tot ik diezelfde mensen een paar weken later weer hoorde praten, alsof ons gesprek nooit had plaats gevonden. Er was helemaal niets veranderd. Dat zette me aan het denken over hoe de menselijke geest werkt en over de rol van cognitieve dissonantie. Deze mensen wilden me helemaal niet geloven want dat paste niet in het denk- en vooral gevoelspatroon dat ze tijdens hun leven hadden ontwikkeld. De rationele overtuiging waar ik zo mijn best voor had gedaan was weggemoffeld omdat hij niet paste in het wereldbeeld dat zij hadden. Ik had kort daarvoor Haperende Hersenen van Iris Sommer, (https://nl.wikipedia.org/wiki/Iris_Sommer), gelezen en besloot haar hier over te raadplegen. Zij bevestigde mijn vermoeden dat de menselijke geest de neiging heeft alleen gedachten, overtuigingen en ideeën die stroken met de eigen opvattingen toe te laten. Dat wordt veroorzaakt door dopamine, een neurotransmitter. Een stof die informatie van de ene naar de andere zenuwcel overbrengt. Dopamine zorgt ervoor dat we ons tevreden en beloond voelen. Dopamine bepaalt ook welke informatie we toelaten tot ons bewustzijn. Er vindt namelijk een schifting plaats welke informatie relevant voor ons is en welke niet. Zonder dat zouden we gek worden. En daarmee viel het kwartje. Ongewenste informatie wordt geweigerd. Het brengt een gevoel van ontevredenheid en onbehagen. Het dringt misschien tijdelijk door maar op termijn wordt het zeker verdrongen. Dat gebeurde er met mijn tafelgenoten. Gebeurt dat dan niet bij iedereen? Nee, want dat heeft te maken met de manier waarop ons geleerd is met informatie om te gaan. Of de manier waarop we ons dat zelf hebben aangeleerd. Relativering is niet aan iedereen besteed. Sommigen slaan door en komen tot postmoderne opvattingen waarin niets meer betekenis heeft. Anderen durven de stap niet te nemen uit angst dat ieder klein stapje er een te veel is of als overgave en verraad van de goede zaak wordt gezien. Concluderend, na dit wel erg lange betoog, kun je zeggen dat niet iedereen, voorzien is van een even efficiënt werkend stel hersenen of een persoonlijkheid die het aandurft uitgedaagd te worden. .

2 Reacties
Hans Welbedagt
Hans Welbedagt26 dec. 2021 - 7:25

Martin, Lang maar zeer verhelderend. Bedankt

Rechtvznraap
Rechtvznraap26 dec. 2021 - 8:49

Bedankt voor Uw bijdrage. Het ligt natuurlijk genuanceerder. Naast 400.000 Marokkanen zijn in Nederland nog meer dan 300.000 Turken en komen er per week 1000 migranten binnen (50.000/jaar). Klopt, we zijn bij lange na niet op de 8.1 miljoen zoals U zegt, maar het totale immigrantenverhaal (veelal islamitisch) verhaal is aanmerkelijk anders. Fijne kerst allen, of us het winterfeest ?

Effie2
Effie225 dec. 2021 - 11:22

'Het dier in de mens' lijkt in deze tijd bij velen van ons dominant te zijn geworden. Krachtige denkbeelden van wat we complotdenkers noemen, die de dagelijkse realiteit op brute wijze trachten te verdringen om chaos te scheppen, sporen ons aan tot het plegen van verzet. Geloof is een krachtig instrument, dat vaak het uitgangspunt is voor ons handelen. Eenmaal in de ban geraakt van malafide denkbeelden, malware die ons brein infecteert, worden intimidatie en geweld door sommigen van ons niet langer geschuwd. 'De oorlog in hun hoofd, wordt dan omgezet in wandaden tegen de menselijkheid'. Mensen zoals Hugo de Jonge, die slechts beleidskeuzes presenteren, worden door hen voor die keuzes persoonlijk aansprakelijk gesteld. Ze liggen onder vuur, en moeten dekking zoeken. Een toenemend deel van ons volk lijkt in mijn beleving op een verwend kind dat voor z'n bestwil zijn favoriete speeltjes werden afgepakt. ...Laten we ons verstand blijven gebruiken, en de realiteit toetsen aan de wijsheid van het hart.

