Joop

Poetin waarschuwt Navo: geen nauwere banden met Oekraïne en Georgië

  •  
20-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
poetin

© cc-foto: Presidencia de la Republica Mexicana https://flic.kr/p/YqUGMv

Vladimir Poetin heeft de Navo donderdag gewaarschuwd dat landen als Oekraïne en Georgië geen nauwere banden met de verdragsorganisatie mogen ontwikkelen, meldt de Moscow Times. Hij noemde dat beleid onverantwoordelijk en dreigde dat het consequenties zou hebben voor de Navo. In 2008 hebben Navo-leiders beloofd dat beide landen, die grenzen aan Rusland, in de toekomst lid mogen worden. Rusland is daar woest over.
In een ontmoeting met Russische diplomaten in Moskou stelde Poetin dat de bouw van nieuwe militaire bases nabij de Russische grens niet “agressieve stappen” zijn die “een directe bedreiging voor Rusland vormen”. Het Russische leger is in 2008 twee regio’s die zich af willen scheiden van Georgië binnengevallen. In 2014 heeft Rusland de Oekraïense regio de Krim geannexeerd. De Navo staat het niet tot dat landen die verwikkeld zijn in territoriale conflicten toetreden tot de organisatie.
Donald Trump, de nieuwe bondgenoot van Poetin, keerde zich eerder deze week tegen Montenegro, het kleine nieuwste lid van de alliantie. Hij bestempelde de bevolking van het land als ‘agressief’ en stelde artikel 5 van het Navo-handvest ter discussie waarin staat dat een aanval op een van de leden, als een aanval op allen wordt beschouwd. De Volkskrant schrijft :
"Rusland wordt ervan verdacht dat het achter de mislukte staatsgreep van 2016 tegen de Montenegrijnse regering zat. De samenzweerders, onder wie twee Russen, zouden van plan zijn geweest het parlement te bezetten, de toenmalige president Milo Djukanovic te vermoorden en een pro-Russische regering aan de macht te brengen."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (38)

Polletje2
Polletje218 apr. 2020 - 21:12

Independent report blames Georgia for South Ossetia war - A new report commissioned by the EU said that Georgia started the South Ossetia conflict last summer, but also found Russia's response illegal. - https://www.dw.com/en/independent-report-blames-georgia-for-south-ossetia-war/a-4746802 The rise and fall of Mikheil Saakashvili - Stripped of his Ukrainian citizenship in June 2017, after a falling out with his sponsor and former ally President Petro Poroshenko, Saakashvili has now been deported from Ukraine. More ominously, he could have been extradited to Georgia, where in January he was sentenced in absentia to three years in prison for seeking to cover up evidence in the murder of a Georgian banker by senior interior ministry officials during his presidency. He also faces additional charges of abuse of power in the violent dispersal of protests in 2007, and embezzlement. (...) His political party, the Movement of New Forces, regained energy in September 2017, when Saakashvili — after losing Ukrainian citizenship — illegally crossed Ukraine’s border with Poland, accompanied by hundreds of supporters. Soon after, he called for a mass anti-corruption protest that drew only a few thousand participants despite being backed by other major political parties, including the far-right Svoboda party and Azov Battalion, the reformist Samopomich (Self-Help) party, and civic groups such as the Anti-Corruption Action Center - https://www.politico.eu/article/the-rise-and-fall-of-mikheil-saakashvili/

Tom Meijer
Tom Meijer21 jul. 2018 - 19:50

Rusland heeft nooit de West-politiek afgezworen. De wens om directe toegang (havens) tot de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee te hebben is zo oud als het tsarendom en veel van de huidige acties aan Ruslands westgrens zijn daarop terug te voeren. Landen direct ten westen van die grens hebben wel degelijk te vrezen voor Russische agressie en het is dus niet verwonderlijk dat die landen na het uiteenvallen van het Warschaupact lidmaatschap van de NAVO aanvroegen.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks21 jul. 2018 - 17:29

Beste vlad, daar ga jij niet over. Als de EU en Oekraïne of Georgië dat wederzijds willen dan heb jij niets anders te doen dan toekijken. Willen ze het niet wederzijds dan gaat het ook echt niet gebeuren.

