Joop

Poetin gaf groen licht voor inzet Buk-raket waarmee MH17 werd neergehaald

  •    •  
08-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3348 keer bekeken
  •  
poetin

De Russische tiran Vladimir Poetin heeft toestemming gegeven voor het gebruik van de Buk-raket waarmee in 2014 de MH17 uit de lucht is geschoten. Dat blijkt uit taps waarover het internationale Joint Investigation Team (JIT) beschikt.

De NOS schrijft: “Vanochtend zijn nabestaanden geïnformeerd over de voortgang van het MH17-onderzoek. Zij kwamen bijeen in Den Haag, waar het onderzoeksteam ook een persconferentie geeft. Hoewel er nieuwe informatie is over de rol van het Kremlin en over bemanningsleden die de bewuste Buk-raketinstallatie hebben bediend, is er te weinig bewijs om een nieuwe rechtszaak te beginnen. Het onderzoek wordt daarom voorlopig gestaakt, zeggen nabestaanden.

Bij de aanval op de MH17 kwamen alle 298 inzittenden om het leven. Onder hen waren 196 Nederlanders. De Russische overheid heeft jarenlang geprobeerd twijfel te zaaien over de toedracht van de oorlogsmisdaad. Het Kremlin werd daarbij geholpen door Nederlandse rechtsextremisten, Putin-Versteher en andere dwaallichten.

In december werden drie direct verantwoordelijken voor de aanval bij verstek veroordeeld tot levenslang. Nabestaanden hadden de hoop dat ook andere verantwoordelijken nog vervolgd zouden worden.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

Phantom3
Phantom39 feb. 2023 - 14:37

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Mag
Mag9 feb. 2023 - 13:19

Sommigen op die web zouden zeggen: Putin verdient een doodstraf voor alles wat hij gedaan heeft en niet gedaan heeft. Dat zal hem leren. Terwijl enige schuldige in deze context is de betreffende vliegmaatschappij die de piloot liet vliegen boven oorlooggebied om geld te kunnen besparen.

4 Reacties
amarissimo
amarissimo9 feb. 2023 - 16:41

Flink staaltje Victim blaming. Dat nare kapitalistische stuk vliegtuig daagde putin uit en vloog tegen een niets vermoedende raket aan.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman9 feb. 2023 - 22:30

Verschillende maatschappijen vlogen uit voorzorg niet over dat gebied, betweters wel!

E w T
E w T10 feb. 2023 - 10:42

Amarissimo het is idd victimblaming van Mag, en toch heb ik het altijd vreemd gevonden dat al enkele weken voor de aanslag op MH 17 ;Air france niet meer over het gebied vloog en KLM wel . Ik heb eurlings wel eens iets horen brabbelen over dat er bij KLM niets bekend was over de risico's , A het was toen al 1 bedrijf met AirFrance , B bedrijven die in de zelfde vijvers vissen weten van elkaar ook waar er problemen kunnen ontstaan. Vervolgens is Eurlings binnen 4 maanden weg uit de luchtvaart en zit ie met z,n uitgestreken smoel bij IOC.

Martin van der Linde
Martin van der Linde10 feb. 2023 - 12:17

Mag. Op het advies van deskundigen werd er gevlogen op 11 km hoogte. Dezelfde hoogte waarop gevlogen werd tijdens de oorlog in Joegoslavië. Ik herinner me zelfs een vlucht waarbij de gezagvoerder het vliegtuig kantelde zodat de passagiers de inslagen van de beschietingen goed konden zien. Hij stelde ons gerust met de mededeling dat luchtafweergeschut nooit op die hoogte wordt ingesteld tenzij ze dat opzettelijk doen. Trek daaruit je eigen conclusie.

Polarisario
Polarisario9 feb. 2023 - 11:24

Dat de Russen die separatisten meer dan actief steunden is wel duidelijk. Dat Putin als leider van Rusland de eindverantwoordelijke is dat staat niet ter discussie. Heeft Putin zelf de opdracht gegeven om dat vliegtuig uit de lucht te schieten? Heeft hij persoonlijk er zorg voor gedragen dat die raketten daar terecht kwamen? Dat lijkt me zwaar overdreven. Hij heeft met al die kleine en grotere oorlogjes overal natuurlijk zijn onderknuppels neergezet die de opdrachten geven en laten uitvoeren. Ik neem aan dat hij bijvoorbeeld wel in een briefing te horen heeft gekregen dat er wapens geleverd zijn, maar hij zal daar zelf niet de opdracht voor hebben gegeven. Natuurlijk is Putin eindverantwoordelijk. Natuurlijk moet hij daarom ter verantwoording worden geroepen. Dat is iets anders dan dat hij persoonlijk opdrachtgever is geweest.