2 Reacties
pahan
pahan25 dec. 2021 - 13:04

Bedankt voor het correct onder woorden brengen. Ik kreeg het niet netjes uit mijn toetsenbord :)

Farmer 2.0
Farmer 2.025 dec. 2021 - 21:47

Helaas moet ik je volledig gelijk geven. Ik zie dit de komende jaren ook niet meer veranderen. Je hebt veel ruimte in Nederland, letterlijk en figuurlijk. Helaas kunnen sommige mensen hier slecht mee omgaan.

Ecclesia
Ecclesia25 dec. 2021 - 8:56

En dan kijken mensen raar op als de bronnen van dit vreemde gedrag aangepakt gaan worden: Jensen, Haga, Baudet, en als je de ketting maar ver genoeg volgt... Putin.

1 Reactie
Hernandez
Hernandez25 dec. 2021 - 15:42

'en als je de ketting maar ver genoeg volgt… Putin' Kun je dat onderbouwen? Beetje open deur zo.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 dec. 2021 - 8:02

Vreselijk, waar gaan we naartoe? Zal alles ooit nog ongedaan gemaakt kunnen worden nu de geest uit de fles is. Ik wens de mensen die bedreigd worden, ja ook Hugo de Jonge en zijn gezin veel sterkte toe. Ook de wetenschappers in deze, Mevrouw Koopmans en al die andere mensen, ook in de zorg. Voor hen speciaal een vredig Kerstmis en laten we hopen een beter Nieuw Jaar.

2 Reacties
Gerygrr
Gerygrr25 dec. 2021 - 10:46

Vredige kerstdagen, Minoes! Laat de wetenschap zijn werk doen en laten we hopen, dat misleide mensen tot bezinning komen!

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 dec. 2021 - 9:36

Grijsje63 Beetje laat, maar alsnog dank. Ik hoop dat je een goed dag gehad hebt en dit niet het begin van het einde mag zijn. Ook vredige dagen en moge het wat langer duren dan deze paar dagen.

Thuiszitter
Thuiszitter25 dec. 2021 - 0:28

Zitten vreemde snuiters bij die weigeraars. Ministers bewaken is niet van deze tijd, in de zeventiger jaren moest ik oa Hans Wiegel thuis bewaken ivm kapingen Molukkers, Pieter Menten thuis bewaakt dat hij niet zou ontsnappen aan z’n thuisarrest en nog wel meer politieke gasten. Wel idee dat het de laatste tijd meer moet gebeuren door de komst van internet, helaas

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe25 dec. 2021 - 9:33

Het zal zoveel mogelijk uit het nieuws worden gehouden wie er nog meer beveiligd worden.

Thuiszitter
Thuiszitter25 dec. 2021 - 22:41

Oh ja dat zeker Danielle en reken erop dat er behoorlijk wat in de beveiliging zitten op dit moment .

DaanOuwens
DaanOuwens24 dec. 2021 - 21:10

Het resultaat van een forse ontbinding van de samenleving. De Jonge is niet de enige politicus die beschermd moet worden. Het gaat volgens mij om de balans tussen zaken die de Nederlandse bevolking verbinden en de zaken die de bevolking verdelen. En er zijn meer zaken die Nederland verdelen dan verbinden. In dat klimaat ontsporen allerlei types die sowieso al op de grens van het toelaatbare denken en handelen. Mensen die De Jonge bedreigen komen uit de hoek van de wappies. Er zijn ook dreig moslims, dreig christenen, dreig boeren en dreig voetbal supporters. En die lijst is natuurlijk nog veel langer. Iedere opvatting, ieder geloof iedere politieke stroming heeft een extreem randje. En naar mate dat randje groter wordt neemt de kans op ongelukken toe. De motor achter de extremen zijn de geaccepteerde opvattingen in de samenleving. Als de light versie van het gedachtegoed niet wordt aangesproken op de spelregels dat laten de extremisten zich zeker niet weerhouden. En op die manier dragen indirect velen bij aan het mogelijk maken van bedreiging en geweld. Ik denk trouwens dat er aan het proces weinig te doen is. De Nederlandse samenleving is sterk verdeeld. Er is niet de optie om er weer een harmonieuze homogene club van 17 miljoen van te maken. Ik denk dat de Nederlanders zich moeten afvragen hoe zij in de toekomst met elkaar willen omgaan. En dat is niet samen tegen corona. Er is geen samen.

