Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: optreden Rutte ‘kortzichtig, misleidend en rampzalig’

Natuurorganisaties maandag om tafel met Johan Remkes
Joop

Politica Vlaams Belang trekt dirndl aan en legt bloemen bij graf SS’er

  •  
12-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
vlaamsbelangss
Het Vlaams Belang-raadslid Carrera Neefs heeft woensdag bloemen gelegd bij het graf van de Nederlandse SS’er Willem Heubel, meldt Het Laatste Nieuws. Ze had voor de gelegenheid een dirndl aangetrokken, zo blijkt uit de foto’s die het raadslid uit Wuustwezel zelf op sociale media plaatste.
“Tijdens de oorlog zijn er meerdere kanten en de winnaar schrijft het grootste verhaal”, schrijft het raadslid bij de foto’s. Neefs, die ook lid is van de ultrarechtse organisatie Schild en Vrienden , wil geen toelichting geven op haar actie. Het rechts-radicale Vlaams Belang reageert bij monde van partijwoordvoerder Jonas Naeyaert wel, zij het slechts summier: “Juffrouw Neefs had niet de bedoeling een statement te maken of om mensen te kwetsen.”
Het Vlaams Belang blijft een magneet voor neonazi’s. Zo ontdekte Het Laatste Nieuws twee jaar geleden dat zeker vijftien kandidaten van de partij nazisympathieën betuigden via Facebook, inclusief likes voor Adolf Hitler. Vorig jaar bracht een jongeman uit een bekende Vlaams Belang-familie nog de Hitlergroet in het voormalige concentratiekamp Fort van Breendonk.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (47)

PVDB2
PVDB218 nov. 2020 - 22:34

Ook in Nederland heb je nog genoeg mensen die de Nazi's goed praten en er respect voor tonen. Moet kunnen vind men. Vrijheid van meningsuiting. Als je 6 miljoen joden ombrengt in de gaskamers van een concentratiekamp noem ik dat aardig antisemitisch. Daar valt weinig over te lachen. Maar ja Baudet aanhanger en geen benul van het verleden. Dan kan je niet anders concluderen dat er de afgelopen jaren toch iets behoorlijk misgegaan. Zeker in die bovenkamer.

jantje
jantje14 nov. 2020 - 11:19

@Nick, Daar ben ik het helemaal mee eens.. Die lui maken van een mooi traditionele klederdracht iets foeilelijks. Het zou ook om de kleding van Volendam, Spakenburg of andere land / wereld-streken kunnen gaan.. Dit is niet te tolereren..

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 nov. 2020 - 17:08

Ik wil het dan toch nog wel even opnemen voor de Dirndl. Mijn van origine Oostenrijkse moeder, haar in Wenen gebleven zus en diverse familieleden aldaar dragen het kledingstuk (ook op hoge leeftijd) met verve, al beperkt mijn in Fryslân wonende ma de dracht tot optredens met het operettekoor. Allemaal telgen uit een dieprood socialistisch nest, die het bloemen leggen bij een SS-graf keihard afkeuren. Het is een onbeschaamd staaltje kulturelle Aneignung dat die Vlaamse fasciste hier laat zien.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe13 nov. 2020 - 23:57

In Noorwegen in Jotunheimen kwam ik ooit een Amerikaan tegen die in een lederhose rondliep. Volstrekt onschuldig. Hij dacht dat het wel een handig kledingstuk was. Hij was in gezelschap van een iconische figuur uit de Noorse geschiedenis. Een van de heren die de zwaarwaterfabriek in Rjukan had helpen opblazen.

Ryan2
Ryan213 nov. 2020 - 15:18

Wannes van de Velde + Heeft er al tijden geleden een liedje over geschreven. Een meesterwerk over Vlaanderen. https://youtu.be/2PRv10Sn2rU

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen13 nov. 2020 - 14:23

"Och mijn Willen, de rozen zullen bloehoeien, ook al zie jij zehe nihiet meer"

Mokker
Mokker13 nov. 2020 - 14:01

Duidelijk dat aan rechtse zijde genoeg foute figuren rondlopen, en dat ze ook nog schrikbarende hoeveelheden stemmers trekken. Wat kun je voor alternatief bieden om de stemmers op andere gedachten te brengen?