2 Reacties
amarissimo
amarissimo9 feb. 2023 - 16:43

Dan heb je niet gelezen dat men taps heeft waaruit het letterlijk blijkt. Denk maar niet dat er geavanceerd Russisch wapentuig de grens over mag zonder dat hij dit weet.

Polarisario
Polarisario10 feb. 2023 - 13:20

@Amarissimo: Zeker heb ik dat gelezen, maar eerst zien (horen) en dan pas geloven.

onyxcumulus
onyxcumulus9 feb. 2023 - 9:26

Best wel suggestief. Zou Putin echt gezegd hebben: Hier hebben jullie een bukraket, op die en die datum vliegt de MH17 over met heel veel Nederlanders. Schiet die maar uit de lucht?! Via F24 kan je die vlucht ook mooi volgen. Dus leef je uit. Zo zal het niet gegaan zijn. Putin gaf toestemming om Buks te gebruiken om vijandige Oekrainse militaire toestellen die in Donbass o.a aanvallen pleegden op de Russische minderheid, uit de lucht te halen. Om Putin persoonlijk verantwoordelijk te maken voor , wat in mijn optiek een menselijke fout was, gaat mij veel tever Stel dat zo'n Leopard 1 die Nederland gaat leveren straks per abuis een schoolbus met Oekrainse kinderen aan puin schiet, dan gaan we Rutte persoonlijk verantwoordelijk stellen voor die fout? Ik dacht het niet

4 Reacties
Brutus de tweede
Brutus de tweede9 feb. 2023 - 10:09

Rutte is nooit verantwoordelijk voor fouten !

Martin van der Linde
Martin van der Linde10 feb. 2023 - 10:03

Onyx, Poetin wist van de Buk, hij heeft persoonlijk met het commando van de separatisten gesproken. Nog eerder was hij betrokken bij het ensceneren van een opstand in Donbass. De hele recrutering van Russen om daar te gaan vechten is door hem geodgekeurd. Het is standaard procedure: uitlokking, false flag, te hulp schieten. De seperatisten wilden Oekraïense vrachtvliegtuigen neer halen. Waarom je dan een vliegtuig uitzoekt dat op 11 km hoogte vliegt is een raadsel. No h een stijgend of landend vliegtuig vliegt op die hoogte. Misschien was MH17 oefenmateriaal om te zien hoe zo'n Buk eigenlijk werkt. Klinkt nogal onlogisch maar het alternatief is dan dat het opzettelijk gebeurde. Hoe dan ook, als president die van alles op de hoogte was en toestemming had gegeven is hij verantwoordelijkvoor het neerhalen van MH17 en dus zal hij berecht moeten worden. Helaas zal dat nooit gebeuren tenzij we hem net als Saddam Hoessein ergens uit een put kunnen trekken.

onyxcumulus
onyxcumulus10 feb. 2023 - 16:58

@Martin van der Linde 10 feb. 2023 - 11:03 Wat jammer nou. Een heel verhaal wat je al jaren verteld wordt en wat je als goedgelovige ook onmiddellijk voor waar aanneemt. Alle bewijs komt van Rusland vijandige cellen. Denk nu gewoon eens na. Meneer Putin, de MK17 uit Nederland vliegt over enkele minuten bij ons over waarop Putin zegt..Die klote Nederlanders verdorie, ik zal ze eens een lesje leren..Schiet ze maar af met die Buk die jullie daar hebben... Dat is dus zo als het gebracht wordt...geloof je het zelf? Geloof je ook nog steeds dat Saddam WOMD's had? Geloof je nog steeds in al het bewijs wat er door de VS is ingebracht? Inmiddels mag toch wel duidelijk zijn dat men daar is Washington niet vies is van leugens. Aub, denk nu eens zelfstandig na.. En visualiseer wat er wordt geschreven en of dat met gezond verstand gebruikende ook kan kloppen.

