Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie stopt trouwfeest met 180 gasten en geeft geen enkele boete

  •  
03-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Koningsdag in Amsterdam

© AMSTERDAM - Een politieauto op Koningsdag in Amsterdam. ANP LEX VAN LIESHOUT

Politieagenten ontdekten vrijdagavond na een klacht over overlast in een Tilburgse feestzaal een bruiloftsfeest waar maar liefst 180 gasten aanwezig waren. Dat meldt Omroep Brabant :
"“De agenten zagen door een open deur dat de coronamaatregelen binnen grof werden overschreden”, aldus de woordvoerder. Op last van de politie is het feest beëindigd en is iedereen naar huis gestuurd. De mensen van het trouwfeest werkten mee met ons.” Volgens de woordvoerder werden uiteindelijk 180 gasten in de feestzaal op het bedrijventerrein geteld. Er werden geen boetes uitgedeeld aan de gasten. Ook zijn hun gegevens niet genoteerd. “Dat zou onbegonnen werk zijn geweest.”"
Mogelijk worden er wel stappen ondernomen tegen de eigenaar van de zaal.
Nadat in september werd onthuld dat op het bruiloftsfeest van minister van Justitie Ferd Grapperhaus de corona-regels waren geschonden en dat consequenties bleef, zijn er nog amper coronaboetes uitgedeeld. Ook is het bedrag van verlaagd en leidt de boete niet meer tot een strafblad. Later werd alsnog besloten de minister te beboeten.
Een dag eerder werden er in Tilburg nog wel coronaboetes uitgedeeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (34)

2e kans
2e kans4 okt. 2020 - 10:48

Het maakt toch geen verschil wie de feestvierders waren? Of het nu boeren, LHTBQ 'ers, marokanen, Chinezen, vissers of blanke Nedelanders waren. Iedereen is gelijk. Het kabinet heeft ervoor gekozen notabelen van het land ermee weg te komen. Heel slecht. Maar wat willen ze nu? Alles blijven negeren of toch maar eens optreden?

adriek
adriek4 okt. 2020 - 10:34

De uitbater van de feestzaal kan naar ik aanneem wel twee weken sluiting en een boete van 4000 euro tegemoetzien?

adriek
adriek4 okt. 2020 - 10:32

Tsja, vier mensen die op anderhalve meter op een bankje zaten kregen onverbiddelijk een boete, honderdtachtig bruiloftgangers niet, duizend voetbalsupporters of demonstranten niet. Het besmettingsrisico van vier mensen, buiten, op anderhalve meter is blijkbaar groter dan dat van die andere groepen. Zo krijgen we Corona er wel onder. Over twee jaar of zo.

Hans van Degen
Hans van Degen4 okt. 2020 - 9:34

Met dit soort 'bestuurlijke' misgrepen maak je een programma als VI vanzelf weer populair...

1 Reactie
2e kans
2e kans5 okt. 2020 - 5:24

Heeft Voetbal International dit georganiseerd dan? Flauw om dit te zeggen. Het kabinet maakt er een puinhoop van met handhaving van de regels, en VI krijgt de schuld.

VaderTijd
VaderTijd4 okt. 2020 - 7:17

Het blijven domme kruikenzeikers

Jan Lubbelinkhof2
Jan Lubbelinkhof23 okt. 2020 - 20:38

Ach, ja, Tilburg...

Tampert
Tampert3 okt. 2020 - 18:02

Die mensen hebben wel een héél uitgebreide familie...

LBNB
LBNB3 okt. 2020 - 18:00

Tja de Marokkaanse gemeenschap is heel hecht en de bruiloften druk bezocht dus 30 man is veel te weinig. Zij zullen familiebijeenkomsten niet snel laten. Dit zag je overigens ook bij het offerfeest begin augustus wat ook tot een kleine piek leidde net als nu na het openen van de scholen.