Anoniempje5
Anoniempje521 jul. 2018 - 6:30

Putin zal dan wel niet zo blij zijn dat z'n handpop al een ruim half jaar wapens aan het leveren is aan de Oekraïne die ingezet worden tegen de Russische separatisten. https://www.washingtonpost.com/news/josh-rogin/wp/2017/12/20/trump-administration-approves-lethal-arms-sales-to-ukraine/?noredirect=on&utm_term=.51bf93b6e496 Dit samen met de troepen en infrastructuur opbouw van de VS in Syrië terwijl Assad m.b.v. de Russen de burgeroorlog bijna heeft beslecht en ISIS nagenoeg heeft opgeruimd is niet echt een teken dat Trump compleet in de zak van Poetin zit lijkt mij. Ze zitten daar namelijk om de invloed van Rusland en Iran in Syrië te blokkeren en te voorkomen dat Assad weer volledige controle over z'n land krijgt. Beide lijken mij niet de wens van Poetin en kunnen escaleren tot een conflict met Rusland of Rusland moet Iran, Syrië en de Krim samen met de separatisten opeens de rug toe hebben gekeerd en overgelopen zijn naar de kant van de VS en Israël.

richarrd
richarrd20 jul. 2018 - 16:55

Wat mooi van Poetin dat hij voor Oekraïne en Georgië beslist wat zij wel of niet mogen doen.

TwoTone
TwoTone20 jul. 2018 - 16:28

Of je nou voor of tegen Eu bent, voor of tegen Navo of voor of tegen Rusland doet allemaal niet ter zake. Ik roep dit al vanaf het begin: Eu had nooit binding moeten vragen met Oekraïne. In de Oekraïne is oorspronkelijk Rusland opgericht, daar blijf je bij vandaan dus. Strategie en vooruitkijken is iets wat ontbeert in het bureaucratische brussel.

2 Reacties
DonDonaldSucks
DonDonaldSucks21 jul. 2018 - 17:35

Wat een flauwekul Oekraïne is gewoon een soeverein land dat zelf vraagt om nauwere banden met de EU. Als de EU dat ook een goed plan vindt dan mag en dan moet dat gewoon gebeuren. Rusland heeft er niets mee te maken, ongeacht wat de historie ook is.

Tom Meijer
Tom Meijer21 jul. 2018 - 19:42

Als een land een verzoek voor lidmaatschap indient dan heeft een ander land zich daar buiten te houden.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde20 jul. 2018 - 14:49

Het was te verwachten dat na het gezellige onderonsje met Trump Poetin nu met dit soort uitlatingen komt. In de VS wordt Trump naar aanleiding van zijn dociele optreden gevierendeeld en dat is precies wat Poetin voor had toen hij zijn steun gaf aan het plan om Trump president te laten worden. De volgende stap zijn geen woorden maar waarschijnlijk daden. Wat kunnen we na de Krim, Oost Oekraïne en al die andere voorbeelden van Russische agressie nog meer verwachten. Sommigen zeggen dat we vooral moeten doorgaan met toegeven aan Poetins agressie. Omdat het anders nog erger wordt. Een vreemde redenatie. Dat komt neer op het dempen van de put als het kalf half vergaan is. We moeten de sancties juist strenger maken, Poetin volledig isoleren, oppositie tegen hem versterken. Er komt geen oorlog. Poetin doet dit soort dingen alleen voor de binnenlandse bühne om te laten zien dat het westen voor hem kruipt. Zoals Trump voor hem kruipt. Strengere maatregelen laten zien dat de wereld schijt heeft aan Poetin. Dat verzwakt zijn positie en maakt de kans groter op een snelle aftocht.

JStokx
JStokx20 jul. 2018 - 13:10

Oekraïne zal een dezer dagen wel toetreden tot de EU. Was ons natuurlijk beloofd dat het verdrag met Oekraïne hier totaal geen voorloper van was, maar dat geloofde gelukkig niemand.

6 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens20 jul. 2018 - 16:13

@ JStokx Jij schrijft: Oekraïne zal een dezer dagen wel toetreden tot de EU. De Oekraïne zal zeker niet toetreden tot de EU.

koffieleut2
koffieleut220 jul. 2018 - 19:01

Daan, want?.

Robbels
Robbels21 jul. 2018 - 6:31

@ koffieleut Waarom wel dan? De reden waarom niet is vrij simpel: omdat de Oekraïne totaal niet voldoet aan de toelatingseisen van de EU.

