Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Politie Amersfoort discrimineert Marokkaanse jongens'

  •  
14-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
593 keer bekeken
  •  
betrapt300.jpg
PvdA-raadslid beschuldigt politie onrechtmatig te handelen … Agent houdt Marokkaanse jongens staande voor 'lopen op de weg'
De politie in Amersfoort discrimineert. Dat meent het PvdA-raadslid Youssef el Messaoudi. Twee jongens van Marokkaanse komaf zijn volgens het raadslid zonder duidelijke aanleiding staande gehouden en gefouilleerd. El Messaoudi was zelf getuige en nam foto’s van het incident.
Het raadslid wilde van de agent weten wat de jongens hadden misdaan. Ze zouden op de weg hebben gelopen en zijn daarom staande gehouden. El Messaoudi noemt het “puur onrecht”.
RTEmagicC_betrapt.jpg
Iedereen kan zien dat die stoep heel smal is. Er rijdt praktisch nooit iemand op dat weggetje en daar maakten die jongens gebruik van. En vervolgens worden ze aangehouden omdat ze op de weg lopen. Welkom in Nederland, welkom in Amersfoort.
Het raadslid gaat vragen stellen aan burgemeester Lucas Bolsius. El Messaoudi wil dat de burgemeester de korpsleiding van de politie hierop gaat aanspreken. Bolsius laat op zijn beurt weten eerst van de politie te willen horen wat er precies gebeurd is.
PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch gaat vragen stellen aan de minister van Veiligheid en Justitie. Hij twittert “Dit kan niet waar zijn!”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (24)

basOoms
basOoms14 jun. 2013 - 6:34

Ze voelen zich weer..... Ach laat maar.

BasVV
BasVV14 jun. 2013 - 6:34

Zo te zien poseren de de jongen en de politieagent op de foto. Maar toch vreemd. Sinds wanneer mogen Marokkanen wel op de openbare weg lopen. Is dat een soort recht voor Marokkanen. Waar staat dat dan in de wet.

roondje
roondje14 jun. 2013 - 6:34

Ik begrijp het raadslid volkomen.In Rotterdam hebben mijn zonen, blond haar met blauwe ogen, gewone studenten, ook zo'n last van al die allochtone stadswachten

HomoRidenti
HomoRidenti14 jun. 2013 - 6:34

Bij voorbaat de racismekaart trekken is net zo dom als meteen de politie verdedigen. Ik wacht de nadere feiten wel af.

FransLenaen
FransLenaen14 jun. 2013 - 6:34

Ik ben geneigd om dit bericht niet te geloven. Dat wil zeggen: de heren in kwestie zijn wel aangehouden, maar waarschijnlijk is er wel iets meer gebeurd.

lembeck
lembeck14 jun. 2013 - 6:34

We weten NIETS van deze jongens. Zijn het brave borsten die nog nooit iets hebben uitgevreten? (Zeer ongezond lijkt me dan voor pubers, om geen puberaal gedrag te hebben) Of zijn het jongens aan wie nog wel e.e.a. kleeft van zaken waar de politie al eerder mee te maken gehad heeft?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jun. 2013 - 6:34

In Nederland bestaat geen smalle weg waar je allen op de weg kan lopen, dat bestaat niet. Dat is A. B- ik kan wel bedenken hoe die jongen heeft gereageert toen de agenten hem hadden aangesproken. Agent van afstandje: ''Hé, wil jij op de stoep gaan lopen, jij loopt in de weg'' De jongen:'' Wat? waarom spreek je mij aan, omdat ik ...en als het iemands anders was....dan...'' Als ik de agent was, meteen stevig aanhouden die belediger en dumpen in de politie auto. Ooit zat ik in een auto, mijn vrouw achter het stuur, ik naast haar, ik heb helemaal vergeten de veiligheidsgordel om te doen, ineens zag ik een motor agent, binnen een halve second deed ik het om, de agent zag mij en rijde achter ons aan, hij gaf ons het stop-signaal, mijn vrouw remde meteen, hij kwam aan mijn kant en zei:'' meneer sinds wanneer had u de riem om'' ik meteen en echt heel snel:'' Sinds dat ik u zag'''' Hij begon te lachen en zei lachend : ''Nooit vergeten die riem hé! ik zou dit'grap ook nooit vergeten, afgesproken !!'' Ik:' ha ha ha....afgesproken.. lang leve de Nederlandse politie, niet om dat die agent geen boete aan mij gaf, nee, ik weet hoe de politie in m?arokko zijn!

GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 6:34

Erg voorbarig, en zeer onzeker wat de werkelijke feiten, en daaropvolgende veroorzakende gebeurtenissen zijn. Ik durf dan ook met hetzelfde aplomb te stellen dat de berichtgeving zelf waarschijnlijk sterk discriminerend ingegeven is. Zaken die daarop wijzen: De overwegend eenzijdige berichtgeving in dit soort zaken op deze linkse site waarbij autochtonen bijna altijd automatisch dader en anderen slachtoffer zijn. Dat dit raadslid zelf links en Marokkaans is. Dat de stoep zichtbaar breed genoeg is voor de breedst denkbare persoon en dus het argument van de te smalle stoep aantoonbaar onjuist is. Dat het lopende personen aanspreken als zij op een weg lopen bestemd voor fietsers en gemotoriseerd verkeer heel plausibel en terecht is. (Zeker als er een voldoende brede stoep aanwezig is.) Dat het heel goed mogelijk is dat de jongens stampij maakten toen ze aangesproken werden en daaruit volgend er meer vervelende maatregelen genomen werden. Zolang al deze feiten onbekend zijn is het tendentieus hierover zo te berichten.

2 Reacties
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai14 jun. 2013 - 6:34

U heeft gelijk, geachte Ginger Ted, rustig afwachten.

GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 6:34

Aanvulling: Dit raadslid heeft zelfs meteen al gesproken over een "rotte appels" bij de politie waarbij hij deze agent bedoelt, en dat hij durft te wedden dat als de jongens blond haar en blauwe ogen gehad zouden hebben zij zeker niet aangesproken zouden zijn op het lopen op de rijweg. Daarmee kwalificeert dit raadslid in ieder geval zichzelf in als iemand die racistisch denkt tenzij hij kan aantonen dat de politie in Amersfoort daadwerkelijk blanke autochtonen niet aanspreekt op dit soort zaken.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 6:34

Wat een onzin. Ik ben ook wel eens aangehouden in mijn jonge dagen toen ik met een petje op in de nacht in de auto zat. Ben ik toen ook gediscrimineerd? Moet ik hier alsnog vragen over gaan stellen? Politie mag gewoon staande houden. Waar het PvdA raadslid zich beter mee bezig kan houden is waarom onder de marokkanen zo'n hoog percentage crimineel gedrag is. Laat hem dat eens aan de kaak stellen. Dit soort onnozele uitingen zorgen er alleen nog maar meer voor dat dat tuig zich nog meer onaantastbaar gaat voelen.

1 Reactie
denmol
denmol14 jun. 2013 - 6:34

"Waar het PvdA raadslid zich beter mee bezig kan houden is waarom onder de marokkanen zo'n hoog percentage crimineel gedrag is." Wellicht is het te wijten aan de gebrekkige kwaliteit van de politie want zij zijn bij uitstek de instantie die criminaliteit moet aanpakken om zo de cijfers zo laten dalen en eigenlijk zouden ze daar wat mij betreft op afgerekend moeten worden. Het kan ook zijn dat men verzuimd criminelen aan te pakken omdat ze het te druk hebben met het staande houden van jonge Marokkaantjes die op de weg lopen in een straat met een stoep van 50 centimeter en dat domrechts die dienders hiervoor een pluim geven verbaasd met niets en zegt meer over hun xenofobie en geringe intelligentie.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 6:34

"Iedereen kan zien dat die stoep heel smal is." Welke stoep? Diezelfde waarop plaats is voor zowel de agent als de staande gehouden jongen, terwijl de politieauto ook nog eens half op die stoep staat geparkeerd? Youssef el Messaoudi heeft pech: iedereen kan het inderdaad zien. Op zijn eigen foto nog wel.

3 Reacties
MOID71
MOID7114 jun. 2013 - 6:34

Dan heb je denk ik een bril nodig. Tenzij mensen zijwaarts moeten lopen, dan wordt het een ander verhaal!

Beisser
Beisser14 jun. 2013 - 6:34

3tegels = 90 centimeter= deurbreedte. Ik denk niet dat deze agent met marokkaanse jongens door 1 deur kan.

MOID71
MOID7114 jun. 2013 - 6:34

Wat ik op de foto zie is dat ieder persoon op de foto minstens één tegel nodig heeft om zijwaarts te staan. Op het moment dat ze zich omdraaien, dus niet gaan lopen, nee alleen staan, is die derde tegel van je al in bezet. Ik weet niet hoe jij wandelt, maar ik kan me voorstellen dat een normale mens meer dan 1,5 tegel nodig heeft meneer tegel teller.

opgeheven
opgeheven14 jun. 2013 - 6:34

Iemand fouilleren omdat hij op de rijbaan loopt gaat ook wel wat ver. Had dan een bekeuring gegeven. (gaat ook te ver volgens mij, een waarschuwing was voldoende geweest). Of dit een geval van discriminatie is weet ik niet, wat ik wel weet is dat de politie in bepaalde gevallen wel degelijk discrimineert.