Martin van der Linde
Martin van der Linde11 feb. 2023 - 21:50

'Schiet ze maar af met die Buk die jullie daar hebben...' Ik schat die rebellen niet zo hoog in. Ze pakten gewoon het eerste vliegtuig dat langs kwam. Toevallig was dat MH17. En dat Rusland vijandige cellen is kant en klare KGB taal.

Sebhyl
Sebhyl9 feb. 2023 - 9:19

Dat het Kremlin nog steeds verdedigd wordt door bepaalde partijen in de tweede kamer laat mij in verbijstering achter. Ziende blind en horende doof. Het is onacceptabel en heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting,die ze trouwens bij Poetin nooit zouden hebben. Je zult geliefden hebben moeten missen door dit drama en dan in je eigen land dit soort meningen horen roeptoeteren. Diep triest.

HollandseKaas
HollandseKaas8 feb. 2023 - 22:18

Putin heeft de wapens met goedkeur geleverd. En is dus verantwoordelijk. Maar ik blijf van mening dat een verkeersvliegtuig niet over oorlogsgebied moet gaan vliegen. Nooit. Daar is geen excuus voor, sorry.

2 Reacties
Doomsdayshaman
Doomsdayshaman9 feb. 2023 - 22:33

Als wij F16's gaan leveren dan zijn wij ook aansprakelijk voor wat Oekraïne daarmee doet?

Martin van der Linde
Martin van der Linde10 feb. 2023 - 12:19

Doomsday, wel als ze onder Nederlands commando staan.

RoepToeter
RoepToeter8 feb. 2023 - 17:00

''Poetin gaf groen licht voor inzet Buk-raket waarmee MH17 werd neergehaald'' Dat zou best kunnen zijn. Maar dan toch niet met het vooropgezette plan om daarmee een verkeersvliegtuig uit de lucht te schieten? Het meest waarschijnlijke is toch altijd nog dat als het de Russen zijn geweest die de Buk hebben neergeschoten ze dat gedaan hebben met de intentie een gevechtsvliegtuig neer te halen waarmee de door het Westen gesteunde coupplegers hun eigen burgers in Oost-Oekraïne bestookten. Dat de MH17 is beschoten berust waarschijnlijk op een tragische vergissing. Het is immers praktisch ondenkbaar dat het huidige Oekraïense regime, na eerst alle radars uitgezet te hebben, een Buk als aanvalswapen op de MH17 heeft gebruikt en/of een ongeluk heeft uitgelokt door met een gevechtsvliegtuigen in de lucht te zijn. Zodra Biden eindelijk met de satellietbeelden afkomt die hij en Obama hebben achtergehouden zullen we het weten. De hoofdzaak waar het om gaat kan nu eindelijk aan bod komen. Wie is er voor verantwoordelijk dat de MH17 überhaupt over oorlogsgebied kon vliegen waar het ene na het andere gevechtsvliegtuig van Oekraïense machthebbers uit de lucht werd geknald. Zijn dat de Russen of de Oekraiense coupplegers en hun Westerse sympathisanten? https://nos.nl/artikel/2011572-oekraine-had-luchtruim-al-in-mei-moeten-sluiten

8 Reacties
hgroen2
hgroen28 feb. 2023 - 18:05

Van je verhaal, duidelijk ook als doel twijfel te zaaien, klopt weinig Een verkeersvliegtuig is duidelijk herkenbaar op een radar. Al was het maar vanwege de transmitter. Er is geen sprake dat Oekraine zijn eigen burgers bestookte. Wat er speelde was dat er, door russen gesteunde, opstandelingen de controle over Oost oekraine probeerde te krijgen. Feitelijk is Putin toen al de oorlog begonnen. [Het is immers praktisch ondenkbaar dat het huidige Oekraïense regime, na eerst alle radars uitgezet te hebben, een Buk als aanvalswapen op de MH17 heeft gebruikt en/of een ongeluk heeft uitgelokt door met een gevechtsvliegtuigen in de lucht te zijn.] Deze zin raakt werkelijk kant noch wal. Wie is er verantwoordelijk? dat is al aangetoond. Die zijn veroordeeld. Wat nu duidelijk is dat Kremlin op de hoogte was en akkoord was. Daarmee is PUtin medeplichtig. dus stop met twijfel zaaien en verspreiden van halve waarheden. En dan wijzen naar biden en obama is een stropopredering. Te vals voor woorden.

