Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie vermoedt dat CS-steker terrorist is, Halsema roept op tot kalmte

  •  
01-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
halsema
De man die vrijdag met een mest instak op onschuldige burgers had een terroristisch motief. Dat heeft de politie verklaard op basis van de eerste verhoren. AT5 meldt :
"De man die gisteren twee toeristen neerstak op het Centraal Station, lijkt een terroristisch motief te hebben gehad. Dat blijkt uit zijn eerste verklaringen tijdens het verhoor. Dat meldt de Amsterdamse driehoek van politie, justitie en gemeente in een verklaring. Ook is een deel van de naam van de verdachte bekendgemaakt, de man heet Jawed S."
De verdachte is een 19-jarige Afghaan, die een Duitse verblijfsvergunning heeft. De slachtoffers zijn twee Amerikanen. Uit het onderzoek blijkt niet dat hij specifiek die slachtoffers op het oog had. Of de aanslag op onschuldige burgers is ingegeven door de inmiddels afgeblazen cartoonwedstrijd waarmee Geert Wilders internationaal publiciteit zocht is nog niet duidelijk.
Net als haar collega’s in Londen (Khan) en Parijs (Hidalgo) die eerder werden getroffen door afschuwelijke islamistische aanslagen roept burgemeester Femke Halsema de Amsterdammers op tot kalmte na de huiveringwekkende terreur: “Ik hoop dat de Amsterdammers gewoon doorgaan met hun leven’, stelt Halsema. ‘De dreiging blijft hetzelfde. Dat betekent dat het kan gebeuren. Amsterdamse autoriteiten zijn goed voorbereid. Dat blijkt ook uit de reactie gisteren bij het incident. Het blijkt dat we geoefend hebben voor dit soort situaties.”
De verdachte werd snel nadat hij zijn aanval startte uitgeschakeld door toegesnelde Amsterdamse agenten. Hij ligt met schotwonden in het onderlichaam in het ziekenhuis en wordt verhoord.
Update:
De online redactie van de NOS, die zich vaak laat beïnvloeden door de invalshoeken van GeenStijl, constateert verbaasd: Er is een aanslag gepleegd in Nederland en iedereen lijkt rustig te blijven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.