14 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe25 dec. 2021 - 9:31

Volgens mij was er nooit een samen ook niet voor corona.

DaanOuwens
DaanOuwens25 dec. 2021 - 10:42

@ DanielleDefoe Dat klopt wel denk ik. In het begin was het draagvlak voor maatregelen wel wat groter. Maar als mijn cynische beeld correct is, en dat denk ik wel, is er voor geen enkele maatregel een samen.

Gerygrr
Gerygrr25 dec. 2021 - 10:49

De verdeeldheid is opzettelijk gecreëerd door VVD en CDA in al hun regeringsdeelname! En nu willen ze per se opnieuw regeren! Het lijkt erop, dat ze hun eigen lijken uit de kast gaan trekken. Oplossen of wegwerken van de dossiers…

ton14024
ton1402425 dec. 2021 - 11:07

´´Er is geen samen.´´ Tjongejonge wat zijn we ad rem. Ik zeg niets meer, jullie zoeken het maar uit.

Tom Lucassen
Tom Lucassen25 dec. 2021 - 11:17

Mooi gezegd, allemaal handelend vanuit hun eigen veilige bubbeltje. Als ik in de supermarkt om me heen kijk zie ik veel eenzame, boze mensen in een soort schijnsamenleving. Allemaal door marktwerking gemaakte concurrenten. Geen cohesie, alleen het ik of eigen bubble telt en de rest is onbelangrijk. Lees eens "de eenzame eeuw" van Noreena Hertz, zeer boeiend leesvoer

DaanOuwens
DaanOuwens25 dec. 2021 - 12:39

@ Grijsje63 Jij schrijft: De verdeeldheid is opzettelijk gecreëerd door VVD en CDA in al hun regeringsdeelname! Wel nee. Het CDA en de VVD staan ook voor een specifieke opvatting over wat de ideale samenleving is. Zij zijn niet het kwaad maar wel mensen met blijkbaar totaal andere opvattingen als jij. Wat ze niet beseffen en waar ze ook geen rekening mee willen houden is dat hun opvattingen die van een minderheid zijn. Een steeds kleiner wordende minderheid in het geval van het CDA. De VVD is de partij van de winnaars. En dan vooral de winnaars die er niet van wakker liggen dat anderen als gevolg van hun winst de vernieling in gaan. En zo heeft iedere club zijn eigen specifieke kenmerken, omgangsvormen en normen en waarden. @ Tom Lucassen Jij schrijft: Allemaal door marktwerking gemaakte concurrenten. Heeft niets met markwerking te maken. Met persoonlijke keuzes, individuele vrijheden, ontkerkelijking en ontzuiling. Het is een mix van technologische, economische en sociale verandering en ontwikkeling. Qua welvaart, vrijheid, ontwikkeling en scholing heeft vrijwel iedereen het nu beter dan in de jaren 50 van de vorige eeuw. Maar het heeft ook verschillende keerzijdes zoals het feit dat Nederland een divers en gepolariseerd land is geworden. Persoonlijk heb ik met een groot deel van de Nederlanders liever ook zo weinig mogelijk te maken. Ik ken het boek niet. Titel spreekt mij niet aan. Volgens mij moet je nuchter zijn. Naast het feit dat ik weinig op heb met de Nederlander, heb ik well een heel groot netwerk van slimme, grappige, creatieve, aardige en leuke mensen om mij heen. Ik leef dus in die bubbel. Ik probeer rekening te houden met het gegeven dat ik anderen kan ergeren, schade kan toebrengen of anderszins lastig te vallen en probeer dat te voorkomen. Maar ik doe vooral wat ik zelf wil. Ik heb echt niet de ambitie goede relaties te hebben met alle Nederlanders, lijkt mij onmogelijk.

