Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Poetin of Poetin

  •  
14-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Online593sm

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Ryan2
Ryan216 jun. 2020 - 9:46

Overigens, bij nader inzien, wordt het de komende tijd nog spannend in Rusland. Als Putin zich niet doorzet, is er kans dat het met Rusland gigantisch mis kan lopen. Ga eens op zoek naar de drijfveren van wat tegenwoordig de Russische Communistische Partij is. Namen? Gennady Zyuganov en Aleksandr Dugin. Als je die namen op zoekt, met vooral de laatste, vallen de schellen je van de ogen. Extreem nationalisme, in andere woorden.. fascisme. En dat noemt men dan heel cynisch... "Communisme". Waar hebben we dat al eens eerder gezien. Moeten we niet willen. En Putin is mogelijk in staat om ze koest te houden. Hoe lang nog?

Ryan2
Ryan215 jun. 2020 - 22:08

Ach, ik heb Rutte ook niet gekozen. En de koning ook niet. In Rusland gaat het toch nog democratischer aan toe. Er spreekt uit deze cartoon een behoorlijke hypocrisie. Kijk eens naar de VS. Daar hebben ze ook de keuze tussen Trump en Biden. Hoe democratisch is dat? Tussen die twee kiezen, is ook tussen de kogel of de strop.

Verver
Verver14 jun. 2020 - 19:34

Zoiets als een veroordeelde laten kiezen tussen de kogel en de strop. Dan later beweren dat hij er zelf voor gekozen heeft..

Bouwman2
Bouwman214 jun. 2020 - 9:35

Je kunt wel een lelijke cartoon maken van lelijke Poetin, maar dan maak je een cartoon in een cartoon. Me dunkt dat Poetin gebrek aan capaciteiten niet kan worden ontzegd. Maarten van Rossem toonde het café waar Poetin ooit kwam, het was in Leipzig, in elk geval inde DDR. As je dan de groezelighied hebt verruild voor een fijne datsja waar onze eigen koning het glas met je heft. dan moeten er mensen erg van je hebben gehouden, dat kan niet anders. En de meerderheid van de burgers in de RF houden van Poetin. Daar is onderzoek naar gedaan. Dus blijft Poetin. Je denkt dat Russen ongeveer hetzelfde zijn als wij hier, maar als je dat meent heb je hete mis. Het kost je echt een mensenleven om Russen te begrijpen en dan begrijp je nog maar een klein stukje. Russen zijn wel dichtbij, maar het verschil is immens. En hoeveel moeite kost het Nederlanders niet om Italianen of Grieken te begrijpen? Leden van dezelfde vereniging? En zeg nou zelf, begrijp je je partner wel? En uiteindelijk luidt de vraag: doorgrond je jezelf nog wel?

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland14 jun. 2020 - 11:17

Russen zijn marsmannetjes? Of kost het gewoon een mensenleven om wie dan ook te begrijpen?

henk-alexander
henk-alexander14 jun. 2020 - 14:34

Nadat ze tegen enorme eigen verliezen driekwart van de Wehrmacht hadden bezig gehouden en Hitler min of meer tot zelfmoord hadden gedwongen, was het na 1945 snel gedaan met het begrip voor de Russen - en daar is tot op heden geen verandering in gekomen.