Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

Plugin ruimt kinderarbeid op uit online winkels

  •  
20-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderarbeid300.jpg
Download de plugin en voilá, alle door kinderhanden gemaakt producten verdwijnen van je scherm
Veel van wat wij tegenwoordig dragen wordt door kinderhanden gemaakt, onder de meest erbarmelijke omstandigheden. Niet altijd is even duidelijk wat door de kleine vingers in elkaar is gezet en wat in degelijke fabrieken is gemaakt. Alhoewel, de prijs van een artikel is vaak wel een goede graadmeter.
Al jaren proberen organisaties kinderarbeid inzichtelijk te maken. Zonder veel succes. Meer dan 73 miljoen kinderen wereldwijd worden nog dagelijks aan het werk gezet. En de onwetende consument koopt de spotgoedkope koopjes maar al te graag. De Duitse organisatie Aktiv Gegen Kinderarbeit (AGK) heeft er daarom voor gekozen de zaak eens anders aan te pakken. In plaats van kinderarbeid te laten zien, wordt het juist verborgen.
AGK heeft namelijk een plugin laten ontwerpen die producten die door kinderhanden zijn gemaakt en in online winkels worden aangeboden, doet verdwijnen.
Hoe het werkt: Je installeert de plugin in Google Chrome of Safari. Je bezoekt een online winkel, bijvoorbeeld Asos. De plugin vergelijkt de producten met de database van Active Against Child Labour en voilá. Alles wat door kinderhanden is gemaakt, verdwijnt zo uit de online winkel.
Help mee aan een betere wereld, zonder kinderarbeid en download hier de plugin.

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

kloek1
kloek120 jul. 2012 - 10:34

Dat is pech voor Apple http://www.telegraph.co.uk/technology/apple/8324867/Apples-child-labour-issues-worsen.html

toshiba
toshiba20 jul. 2012 - 10:34

nu wachten op de FF plugin.

Michiel Online
Michiel Online20 jul. 2012 - 10:34

ben m nu aan het downloaden

adriek
adriek20 jul. 2012 - 10:34

Als de plugin echt werkt (wie verzorgt de data, wie controleert dat, wie voorkomt commerciele kunstjes, fraude, corruptie en belangenverstrengeling?) is het leuk, maar ik heb niet heel veel vertrouwen in filters en plugins die claimen het hele internet te kunnen controleren. Maak dan liever een waarschuwing: rood: let op dit produkt is mogelijk door kinderhanden vervaardigd, inclusief een bron (volgens wie dan?), groen: deze leverancier staat goed bekend enzovoorts.

Michiel Online
Michiel Online20 jul. 2012 - 10:34

maar wat gebeurt er met die kinderen als ze niet werken? gaan ze dan dood?

2 Reacties
JAWEH
JAWEH20 jul. 2012 - 10:34

Dat lijkt op een patstelling , maar de producent kan natuurlijk ook de ouders een baan geven die genoeg oplevert om van te leven. Als de producent dan ook nog een lagere marge accepteert, blijft de prijs van het product voor ons gelijk, heeft een heel gezin te eten en kan de ondernemer van zichzelf zeggen dat hij weliswaar naar winst streeft maar niet een winst die maximaal is en ten koste van het welzijn van anderen wordt behaald. Iedereen blij.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194720 jul. 2012 - 10:34

Nog niet. De prostitutie biedt ook nog perspectieven.

Florian2
Florian220 jul. 2012 - 10:34

Jaja....een plugin en de problemen zijn opgelost! Geloven jullie dit zelf?

1 Reactie
JAWEH
JAWEH20 jul. 2012 - 10:34

Nou Florian, sinds ik een plug in voor mijn vriendin heb gekocht, zijn een heleboel problemen opgelost. Verder nog vragen ?