Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie gooit zwarte verf in lagune in strijd tegen ‘coronatoeristen’

  •  
29-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
zwarteverf
Niet alleen Nederlandse parken en kustplaatsen hebben tijdens de coronacrisis zo af en toe te kampen met de komst van veel te veel bezoekers. Ook in het Engelse kuuroord Buxton kunnen ze erover meepraten. De bossen in de omgeving van Buxton blijken de afgelopen week onverminderd populair bij wandelaars, sporters en hondenbezitters, en ook de fotogenieke, azuurblauwe lagune in de plaats trekt nog altijd veel Instagrammers die zich er graag op de gevoelige plaat laten vastleggen.
Om bezoek aan de lagune te ontmoedigen heeft de lokale politie nu zwarte verf in het water gegooid. Een maatregel die in het verleden ook is genomen om te voorkomen dat mensen een duik nemen in de gevaarlijke lagune, meldt The Mirror : in het water liggen onder meer dode dieren, autowrakken en afval.
De politie spreekt daarnaast automobilisten aan met de vraag waarom ze uitgerekend nu in de buurt van Buxton hun hond moeten uitlaten. “Over een paar weken is het hier nog net zo mooi.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.