1 Reactie
Fredje3
Fredje313 nov. 2020 - 16:16

@Mokker, wijs nu maar niet met de vinger naar rechts, want dan wijzen er 3 vingers naar links en daar is ook geen ongelijk in. Rechts/links beide enorm fout en de ene kant nog miljoenen meer op het geweten dan de andere kant, maar op die hoeveelheden maakt dat al geen verschil. Wat voor alternatief er ook is, dat moet zeker niet van links komen

DaanOuwens
DaanOuwens13 nov. 2020 - 13:03

Mooi lekker laten gebeuren. Het is ondenkbaar dat een samenleving bestaat uit slechts verstandige fatsoenlijke mensen. Er loopt altijd een flink deel asociale idioten rond. Witte mensen in europa hebben de slechte neiging te veronderstellen dat hun groep bestaat uit beschaafde mensen. Deze vrouw laat zien dat je daar best een vraagteken bij mag zetten. Ik kan er niet van wakker liggen.

Bernie2
Bernie213 nov. 2020 - 12:23

Tsja, wat verbaast mij nog als ook de fascistoïde Thierry Baudet aanwezig is en leutert op de Vlaamse nationalistische IJzerwake waar 'gevallen' SS'ers worden herdacht, een manifestatie dat goed bezocht wordt door extreemrechtse groeperingen? Dirndl Neefs is een soort Fleur Agema die als kampbewaakster toch af en toe haar onderbuik moet legen. En dat zal in haar kringen vast goed werken, zeker bij haar leider vd wolfpack.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin13 nov. 2020 - 11:23

Ze lijkt zo uit de Alpenwei te zijn gelopen, schattig hoor die blommekes, Vlaams belang terwijl ze de reet van nazi’s likken, zielig hoor als je zelf cultuur mist, na apers.

Mark van S.
Mark van S.13 nov. 2020 - 9:24

“Juffrouw Neefs had niet de bedoeling een statement te maken of om mensen te kwetsen.” Dat haalt je de koekoek!

Norsemen
Norsemen13 nov. 2020 - 8:58

Dat extreem rechts extreem rechtse aanhangers heeft is vrij logisch lijkt me. Hier in Nederland zou het toch ook niemand verbazen denk ik als bij een PVV of FvD bijeenkomst de hitlergroet wordt gebracht.

11 Reacties
Zandb
Zandb13 nov. 2020 - 10:25

Norsemen Verbazen doet het mij (gelukkig ?) nog steeds; dat mensen zo dom kunnen/willen zijn Waar het dan wel om gaat, is volgens mij meer, hoe partijen (welke dan ook) daar dan mee omgaan. En dat zit hier duidelijk fout. In het verleden is dat bij PVV en FvD inderdaad ook misgegaan.

Max6
Max613 nov. 2020 - 10:26

"Hier in Nederland zou het toch ook niemand verbazen denk ik als bij een PVV of FvD bijeenkomst de hitlergroet wordt gebracht" Jawel hoor... geloof best dat er dergelijke types rondlopen bij deze partijen (waar moeten ze anders naar toe)... maar gok dat het gros van de aanwezigen toch wat minder extreem zal zijn dan extreem extreem.

Sonic2
Sonic213 nov. 2020 - 10:52

Vlaams Belang is een vriendje van de PVV. FvD en PVV zijn vriendjes van Trump/Orban. Wanneer komen we er nu een collectief achter hoe fout dat volk is? En gaan we dat ook eens een keer collectief verspreiden? En worden mensen ook die het hier er nog voor opnemen op hun verantwoordelijkheden gewezen? Waarom doen we altijd helemaal niets? En komen die verraders( want dat zijn het ) altijd en overal mee weg? Wanneer gaan we clowns als clowns behandelen? Wanneer gaan we gevaar als gevaar behandelen? Tot we een premier Wilders of Baudet hebben die geen verkiezingsnederlaag accepteren?

Mokker
Mokker13 nov. 2020 - 14:04

PVV komt ook op voor Joden, dat zit de neonazis dan weer niet lekker. Denk ook dat bij FvD niet alle leden de nazi-sympathieën van Baudet delen. Verklaart deels denk ik ook het gerommel binnen die partijen.

Aart van de aap
Aart van de aap13 nov. 2020 - 14:13

Sonic heeft gelijk

poeslief
poeslief13 nov. 2020 - 15:02

@Sonic @Aart van Aap Wat zouden jullie willen doen dan; wat willen jullie dat er gebeurt? Omschrijf jullie stappenplan 's een keer, stap voor stap. Of is dat wat wauwelen op joop.nl?