LaBou
LaBou 21 jul. 2018 - 21:13

"omdat de Oekraïne totaal niet voldoet aan de toelatingseisen van de EU" Dat zou een valide reden zijn waarom je gelijk zou hebben ware het niet dat dit argument door de EU nogal selectief wordt gebruikt. immers, als dit klopt zijn er nog wel meer landen te noemen die niet in de Eu zouden moeten zitten.

Robbels
Robbels22 jul. 2018 - 5:44

@ LaBou En dus is het tegenovergestelde waar en treedt de Oekraïne snel toe tot de EU??? Ik zie dat niet snel gebeuren, zeker niet in het huidige tijdsgewricht.

LaBou
LaBou 22 jul. 2018 - 18:46

"En dus is het tegenovergestelde waar" Zeg ik dat? Oekraïne is een corrupte bende onder Porosjenko, net zoals Oekraïne dat was onder Janoekovitsj. Enige verschil is dat het westen de eerstgenoemde stuurt en Rusland de tweede. Haar eigen eisen heeft de EU nog nooit tegengehouden. Leg anders even uit hoe bijv. Griekenland in de euro is belandt. "en treedt de Oekraïne snel toe tot de EU???" Wat zomaar zou kunnen gebeuren als het Brussel zo uit komt.

Britta van Rees
Britta van Rees20 jul. 2018 - 13:07

Het Putin-Verstehen viert hoogtij in deze draad. Maar hoe normaal is het eigenlijk voor een president om andere landen te verbieden ergens lid van te worden ? Stel dat het Verenigd Koninkrijk ons zou verbieden om mee te werken aan een uitbreiding van het Schengen-verdrag. Zouden wij dat "begrijpelijk" vinden gezien de situatie van het Verenigd Koninkrijk ? Of zouden we antwoorden dat wij soeverein zijn en zelf mogen bepalen wat wij van Schengen vinden ?

5 Reacties
Robert Follon
Robert Follon20 jul. 2018 - 18:12

[Of zouden we antwoorden dat wij soeverein zijn en zelf mogen bepalen wat wij van Schengen vinden ?] De Poetinisten zijn van mening dat Nederland übersoeverein is, en de EU het verlengstuk van Soros en de Bilderberggroep is. Diezelfde soevereiniteit gunnen ze echter niet aan elk land iets voorbij Oostenrijk.

Quibus2
Quibus220 jul. 2018 - 18:52

Schengen is geen existentiële bedreiging voor UK. NAVO-raketten in Polen / Oekraïne / Georgië (veel dichter bij dan Frankrijk/UK) zijn dat wel voor Rusland. Al was het maar omdat de bedenktijd in geval van een (al dan niet vals) alarm daarmee minstens halveert. Van acht naar vier minuten of nog minder. (En ja, Ome Jeltsin heeft in 1995 nog minstens eenmaal zijn sleutel in de koffer voor vrijgifte van Rusland's nucleaire arsenaal gestoken. Voor een vals alarm inderdaad, de gedeteceerde raket bestond wel maar was voor wetenschappelijk onderzoek naar het Noorderlicht. Desalniettemin betekent dat dat de 'Mutual Assured Destruction' optie nog steeds veel dichterbij is, dan door velen wordt beseft).

Robbels
Robbels21 jul. 2018 - 6:36

@ Quibus De neiging van Poetin/Rusland om soevereine landen te verbieden om zich aan te sluiten bij de NAVO, indien zij dat zelfstandig besluiten graag te willen, is nu juist de reden waarom die landen heel graag onder die geopolitieke/militaire beschermingssfeer willen vallen!

Britta van Rees
Britta van Rees21 jul. 2018 - 8:36

@Quibus Existentiële bedreiging ??? NIemand gelooft dat de NAVO Rusland wil aanvallen. Rusland gebruikt deze drogreden om landen in de buurt te onderdrukken. En zelfs als ..... waarom zouden Oekraiene of Georgië geen zelfbeschikkingsrecht hebben ? Alleen omdat ze toevallig naast Rusland liggen ? Eigenlijk zouden de Baltische staten en Polen in jouw redenering geen lid van de EU mogen zijn. Want zo "legt de EU een ring om Rusland heen." Toch ? Dus dan wordt aan een half continent het zelfbeschikkingsrecht ontnomen, alleen omdat Rusland beweert dat het recht heeft op een bufferzone. Dit type argumentatie was ook in de koude oorlog al zo kenmerkend was voor links. Het ijzeren gordijn was immers een "logische bescherming" tegen het perfide kapitalisme, toch ? Of mensen daardoor zwaar onderdrukt werden werden was niet relevant. Zo gaat het nu ook : of de Georgiërs in de invloedssfeer van Rusland WILLEN zitten speelt in jouw redenering geen rol.