hgroen2
hgroen28 feb. 2023 - 18:07

ps: waarom MH17 daar toch vloog is ook bekend. de waarschuwingen die golden voor het gebied, werden genegeerd door meerdere vliegmaatschappijen. Dus is geen verhaal russen versus oekraine. Het zijn gewoon russen en de opstandelingen, waarvan vele russisch waren die daar door Putin waren heengestuurd.

pahan
pahan8 feb. 2023 - 18:12

Strak en to the point.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine8 feb. 2023 - 18:21

@RoepToeter, "hun eigen burgers in Oost-Oekraïne", deze burgers sterven nu in bosjes door de (gedwongen) mobilisatie van de Russen. En verder. wat een hoop bij elkaar verzonnen onzin weer om de meest logische verklaring te 'verbloemen'.

JasDon
JasDon8 feb. 2023 - 18:37

"Het meest waarschijnlijke is toch altijd nog dat als het de Russen zijn geweest die de Buk hebben neergeschoten ze dat gedaan hebben met de intentie een gevechtsvliegtuig neer te halen waarmee de door het Westen gesteunde coupplegers hun eigen burgers in Oost-Oekraïne bestookten. " Drie van de vier verdachten waren Russische (oud-)militairen, dat waren ook de mensen die de Oekraïne binnenvallen als 'vrijwilligers'. Het waren vooral Russische militairen en milities die onder controle stonden van Rusland die bestookt werden. M.a.w. je lult uit je nek.

Martin van der Linde
Martin van der Linde8 feb. 2023 - 18:50

De Russen natuurlijk. Zij schoten. Het vliegtuig zat veel te hoog om ergens in de buurt te kunnen landen. Bovendien hebben militaire vliegtuigen geen transpondercode, burgervliegtuigen wel . Ze wisten dus van te voren dat het om MH17 ging. Niks geen ongeluk dus. We weten inmiddels dat het leger uitblinkt in stupiditeit maar dat is geen excuus.

Paul Spijkers
Paul Spijkers9 feb. 2023 - 8:26

Jouw 'hoofdzaak', zoals gewoonlijk, is dat niet de aanvallers en moordenaars de schuld hebben van aanvallern en moorden, maar iemand anders. Gevolgt met een hoop wilde weg wijzen.

RoepToeter
RoepToeter9 feb. 2023 - 9:42

De in 2014 door het Westen gesteunde coup in Oekraïne was/is een groot succes. Afgezien van alle schadelijke gevolgen. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2272656-eu-gooide-olie-op-het-vuur-tijdens-de-revolutie-in-kiev Maar dat neemt niet weg dat niet iedereen in Oekraïne het met de coupplegers eens was hoe graag ''we'' dat blijkbaar ook zouden willen/eisen. En dat is dan met name het geval in Oost-Oekraïne. De bevolking daar wil liever in de invloedssfeer van de Russen blijven en niet in die van de agressieve steeds verder naar het Oosten oprukkende NAVO kernwapenaanvalsmacht. En daar kun je wat van vinden. Het zijn toch niet de separatisten die begonnen zijn de coupplegers in Kiev aan te vallen? De coupplegers hebben in 2014 gelijk de separatisten aangevallen. Onder andere zelfs met hun Migs waartegen de seperatisten zich dus hebben moeten verdedigen. Zo fout van de coupplegers om de eigen bevolking in Oost-Oekraïne met dodelijk geweld aan te vallen met alle nare gevlogen van dien.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 feb. 2023 - 15:34

De desinformatie die daarna op gang kwam is stuitend, die werd ook door verschillende mensen hier voor zoete koek geslikt, ook Omtzigt liet zich niet onbetuigd, op dit forum waren er mensen die deze leugens aanhingen. https://www.groene.nl/artikel/het-mh17-complot

2 Reacties
JasDon
JasDon8 feb. 2023 - 18:40

Nog steeds slikken mensen hier Russische leugens als zoete koek, ze doen zelfs mee met de desinformatie, bv. de reactie van Arjan Fernhout onder het stukje van Giep Hagoort. En gewoon keihard ontkennen en messenger blaming wanneer iemand hem confronteert met de leugen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 feb. 2023 - 21:10

