Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Poetin vraagt China om militaire steun

  •  
14-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2812 keer bekeken
  •  
poetinxijinping

© Chinese President Xi Jinping, right, and Russian President Vladimir Putin pose for a photo prior to their talks in Beijing, China, Friday, Feb. 4, 2022. Putin on Friday arrived in Beijing for

Rusland heeft China gevraagd om te helpen met militair materieel en andere steun voor de invasie in Oekraïne. Dat meldt de Financial Times op gezag van bronnen bij de Amerikaanse inlichtingendiensten.
De invasie verloopt tot nu toe minder voorspoedig dan het Russische regime van tevoren had gedacht. De Amerikanen dringen er bij de Chinezen op aan om Vladimir Poetin niet te helpen, bijvoorbeeld met het omzeilen van de sancties die het Westen heeft ingesteld.
China weigert om de Russische inval te veroordelen. President Xi Jinping lijkt niet bereid om druk uit te oefenen op Poetin om de vijandigheden te staken.
Ondertussen beweert de Tsjetsjeense dictator Ramzan Kadyrov op Telegram dat hij in Oekraïne is. De beruchte mensenrechtenschender vecht daar naar eigen zeggen zij aan zij met de Russen tegen wat hij “de nazi’s van Kyiv” noemt. Hij zou zich bevinden bij Hostomel, een vliegveld even buiten Kyiv.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.