Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Polen en Hongarije blokkeren EU-begroting

  •  
19-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
online702sm

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Pater
Pater20 nov. 2020 - 1:54

Polen & Hongarije gokken op de slappe knieën van de EU-landen. Dat gaat niet lukken denk ik. De legitimatie van de EU is mede het hoog houden van normen & waarden, zoals de rechtsstaat en anti-corruptie. Als dat misgaat valt die legitimatie weg.

TwoTone
TwoTone19 nov. 2020 - 20:30

De Eu brand het geld toch wel op, hoe minder ze laten accoderen door de kiezer hoe groter de bedragen..... Nu weer 800 miljard voor molentjes, het steunfonds is zo ie zo niet conform de verdragen, misbruik van corona. Wanneer krijgen we de Eu die de kiezer wenst ?

1 Reactie
Pater
Pater20 nov. 2020 - 1:55

Knap om zo volkomen om het item waar het om gaat heen te draaien.

Bouwman2
Bouwman219 nov. 2020 - 18:15

Het gaat hier om ordinair blufpoker. Als Polen en Hongarije en het kleine Slovenië de EU begroting durven verwerpen snijden ze in eigen vlees, want dan valt de EU terug op een kleinere noodbegroting. Dat kost zoveel dat de Hongaren en de Polen op termijn een andere regering zullen kiezen. Want de gekochte liefde houdt dan op. net als in Venezuela eerder het geval was. . Wie het langst zijn pokerface bewaart trekt altijd aan het langste end.

DenFlexwerker
DenFlexwerker19 nov. 2020 - 16:59

Kan ik ze alleen maar dankbaar voor zijn. EU democratie zijn een aantal wolven en een schaap die stemmen wat er gegeten gaat worden. Rijk klein Nederland is het schaap. Dat geld is Nederlands geld. Terug naar de e.e.g : bijna alle voordelen van de unie, minus bijna alle nadelen.

Libertain
Libertain19 nov. 2020 - 15:58

Even tussen neus en lippen komt wat vreemd voor dat de EU door een stoomlocomotief erop vooruit getrokken wordt, of niet? Het is geen reclame.

2 Reacties
White Knight
White Knight19 nov. 2020 - 18:11

Het is een goede inschatting van het feit dat de EU als instituut niet meer in deze moderne tijd past.

Bouwman2
Bouwman219 nov. 2020 - 18:18

Het igaat hier dan ook een cartoon, die zijn wel vaker niet echt raak. Maar beter een slechte cartoon dan helemaal niks. .

Fredje3
Fredje319 nov. 2020 - 12:08

Ach ja, zo hebben we 27 EU landen die allemaal wel wat blokkeren zodat de EU klauwen vol met geld blijft kosten en niets opleverd.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman219 nov. 2020 - 18:20

De EU betaalt jouw schrijfsels Fred.

OlavM
OlavM19 nov. 2020 - 12:00

Als de EU nog wat serieus wil voorstellen -buiten de economische belangen- moeten de Poolse en Hongaarse regeringen stevig worden aangepakt. Het is niet te accepteren dat ze miljarden Euro-steun krijgen, en tegelijkerijd spotten met de machtenscheiding en fundamnetele mensenrechten. Aan de Europese begroting zal buiten deze landen om nog wel een mouw kunnen worden gepast. Moeilijker is de vraag hoe het verder moet met het extra Steunfonds.

4 Reacties
harmmeijer
harmmeijer19 nov. 2020 - 14:05

Ik heb het ook helemaal gehad mee te helpen als pinautomaat te dienen voor de Oostbloklanden als de grootste netto-ontvangers, waar corruptie net zo gewoon is als eten en drinken en de rechtsstaat aan hun laars lappen. Polen kan minimaal 130 miljard en Hongarije 40 miljard voor de komende jaren ontvangen en dat notabene van mijn belastinggeld. Geen kattenpis. Ik hoop dat de Europese commissie en het Europees parlement hun poot stijf houden, geen compromissen.

DenFlexwerker
DenFlexwerker19 nov. 2020 - 17:11

Wat wil je Merel? Wil je een sterkt EU die op kan treden tegen lidstaten? Bedenk dan wel dat die knuppel ook op ons kan, en gaat, neerkomen als wij niet meer voor pinautomaat willen gaan spelen. Als je niet als pin-automaat wilt dienen, dan mag je heel blij zijn met dit veto.

harmmeijer
harmmeijer19 nov. 2020 - 19:23

@ Den Als je niet als pin-automaat wilt dienen, dan mag je heel blij zijn met dit veto. Tegen de verdrukking in van grootmachten als Rusland en China ben ik voor een sterk en democratisch Europa. Zonder verstorende dictaturen. U legt mij woorden in de ‘mond’ die ik niet zo bedoeld heb. Ik ben niet blij met dit veto, verre van dat.

Pater
Pater21 nov. 2020 - 5:45

@Merel Je standpunt was ook zonder uitleg volkomen helder. Den vind het leuk om te stoken. Tja, je moet wat.

Ryan2
Ryan219 nov. 2020 - 9:16

Tja, dat heb je nou met rechtse regimes. Maximaal plukken van de EU, maar ondertussen liggen ze ook maximaal dwars. Engeland er uit, en zij er in. Wat een aanwinst! En waarom? Omdat bepaalde grootindustriëlen er wel mogelijkheden in zien. Voorbeeld: https://nl.wikipedia.org/wiki/Halliburton Dat bedrijf probeerde in Polen al voet aan de grond te krijgen voor gas fracking, maar kreeg boze boeren op hun dak.. :) Het is duidelijk dat vooral ook de VS interesse hebben in Polen en Hongarije. Het is goed zaken doen met een bijna fascistisch regime.