Joop

Podcast: PVV versus DENK en nieuwe leider bij de SP

  •  
15-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hegedus PVV-lijsttrekker in Rotterdam

© 2017-12-14 11:07:30 ROTTERDAM - Geert Wilders presenteert de lijsttrekker van de PVV voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. In de achtergrond DENK-leider Tunahan Kuzu die bekend maak

Rotterdammers Hasna El Maroudi en Francisco van Jole, beiden Joop-redacteur, praten over de politieke reuring in hun stad. Terwijl Geert Wilders zich bij een bekende moskee opmaakte om bekend te maken wie lijsttrekker wordt in de havenstad, sprong DENK voor de draaiende camera’s en ging met het mediamomentje aan de haal. Wat belooft dat voor de gemeenteraadsverkiezingen, waar zowel PVV als DENK al geduchte concurrentie hebben van respectievelijk Leefbaar Rotterdam en NIDA? Daarna (vanaf 18:55) praat het duo over de leiderschapswisseling bij de SP. Krijgt Lilian Marijnissen wel een eerlijke kans?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Libertain
Libertain16 dec. 2017 - 8:18

DENK is uit het bus gekomen als de natuurlijke tegenstander van PVV en (on)Leefbaar Rotterdam, daar waar de tradionele politici hun sympathieën voor het extreem-rechts gedachtengoed van Wilders in al die jaren amper konden wegschminken (Waanders, Rutte), terwijl SP lag op zijn rug jarenlang met de mond open te slapen.

johannn2
johannn215 dec. 2017 - 20:54

De dreiging die ooit van Wilders uitging, en de verontwaardiging over zijn 'gedachtegoed'( uche uche ) zijn allang verleden tijd. Zijn persoon en optreden wekken tegenwoordig hoogstens nog gevoelens van irrelevantie en belachelijkheid. .

Ben Liberaal
Ben Liberaal15 dec. 2017 - 17:54

geweldig politiek landschap hebben we toch gecreeerd door onze drang naar democratie: wie tegen PVV is , stemt DENK en wie tegen DENK is , stemt PVV.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens15 dec. 2017 - 19:30

@ Socialisme is Immoreel Jij schrijft; geweldig politiek landschap hebben we toch gecreeerd door onze drang naar democratie: En dan noem jij jezelf "socialisme is immoreel"? Die kwalificatie is niet op socialisten van toepassing, maar vooral op mensen die denken zoals jij hier schetst.

Maxtax Marx
Maxtax Marx16 dec. 2017 - 15:26

Iedere vorm van fascisme heeft in Nederland z'n eigen zuil en dus ook z'n eigen partij. Fantastisch toch? Nou zijn we helemaal niks opgeschoten ten opzichte van de jaren '50! Maar goed, dit komt doordat het onderwijs niet op orde is. Te eenzijdig gebrainwash, waardoor men minder de boeken is gaan geloven en men dus op dit soort populistische prutpartijen stemt.

JohnVKR
JohnVKR15 dec. 2017 - 14:49

PVV-lijsttrekker Géza Hegedüs na 1 dag al weer weg ha ha. Ik vond gisteren al binnen een paar seconden de nationalistisch Hongaars neonazi-achtige sympathieën van deze man. Gewoon even Facebook checken. En op Twitter schreef iemand al meteen dat deze meneer nazi-shirts bestelde op een Hongaarse website. Dat heb ik niet kunnen vinden maar is dus waarschijnlijk waar. Je kan je dus eigenlijk niet voorstellen dat de PVV dat gisteren nog niet wist. Mogelijk hadden ze gehoopt dat ze zijn hele online geschiedenis hadden kunnen wissen,waardoor niemand erachter zou komen. Misvatting dus, maar het zegt wel veel over de mentaliteit van de PVV: neonazi-sympathieën en antisemitisme zijn voor de PVV blijkbaar geen probleem zolang niemand er achter komt.