1 Reactie
GoudenBergen
GoudenBergen3 okt. 2020 - 21:00

Tijdens het doorworstelen van de Volkskrant kwam ik onderstaand interview met imam Yassin Elforkani tegen: "Imam: ‘Coronabesmetting wordt soms verzwegen’ Sommige migranten met een niet-westerse achtergrond houden hun besmetting met het coronavirus uit schaamte geheim. Dit taboe moet worden doorbroken, vindt Yassin Elforkani, imam in Amsterdam Nieuw-West. De afgelopen weken werd hoofdimam Yassin Elforkani van de Amsterdamse Blauwe Moskee een aantal keer gebeld door mensen uit zijn achterban. ‘Ze zeiden: ik heb corona’, vertelt hij, ‘maar alsjeblieft, vertel dit aan niemand, hou het voor je. Ze hielden hun besmetting geheim.’ Ook merkte hij dat er mensen zijn die zich soms niet laten testen. ‘Als er iemand in de omgeving ziek is of symptomen heeft – hun moeder bijvoorbeeld - willen ze niet worden gezien als de schuldige. Dus dan gaan ze maar door. Corona wordt gezien als iets heel ergs, iets om je voor te schamen.’ Corona, merkte hij, is een taboe, en vooral onder mensen met een niet-westerse achtergrond." [...] https://www.volkskrant.nl/mensen/imam-coronabesmetting-wordt-soms-verzwegen~b102a7d4/

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden3 okt. 2020 - 17:32

"Er werden geen boetes uitgedeeld aan de gasten. Ook zijn hun gegevens niet genoteerd. “Dat zou onbegonnen werk zijn geweest.” Het was tenslotte ook geen linkse demonstratie, dus dan kan een beetje goodwill kweken geen kwaad.

Phantom3
Phantom33 okt. 2020 - 16:30

Terecht dat ze deze Marokkaanse bruiloft onbestraft laten. Die mensen kunnen ook niet weten wat de regels zijn.

3 Reacties
Fredje3
Fredje34 okt. 2020 - 4:34

@Phantom? Wat? Wilt u zeggen dat deze mensen dom zijn? De regels worden in Nederland namelijk in veel talen uitgelegd en ook de rest van de informatie wordt in veel talen aangeboden o.a. in het Arabisch-Marokkaans, dus is er geen reden om niet te weten wat de regels zijn.

jantje
jantje4 okt. 2020 - 7:48

Natuurlijk kunnen ze wel weten wat de regels zijn.. Mensen uit Turkije en Marokko willen toch de Nederlandse nationaliteit hebben? En dezelfde rechten als alle Nederlanders, Dan hebben ze ook dezelfde plichten..

Phantom3
Phantom35 okt. 2020 - 9:35

@Fred, Jannie. Sarcasme?

chwiedijk
chwiedijk3 okt. 2020 - 14:42

Een "Grapperhausje".

1 Reactie
Starter2
Starter23 okt. 2020 - 16:48

Grapperhaus heeft een boete aan z'n broek, deze gasten komen er mee weg. Dus niks Grapperhausje.

Greendutch
Greendutch3 okt. 2020 - 12:56

er zijn hier 180+1 onverantwoordelijke mensen bewust een risico aangegaan, dom dom dom ik blijf bij mijn idee dat vanaf dag 1 de regering samen met deskundigen dan met RIVM en GGD, dagelijks een uur uitzending op tv en radio (samenwerking) had moeten organiseren zodat vanuit 1 mond gesproken wordt, 1 richting, 1 kleur, net zolang tot men echt begrijpt wat er aan de hand is en waarom voor bepaalde oplossingen gekozen wordt, zodat er geen twijfel mogelijk is nu is er teveel verstrooiing, teveel kleuren (zenders en omroepen van andere origine) teveel stemmen (programmamakers, redacties, gevraagde deskundigen) bovendien kan niet iedereen even goed uitleggen. we weten dat Rutte , in bepaalde omstandigheden taal'trucs' doet, de Jonge is te breedsprakig, in talkshows praat iedereen door elkaar heen daar wordt geen hand aangehouden door de gast- heren/vrouwen. persoonlijk vond ik Ollongren in het praatje met de MP op vrijdag erg duidelijk (ondanks dat ik e.e.a. begrepen had toen Rutte de pers toesprak)

TheBigLebowski
TheBigLebowski3 okt. 2020 - 12:47

Angsthazen.

1 Reactie
Baron von Kleef
Baron von Kleef3 okt. 2020 - 16:19

@TBL Het betrof een Marokkaanse bruiloft, zou dat nog hebben meegespeeld?

Mark Huysman
Mark Huysman3 okt. 2020 - 12:18

Dat is het effect dat Grapperhaus heeft. Je kunt met goed fatsoen die bruiloftsgangers niet beboeten als je Grapperhaus als minister laat zitten. En bruiloftsgangers weten dat dus gaan gewoon hun feestje hebben. Hel fijn van dit kabinet. Hier een voorbeeld van hoe het ook kan: SNP-leider Nicola Sturgeon die maximale sancties treft tegen een SNP-parlementslid dat de Covid-regels geschonden heeft: https://www.youtube.com/watch?v=G7ND6gg4TTo&feature=emb_logo

6 Reacties
Bouwman2
Bouwman23 okt. 2020 - 12:56

Yoi tube weet niet alles, Mark. Gisteren nog gevraagd naar Shostakovitch piano kwintet in g. Ik wilde het scherzo nog eens goed beluisteren. Wat dacht je: emoticon terug met open mond, Oerigens, de Schotten willen desgevraagd in de EU blijven en uit het VK. Op zich niet onlogisch.Mrs Surgeaon laat dat ook doorschemeren. Wat dacht je: gebeurt niet. Jij wilt graag een ander kbinet dan Rutte III.Geen enkele kans op. Je bent een echte Nederlander, slecht in kansberekening.