JasDon, ik heb dat niet meegekregen, in het verleden heb ik iemand aan de hand van het artikel in de Groene gevraagd of hij er ook zo een was, geen antwoord.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 feb. 2023 - 14:44

Dit schreef ik op de dag dat het gebeurde: Raymond Bhagwandin 17 jul. 2014 - 17:45 Als ik ervan uitga dat de seperatisten inderdaad schuldig zijn aan dit drama, alles wijst erop, kom ik vanzelf terecht bij Poetin, de maat moet toch vol zijn voor primitief banditisme, gluiperige steekspellen en een onbetrouwbaar bewind, het voorzien van wapens waarmee je alles wat vliegt uit de lucht haalt, de training om zulke wapens te gebruiken en wie weet wat voor diensten meer, zijn de directe verantwoordelijkheid van Poetin, de brutaliteit stukken land in te pikken ( Israël daargelaten )is ongehoord in deze tijd, ik zou tegen Poetin zeggen, ga maar eerst een beetje beschaafd worden, breek je hoofd hoe jouw schurkenstaat zich een beetje tot de moderne tijd kan verhouden, dat het afgelopen moet zijn met die strontvervelende intriges, tot die tijd ben je ongewenst, besmet en onwaardig, en zo zullen we je ook behandelen. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/192-nederlanders-verloren-hun-leven-op-vlucht-mh17

2 Reacties
hgroen2
hgroen28 feb. 2023 - 18:07

Wat israel doet is net zo fout.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 feb. 2023 - 21:07

"Wat israel doet is net zo fout." Ik bedoelde te zeggen dat het bij hen schering en inslag is.

Noordermeer2
Noordermeer28 feb. 2023 - 14:09

Alle partijen hebben boter op hun hoofd (waarom was het luchtruim niet gesloten terwijl in voorgaande weken diverse vliegtuigen daar waren neergehaald? En waarom vloog het vliegtuig er niet omheen? Wie heeft dat vluchtplan goedgekeurd?). Maar er wordt een JIT gevormd van 4 van de 5 betrokken partijen (alleen Australië treft geen blaam) en alle schuld wordt gelegd bij de 5e partij die niet in het JIT mag. De andere partijen valt niets te verwijten. Wat een verrassing.

6 Reacties
Martin van der Linde
Martin van der Linde8 feb. 2023 - 14:49

Vervelend he, Noordermeer. Dat al die duikpogingen van je helemaal geen indrukmaken.

Noordermeer2
Noordermeer28 feb. 2023 - 16:11

Duikpogingen??? Drank maar meer kapot dan je lief is.

Martin van der Linde
Martin van der Linde8 feb. 2023 - 18:39

Noordermeer, dat zal zeker. Net als sprookjes en smoezen rond strooien over wie werkelijk verantwoordelijk is. Als iemand met hoge snelheid door een woonwijk rijdt en een kind dat de weg oversteekt raakt, wie heeft dan schuld? De automobilist of de ouders die het kind hadden moeten vertellen dat er idioten bestaan die te hard rijden?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 feb. 2023 - 20:12

Als ik zo lees Noordermeer is Poetin voor jou de vermoorde onschuld, zeker kunnen de sparatisten hebben gedacht dat het om een oekraïens toestel ging, maar bloedhond Poetin neemt geen enkele verantwoordelijkheid, soms vraag ik me af wat er aan de hand is met die hersentjes van russen, zoals ze met de waarheid omgaan is gewoon ziek, keer op keer, dag in dag uit.