MaxMax2
MaxMax213 nov. 2020 - 15:36

@Sonic PVV lijkt me onzin, die zijn zo pro-Israël..

Sonic2
Sonic213 nov. 2020 - 16:34

@ Mokker Hokjesdenker Sonic hier. Twee dingen( ik lijk Joop den Uyl wel). Ten eerste is het opkomen voor Joden van Wilders en Baudet en buitenlandse vrienden volstrekt symbolisch. En in woorden. Net als die hele islam en moslim retoriek voorlopig gelukkig bij woorden blijft en het nooit tot daden leidt. Je krijgt dus de situatie dat Wilders en Baudet de spanningen in de maatschappij vergroten met zinloze polarisatie, maar nooit in staat zijn of nooit in staat worden gebracht om iets aan die problemen te doen. Die problemen worden vooral door Wilders zo groot voorgesteld dat je eigenlijk een dictatuur moet hebben om ze op te lossen. Wilders heeft het over fascisme binnen onze landsgrenzen. In de vorm van de islam. Als dat werkelijk zo is dan zou ik als ik Wilders was vandaag nog op mijn knietjes gaan voor VVD en CDA. Al is het maar om het fascisme in een volgend kabinet in te kunnen dempen. In werkelijkheid zorgt Wilders en Baudet voor een tegenbeweging. Of het nu DENK, D66 of Bij1 is. Als je terechte islam kritiek hebt, zul je je altijd moeten verweren tegen dat je in het kamp zit van brievenbus pissers. Of dat je voor een partij bent die voor homeopatische verdunning is. Zoals overal en ook zeker in Belgie verenigen ultra nationalisten centrum rechts met links. En de VVD nog met Groenlinks. De oogst van 2 decennia nationalisme is een symbolische steun aan Joden. Waar ze niets aan hebben. Want nationalisten krijgen altijd in coalitie systemen nooit wat voor elkaar. Je hebt veel meer polarisatie. Een islam kamp wat eigenlijk iedereen verenigt. Want Turken en Marokkanen hebben ook onderling grote verschillen. Als je pro Jood bent en anti islam moet je absoluut geen PVV of FvD of VB stemmen. Want de theorie mag anders zijn. De praktijk zie je nu. En kijk om je heen. Na 20 jaar nationalistisch geblaat hebben we alleen maar meer EU, meer klimaat plannen. Meer islam. Meer moslims. Het werkt niet. En dan kan je alles wat hier links is nog wel miljoenen keren uitschelden. Het werkt niet. Accepteer het. Blaas op figuurlijke wijze heel radicaal rechts op( zelfs als je het bent). En blijf niet hangen in je zeer grote ongelijk. @ Aart Heel veel dank. Ik waardeer u zeer.

Sonic2
Sonic213 nov. 2020 - 19:28

@ Poeslief Ten eerste als u wat aan mij vraagt. Concretiseer wat u bedoelt. Wat ik wil dat er gebeurt? Op immigratie gebied op islam gebied. En u verwijt mij wauwelen. U kunt nog niet eens een vraag richting mij op een goede manier stellen. Want erg vaag wat u bedoelt. U bent wel goed in bashen. Overigens heb ik al eindeloos uiteengezet waar we op immigratie en islam gebied naar toe moeten. En het is ook niet spannend. We moeten grip op immigratie krijgen. Dus geen aantallen die we niet aan kunnen. Er zit zeker een bepaalde limiet wat we aan kunnen in Nederland. Daarmee bedoel ik niet zozeer 0, maar een voorspelbaar en gereguleerd aantal immigranten lijkt me goed begin. Al voorgesteld door Asscher en ook CDA en VVD standpunten. We moeten hard zijn tegen criminelen zijn en zacht tegen mensen die door stomme en onzinnige regels tussen wal en schip verkeren. Ik ben niet zozeer tegen een goed afgekaderd kinderpardon. Buitenlandse financiering voor een moskee moet je stop zetten. En waar haat gepredikt wordt( aantoonbaar) moet tegen die moskee sancties worden ingesteld. Terrorisme moet gericht worden aangepakt. Overigens zijn dit weinig spannende standpunten wat dit kan je ook terug vinden in partij programma's van CDA en VVD. Maar ook soms PvdA en SP. En vooral moeten we niet immigranten in een hoek schuiven. En weg zetten. Ik ben dus voor selectieve en sociale immigratie. Waar we niet iedereen binnen laten, maar wel sociaal zijn voor mensen die het moeilijk hebben. Er zijn veel mensen van goede wil. Voor de rest leest u slecht want dit is niet nieuw. Al eindeloos hier en al jaren hier gepost. Net als mijn standpunten over de Eu en klimaat hier duidelijk zijn. Op de EU ben ik kritisch geweest, maar een Nexit lijkt me waanzin. De EU moet sociaal zijn. En klimaat plannen moet en haalbaar en betaalbaar zijn. Als u eens stopt met vooringenomen en selectief mij bashen. Uw hetze elke keer houden en gewoon eens leest wat ik zeg en stel. Met een keer respect voor mijn mening dan had u deze stomme vraag niet hoeven stellen, want mijn standpunten zijn al jaren helder. U heeft niet het fatsoen om zich er in te verdiepen en voor de verandering( net als wat andere rechtse radicalen hier) het eens goed weer te geven. Dat is echt heel wat anders.