MaxMax2
MaxMax23 okt. 2020 - 13:38

Eens Mark, de politie staat voor lul; en dat komt door hun eigen baas.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 okt. 2020 - 16:06

Schandalig! Als enkel de verhuurder aansprakelijk wordt gesteld heeft het weinig effect denk ik. Stel dat ze afgesproken hebben in het geval dat ze betrapt zouden worden de boete te delen, hoeveel zal dat dan zijn per persoon? Bovendien zijn de namen niet bekend. Ik had ze allemaal hun naam laten noteren voordat ze de deur uitgingen.

Eric Minnens
Eric Minnens3 okt. 2020 - 21:58

@Mark Huysman "Dat is het effect dat Grapperhaus heeft." Exact! Dat is precies waarom hij had moeten opstappen. En let maar niet op de onsamenhangende woorden van @Bouwman Die niet weet hoe je op internet moet zoeken, maar overigens wel een goede muzikale smaak heeft, wat mij (en blijkbaar ook Tal) betreft. https://youtu.be/UEPiqK-jqTc

Eric Minnens
Eric Minnens3 okt. 2020 - 22:15

Het scherzo begint ongeveer bij minuut 17.

Starter2
Starter24 okt. 2020 - 11:01

@Mark, Grapperhaus is wel beboet (te laat weliswaar). Dus dat had hier ook gewoon gekund. Te meer omdat andere gevallen dit weekend wel boetes zijn uitgedeeld.

Welp2
Welp23 okt. 2020 - 12:17

En vandaag is er weer een nieuw feest gepland (1). Wel apart dat de eigenaresse van de feestzaal gebruik zou maken van een loophole in de wetgeving. Doordat het bruiloftsfeest "verdeeld" was over 2 zalen, zou er sprake zijn van 2 "feesten", waarbij voor elk van "de feesten" zou gelden dat er 30 mensen aanwezig mochten zijn. Ik hoop dat de gemeente niet meegaat in dat soort loopholes, want dat zou het hele idee van groepsgrootte-beperkingen teniet doen. (1) https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3271504/eigenaresse-zaal-trouwfeest-met-180-bezoekers-spreekt-lezing-politie-tegen-vanmiddag-weer-feest

4 Reacties
NoahAmber
NoahAmber3 okt. 2020 - 14:17

Zijn er per zaal nog steeds 60 teveel

Salama.
Salama.3 okt. 2020 - 14:25

Als je 180 mensen verdeelt over twee zalen heb je per zaal nog altijd meer dan 30 personen dus deze uitvlucht lijkt me weinig kans van slagen te maken.

Welp2
Welp23 okt. 2020 - 15:22

Het zouden nog steeds teveel zijn, maar het probleem ontstaat nu ook dat de telling / schatting van 180 in twijfel getrokken wordt. Omdat er geen gegevens genoteerd zijn, heeft de eigenaresse wellicht een juridische slag om de arm. Dat kan daarmee een welles/nietes verhaal worden. Dat ik die loophole van het "opdelen van een feest in meerdere feesten" aanhaal, is omdat ik dat als grotere ondermijning van de regels zie bij volgende evenementen. Ik hoop dat het dan ook geen stand houdt.

Tjeempie2
Tjeempie23 okt. 2020 - 16:00

Islamitische trouwfeesten zijn nagenoeg altijd verdeeld over twee zalen. Mannen en vrouwen apart. Als er dan in beide zalen niet méér dan 30 mensen binnen mogen, is er geen sprake van een loophole, maar staan ze gewoon in hun recht.

Piet Helmons
Piet Helmons3 okt. 2020 - 11:54

Belachelijk dat er geen boetes zijn uitgedeeld. Wanneer men nu het virus nog niet serieus neemt dan moet men maar voelen. Ook de zaal een aantal weken gedwongen sluiten. We zijn te soft mbt Corona.

1 Reactie
aloha2
aloha24 okt. 2020 - 8:18

de agenten waren bang mishandeld te worden.