Joop

Poetin, de Rainbow Warrior

  •    •  
04-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
putin300.jpg
Online protest tegen staatsbezoek van Russisch president aan Nederland groeit ... Fantastische gephotoshopte foto's geven Poetin en zo ook de wereld de nodige kleur
Op 7 en 8 april komt de Russische president, Vladimir Poetin, naar Nederland. Onder – weliswaar stil – protest zal de president worden ontvangen. Zo hangen bijvoorbeeld alle regenboogvlaggen half stok, als teken van rouw. Reden: de intolerante houding van de Russische overheid jegens homoseksuelen.
Ook online is inmiddels reuring ontstaan. Zo is bijvoorbeeld de website putinarainbow ontstaan. Bezoekers kunnen zelf een foto inzenden van de Russische president, mét regenbogen.
De bedenkers van de website schrijven: “Wij denken dat de wereld er een stuk beter uit zou zien met meer regenbogen, niet met minder.”
RTEmagicC_putin.jpg
RTEmagicC_putin2.jpg
Meer foto’s? Kijk hier!

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

insignia
insignia4 apr. 2013 - 14:47

Eerlijk gezegd zie ik Putin nog steedsals de man die de vuile zaakjes van Jeltsin mocht oplossen. Dat dat op z'n russisch gaat dat is duidelijk. Maar toch, die Amerikaanse wet die iedereen tot misdadiger maakt en de overheid absolute macht geeft is ook niet bepaald van grote schoonheid.

Ohyeahsure
Ohyeahsure4 apr. 2013 - 14:47

Stil protest? Nu al bijna 3000 aanmeldingen voor een luidruchtige demonstratie tegen de anti-homowet aan het Oosterdok in Amsterdam, recht tegenover de plek waar Poetin op dat moment zit te dineren: www.stopdeantihomowet.nl :-)

[verwijderd]
[verwijderd]4 apr. 2013 - 14:47

Zo graven wij ons eigen graf dieper. In plaats van Putin te zien als leider van een land waarmee wij zaken kunnen doen. Het is uiterst treurig dat ene Cohen een dergelijke hetze op touw zet. Even treurig is dat EU parlementariërs daaraan meedoen. De discussie tussen Berman, en iemand die Rusland goed kent, in Buitenhof, over homoseksualiteit liet die Berman zien als een Don Quichot.

1 Reactie
PeterDraman
PeterDraman4 apr. 2013 - 14:47

Wetten die niet van toepassing zijn op handel houden handel niet tegen. Of vraag jij als je naar de bakker gaat ook of hij dekseltje potje ligt, of dat hij dekseltje dekseltje ligt. Lijkt me niet van uitermate belang voor de aanschaf van een brood of het uitwisselen van gas. Als je het punt wil maken dat we de humanitaire situatie in landen opzij moeten kunnen zetten ter bevordering van de handelssituatie, dat gebeurt namelijk al.

[verwijderd]
[verwijderd]4 apr. 2013 - 14:47

Ik word hier zo verdrietig van. Natuurlijk gaan er dingen mis in Rusland. Natuurlijk zijn "wij" nog niet zo ver als West-Europa op het gebied van ontwikkeling en mensenrechten. Maar mag dat alsjeblieft? Hoe lang heeft West-Europa er over gedaan om te zijn waar het nu is? Wat betreft Putin: Ik zou graag ook eens zien dat er geschreven wordt hoeveel hij heeft gedaan voor het Russische volk na de wetteloosheid van Yeltsin. Putin heeft weer gezorgd voor veiligheid op straat. Onder Yeltsin heersten de criminelen en was je je leven niet veilig. Putin heeft gezorgd voor het normaal uitbetalen van de pensioenen aan ouderen. Onder Yeltsin werden die pensioenen weggeroofd. Putin heeft vele oligarchen aangepakt die op grote schaal geroofd hebben van het Russiche volk, Yeltsin steunde die diefstal alleen maar. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb maar 1 advies: Weet waarover je spreekt als je kritiek wilt hebben!

1 Reactie
TheBigLebowski
TheBigLebowski4 apr. 2013 - 14:47

Hitler heeft ook goede dingen gedaan zoals de Autobahn bv.