Quibus2
Quibus221 jul. 2018 - 19:09

Existentiële bedreiging ja, en indien voor Rusland, dan ook voor ons, vandaar dat ik af en toe probeer die -kennelijk vreselijke- 'Fremdversteher' te zijn, ook als 'das Fremde' volgens anderen een of ander inktzwart kwaad is. Meestal valt dat wel mee namelijk, er zijn erg weinig mensen sprookjesachtige booswichten. De NAVO wil Rusland vast niet aanvallen, maar is wel bereid risico's te nemen op op zijn minst diplomatiek vlak bij de eigen machtprojectie. Waarmee het risico op een catastrofaal ongelukje maar niet verlaagd of zelfs weggenomen wordt - in direct conflict met alle oude SALT- en START-verdragen. Soms gebeuren er dingen die niemand wil. Gewoon, omdat iedereen net iets anders wil en niemand wil toegeven. Niemand wil dat er anarchie heerst in Libië, en toch heerst er anarchie, en zonder de inbreng van de NAVO was dat echt niet gebeurd. Niemand wil dat er vluchtelingen verzuipen in de Middelandse Zee, en toch draagt de EU keurig haar steentje bij aan de randvoorwaarden waardoor dat wel gebeurt. Niemand wil dat een paar miljoen Grieken uit het ziekenfonds worden gesmeten, omdat de Griekse staat volgens EU-systemen op het randje van faillisement moet blijven hangen. Toch gebeurt dat wel. Niemand wil dat er een heetgebakerde incompetente droeftoeter in het Witte Huis zit. Toch zit hij er. Niemand wil dat we met zijn allen veel te weinig aan de klimaatproblemen doen. Toch gebeurt er angstvallig weinig. En om de cirkel rond te maken: Niemand gelooft dat iemand de NAVO wil aanvallen. Toch moeten we er kennelijk meer aan uitgeven... Kennelijk is wat iemand of iedereen wil niet altijd doorslaggevend, en des te meer reden om behoedzaam te werk te gaan.

Fred444
Fred44420 jul. 2018 - 11:57

Vlad Poetin heeft Donnie Trump in de zak, en heeft hem dat in Helsinki ingewreven. Hij lacht hem uit zoals ongeveer iedereen wereldwijd.

Absconditus
Absconditus20 jul. 2018 - 11:35

Het is ook nogal wiedes dat Rusland bezwaar heeft tegen een nog verder opdringen van de NATO in hun richting. Daar zou niet alleen Putin maar iedere willekeurige leider van Rusland niet blij van worden. En veronderstellen dat Trump ''de nieuwe bondgenoot van Moskou'' is, is nergens anders op gebaseerd dan op een nogal ongelukkige uitlating tijdens een persconferentie. Putin blijft voorlopig nog wel zitten. Na de instorting van de Sowjet Unie stortten de aasgieren van het internationale grootkapitaal zich zo gretig, nietsontziend en triomfantelijk op Rusland en haar bevolking alsof zij een wraakoefening moesten uitvoeren voor 68 jaar bolsjewisme. Dat is men in Rusland niet vergeten en Putin, die in zekere zin orde op zaken heeft gesteld, is daarom nog steeds vrij populair bij een flink deel van de Russische bevolking. En voor een poging om hem, a la Ghadaffi, te wippen is zijn binnenlandse machtsbasis daarom ook te sterk. Het eeuwige leven heeft hij niet, maar het Westen (NATO en EU) zullen toch moeten accepteren dat hij daar de baas en dat voorlopig ook nog wel zal blijven. Een pragmatische ontspanningspolitiek is daarom dan ook de enige reeele optie in plaats van het al jaren lange (wederzijdse!) kuipen, stoken, intrigeren, spioneren, intimideren, etc. waar niemand beter van wordt.

