Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Politici die corpslid waren moeten afstand nemen van praktijken Vindicat'

  •  
30-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
935 keer bekeken
  •  
buss
Politici die lid zijn geweest van de in opspraak geraakte Groningse studentenvereniging Vindicat moeten publiekelijk afstand nemen van de ontgroeningsmethodes en andere ongewenste praktijken van het corps. Dat stelde minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) in de talkshow Pauw. Ze doelde daarmee onder andere op Sybrand Buma, leider van een partij die vaak het voortouw neemt in de discussie over normen en waarden.
Het zwijgplichtcontract dat aspirant-leden moeten tekenen waarin ze op straffe van 25.000 euro boete zich dienen te verplichten nooit uit de school te klappen over misstanden noemt ze ‘niet meer van deze tijd’. Dergelijke contracten worden opgesteld door het corps om klokkenluiders af te schrikken.
Een ex-lid van Vindicat verdedigde de vernederende praktijken van Vindicat als ‘een soort cabaret’. Volgens haar worden de problemen veroorzaakt door de media.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.