Joop

Politie gaat jongeren sollicitatietrainig geven

  •  
07-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie300_04.jpg
De Amsterdamse politie wil zo laten zien dat ze 'er niet alleen zijn om boetes uit te delen'
De politie in Amsterdam wil jongeren die moeilijk aan een baan komen helpen door ze sollicitatietraining te geven. Agenten zeggen op straat vaak jongeren te spreken die moeiljik aan een baan komen. De woordvoerder verklaart: “We bekijken of er behoefte is aan een avond waarop een agent vanuit de afdeling werving en selectie uitleg geeft”. Het initiatief stuit op verzet van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.
Marcouch verwijt het ROC en het stadsdeel nalatig te zijn: “Die laten het kennelijk afweten.” De politie is volgens het Kamerlid ‘volledig de weg kwijt. De politie zou zich moeten toespitsen op zijn taken: het handhaven van de openbare orde, het opsporen van strafbare feiten, het verlenen van hulp bij nood en het signaleren van onveilige situaties.
De politiewoordvoerder meent slechts één avondje per week nodig te hebben om de jongeren te ondersteunen, indien er voldoende aanmeldingen binnenkomen. “Als  politie willen we contact houden met alle groepen en dit is een middel om met jongeren in contact te blijven. Ook kunnen we zo laten zien dat we er niet alleen zijn om boetes uit te delen.”

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

nikita72
nikita727 feb. 2011 - 11:33

De politie kan zijn taken beter uitvoeren als er een redelijke verstandhouding met de burgers is, ook met lastige burgers. Sollicitatietrainingen zouden hierbij kunnen helpen. (Ik vind het te ver gaan als relschoppers een baantje als beveiliger aangeboden krijgen, maar tegen een sollicitatietraining heb ik geen principiëel bezwaar.) Of het de investering van tijd waard is, weet ik niet. Maar die afweging laat ik graag aan de politie zelf over.

comeback
comeback7 feb. 2011 - 11:33

Al ruim 20 jaar geleden trachtte de politie in Amsterdam Zuid-Oost zich te bemoeien met de gekwalificeerde medewerkers van het arbeidsbureau aldaar, die bezig waren met de z.g. trajectbemiddeling van moeilijk plaatsbare ingeschrevenen, kort en langdurig werklozen. Een onderdeel daarvan was de sollicitatietraining via de "Sollicitatieclub",wat over het algemeen een zeer goed resultaat opleverde. De toenmalige politiecommandant wilde zich toen ook bedienen van de daarvoor bestaande toegewezen subsidie-budget (o.a.ESF*) ter meerdere glorie van zichzelf en het opvijzelen van hun slechte imago t.o.v. jongeren in dat Stadsdeel. In die tijd werden in de beginfase s'nachts ook inbraken gepleegd bij het Arbeidsbureau Z.O. De cliënten en de medewerkers stonden dan uren te wachten voordat eindelijk, na aangifte, de politie kwam opdagen voor een "sporen-onderzoek", en zij daarna pas het Arbeidsbureau konden betreden. "Schoenmaker hou je bij je leest" is in deze de tegeltjes-wijsheid" bij uitstek.

Doemaargewo
Doemaargewo7 feb. 2011 - 11:33

Schoenmaker blijft bij je leest!

Coropa
Coropa7 feb. 2011 - 11:33

Wat de politie betreft: dat kunnen we het beter aan GroenLinks overlaten.