1 Reactie
Joeri2
Joeri214 jun. 2013 - 6:34

hangt toch een beetje van de richting af of niet? Oversteken bij een zebrapad is alleen verplicht indien hij in de buurt is. En veel gemeentes kiezen ervoor om zebra paden te maken zonder strepen ( is maar lastig voor de auto, dan moet ie stoppen ), maar daardoor vervalt ook de plicht om daar over te steken.

schleborsjki
schleborsjki14 jun. 2013 - 6:34

Alleen maar verliezers. De Marokkaanse gemeenschap wint er geen krediet mee, het begrip discriminatie raakt verder uitgehold en de politie laat weer eens zien dat het uit een verzameling rare pipo's bestaat.

1 Reactie
boswachter2
boswachter214 jun. 2013 - 6:34

====en de politie laat weer eens zien dat het uit een verzameling rare pipo's bestaat.==== ja hoor, Marokkanen vinden alles, wanneer zij op iets worden aangesproken, discriminatie. En personen zoals u veroordelen meteen onze politie. Lachwekkend.

Dudeppdu
Dudeppdu14 jun. 2013 - 6:34

Politie-agenten, Marokkaanse jongens, Stoeptegels, nee toegegeven daar wil je liever niet mee gezien worden. Maar weet je wie echt erg zijn? Limburgers! En niemand doet er wat aan hè.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger14 jun. 2013 - 6:34

Marokkanen die lopen zijn natuurlijk zo en zo verdacht moeten de agenten gedacht hebben. Op een (gestolen) scooter of damesfiets dan wel zwart rijdend in het OV...maar lopend?

GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 6:34

Dit raadslid was al eens eerder in het nieuws nadat hij het ook toen al eenzijdig opnam voor de Marokkaanse gemeenschap terwijl hij als PvdA-raadslid toch vrij zou moeten zijn van etnische voorkeuren. Nu noemt hij de politieagent, zonder dat hij alle feiten kent al een "rotte appel" en gebruikt hij de beschuldiging "discriminatie". (zie link RTV-Utrecht hierboven) Toen noemde hij mensen o.a. "droplul", "botte hond", en "PVV-fascist" na het incident waarbij een rouwstoet door Marokkaanse jongeren belaagd was. http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2457948/2011/06/27/PvdA-raadslid-twittert-Droplul-botte-hond-PVV-facist.dhtml Hij zei zich te verzetten tegen in zijn woorden 'het stompzinnige groepsdenken van zijn PVV-collega's'. Op zich kan ik mij daarin wel vinden maar dan moet je het zelf ook niet doen. Want wat hij vertoont is niets anders dan stompzinnig groepsdenken, in dit geval eenzijdig vanuit Marokkaans perspectief. De PvdA mag trots zijn op dit raadslid.

1 Reactie
GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 6:34

Even terug bij het onderwerp van het handhaven van verkeersregels en het daarbij opleggen van sancties door agenten zonder door derden en met name gemeentelijke bureaucraten gehinderd te worden. Zou meneer el-Messaoudi zich hierover eens anders dan nu geuit hebben? Reken maar: "De beide raadsleden van de fractie van de PvdA willen van het college de toezegging dat gemeentelijke afdelingen de wijkagenten dusdanig faciliteren bij hun werkzaamheden dat zij hun werk snel en efficiënt en voor de burgers zichtbaar kunnen uitoefenen. Nu komt het voor dat meldingen die zij doen op het stadhuis niet altijd even snel worden opgepakt. el-Messaoudi en Tanamal doelen hierbij op bijvoorbeeld verkeerssituaties waarbij het de taak van de gemeente is om verkeersborden te plaatsen op plekken die daarvoor bedoeld zijn. Bewoners van zo’n buurt spreken agenten aan omdat weggebruikers zich niet aan de regels houden. Zonder de juiste bebording kunnen wijkagenten mensen niet aanspreken of een sanctie opleggen. Tanamal en el-Messaoudi zijn van mening dat de wijkagenten hun werk moeten kunnen doen zonder daarbij gehinderd te worden door ambtelijke bureaucratie." Bron: http://pvdaamersfoort.wordpress.com/tag/el-messaoudi/page/4/