Norsemen
Norsemen13 nov. 2020 - 20:34

@Sonic “ Dus geen aantallen die we niet aan kunnen” Misschien kun je beter zeggen ‘ die ik niet aan kan’. En wat bedoel je met aan kunnen? Het gaat volgen mij meer om willen. Dus je zegt ‘geen aantallen die we aan kunnen’ maar je bedoelt eigenlijk ‘aantallen die ik niet wil’.

Aart van de aap
Aart van de aap13 nov. 2020 - 21:17

Sonic Dankje Poeslief. Want is mijn plan ? Ik heb niet echt een 'plan'. Ik ben geen politicus, ik zie mijzelf niet eens per se als activist. Ik heb mensen verteld waarom ik de FVD als fascistisch zie. Ik heb mensen gewezen op het feit dat Baudet op de ijzerwaken spraken en nazistische vrienden heeft en nazistische lectuur aanhaalt. Vervolgens zeg ik tegen de mensen, je moet het zelf maar weten, of je daarop stemt. Ik ga mensen niet vertellen wat ze moeten stemmen. Het is een fascist en als je dat niet ziet ben je tergend naief. Maargoed, als jij op fascisten wilt stemmen. You do you. We hebben ons tegen FVD verzet, toen het opkwam, op onze eigen manier. Ik doe dat op een buitenparlementaire manier. En nee, niet een illegale manier ( in mijn geval ) FVD is een giftige uitwas van het neoliberalisme, een neoliberalisme dat in verval is.

Jerry Bidet
Jerry Bidet13 nov. 2020 - 8:06

Dries heeft wat uit te leggen.

Grozny
Grozny13 nov. 2020 - 8:05

Denkt zij dat haloween deze maand is ipv vorige maand met dat outfit?

Sailor2
Sailor213 nov. 2020 - 6:52

Ik ben tegen het Vlaams Belang en voor de dirndl.

4 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗13 nov. 2020 - 10:54

Ik vind beide niets, maar U mag rustig in zo’n ding rond gaan lopen.

Eric Minnens
Eric Minnens13 nov. 2020 - 11:13

@Sailor Ik ook. Ik ben vóór het Vlaams belang, en dus tegen het Vlaams Belang! (Huh?) Maar voor de rest nee. Wat moet je met zo'n dirndl? Zo'n dirndl doet me teveel aan een Lederhosen denken. En zo'n Lederhosen doet me teveel denken aan eh... 'de blanke top der Alpen'... Geen idee verder waar dat vandaan komt, ja vroeger op school werd zo'n broek al belachelijk gemaakt...

poeslief
poeslief13 nov. 2020 - 15:03

Eric Minnens is niet zo'n groot fan van de multiculti. Verrassend.

Eric Minnens
Eric Minnens13 nov. 2020 - 21:27

@Poeslief "niet zo’n groot fan van de multiculti" Nou... Ik ben niet zo gek op jodelen en aanverwante zaken, maar dat hoeft toch ook niet? Ieder zijn eigen muziek en kleding, en gerechten, etc. Mochten de Lederhos'dragers daarentegen ooit om wat voor reden dan ook gediscrimineerd worden, zal ik de eerste zijn die het (in elk geval hier op Joop) voor hen opneemt. Maar ook vind ik, in het kader van een weer andere discussie, dat ik het recht heb om van bepaalde aspecten van hun cultuur een cartoon te maken, waarbij ik, geloof ik, niet bang hoef te zijn voor eventuele wraakacties, het lijkt me een nogal vriendelijk volkje. Een biertje lust ik trouwens ook wel, maar zo'n Oktoberfest lijkt me vreselijk. Tja...., multiculti...