Wieowie
Wieowie25 dec. 2021 - 14:14

Daan jij schrijft: “ . Ik denk dat de Nederlanders zich moeten afvragen hoe zij in de toekomst met elkaar willen omgaan” Ik hoop dat heel veel mensen anders met elkaar omgaan dan jij doet. Even wat wat citaten hoe jij met anderen omgaat: “Dit soort reacties laat vooral jouw infantiliteit en gebrek aan argumenten zien.“ “Het is een hypocriete politicus gekozen door de hypocriete Nederlanders” “ Bovendien zijn boeren geen mensen” “ Je bent niets eens in staat om er op te reageren.”

Phantom3
Phantom325 dec. 2021 - 15:30

@Ton14924, daar is niemand rauwig om.

DaanOuwens
DaanOuwens25 dec. 2021 - 19:11

@ Wieowie Jij schrijft: Ik hoop dat heel veel mensen anders met elkaar omgaan dan jij doet. Even wat wat citaten hoe jij met anderen omgaat: Dat lijkt mij naïef. Mensen staan op talloze onderwerpen recht tegenover elkaar. Veel mensen gaan op dezelfde manier met elkaar om, zeker met mensen die tot een andere groep behoren. Op deze site kan je talloze fundamentelle verschillen in normen en waarden terug lezen. Heel veel afkeer en weerzin. De gemiddelde VVD-er zal het een zorg zijn dat mensen die in de bijstand zitten genadeloos aangepakt worden. De gemiddelde boer heeft lak aan het milieu en de toekomst van de kinderen. Dat soort zaken kan je hier allemaal terugvinden. Een mooie complete afspiegeling van de samenleving. Met dank aan Joop. Ik hou dan ook helemaal geen betoog om lief tegen elkaar te zijn. Dat mag de koning proberen, maar ik vind het een kansloos verhaal. Ik sta helemaal achter de quotes die je hier kopieert van de eerste tot de laatste letter. Ik schreef ook al: Er is geen samen. Er is niets gemeenschappelijks met bijvoorbeeld mensen zoals jij. Jij hebt bijvoorbeeld expres wat cruciale context weggelaten bij de quotes. Dat gebrek aan oprechtheid van jou is volgens mij normaal. Ik zou dat kunnen corrigeren maar ik doe daar geen enkele moeite voor. Wij delen niets gemeenschappelijks. Het is de moeite niet waard.

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 dec. 2021 - 20:13

@DaanOuwens in voorjaar 2020 was alles aan de pandemie nieuw, een volstrekt unieke situatie.

DaanOuwens
DaanOuwens25 dec. 2021 - 20:46

@ DanielleDefoe Eens.

Wieowie
Wieowie26 dec. 2021 - 18:59

Daan; jij vindt het dus prima om iemand uit te maken voor bijvoorbeeld infantiel. Ik zal dat zelf in geen enkele context doen en inhoudelijk blijven.

DaanOuwens
DaanOuwens27 dec. 2021 - 17:45

@ Wieowie Jij schrijft: Daan; jij vindt het dus prima om iemand uit te maken voor bijvoorbeeld infantiel. Maar natuurlijk. Mensen die zich infantiel gedragen mogen infantiel genoemd worden. En je schrijft: Ik zal dat zelf in geen enkele context doen en inhoudelijk blijven. Je bent nooit inhoudelijk, ik heb in ieder geval nog nooit een inhoudelijke reactie van je gezien. Het gebruik van het woord infantiel is in deze context inhoudelijk.

Wieowie
Wieowie27 dec. 2021 - 19:53

Daan, jij gebruikt infantiel als een beschuldiging. Daarnaast zou ik zelf hoe dan ook iemand nooit uitmaken voor infantiel oid. Jammer dat jij wel zo bent.

JasDon
JasDon24 dec. 2021 - 20:53

Sprak een tijdje geleden nog met iemand die Corona, vaccins en QR-code één groot complot waren van de 1%. Voor die mensen is het ernst en dan krijg je dus geradicaliseerde gekjes.

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr25 dec. 2021 - 10:54

Juist! Er zijn zoveel verschillende groeperingen verongelijkten, gediscrimineerden of bestolenen tegenover elkaar gezet, die geen enkel perspectief meer hebben of een goede toekomst zien. Wij tonen geen mededogen zeker niet met elkaar, maar wijzen naar de machthebbers, die dit veroorzaakt hebben……