Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie Hilversum arresteert kind wegens 'dreigtweet'

  •  
25-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
politie_300_03.jpg
Agenten maken 'vangst' via Twitter bekend
In Hilversum, waar dit weekeinde het festival Hilversum Alive wordt gehouden, heeft de politie een 13-jarige jongen aangehouden. Het kind wordt er van verdacht een ‘ernstige bedreiging’ aan het adres van een optredend artiest te hebben verstuurd.
De aanhouding werd door de politie zelf via Twitter kenbaar gemaakt. Of er een arrestatieteam aan te pas is gekomen vermeldt het verhaal niet. Om welke artiest of wat voor dreiging het gaat is evenmin bekend.
RTEmagicC_tweet_.jpg
De site MastaLine meldt:
Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een tweet richting de eveneens 13-jarige rapper Monsif. Eerder op de middag was op Twitter publiekelijk te lezen dat iemand tomaten wilde gooien naar deze rapper. 
cc-foto: Nanagyei

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

marietje.
marietje.25 jun. 2011 - 18:52

ernstige bedreiging is 'gooi tomaten'?

Joeri2
Joeri225 jun. 2011 - 18:52

Philip K. Dick schreef Science Fiction zoals Minority Report. Steeds meer van zijn fiction word realiteit, niet zo fijn want zijn wereld was behoorlijk paranoide.

TheRealHandyman
TheRealHandyman25 jun. 2011 - 18:52

Tja in een wereld waar terroristen zelfs kinderen ronselen om hun walgelijke job te doen, moet je dit soort dingen niet onderschatten. Kans is dat of dit knaapje hierdoor dusdanig onder de indruk is dat hij nooit meer wat met de politie te maken wil hebben, of hij vind het stoer. Is het dat laatste dan is het toch al te laat.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos25 jun. 2011 - 18:52

Ja, na het taarten gooien naar Pim Fortuyn is iedereen in een veiligheidspsychose terecht gekomen want ja, een taart kan zomaar een kogel worden denkt de doorgedraaide goegemeente en worden er vaker kinderen opgepakt en zitten soms ook gewoon vast. Waar is bromsnor gebleven denk ik vaak.

Bernie2
Bernie225 jun. 2011 - 18:52

Hilversum, zit hier dan het showkorps van Opstelten en Teeven? Met het uithollen van allerlei sociaal/maatschappelijke verworvenheden en recentelijk ook het juridisch systeem, is nu het wachten op een populistisch volksgericht waarbij het gepeupel via sms de strafmaat kan bepalen. Zoals voor dit joch. Henken en Ingrids mogen de leeftijd combineren met het gepleegde delict. Ging het om een a- of een b-artiest en om een dood of bijna-doodwens. En nationaal speurhijger tevens boevenshowmaster Peter de Vries die tweewekelijks de boeven voorbrengt tijdens zijn bekende show. Ik schat dan het oordeel over dit 13-jarig ventje uit Hilversum op de volle mep, volgens de rechtspraak voor volwassenen.

WendyB2
WendyB225 jun. 2011 - 18:52

Ik woon hier in het centrum van Hilversum. Vanwege het festival is het erg druk in het centrum. Nog nooit eerder zoveel politie gezien; Goede zaak, zouden ze vaker moeten doen. Ik vind dit bericht van Joop toch wel weer wat suggestief, maar de berichtgeving van de politie is ook nogal vaag en laat veel ruimte voor suggestie. Ik heb het idee dat de politie in Hilversum de afgelopen tijd eindelijk wat serieuzer is geworden in de aanpak van het straatgeweld in het uitgaansleven. De politie was voorheen veel te soft.

JanB2
JanB225 jun. 2011 - 18:52

Teveel ophef van de kant van de politie. Gewoon een indringend gesprek met het kind houden (op bureau), aangeven dat dit niet kan, even stevig de wacht aanzeggen en vervolgens overgaan tot de orde van de dag lijkt me genoeg. Als er een IED onder het bed van de beginnende puber wordt gevonden dan wordt het natuurlijk een ander verhaal maar dit lijkt me gewoon een storm in een glas water.

tm2000
tm200025 jun. 2011 - 18:52

Je kunt er niet meer vanuit gaan dat de ouders dit wel regelen. Die keken wellicht zelf pas op vanaf hun beeldscherm nadat ze dit twitterbericht gelezen hadden.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen25 jun. 2011 - 18:52

Ik verwacht eerder dat vader het account van het joch misbruikt heeft om zelf niet in de problemen te komen.

rgeurtsen
rgeurtsen25 jun. 2011 - 18:52

Zijn we gek geworden in nederland. Dreigen met tomaten gooien een reden tot preventief vastzetten. Dit is toch niet hopelijk de repressiviteit war iedereen nu last van gaat krijgen. Waarom moet iemand beschermd worden tegen tomaten gooien? Zouden ze me ook al komen arresteren als ik tweet, twitter of blog dat ik erover aan het nadenken ben om de voorman van de PVV, ja het is niet tegen Wilders als persoon gericht maar tegen het denken van de PVV en de aantrekkelijkheid van de partij bij kiezers, binnenkort met tomaten of papieren vliegtuigjes te bestoken. Ik ben er nog niet uit of ik het ga doen, de kans is groot en met wat weet ik ook nog niet. Wat heeft het meeste effect? het resultaat moet zijn dat er discussie blijft over het denkgoed de haatzaaiende en discriminerende invloed door de publiciteit van de PVV. Ik dreig met vliegtuigjes gooien... wie helpt mij met vouwen?

2 Reacties
Bardamu
Bardamu25 jun. 2011 - 18:52

De jongen die is opgepakt dreigde niet met tomaten te gooien, maar met iets veel ergers. Zoals in het artikel te lezen was de tomatengooier een ander.

Berthold2
Berthold225 jun. 2011 - 18:52

De grootste last veroorzaken onvolwassen figuren die zo nodig mensen moeten treiteren, uit pure nijd omdat zij hun eigen leven niet op orde kunnen krijgen. U vouwt en discussieert er maar lustig op los.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman25 jun. 2011 - 18:52

Laat me raden. Naast de cavia-politie wil de PVV nu ook een tweet-politie Die moet dan de tweets van iedereen tot 15 jaar in de gaten houden, en onmiddellijk tot arrestatie over gaan zodra er iets tussen zit waar Wilders voor is vrijgeproken.

1 Reactie
strikeagain
strikeagain25 jun. 2011 - 18:52

vertel me nu eens: wat heeft de pvv hier nu weer mee te maken? dat jij en velen hier geobsedeerd zijn door de pvv is allang duidelijk