5 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens20 jul. 2018 - 16:20

@ Absconditus Ik pak even 1 puntje uit je bijdrage. Jij schrijft: En veronderstellen dat Trump ”de nieuwe bondgenoot van Moskou” is, is nergens anders op gebaseerd dan op een nogal ongelukkige uitlating tijdens een persconferentie. Maar eerder schreef je: Te laat. Trump is nu aangeschoten wild en zal dodelijk gewond naar een roemloos einde strompelen. Jouw benadering lijkt sterk op die van Trump , je bedient jezelf op grote schaal van alternatieve feiten en die wissel je ook regelmatig af. De werkelijkheid is iets wat jou op enig moment het beste uitkomt. Nu betrof het een kleine verspreking, eerder schreef je hem geheel af. Kortom je doet maar wat en je roept maar wat. Moet dat nu echt serieus genomen worden?

Robert Follon
Robert Follon20 jul. 2018 - 18:14

[Putin blijft voorlopig nog wel zitten] Want zo gaat dat met doorgedraaide despoten...

Piet de Geus
Piet de Geus20 jul. 2018 - 19:57

"Daar zou niet alleen Putin maar iedere willekeurige leider van Rusland niet blij van worden." Als ze er niet blij van worden dat er geen enkel land bij hen wil horen maar dat ze hen juist als vijand zien, zouden die Russische leiders zich ook af kunnen vragen wat ze verkeerd doen.

Absconditus
Absconditus21 jul. 2018 - 9:39

@Daan En het ene sluit het andere uit? U zult het toch met mij eens zijn dat Trump zich met deze uitlating binnenlands enorm in diskrediet heeft gebracht. Dan maakt het in het uiterst gepolariseerde politieke klimaat van de VS niet uit, of de aantijgingen jegens hem vanwege deze uitlating gegrond zijn of niet; hij heeft zich hiermee flink in de nesten gewerkt.

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 jul. 2018 - 9:40

'de aasgieren van het internationale grootkapitaal ' Ahum, het aantal oligarchen is onder Putin alleen maar toegenomen. Dat terwijl het land een BNP heeft kleiner dan Italië.

Andrew G
Andrew G20 jul. 2018 - 10:38

De Navo is toch Servie binnengevallen toen een provincie zich wilde afscheiden? Is daar veel verschil dan? En hoeveel "regeringleiders" heeft de Navo (USA) wel niet in het zadel gehezen om haar onzalige politiek te kunnen uitvoeren? Dit is gewoon een mooi voorbeeld van "pot verwijt de ketel".

6 Reacties
Bernhard3
Bernhard320 jul. 2018 - 12:27

@ Andrew G: Servie binnengevallen, de NAVO???? Een opmerking van roep maar wat en het wordt wel geloofd? Er zijn wel bombardementen op Servie uitgevoerd met inderdaad als gevolg dat de genocide op de moslimbevolking buiten Servie eindelijk stopte. Maar dat had van u nog wel een tijdje door mogen gaan? Toch wel iets anders dan de bezetting van de Krim door Poetin.

Britta van Rees
Britta van Rees20 jul. 2018 - 13:09

De Serviërs slachtten inderijd de Kosovaarse moslims af en verdreven hen uit hun woongebieden. Etnische zuivering pur sang, met de steun van Moskou. En dan verwijt jij de NAVO dat men die moslims te hulp schoot ..... dit maakt links nou zo ongeloofwaardig als het op mensenrechten aankomt : niet-westerse landen mogen alles en het westen mag niks. Ga jij nou eens naar Kosovo, en vraag de moslims daar wat zij vinden van Putin, en van de NAVO.

Robbels
Robbels20 jul. 2018 - 14:30

@ Britta van Rees 'dit maakt links nou zo ongeloofwaardig als het op mensenrechten aankomt' Vanwaar de conclusie dat Andrew links is? Hier op Joop zit een nogal gemêleerd reageerdersvolk.

