Joop

Politie Almere neemt 'bedreiging' niet serieus

  •    •  
02-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelier_300.jpg
'Winkelier deed geen aangifte' 
De politie in Almere heeft geen aangifte ontvangen van het voorval dat Nederland dit weekend schokte. In Rondom 10 vertelde een winkelier bedreigd te zijn door PVV-aanhhangers. De politie beschikt over geen enkele aanwijzing die dit verhaal ondersteunt.
Op  AlmereVandaag zegt een woordvoerder van de politie:
,,Niemand heeft namelijk nog aangetoond dat dit om PVV’ers gaat. Er moet eerst eens concreet aangifte gedaan worden door de winkeliers. Vooralsnog is het één melding in de media van één winkelier. Zodra er aangifte is gedaan, nemen wij de zaak serieus. Bedreiging is namelijk een serieuze misdaad.
Evenmin is bekend of er daadwerkelijk sprake is geweest van bedreiging. Het bevreemdt de politie dat ze het hele verhaal uit de media hebben moeten vernemen. Tussen winkeliers en politie bestaan in Almere zeer korte lijnen.
Veel media, waaronder ook Joop, besteedden de afgelopen dagen aandacht aan het relaas van de winkelier. De winkelier die het verhaal verkondigde in Rondom 10 is zelf kandidaat voor de splinterpartij NDP.
Update 3 maart 20:45 De politie verklaart tegenover Almere Vandaag  dat wat hun betreft de bedreiging niet heeft plaatsgevonden.
Joop: ‘PVV-aanhang intimideert winkeliers Almere’ (met video-fragment uit Rondom 10)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

bertjandebruin
bertjandebruin2 mrt. 2010 - 20:22

niks aan de hand mensen doorlopen!

BATikker
BATikker2 mrt. 2010 - 20:22

In mijn reactie op het eerste bericht schreef ik al dat enige nuance op zijn plaats is, omdat de winkelier ook politiek tegenstander is. Dit werd als non-argument bestempeld maar zie hier...

ReneeO
ReneeO2 mrt. 2010 - 20:22

Mijn man heeft me al zo vaak gezegd dat een gezonde dosis achterdocht geen kwaad kan... Waarom schoot dat in dit geval niet door mijn hoofd? :(

Dehnus
Dehnus2 mrt. 2010 - 20:22

Dat er geen aangifte is gedaan betekent nog niet dat het niet gebeurd is. Het gebeurt wel vaker dat er geen aangifte is gedaan. Helemaal als mensen bang zijn. Wel denk ik dat dit niet de PVV aan te rekenen is, maar ook dat ze zich er ten allen tijden van moeten distantiëren. (Net als ze verwachten dat alle Moslims ook verantwoording nemen voor Criminelen die hun geloof aanhangen). Als het dan niet waar is dan is het alleen maar mooi, zo niet dan kunnen die schoffies zien dat hun eigen idool het ook niet met hun methoden eens is. Want het lijkt mij persoonlijk erg sterk dat Meneer Wilders het met dat soort gedrag eens zou zijn. Verder kan ik me de angst wel een beetje voorstellen, de volgelingen van politieke stromingen kunnen zichzelf behoorlijk dom uit een hoek laten komen. Bijvoorbeeld op een Fok.nl, waar mensen die Links stemmen nog wel eens verwensingen toe worden gewenst. Iets waar ik zeker van ben dat geen enkele politieke leider het me eens is. Of op andere sites waar Meneer Wilders met regelmaat voor Adolf Hitler wordt uitgemaakt. Mensen als Herman Van Veen die bedreigt worden of andere mensen die juist er voor uitkomen PVV te stemmen die bedreigt worden. De verwensingen vliegen over en weer en ik kan me de angst van beide partijen best begrijpen soms. Ik had graag gezien dat de PVV meer afstand nam van de verwensingen aan het adres van meneer van Veen, maar goed je kunt niet alles hebben. Het enige wat mensen aan beide kanten van het publieke spectrum zich misschien mee kunnen troosten is dat de internet held (Hij die de dreigbrieven stuurt) een held is die op sokken loopt.