P Haan
P Haan13 nov. 2020 - 6:06

Juffrouw Neefs had niet de bedoeling... Nee, het viel zomaar op Facebook. Die totaal niet gearrangeerde en geposeerde foto. Iedereen heeft recht op een mening, maar sta er dan ook voor. Laf gedoe, dit.

Zapata
Zapata12 nov. 2020 - 22:40

Prototype van een eng dom blondje.

Aart van de aap
Aart van de aap12 nov. 2020 - 22:28

boreaal

Poeha
Poeha12 nov. 2020 - 21:55

“ Het rechts-radicale Vlaams Belang reageert bij monde van partijwoordvoerder Jonas Naeyaert wel, zij het slechts summier” Het Vlaams belang is een tuchtprocedure gestart. “ De partij heeft intussen wel beslist om een interne tuchtprocedure te starten tegen Neefs.” https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/12/gemeenteraadslid-vlaams-belang-in-wuustwezel-legt-bloemen-neer-b/

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot13 nov. 2020 - 10:32

'Het Vlaams belang is een tuchtprocedure gestart.' Toch wel opvallend dat ze altijd pas dat soort procedures starten nadat dat soort zaken in de pers komen. Iets met voor de bühne.

Joepie5
Joepie512 nov. 2020 - 21:34

Ik moet dus, gelet op zijn bijdrage, er vanuit gaan dat onze dierethicus Willem Vermaat en al die andere vvmu-kampioenen pal gaan staan voor haar mening, toch?

2 Reacties
MaxMax2
MaxMax213 nov. 2020 - 10:05

Ja haar mening, hoe dom die mening ook is.

Zandb
Zandb13 nov. 2020 - 10:29

joepie U toont zich op dit gebied wel een domoor. Je mag echt wel wat van een mening vinden. Dat betekent nog helemaal niet, dat je die dan ook verbiedt. Zelfs, als dat dan in de lijn is met onze wetten, kun je voorstellen om meningen te verbieden.

pike2
pike212 nov. 2020 - 21:23

Excusez moi, het is tevens de traditionele kleding die ze dragen. https://www.dict.cc/?s=dirndl

pike2
pike212 nov. 2020 - 21:19

"Politica Vlaams Belang trekt dirndl aan ..." Dat is lastig om aan te trekken want 'dirndl' is het Zuid-Duitse woord voor 'meisje'.

Dave Velzen
Dave Velzen12 nov. 2020 - 21:18

Ach Corona betekent toch het einde voor België en Vlaanderen mag never nooit niet bij Nederland komen.

1 Reactie
KeesVanZundert
KeesVanZundert13 nov. 2020 - 11:04

voor uw geruststelling, dat willen de vlamingen ook helemaal niet.

MaxMax2
MaxMax212 nov. 2020 - 21:18

''Tijdens de oorlog zijn er altijd meerdere kanten, de winnaar schrijft het grootste deel van dit verhaal. Ik ben geen ontkenner, maar vergeet ook deze mensen niet.'' De bekende wehraboo/SS fanboy retoriek die je vaak ziet terugkomen in de comments op bijvoorbeeld Youtube...

PietKonings
PietKonings12 nov. 2020 - 21:17

Innige banden met Baudet, kan het nog duidelijker!

MaxMax2
MaxMax212 nov. 2020 - 21:15

Ik heb dit voorbij zien komen op Twitter, wat een totale gek. Dat je bloemen legt bij een Duits oorlogskerkhof is prima, maar bij een SS'er (iemand die vrijwillig koos om nazi te worden) en in zo'n raar dirndl pakje.. dit lijkt me eerder een verering van deze SS'er en zijn gedachtegoed..

1 Reactie
GoudenBergen
GoudenBergen13 nov. 2020 - 12:00

@MaxMax "Dat je bloemen legt bij een Duits oorlogskerkhof is prima, " Liever ook niet, ook GEEN Duitsers op 4 mei.