H.Witte
H.Witte20 jul. 2018 - 14:56

Beste mensen, Andrew geeft wellicht niet het beste voorbeeld, maar er zijn er voldoende om aan te geven dat hier de pot inderdaad de ketel verwijt. Chili met de verdrijving van Allende, geïnitieerd door de CIA is zo'n voorbeeld, evenals de invasie in Grenada. Vooral deze laatste laat zich verregaand vergelijken met de "De Krim". In beide gevallen gebruiken Rusland en de VS dezelfde argumentatie voor de inval, t.w. bescherming van de eigen burgers en de instabiliteit in de directe omgeving. Onze wereld is er eentje van verdeel en heers en niet uit te sluiten is dat de grootmachten met elkaar hebben afgesproken dat ze elkanders acties zoals voorgaand genoemd oogluikend 'steunen'. Beide hebben om hun positie te behouden en hun vazallen ( in het geval van de VS de eigen bevolking plus het zogenaamd democratische Westen en in het geval van Rusland de eigen bevolking en de invloed in nog wat omliggende landen) te kunnen blijven behouden elkaar als vijand nodig.

Jonathan2
Jonathan220 jul. 2018 - 16:07

@Britta van Rees. Je reactie maakt jou ongeloofwaardig. Er was toen veel linkse steun voor het optreden van NAVO. Zowel PvdA als GL steunden de NAVO. De perverse collectieve verantwoordelijkheid die toekent op basis van de woorden van 1 persoon, maakt je betoog over mensenrechten tot een leeg omhulsel.

Satya
Satya20 jul. 2018 - 16:21

Britta van Rees Hoe kun jij links hier nu weer bij halen? Rechts staat meestal met putin te heulen. Links ziet meestal best in dat kofi Annan een misdadiger is. De rechtse VN heeft de genocide in Rwanda toegestaan, men stond erbij en keek ernaar. Mensenrechten en het westen, op een paar positieve uitzonderingen hier stellen mensen rechten geen flikker voor voor het westen. Meid ga je eens verdiepen in het buitenland beleid, wees geschokt als je kunt. Er is geen enkele rechtvaardigheid. Deze reageerder vergist zich misschien in de naam maar zijn vraag is terecht. Hoeveel leiders heeft het westen in het zadel geholpen voor zijn onzalige beleid? En in het zadel gehouden? Bv Nederlands rol in Burundi, Pierre Nkurunziza is in het zadel gehouden mede door Nederland terwijl de bevolking van het land al waarschuwde dat hij een dictator zou worden toch nog zijn onderdrukkende politie macht gaan helpen. Is zeker niet waar. Waarom grijpt de vn daar nu niet in? De onstabiele situatie in die regio is veel te interessant. Rwanda is al stabiel meer kunnen we niet gebruiken. De regio rond het tanganyika meer moet vooral niet te stabiel worden. Waarom niet? De rijkste regio ter wereld op basis van grondstoffen. Of weet jij het weer beter uit je troon? Ben je er ooit geweest? Ik ken de regio zeer goed kom er geregeld. Mijn familie woont in Oost Afrika en mijn ouders komen er vandaan. Tuurlijk hebben de mensen hun eigen fouten, feit is dat de kolonialisatie vooral de regio rond het tanganyika meer zeer verslechterd heeft. Er werd redelijk goed samen geleeft. Primitief wat kanabilisme wat oorlogjes met speren. Men klom nog in bomen. Zie de situatie nu, als dit is wat jij vooruitgang noemt, we moeten volgens jou zeker ook nog dankbaar zijn. Bah de arrogantie van sommigen. En de mensen die zo hard getroffen zijn door de zelfverrijking van het westen nu weigeren. Kan het veel slechter worden moreel gezien?

Ver Bazing
Ver Bazing20 jul. 2018 - 10:21

Ach die brave, vreedzame Poetin toch.Dat is toch dat nieuwe vriendje van alfamannetje Trump met het falend geheugen? Jammer dat Poetiin op de 'super'top in Helsinki niet heeft besloten, ipv agressief te wezen tegenover het Westen, samen met vorengenoemde ja-neen kereltje te gaan knkkeren. Schijnt therapeutisch te werken (NB mag ook haasje-iover springen zijn, hoor jongens!)

1 Reactie
Ver Bazing
Ver Bazing20 jul. 2018 - 11:15

Lees volgend artikel in The New Yorker van vandaag (link) over de mogelijke relatie van P en T dat achter de geheimzinnige aantrekkinskracht van P voor T schuil kan gaan de zog.'kompromat' (htps://www.newyorker.com/news-desk/swamp-chronicles/a-theory-of-trump-kompromat).