ThijsDus
ThijsDus2 mrt. 2010 - 20:22

In plaats van eerlijk en duidelijk te zijn over de eigen onzorgvuldigheid waarmee hier te werk is gegaan, wordt hier de suggestie gewekt, nee, zelfs gewoon gesteld, dat de politie de 'bedreiging' niet serieus neemt (en dus haar werk niet doet). Niets is minder waar! De politie nam deze geclaimde bedreiging uiterst serieus en heeft er direct zes man op gezet om onderzoek te doen en nadrukkelijk geprobeerd een aangifte te verkrijgen. Dit heeft geleid tot de zeer ongebruikelijke uitingen van de politiewoordvoerder in de krant, waaruit moet worden opgemaakt dat ook de politie de aantijgingen van Valies niet geloofwaardig vindt en niet serieus neemt. En dat is toch wel even iets anders dan 'bedreiging' niet serieus nemen. Tekstueel lijkt dit een kleinigheid, maar in betekenis is het veelzeggend. Ten tijde van publicatie waren een aantal zaken heel duidelijk: - Valies heeft belang bij publiciteit voor zijn winkels en voor zijn partij - Hij heeft groot belang bij een publiek schandaal bij zijn politieke tegenstanders - Hij was de enige persoon die iets heeft gemeld over bedreigingen - Hij sprak over "een andere winkelier" maar het betrof een tweede winkel van hem zelf - Er was geen aangifte gedaan - Er waren geen getuigengeluiden te vinden - Er was geen beeldmateriaal te vinden - Er was door de AIVD gewaarschuwd voor "vuil spel" van o.a. AFA - Er was die dagen een AFA pyjama actie in Almere gaande - Er zijn diverse camera's bij/in betreffende panden/straten om de beelden van na te speuren - Telefoongesprekken laten onweerlegbare sporen na Allemaal duidelijk of vrijwel direct vast te stellen. Allemaal redenen om juist zorgvuldig te zijn. Door zo gretig onzorgvuldig te zijn is enorm veel vuilspuiterij gefaciliteerd, is er daadwerkelijk schade ontstaan bij 'politieke tegenstanders' en is een memorabele bijdrage gedaan aan de maatschappelijke splijting. Een droevig dieptepunt.

[verwijderd]
[verwijderd]2 mrt. 2010 - 20:22

Hèhè... Altijd al gezegd....

1 Reactie
ReneeO
ReneeO2 mrt. 2010 - 20:22

Eerlijk is eerlijk, @Aert, je had het vermoeden meteen. Het is zo gek nog niet om onder bepaalde omstandigheden een beetje nuchter te blijven en wat te relativeren. :)

Janssen3
Janssen32 mrt. 2010 - 20:22

Ben benieuwd of hier ook 170 reacties op komen

1 Reactie
Winston2
Winston22 mrt. 2010 - 20:22

Ik wil best mijn steentje bijdragen hoor :-) Zo weer een reactie erbij...

[verwijderd]
[verwijderd]2 mrt. 2010 - 20:22

een politicus die een andere probeert zwart te maken weet je ik begin onderhand banger te worden van de anti wilders krachten dan van wilders. van wilders weet je dat hij nooit zo machtig zal worden dat hij meer dan een invloed wordt, maar een groot deel van de anti's zijn bereid leugens te gebruiken en om het even bot te zeggen heb het vermoeden dat veel ervan nog zouden juichen als iemand hem zou doodschieten. als dat het alternatief is doe mij dan maar wilders

1 Reactie
Klaas2
Klaas22 mrt. 2010 - 20:22

-[maar een groot deel van de anti's zijn bereid leugens te gebruiken]- De PVV liegt niet? Is dat wat je wil zeggen?

Klaas2
Klaas22 mrt. 2010 - 20:22

We zitten natuurlijk wel met Raymond de Roon die de bedreigingen bevestigde. Hoe gaan we dat verklaren? Of betekent dit dat De Roon wel eens vaker wat zegt, wat niet klopt? Hij zet mensen wel op een verkeerd been, als hij als concurrerend kandidaat en ex advocaat-generaal dit verhaal bevestigt, dan ben ik als simpele burger geneigd om het te geloven.

2 Reacties
BATikker
BATikker2 mrt. 2010 - 20:22

"De Roon denkt dat de actie is ondernomen door 'PVV-haters' die de partij zwart willen maken."

BATikker
BATikker2 mrt. 2010 - 20:22

"De Roon denkt dat de actie is ondernomen door 'PVV-haters' die de partij zwart willen maken."

MFEVANREENEN
MFEVANREENEN2 mrt. 2010 - 20:22

Buitengewoon ernstig als er gelogen wordt punt. Overigens ben ik van mening dat de grenzen open moeten.

1 Reactie
frankie48
frankie482 mrt. 2010 - 20:22

Beste Michiel van Reenen, Ik ben voor het sluiten van de grenzen, de druk op onze samenleving wordt te groot. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Eerst de emigratiegolf verwerken met z'n allen, anders zullen we verdrinken in de problemen die nu elke dag langs komen. Echte vluchtelingen zijn altijd welkom, maar daar zullen we het met ze alle wel overeens zijn, maar dat speelt hier niet.

jingjang
jingjang2 mrt. 2010 - 20:22

Een slecht artikel. Erken gewoon dat je fout zit met het vorige item. Ga niet een halfzacht stukje plaatsen waarin je nog net niet je fout erkent.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus2 mrt. 2010 - 20:22

Maar er zit niemand fout, zoals eerder vermeld hoeft het niet doen van een aangifte niet te betekennen dat het niet gebeurt is. Mocht het wel gelogen zijn dat zit niet Joop, NOS, Fok, GeenStijl,etc fout maar de man die gelogen heeft. Wat dan heel veel zegt over hem en zijn partij, maar niet over de nieuws sites in kwestie die gewoon van zijn eer en geweten uit zijn gegaan. Tot die tijd weten we niet of het wel of niet gebeurt is. Ik hoop alleen wel dat als het wel echt gebeurt is de beste winkelier in kwestie wel aangifte gaat doen en niet deze mensen laat ontkomen aan straf voor iets waar ik zeker weet dat Meneer Wilders het ook niet mee eens is.