Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Politie maakt einde aan actie blokkeercatalanen

  •  
12-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Franse oproerpolitie heeft de blokkade van een snelweg door Catalaanse separatisten gebroken. De circa 2000 demonstranten, leden van de Catalaanse beweging Tsunami Democràtic, werden de grens over gejaagd. Er zijn ook arrrestaties verricht. De autoroute E-15 bij de grensplaats La Jonquera werd sinds maandagochtend geblokkeerd en die actie leidde tot enorme files.
"In Catalonië worden sinds vorige maand massale protesten gehouden tegen de veroordeling van enkele separatistenleiders. Zij kregen celstraffen tot dertien jaar opgelegd voor opruiing rond het onafhankelijkheidsreferendum twee jaar geleden. In Barcelona gingen vorige maand tienduizenden mensen de straat op om te demonstreren."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Libertain
Libertain13 nov. 2019 - 8:38

De Spaanse betogers zijn gewoon vergeten om de gezichten zwart te schminken, dan waren ze zeker meteen door de politie met rust gelaten. Moet ze voorbeeld aan ons land nemen.

quatsch
quatsch13 nov. 2019 - 1:25

De blokkeerfriezen genieten internationale navolging! Het is maar de vraag, of deze 'Spanjaarden' ooit van Sinterklaas gehoord hebben.

wegmetons
wegmetons12 nov. 2019 - 19:12

Tsja, dat kan je verwachten in Frankrijk. Die treden meestens niet zo zachtzinnig op tegen demonstranten die zich niet aan regels houden...

de Boer2
de Boer212 nov. 2019 - 14:34

"Ze werden over de grens gejaagd! " Zijn er dan nog grenzen aan de grenzeloosheid?

Dehnus
Dehnus12 nov. 2019 - 14:18

Hadden ze nu maar een trekker gehad met een Henk er in. Dan was de Nederlandse Politie zelf gekomen om de Franse en Spaanse politie op afstand te houden.

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗12 nov. 2019 - 14:49

Zo te zien was het net aan de franse kant en zijn ze door de franse politie CRS verwijderd. Dat zal ook wel hun bedoeling zijn geweest, want in Spanje ben je veel eerder dan in Frankrijk of Nederland terrorist met dienaangaande behandeling en strafmaat.

Juppé🎗
Juppé🎗12 nov. 2019 - 12:23

Via deze verkeersader komt een groot deel van de verse groentes en fruit naar de regio’s Londen, Parijs, randstad en Ruhrgebied. ook nog ander koeltransport. Dat aan deze blokkade na 24 uur een eind is gemaakt moeten en zullen ze toch wel begrijpen. Overigens is nu de westelijke autoroute naar Spanje door de Basken geblokkeerd.

3 Reacties
Zapata
Zapata12 nov. 2019 - 17:28

Heeft de Spaanse staat nog wel bestaansrecht? De verhoudingen in Spanje zijn zo gepolariseerd dat je kan spreken over de tijd van 1932/1933. We weten allemaal waar dat toe geleid heeft. Spoken uit het verleden komen weer uit hun verborgen nissen geslopen. Wat is het waard om een natiestaat te redden als het uiteindelijk weer tot deze uitkomst gaat leiden?

Juppé🎗
Juppé🎗13 nov. 2019 - 12:14

« Wat is het waard om een natiestaat te redden als het uiteindelijk weer tot deze uitkomst gaat leiden?« .....niet doen dus, maar ook niet laten ontploffen......Het komt bij Italie, Belgieen het VK ook steeds dichterbij. Het vervelende is dat de regio’s rondom Madrid die regiodentiteit nauwelijks hebben, die voelen zich Spaans en dat moet boer calabrie zich ook voelen, nee dus.Een regiobond om de gezamenlijke zaken te regelen, de link met de EU en elkaar te helpen lijkt me ideaal. en als ze niet meer tot elkaar veroordeeld zijn gaan ze elkaar nog aardig vinden ook......

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 nov. 2019 - 17:21

Nix tegen een vorm van regionale autonomie als daar behoefte aan is, geen reden om de natiestaat dan ook maar meteen op te blazen.