Brutus de tweede
Brutus de tweede9 feb. 2023 - 8:29

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Polarisario
Polarisario13 feb. 2023 - 0:42

Noordermeer heeft hier toch echt wel wat rake punten. Natuurlijk zijn de Russen de hoofdschuldigen aangezien zij geschoten hebben. De vliegmaatschappij echter draagt een grote verantwoordelijkheid aangezien zij de gevaarlijke (goedkopere, kortere) route kozen boven oorlogsgebied en Ukraine had het eigen luchtruim moeten sluiten en onze eigen overheid had vliegmaatschappijen moeten verbieden deze route te kiezen. Het gaat om het grote verschil tussen schuld en verantwoordelijkheid. Jammer dat dit onderbelicht is gebleven bij het onderzoek. De onderste steen kwam toch uiteindelijk niet boven.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine8 feb. 2023 - 13:49

Het Kremlin heeft blijkbaar toestemming gegeven om die dingen in te zetten in de Donbas, wat alleen maar weer aangeeft dat de hele 'opstand' daar georkestreerd is door het Kremlin. Ik denk niet dat vervolgens iets van doen heeft dat de bemanning MH17 aanzag voor een militair doelwit.

5 Reacties
Martin van der Linde
Martin van der Linde8 feb. 2023 - 14:53

Sunshine, wat minstens even opzienbarend is, er zijn opnemen van Poetin waarin hij spreekt met een rebellen leider in het gebied waar de buk is afgevoerd. Wat bewijst dat hij direct betrokken is bij de strijd daar.

Martin van der Linde
Martin van der Linde8 feb. 2023 - 15:18

Sunshine, een militair vliegtuig zendt geen transponder code uit. Dat doen alleen burgervliegtuigen. En een Buk gebruikt de transpondercode om te zorgen dat de raket het doel blijft volgen. Ze wisten dus dat het om een passagierstoestel ging. Ze wisten zelfs dat het MH17 was.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 feb. 2023 - 20:09

"En een Buk gebruikt de transpondercode om te zorgen dat de raket het doel blijft volgen. Ze wisten dus dat het om een passagierstoestel ging. Ze wisten zelfs dat het MH17 was. " Ho ho Martin niet zo snel, kijk hiernaar https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2207738-mh17-het-moest-wel-misgaan-met-de-buk-raket-in-oost-oekraine

Martin van der Linde
Martin van der Linde10 feb. 2023 - 10:36

Raymond, dank voor de info. Ik blijf het vreemd vinden. Een raket heeft een richtcode nodig. Want het vliegtuig beweegt en je kunt niet uit je hoofd berekenen waar je op moet richten. Een vliegtuig op 11 km hoogte zie je niet. De radar van de commandopost ziet niet alleen een stipje maar ook de transpondercode die het vliegtuig uitzendt. En daarmee weet je dat het geen Oekraïens vliegtuig is, vanwege de hoogte, maar ook dat het een passagiersvliegtuigen is. De schutter doet wat hem opgedragen wordt. Hij stelt de richtcode in op basis van de transpondercode (een andere mogelijkheid is er niet) en drukt af. Hij stelt die in op basis van de info die hij van de commandopost krijgt. Omdat zij wisten wat er over kwam, op welke hoogte, met welke snelheid en wat de verwachte baan van het vliegtuig was. Op basis van die gegevens kun je maar een conclusie trekken: het was geen ongeluk. Over het waarom van zo'n actie kun je eindeloos speculeren. Een opdracht van hoger hand direct aan het commandocentrum zonder medeweten van andere militairen ter plekke? Komt vaker voor bij geheime missies. Met als doel escalatie van het conflict door de schuld bij Oekraine neer te leggen. Er was de Russen namelijk alles aan gelegen de verstandhouding tussen Oekraïne en de EU vanwege het op handen zijnde handelsverdrag te verstoren. Bovendien was dat ook van meet af aan de aard van de beschuldigingen. En met het neerhalen van een vliegtuig vol Nederlanders zou dat zeker lukken.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin11 feb. 2023 - 16:13

Martin, ik zie niet in welk belang het neerhalen van een lijntoestel dient, ze zijn volgens mij trigger happy geweest, niet de procedures in acht hebben genomen voor zover ze dat konden wat tot dit drama heeft geleid.

Thuiszitter
Thuiszitter8 feb. 2023 - 13:36

Dat was bekend maar de man kan rustig zijn gang blijven gaan. Half Syrie heeft hij met de grond gelijk gemaakt voor zijn vriend Assad in het zadel te houden. Oekraïne is nu aan de beurt. Ik zie hem nog steeds in staat om een kernbom op Europa los te laten.

1 Reactie
Phantom3
Phantom39 feb. 2023 - 14:45

Jij staat dan ook niet voor niets bekend als de optimist van Joop.